Įkraunama...
Įkraunama...

Arbúzai, moliúgai, melionai, cukinijos

QUOTE(Venta9 @ 2014 05 05, 13:08)
Taip, tai saknis.Visos seklytes pirmiau saknele isleidzia o tik paskiau i virsu eina ir leidzia skilcialapius.

gerai, einu tvarkos daryt jeigu tokia operacija daigams patiks, nes jau para kaip jie tokioj padety gyvena... ax.gif Kita karta zinosiu.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 05 05, 13:46)
Skaičiuoju, kad daigai išbūna max 30 dienų (iš jų ~savaitę sėklos brinksta ir dygsta) daigykloje iki išsodinimo į lauką. Augaliukus persodinu su 2-3 tikrais lapais. Daigyklos akutės dydis- skersmuo 6, aukštis 6 cm. Vakare galiu pamatuoti vienos daigyklos ilgį ir plotį. Per 3 savaites šaknys užpildo akutę. Kai pasirodo tikrieji lapeliai, palaistau atskiestu karvių mėšlu. Persodinėjant išstumiu pagaliuko pagalba iš apačios visą šaknų gumulėlį ir talpinu į paruoštą duobutę lauke.

o ką daryti, jei spaudžia laikas išsodinti, jūsų indelis darosi per mažas, o lauko sąlygos visdar netinkamas išsodinimui?

Šis variantas man leidžia ilgiau produktyviai išlaikyti augalą indelyje, nes jame jau neskaičiuojant sėklų daiginimo augalai praleidžia apie 40 dienų. Kai išsodinėju tai jau būna gana nemažas augalas su jau nemažu šaknynu ir visdar visiškai patenkintas gyvenimu indelyje.
Papildyta:
QUOTE(Venta9 @ 2014 05 05, 13:58)
Sutinku su lerikyte  100%. Kol as nepatyriau kad buna nedaigiu seklu sedavau i grunta, bet kai neisdygo ir lauki lauki o daigo nera ir nezinai ar nedaigus  ar supuvo ar persausa, vieni nervai o laikas eina ir jau veluoji su seja.

va taip ir buvo man.. Streso gavau eina sau doh.gif

mano teta šiuo metu ,,daigina'' arbūzus paprastai subėrus nesudaigintas sėklas ir palikus šiltnamyje. Nu ir aš garantuoju,kad ji vėl šiemet neturės tų arbūzų kaip ir pernai, šiemet šalnos... Gal pernai ir gerai viskas būtų buvę, bet mėnesį laiko augalus pralaikė tose mažose akutėse,kur kokie 2x2.. Pamačiau, vos infarkto negavau. Aišku, iš tokių derliaus nebuvo. Šiemet vėl va.. ir ką žmogui sakyt ? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lerikyte: 05 gegužės 2014 - 13:43
as melionus ir arbuzus kisau i pataliukus ir iant gyvatuko, tai jau suseti uodeguotieji, ir dauguma skilcialapius iskiso.
Moliugu nedaiginau pataluose, tiesiog pamirkius kalio permanganato tirpaliuke kelias valandas, sukisau i zemes. kadangi palubese padeti niekur nera kur pas mus, tai sudeliojau ant virtuvinio stalo. Na ir stovi , anei krust tie moliugai . Tikiu, kad salta. tai gal geriau but buve ant gyvatuko ir juos kartu su melionais bei arbuzais padaigint vystykuose. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 05 05, 14:20)
ginaja, jis dekoratyvinis, bet valgomas ankstyvoje stadijoje, kol dar jaunas. Kai jau įgauna veislei būdingas spalvas (atsiranda raudonumas ir dryželiai) tampa labai kietu. Minkštimas tada jau būna kartus. Jei reikalinga skani veislė- pirkite kitą, kurią galėsite suvartoti net ir ateinantį pavasarį.

Aciu labai 4u.gif tiek ir norejau smile.gif
Atsakyti
Lerikyte, bent jau mano atveju turiu pervežti visus augalus į sodybą. Tad nemaži augalai- tikras galvos skausmas. Neskubu su sėja: geriau vėliau negu anksčiau. Sėju iki gegužės pradžios, persodinu ~gegužės vidurį, jei nusimato šalnos- keletą dienų vėliau. Nei karto per 11 metų nesugadinau daigų. Tiesa, pagadinimai buvo dėl pernelyg paaugusių augalų juos transportuojant. 2012 m. nušalo augalai per birželio m. pradžios šalnas.
Papildyta:
QUOTE(Lusasita @ 2014 05 05, 14:43)
...kadangi  palubese padeti  niekur nera kur pas mus, tai sudeliojau ant virtuvinio stalo.  Na ir stovi , anei krust tie moliugai . Tikiu, kad salta...

