Įkraunama...
Įkraunama...

Arbúzai, moliúgai, melionai, cukinijos

QUOTE(Lakšmi @ 2014 05 08, 08:02)


Cukiniją supjaustom griežinukais, apkepinam. Ant batono su grūdais užtepam majonezo sumaišyto su sutrintu česnaku (galima nedėt kas nemėgsta), dedam skiltelę keptos cukinijos, tada skiltelę pomidoro ir.. mmm  bigsmile.gif pas mane pusryčiams taip po 2 cukinijas sueidavo  doh.gif  mirksiukas.gif

TA PATI DARAU SU MOLIUGU mirksiukas.gif tik ant baltos skrudintos duonos wub.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 05 07, 23:18)
Iš visų standartinių paliktų nematau tik Muscade de Provence, hibridų irgi nėra... Kiti jau žaliuoja.

A pas mani lauke tik trys buvo išdygę. Nušalo,savaime aišku.Šiltnamy yr kažkokių pridygusių,bet tas reiks iškelt.Ten arba Marinos,arba Pelenės.
QUOTE(saintlina @ 2014 05 08, 13:36)
aišku, kai tik perskaičiau Yerenos kulinarinį postą, gatava nueit ir susėt visą pakelį tų Romanesco  biggrin.gif

drinks_cheers.gif Aš tik tris pasisėjau,iš jų tik viena Romanesco.Mažoka biggrin.gif
QUOTE(Paladė @ 2014 05 08, 13:50)
man galvoj netelpa, kaip šitiek moliūginių galima suvalgyt smile.gif

Aišku,aš tiek,kiek Yerena nesėju,bet šiemet moliūgai tik parūko.Tiesa,padalinau dar.Bet visus skystesnius šviežioms sultims suvariau,aguročius irgi,o krakmolingi vietoj bulvių suėjo..Nuo Kalėdų bulvių nevartojam ax.gif Dar turiu ,bet nedaug.
Atsakyti
Taigis , kad paskaičius šitą temą pas mane šiemet 11 veisliu moliūgų smile.gif

Man patiko labai eksperimentinės vakuotos cukinijos su Kariu . Ne koncervų mėgėjai mano šeimyna , bet šitos gavosi pikantiško skonio ...
Dar labai einami sumuštinai su cukinija - ant paskrudinto batono patepu varškės su žalumynais , dedu ploną riekelę fermentinio sūrio ir karštą keptą cukiniją ant viršaus. Sūris pasilydo ..... Gaunasi brusketos su cukinija smile.gif prabanga smile.gif kavinėje už 4 riekeles 6 litus sumokėtum smile.gif

Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 05 08, 13:15)

drinks_cheers.gif Aš tik tris pasisėjau,iš jų tik viena Romanesco.Mažoka  biggrin.gif 



pas mane visos penkios Romanesco. Kitokių net nepirkau - nu ką ten pirkt penkis pakelius, jei tik po vieną sėklą paimt?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 05 08, 13:36)
aišku, kai tik perskaičiau Yerenos kulinarinį postą, gatava nueit ir susėt visą pakelį tų Romanesco  biggrin.gif

Jei tik suvartosite biggrin.gif Keptos ant grotelių cukinijos aliejuje atsirado iš baklažanų recepto, kartais darau su pomidorais, kartais ir be jų. Saldžiai-rūgščiai-aštrieji cukinijų gabaliukai mums kur kas skanesni negu agurkai, nes yra neutralaus skonio.

QUOTE(Paladė @ 2014 05 08, 13:50)
Yerena, gal jūs ir visa šeima vegetarai? man galvoj netelpa, kaip šitiek moliūginių galima suvalgyt... Gal visa kita - pomidorų, agurkų, vaisių, uogų, mėsos tiesiog nemėgstat?

