Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologines ligos 45, Viltis šalia

QUOTE(nida44 @ 2014 02 20, 14:11)

willow, man susidarė įspūdis, kad pas tave labai ilgai nebuvo tyrimų, metus ar kiek ten?

Man vienas gydytojas sakė, kad mano išplitimas pražiopsotas....Tai va:
2012m gruodis pas Šnirienę-echo, markeriai
2013m balandis pas Šnirienę- echo pas Vitko, markeriai, mamograma, plaučių rentgenas
2013m rugpjutis pas Beresnevičių-nieko , išsiprašiau rugsejo men scintigramą del nugaros skausmų
2013, lapkritis pas Stakionį -markeriai
2014 - vasaris -Stakionis-echo, markeris, mamo, rentgemas - viskas blogai.
Manau kad galejo jau būti lapkritį ar net rugpjūtį
Atsakyti
QUOTE(Edmė @ 2014 02 20, 18:44)
Smagu skaityti temoje geras naujienas, sėkmės toms, krios dar darysjis tyrimus.
Dėl biuletenio -su GKK biuletenį gali tęsti pakol tęsiamas intensyvus gydymas (aš biuleteni turėjau apie 7 mėn.). Bet šeimos daktarai kažkodėl nenori tęsti ir nepaaiškina to pacientams, o užbagia biuletenį ir siunčia į NDNT netektam darbingumuui nustatyti (invalidumui). Kai jau nustatytas netektas darbingumas, tai susirgus biuletenį  apmoka tik 90 kal. Dienų per kalendorinius metus.
Su nustatytu darbingumu gali dirbti, jeigu darbdavys sutinka, turi rašyti prašymą,  kad leistų dirbti ankstesnemis sąlygomis. Niekas darbdavio nekontroliuoja, ar su netektu darbingumu pas jį kas dirba. Tik senais laikais buvo kontrolė ir neleido dirbti. Aišku, Ndnt paymės kokiems kenkismingiems veiksniams darbe veikiant negali dirbti, ir, jei pas tave toks darbas, tai kažin ar darbdavys prisiims atsakomybę ir sutiks leisti dirbti ankstesnėmis darbo sąlygomis.
Klaidu pridariau su tabu, netaisysiu
Hm nuojauta neapgavo. Nesuprantu ką tas gydytojas galvoja. Vyras domėjosi ligoninėj, pasakė biletenio pratęsimą tvarko šeimos gydytojas. Pas palatos kaimynus pasiklausinėjus aišku, kad po komisijos tęsia, nesigilino kur ir kokia komisija. Davė lapą, kaip ir tikėjo, kad gydytojas tvarko dėl biletenio, ne dėl grupės. Svarbiausia, kad tiksliai pagal įstatymus nieko nerandu doh.gif
Čia turbūt per daug žemiški reikalai, bet labai svarbūs mūsų šeimos finansams.

Manau reikia ir gerų naujienų pasidalinimo temoje. Vis tik viltis ir kitiems sergantiems. Mes kol kas galim pasidžiaugti geresniais vyro tyrimais, krešėjimas atsistatė, nebereikėjo važiuot lašintis. Pirmadienį gulasi chemijai. Tiesa atsirado varginantis pykinimas, burnos išopėjimas, nors gerėja, greit pasijautė ant svorio, nukrito keli kg, o su vargu atstatinėja jis svorį. Išrašė tablečių, gal pagelbės.

Sesės jau yra atsakymai naviko- 3 laipsnio astrocitoma, piktybiškesnė nei buvo, taikys švitinimą. Šįryt skaudėjo operuotą pusę labiau, renkasi skysčiai po oda, nupunktavo, sakė rezorbuotis turi. Laukia nelengvas kelias... Belieka tikėtis, kad praeis sklandžiai ir efektyviai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Angele: 20 vasario 2014 - 22:06
QUOTE(willow @ 2014 02 20, 22:00)
Man vienas gydytojas sakė, kad mano išplitimas pražiopsotas....Tai va:
2012m gruodis pas Šnirienę-echo, markeriai
2013m balandis pas Šnirienę- echo pas Vitko, markeriai, mamograma, plaučių rentgenas
2013m rugpjutis pas Beresnevičių-nieko , išsiprašiau rugsejo men scintigramą del nugaros skausmų
2013, lapkritis pas Stakionį -markeriai
2014 - vasaris -Stakionis-echo, markeris, mamo, rentgemas  - viskas blogai.
Manau kad galejo jau būti lapkritį ar net rugpjūtį

willow, čia žiauru, pas tave metus laiko nebuvo normalių tyrimų, jokio KT nors kartą, gal nugarą galėjo skaudėti dėl MTS. Viską plėšti su dantimis, kito kelio nėra.