Jei bus per šalta- sėklos tiesiog supus.
Atsakyti

QUOTE(yerena @ 2014 05 05, 14:53)

i zeme sukisau 04 29. pakrapsciau, sekla grazi balta kaip ir buvusi. Kazi , lupt is zemes ir det i patalus ant gyvatuko? g.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 05 05, 14:53)
Lerikyte, bent jau mano atveju turiu pervežti visus augalus į sodybą. Tad nemaži augalai- tikras galvos skausmas. Neskubu su sėja: geriau vėliau negu anksčiau. Sėju iki gegužės pradžios, persodinu ~gegužės vidurį, jei nusimato šalnos- keletą dienų vėliau. Nei karto per 11 metų nesugadinau daigų. Tiesa, pagadinimai buvo dėl pernelyg paaugusių augalų juos transportuojant. 2012 m. nušalo augalai per birželio m. pradžios šalnas

tepasakysiu tiek - mūsų auginamų augalų ir kiekis ir t.t. yra kardinaliai skirtingas, todėl turbūt viena kitos auginimo pobūdžiu negalėtume naudotis.
Nes, aš neauginu tiek daug rūšių kaip jūs, jei tiek auginčiau, man paprasčiausiai vietos pritruktų išstatyti didesniems indeliams, taip pat papildomai laiko užimtų bent jau su markeriu susižymėt indelius. dabar su 50- 60 - apsieinu gana laisvai.
Kitas dalykas man nereikia augalų niekur pervežti - tiesiog nunešti į šiltnamį, o vėliau nunešti dar kelis metrus į dirvą - to pasekoje galiu auginti didelius daigus.
Atsakyti
Lusasita, darykite kaip išmanote. Mano patirtis su atskiru daiginimu neigiama- pomidorų sėklos MĖNESĮ neišleido nei vienos šaknelės, kai tuo tarpu tie patys suberti į žemę ir pastatyti ant virtuvinių spintelių sudygo per keletą dienų. Taip pat šiemet bandžiau daiginti kietas moliūgų sėklas. Nėra jokių teigiamų ženklų- sukištos į daigyklą antrą kartą Kuri sėklos jau su tikro lapuko užuomazga, o popieriniame rankšluostyje jos guli ir iki šiol tylu, ramu, nors sąlygos tos pačios...
Atsakyti
QUOTE(Lerikyte @ 2014 05 05, 13:38)
Aišku, iš tokių derliaus nebuvo. Šiemet vėl va.. ir ką žmogui sakyt ? biggrin.gif

Ai zinokit, as pernai va is Saintlinos seklu prisiprasiau, dariau enciklopediskai viska, kaip tituliniam parasyta, o uzmezge viena arbuziuka ir tas nupuvo, kai pasieke degtuku dezutes dydi. O pas anyta va buvo arbuzu, ragavo.

Merginos, patarkit, kokie arbuzai skanus ir tinkami siltnamyje auginti?
Ar buna tokiu, kurie megtu molinga grunta? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2014 05 05, 15:01)
i zeme sukisau 04 29.  pakrapsciau, sekla grazi balta kaip ir buvusi. Kazi , lupt is zemes ir det i patalus ant gyvatuko? g.gif

tai va lieka rizika,arba sulauksit,arba ne.
Prieš dvi dienas moliugų uždėtos sėklos ant skudurėlio jau su uodegom.
Atsakyti
As tai tik snd. padejau daigintis visus moliuginius melioninius ir arbuzinius, nes vietos nei ant palangiu nei balkone neturiu visiskai.Tikiuos po savaites kazkiek atsiras kai pomidorus issodinsiu o tada gal jau ir naujus indelius bus kur padeliot. Gal ir truputi velokai, bet taip jau gamta surede si pavasari su savo salciais.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 05 05, 15:10)
Mano patirtis su atskiru daiginimu neigiama- pomidorų sėklos MĖNESĮ neišleido nei vienos šaknelės, kai tuo tarpu tie patys suberti į žemę ir pastatyti ant virtuvinių spintelių sudygo per keletą dienų. Taip pat šiemet bandžiau daiginti kietas moliūgų sėklas. Nėra jokių teigiamų ženklų- sukištos į daigyklą antrą kartą Kuri sėklos jau su tikro lapuko užuomazga, o popieriniame rankšluostyje jos guli ir iki šiol tylu, ramu, nors sąlygos tos pačios...

pamodorų sėklų indelyje nedaiginu, žemėse jie išdygsta per kelias dienas be vargo. Taip darau tik su problematiškom sėklom, kietaluobėm. Šiemet ir paprikas mėginau.

QUOTE(ptashka @ 2014 05 05, 15:10)
Ai zinokit, as pernai va is Saintlinos seklu prisiprasiau, dariau enciklopediskai viska, kaip tituliniam parasyta, o uzmezge viena arbuziuka ir tas nupuvo, kai pasieke degtuku dezutes dydi. O pas anyta va buvo arbuzu, ragavo.
Merginos, patarkit, kokie arbuzai skanus ir tinkami siltnamyje auginti?
Ar buna tokiu, kurie megtu molinga grunta?  g.gif

aišku, juk ne taisyklė. Gali viską padaryt, o vistiek būna nepasiseka. Bet aš visgi už tai,kad stengtis nenukrypti nuo patarimų - taip daugiau šansų.
Šiltnamyje manau derėtų Sugarbaby wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lerikyte: 05 gegužės 2014 - 14:16