O ne bigsmile.gif Vieninteliai dalykai, kurių aš nevalgau- žuvis (absoliučiai jokios ir bet kokia forma) ir bulvės (net neauginam). O visa kita, ypač daržovės, labai laukiamas ir sveikitinas dalykas. Šiuo klausimu esam nepriklausomi nuo turgelių bei parduotuvių visus metus: daržovių skyrius dėl manęs gali ir neegzistuoti: vasarą neperku šviežių, žiemą- konservuotų bei šaldytų vaisių/daržovių. Be to, didele kompanija važinėjame uogauti ir grybauti.
Kai prasideda konservavimo laikotarpis- esam susitarusios, kad už žalią žaliavą vienos atsakingos, kitos už cukrų/druską/prieskonius, kitos už priedus ir gaminame/bandome naujus receptus ir naujus skonius visos draugės drauge vienoje virtuvėje. Vakare išsiskirstome kiekviena su savo stiklainių dalimi iki kito savaitgalio ir naujo recepto biggrin.gif Kažkada jau apie tai užsiminiau...
Atsakyti
(su paprikomis, keptas ant grotelių ir marinuotas aliejuje,

Gal galetumet placiau apie si recepteli,labai jau skaniai skamba smile.gif
Atsakyti
Konspektuojuosi čia pateiktus receptukus sumuštinių su cukinija, seilės tysta... Jei taip toliau, jaučiu, kad mažai man tų trijų daigų bus doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 05 08, 14:15)


drinks_cheers.gif Aš tik tris pasisėjau,iš jų tik viena Romanesco.Mažoka  biggrin.gif 



negavau musu kaime situ verysad.gif kur klausiau,kaip i ateive paziuredavo doh.gif tik turguj mergaiciuke uzsirase,bet mb neprisiprashysiu,kad nulektu paziuret-pati dar ''girta'' vaikstau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 05 08, 13:37)
Keptos ant grotelių cukinijos aliejuje atsirado iš baklažanų recepto,


Kai prasideda konservavimo laikotarpis- esam susitarusios, kad už žalią žaliavą vienos atsakingos, kitos už cukrų/druską/prieskonius, kitos už priedus ir gaminame/bandome naujus receptus ir naujus skonius visos draugės drauge vienoje virtuvėje. Vakare išsiskirstome kiekviena su savo stiklainių dalimi iki kito savaitgalio ir naujo recepto biggrin.gif Kažkada jau apie tai užsiminiau...


va aš kiek bandžiau, man nepalyginamai skaniau yra kepti baklažanai - ir ant grotelių, ir ant duonelės, ir su česnaku. Cukinijos jau visai ne tas.. schmoll.gif

aš kai konservavimu užsiimu, tai man vienai virtuvėj vietos maža biggrin.gif
Šiaip tai smagu turėtų būti su kompanija wub.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 05 08, 14:37)

Kai prasideda konservavimo laikotarpis- esam susitarusios, kad už žalią žaliavą vienos atsakingos, kitos už cukrų/druską/prieskonius, kitos už priedus ir gaminame/bandome naujus receptus ir naujus skonius visos draugės drauge vienoje virtuvėje. Vakare išsiskirstome kiekviena su savo stiklainių dalimi iki kito savaitgalio ir naujo recepto biggrin.gif Kažkada jau apie tai užsiminiau...

geras thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 05 08, 14:15)
A pas mani lauke tik trys buvo išdygę. Nušalo,savaime aišku.Šiltnamy yr kažkokių pridygusių,bet tas reiks iškelt.Ten arba Marinos,arba Pelenės.
Aišku,aš tiek,kiek Yerena nesėju...

Marinos ir Pelenės neatskirsite pagal lapus (dėmes), abudu c. maxima rūšies. Maniškiai laukiniai stebuklingai nenušalo, nors 5 km į šoną pas anytą iššąlo šiltnamio gyventojai.
Sulčių nebegeriame nuo vasario, įvairios sriubos dabar jau tik "sergantiesiems", užtat troškintam orkaitėje įvairių daržovių mišiniui dar turiu kelis moliūgus.
Tuo ir nelabai patinka pavasario pabaiga, kai sandėliuojamos gėrybės įvairiu pavidalu senka, o šviežių (išskyrus žalumynus) dar nematyti...
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 05 08, 14:47)
Cukinijos jau visai ne tas..  schmoll.gif

aš kai konservavimu užsiimu, tai man vienai virtuvėj vietos maža  biggrin.gif 

drinks_cheers.gif Pritariu abiems teiginiams biggrin.gif

Gonzikai,pavažiuosiu ryt iki parduotuvės,jei rasiu,kiek pokučių paimt biggrin.gif ?
Atsakyti