Įkraunama...
Įkraunama...

Arbúzai, moliúgai, melionai, cukinijos

QUOTE(adija5 @ 2014 05 08, 14:54)
drinks_cheers.gif Pritariu abiems teiginiams  biggrin.gif

Gonzikai,pavažiuosiu ryt iki parduotuvės,jei rasiu,kiek pokučių paimt  biggrin.gif ?

baik baikas krest unsure.gif na , jei prie progos vaziuotum,pora prikabink wub.gif
Atsakyti
saintlina, net negali būti kalbos thumbup.gif bet kai su baklažanų auginimu pati nedraugauju, tenka suktis iš padėties.
Mes matome keleriopą naudą iš tokių susitikimų sodyboje, virtuvėje prie puodų (ir laiko taupyme irgi)- pailsi nuo namiškių (visi vaikai būna tuo metu su vyrija lauke), visos mes užimtos- plovimu, pjaustymu, maišymu ir pan., bet tuo pat momentu ir atsipalaiduojame (virtuvėje nereikia aukštakulnių, makiažo bei suknelės) plepėdamos. Kiekvieną savaitgalį vienas naujas receptas. Sunku nusakyti tą jausmą, ryšį, bet virtuvė suartima žmones bei teikia džiaugsmo ir apčiuopiamą naudą- stiklainius, pilnus vasaros skonių, kuriuos galbūt ne visos ir užpildytų pavieniui.

P.S. O mūsų susitikimai prasidėjo nuo to, kad pati bijojau pasterizuoti. Yra tarp mūsų viena motera, kuri anksčiau net agurkų nežinojo/nemokėjo kaip užraugti- dabar su mielu noru eksperimentuoja su skoniais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo yerena: 08 gegužės 2014 - 14:14
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2014 05 08, 13:06)
TA PATI DARAU SU MOLIUGU mirksiukas.gif tik ant baltos skrudintos duonos wub.gif

QUOTE(Dusia37 @ 2014 05 08, 13:26)
Dar labai einami sumuštinai  su cukinija - ant paskrudinto batono patepu varškės su žalumynais , dedu ploną riekelę fermentinio sūrio ir karštą keptą  cukiniją ant viršaus. Sūris pasilydo ..... Gaunasi brusketos su cukinija smile.gif prabanga smile.gif kavinėje už 4 riekeles  6 litus sumokėtum smile.gif

ačiū už idėjas thumbup.gif

QUOTE(yerena @ 2014 05 08, 13:37)
visos draugės drauge vienoje virtuvėje

geras thumbup.gif
Atsakyti
vaidastep, vakare surašysiu proporcijas mirksiukas.gif
Atsakyti
yerena, kiek moteriškių telpa vienoj virtuvėj? Kokio dydžio ta virtuvė g.gif
O nėra tokios, kuri vadovauti puola? blush2.gif
Nu viskas aš tik 2 cukinijas sėjau, teks dar 2 įkišti biggrin.gif Visa laimė, k romanesco turėjau lotuliukas.gif
Atsakyti
NERA, mes aštuonios, visos draugiškos, vadovavimo nebūna, nes receptą aptarinėjame, tobuliname priedais iki savaitgalio, virtuvė 20 m2, 4x12 l puodai būna pilni, prie to paties išsikepam sau dar naminės tamsios duonos kepaliukus ar ciabatta, pagaminam naminių makaronų. Aš savo dalį džiovinu, kitos- šaldo.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 05 08, 14:36)
NERA, mes aštuonios, visos draugiškos....prie to paties išsikepam sau dar naminės tamsios duonos kepaliukus ar ciabatta, pagaminam naminių makaronų.

net susigraudinau, pagalvojus, kokia aš vieniša savo virtuvėj, pasirodo blink.gif
Adija, drauge, gal nors tu prie manęs prisijungtum, kartu kokį stiklainį sumakaluotume? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 08 gegužės 2014 - 14:51
nu vaaa, prisminiau,kad dar cukinijos nesejau g.gif Dabar tik belieka apsispresti is turimo asortimento, kokia sodinti g.gif Pernai tos apvalios labai patiko.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 05 08, 15:43)
net susigraudinau, pagalvojus, kokia aš vieniša savo virtuvėj, pasirodo  blink.gif
Adija, drauge, gal nors tu prie manęs prisijungtum, kartu kokį stiklainį sumakaluotume?  unsure.gif

Aš tai pati visus išveju von,man susikaupimo reikia ax.gif .Pas mani jin standartinė,12 kvadratukų,tai jau trise nėr kur apsisukt,o aštuoniom, tai ir atsisėst vietos nebūtų,ne tik suktis biggrin.gif

Aha,sumakaluotumėm biggrin.gif Didelį,10 litrų rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 05 08, 16:19)
vaidastep, vakare surašysiu proporcijas  mirksiukas.gif

Aciu labai,sauniai sukates jus ten thumbup.gif net uzpavydejau"baltai" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 05 08, 15:07)
Aha,sumakaluotumėm  biggrin.gif Didelį,10 litrų  rolleyes.gif

galim ir didesnį smile.gif Tai per aviečių sezoną?..

Aš vis galvoju, gal man reik visgi dar arbūzų pasisėt. Koks desėtkas nušalo tikrai, dar neaišku, kaip ten likę atrodo.. Kaip tai siaubas apima, pagalvojus, kad galiu su kokia dvidešimčia arbūzų likt blink.gif
Atsakyti
kaip smagu, kad Yerena turi tokių bendraminčių thumbup.gif thumbup.gif

klausimėlis: moliūgėliai ant kotelio gal 2 cm, tai sodinant į vietą kišt iki lapelių(na kaip pomidorus sodinam), ar palikt taip kaip stiklinaitėj auga g.gif
Atsakyti