QUOTE(saintlina @ 2014 05 08, 13:36)
aišku, kai tik perskaičiau Yerenos kulinarinį postą, gatava nueit ir susėt visą pakelį tų Romanesco
Jei tik suvartosite

Keptos ant grotelių cukinijos aliejuje atsirado iš baklažanų recepto, kartais darau su pomidorais, kartais ir be jų. Saldžiai-rūgščiai-aštrieji cukinijų gabaliukai mums kur kas skanesni negu agurkai, nes yra neutralaus skonio.
QUOTE(Paladė @ 2014 05 08, 13:50)
Yerena, gal jūs ir visa šeima vegetarai? man galvoj netelpa, kaip šitiek moliūginių galima suvalgyt... Gal visa kita - pomidorų, agurkų, vaisių, uogų, mėsos tiesiog nemėgstat?
O ne

Vieninteliai dalykai, kurių aš nevalgau- žuvis (absoliučiai jokios ir bet kokia forma) ir bulvės (net neauginam). O visa kita, ypač daržovės, labai laukiamas ir sveikitinas dalykas. Šiuo klausimu esam nepriklausomi nuo turgelių bei parduotuvių visus metus: daržovių skyrius dėl manęs gali ir neegzistuoti: vasarą neperku šviežių, žiemą- konservuotų bei šaldytų vaisių/daržovių. Be to, didele kompanija važinėjame uogauti ir grybauti.
Kai prasideda konservavimo laikotarpis- esam susitarusios, kad už žalią žaliavą vienos atsakingos, kitos už cukrų/druską/prieskonius, kitos už priedus ir gaminame/bandome naujus receptus ir naujus skonius visos draugės drauge vienoje virtuvėje. Vakare išsiskirstome kiekviena su savo stiklainių dalimi iki kito savaitgalio ir naujo recepto

Kažkada jau apie tai užsiminiau...