NERA, jei liks vakare laiko, šiandien sėsiu visus moliūgus (turiu jau pasiruošus užpildytas substratu ir sužymėtas pagal veisles daigyklas). Labai patogi ir šilta vieta, jei nėra pietinių palangių- virtuvinės spintelės. Daigyklas (6x4) aptraukiu maistine plėvele ir kas netelpa ant palangių, keliauja į viršų.
Komandą sėti supratau

O as nesugalvoju kaip cia siemet man seti tuos moliugus
Jauciu griebsiu vienkartines stiklinytes

QUOTE(matuke @ 2014 04 18, 12:14)

man irgi klausimas, pirma karta sesiu, tai kokia talpa imti mazdaug? net supratimo neturiu

Bet kaip greitai laikas lekia, atrode dar taip toli ta moliugu seja, o ziurek jau ir laikas pribrendo.
Visus moliugus daiginsit, ar kai kuriuos tiesiai i dirva kisit? Kiek mazdaug laiko jie tupes indeliuose? Kaip suprantu, i nuolatine vieta keliaus geguzes gale? neperaugs jie ant palangiu?
QUOTE(matuke @ 2014 04 18, 12:14)

Aš durpinius nusipirkau. Kike žinau, poto gali a tiesiai su juo ir sodinti.
Merginos,patarkit-mano moliūgai daigyne sudygo, keli jau 5-7cm, dar augint ar į žemę jau perkelt rizikuot?
QUOTE(matuke @ 2014 04 18, 13:14)

Aš šiemet jau taip apatiškai žiūriu į tą sėją, tiesiog rankos nekyla, bet kalendorius rodo ką kitą...
Stiklinaitės turėtų būti gerai

QUOTE(zikas1970 @ 2014 04 18, 13:35)
...tai kokia talpa imti mazdaug? net supratimo neturiu
Gal geriau zemesne ir platesne, stiklinaites aukstesnes tokios
Visus moliugus daiginsit, ar kai kuriuos tiesiai i dirva kisit? Kiek mazdaug laiko jie tupes indeliuose? Kaip suprantu, i nuolatine vieta keliaus geguzes gale? neperaugs jie ant palangiu?

Turiu dar daigyklas 7x4, tai akutės skersmuo- 6 cm, aukštis irgi 6 cm. 6x4 daigyklų akutės kiek platesnės ir aukštis mažesnis. Labiau patinka (nes šaknys labai gerai užpildo tūrį) ir tinka (dėl daigų kiekio) 7x4.
Aš visus daiginu, nes kiek bandžiau tiesiai į daržą- tai jei tik šaltesnis laikotarpis, augaliukas ir stovi skilčialapių stadijoje arba jei ir gerai auga, tai dalis veislių nespėja subrandinti vaisių... Indeliuose tupės apie mėnesį- duokite ~savaitę laiko daigams pasirodyti, o tada priklausomai nuo temperatūros ir šviesos kiekio į daržą jau gali iškeliauti su 3-4 tikrų lapų poromis. Kada persodinti viskas priklauso nuo prognozių- min gegužės antroji pusė. Jei šaltoka, gali būti ir galas.
Papildyta:
QUOTE(Lakšmi @ 2014 04 18, 15:17)
Merginos,patarkit-mano moliūgai daigyne sudygo, keli jau 5-7cm, dar augint ar į žemę jau perkelt rizikuot?
Aš Jūsų vietoje laikyčiau dar šiltnamyje, nakčiai apkločiau agro. Šalta dar žemė

Yerena, ačiū, aš laikau įstiklintame balkone, nes šiltnamio neturiu, paskui keliaus į daržą. Tik va bijau ar neperaugs daigykloje, nors pagal logiką tai jokio gal skirtumo ar daigykloj ar jau žemėj auga, tai matyt palauksiu:)
QUOTE(Lakšmi @ 2014 04 18, 15:29)
...Tik va bijau ar neperaugs daigykloje, nors pagal logiką tai jokio gal skirtumo ar daigykloj ar jau žemėj auga, tai matyt palauksiu:)
Skirtumas didelis- jei daigelis "išvalgo" visas maistines medžiagas daigykloje, o iki daržo dar toli, daigelis skurs. Tas pats įvyksta, jei trūksta vietos šaknims. Jei bus persodintas anksčiau laiko- gali nušalti. Vat ir dilema

QUOTE(yerena @ 2014 04 18, 11:32)
Pirmąjį sezoną ir aš užmerkiau sėklas be luobeles. Visos supuvo
Nuo tada tokias sėklas sėju vien į daigyklas ir po kelių dienų ant saulės jau lenda kilputės.

Aciu! Reiks tada Miranda uzkasti ir siltai pastatyti

Merginos-eksperimentatorės, kaip Jūsų rudenį "sėti" moliūgai? Rodo nosis? Maniškiai dar miega...
Ot prisidirbau:( lieka tikėtis, kad žemė per porą savaičių sušils...