Aš juk biologinę irgi išplėšiau (čia toms, kurios sako, kad geriau mažai žinoti). Paprašiau molekulinio tyrimo, Rutk. padarė rūgščią miną, vedėja liepė daryti, prašiau ir biologonės, nes atitiko rodiklius, gavau, konsiliumas sutiko, bet visur visko kaulijau, nes niekas niekada dėl nieko nesuka galvos. turi protokolą daug metų ir gerai. Reikia domėtis ir chemija, gal yra naujesnė kokybiškesnė, gal galima pagaliau pačiam susimokėti (kas išgali). Baisu darosi.

Kažkaip keistai čia ru tavimi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nida44: 20 vasario 2014 - 22:26
QUOTE(nida44 @ 2014 02 20, 22:18)
willow, čia žiauru, pas tave metus laiko nebuvo normalių tyrimų, 

atsipasau uz klausima bet ka vadinate normaliais tyrimais? unsure.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Angele @ 2014 02 20, 23:04)
Hm nuojauta neapgavo. Nesuprantu ką tas gydytojas galvoja. Vyras domėjosi ligoninėj, pasakė biletenio pratęsimą tvarko šeimos gydytojas. Pas palatos kaimynus pasiklausinėjus aišku, kad po komisijos tęsia, nesigilino kur ir kokia komisija. Davė lapą, kaip ir tikėjo, kad gydytojas tvarko dėl biletenio, ne dėl grupės. Svarbiausia, kad tiksliai pagal įstatymus nieko nerandu  doh.gif 
Čia turbūt per daug žemiški reikalai, bet labai svarbūs mūsų šeimos finansams.

Galiu pasakyti, kaip man išaiškino poliklinikoje. Biuletenį turi tęsti ir tęs, kol truks gydymas, gali ir metus. Kol nebaigtas gydymas, grupei nustatyti niekas nesiunčia. Kai daktarai parašo, jog gydymas baigtas, tada šeimos gydytoja pildo popierius ir siunčia i komisiją grupei. Šeimos gydytoja biuletenį gali tęsti 120d. Po to kviečia atstovą iš Sodros, sudaroma komisija iš trijų daktarų, tada dar pratęsia( man, pvz. pratesė menesiui), po to vėl eini i tą komisiją( atstovu iš Sodros turi pasirūpinti šeimos gydytoja). Man, bent kolkas, tfu tfu tfu, problemų su tuo nebuvo. Apskritai viską derina ir koordinuoja šeimos gydytoja, čia jos darbas. Ją ir griebkit už ausų, tegul viską normaliai padaro ir išaiškina.
Sveikatos Jūsų artimiesiems.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dvyne9: 20 vasario 2014 - 22:40
QUOTE(dvyne9 @ 2014 02 20, 22:39)
Galiu pasakyti, kaip man išaiškino poliklinikoje. Biuletenį turi tęsti ir tęs, kol truks gydymas, gali ir metus. Kol nebaigtas gydymas, grupei nustatyti niekas nesiunčia. Kai daktarai parašo, jog gydymas baigtas, tada šeimos gydytoja pildo popierius ir siunčia i komisiją grupei. Šeimos gydytoja biuletenį gali tęsti 120d. Po to kviečia atstovą iš Sodros, sudaroma komisija iš trijų daktarų, tada dar pratęsia( man, pvz. pratesė menesiui), po to vėl eini i tą komisiją( atstovu iš Sodros turi pasirūpinti šeimos gydytoja). Man, bent kolkas, tfu tfu tfu, problemų su tuo nebuvo. Apskritai viską derina ir koordinuoja šeimos gydytoja, čia jos darbas. Ją ir griebkit už ausų, tegul viską normaliai padaro ir išaiškina.
Sveikatos Jūsų artimiesiems.

Ačiū, kad gydytojas sakė paruoš dokumentus, o prašymą davė į NDNT, kuri kiek išskaičiau būtent ir skiria grupę, o ne tęsia biletenį. Ryt kalbėsimės su gydytoju. Baigiu teršt temą blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2014 02 20, 23:18)
willow, čia žiauru, pas tave metus laiko nebuvo normalių tyrimų, jokio KT nors kartą, gal nugarą galėjo skaudėti dėl MTS. Viską plėšti su dantimis, kito kelio nėra.

Aš juk biologinę irgi išplėšiau (čia toms, kurios sako, kad geriau mažai žinoti). Paprašiau molekulinio tyrimo, Rutk. padarė rūgščią miną, vedėja liepė daryti, prašiau ir biologonės, nes atitiko rodiklius, gavau, konsiliumas sutiko, bet visur visko kaulijau, nes niekas niekada dėl nieko nesuka galvos. turi protokolą daug metų ir gerai.  Reikia domėtis ir chemija,  gal yra naujesnė kokybiškesnė, gal galima pagaliau pačiam susimokėti (kas išgali). Baisu darosi.

Kažkaip keistai čia ru tavimi

Su krūties jie neskiria patikrinimui KT, prašiau kelis kartus, kai jau blogai tada tik., po teigiamos biopsijos padarė ir KT Dabar po gydymo prašiau magnetinio, aišku priežastį radau. Tai apie echo šneka, bet talonų dar neturi, o paskui, jei reikės tai paskirs ir magnetinį. Sakau susimokėsiu pati, tai kam tau mokėti, jei reikės, tai už dyką padarysim. Bet tas echo pas mane nieko nemato ir mamograma nieko nerodė sakau, tai patylėjo ir nieko nesakė. Nieko neišpešiau. Gydytojai atrodo, kad viskas geria, prisigalvojam apie bklogumus, ir neskiria. Bet, jei sektų normaliai, tai anksčiau išplitimą susektų - ir gydymas lengvesnis, ir kainuotų mažiau.
Atsakyti
QUOTE(Angele @ 2014 02 20, 22:54)
Baigiu teršt temą  blush2.gif

Čia ne teršimas.Tokioje situacijoje galim kiekviena atsidurti ir labai džiugu, kad yra kas pataria. Nes kartais per nežinojimą, galima nukentėti. Ir visai nenuostabu, kad sergant tokia liga finansinė pusė ne paskutinėj vietoj.
Laikom kumščius už wilow šiandien.

Papildyta:
QUOTE(Edmė @ 2014 02 21, 07:47)
Sakau susimokėsiu pati, tai kam tau mokėti, jei reikės, tai už dyką padarysim.

Mūms irgi nenorėjo skirti. Bet tada aš neišlaikiau ir pasakiau, kad jei tokia problema pasidarysim mokamą, o gydytjos tik paprašiau komentarų.
Atsakyti
Radau dar mamos 2 buteliukus RM-10 ar kažkaip kitaip. Kam jie skirti? Skaičiau, bet jau užmiršau. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergelė @ 2014 02 21, 14:29)
Radau dar mamos 2 buteliukus RM-10 ar kažkaip kitaip. Kam jie skirti? Skaičiau, bet jau užmiršau. blush2.gif

imuninei sistemai stiprinti.lygtai tuose grybuose yra priesveziniu savybiu.cia J.Ruolia skiria .
Atsakyti
QUOTE(Edmė @ 2014 02 21, 07:47)
... Nieko neišpešiau. Gydytojai atrodo, kad viskas geria, prisigalvojam apie bklogumus, ir neskiria. Bet, jei sektų normaliai, tai anksčiau išplitimą susektų - ir gydymas lengvesnis, ir kainuotų mažiau.

Edme, pasirasau po visais Tavo zodziais. As irgi prasiau, verkiau net blush2.gif , atsakymas buvo :Jus cia ne viena tokia, visoms skirti negalim..." Turejau stipru konflikta karta su Stakionu del to...
Gal tikrai jie laukia realaus pablogejimo...gaila, kad prevencijos normalios nera...
idomus pastebejimas smile.gif : kai echoskopuotojai pasakiau, kad ta limfmazgi apciuopiau PATI, ji pasake su tokia sypsena"maziau ciupinet reikia..." ... ir ka tu cia atsakysi doh.gif
Edme, man anksciau nerase nieko del kepenu suriebejimo g.gif nors karta metuose ziuri, rase tik apie parenchima...
Siaip paskaiciau inete, kad tie suriebejimo pozymiai negerai sad.gif
Atsakyti
QUOTE(romantikė @ 2014 02 21, 15:55)
Siaip paskaiciau inete, kad tie suriebejimo pozymiai negerai sad.gif

o nieko dėl kepenų nevartojat, turiu omeny papildus, aš kelis kart metuose vis sugeriu kursą, vartoju papildus su margainiu. Po gimdymo kai darė echo ir rado tokį lyg pariebėjimą ant kepenų, aišku svoris savo ir darė, bet dabar jau dukart po to kartota echo neberodo jokių pakitimų, visus tyrimus atliko ta pati gydytoja, tai nemanau, kad galėjo supainioti 4u.gif
Atsakyti