QUOTE(yerena @ 2014 05 05, 13:46)
Skaičiuoju, kad daigai išbūna max 30 dienų (iš jų ~savaitę sėklos brinksta ir dygsta) daigykloje iki išsodinimo į lauką. Augaliukus persodinu su 2-3 tikrais lapais. Daigyklos akutės dydis- skersmuo 6, aukštis 6 cm. Vakare galiu pamatuoti vienos daigyklos ilgį ir plotį. Per 3 savaites šaknys užpildo akutę. Kai pasirodo tikrieji lapeliai, palaistau atskiestu karvių mėšlu. Persodinėjant išstumiu pagaliuko pagalba iš apačios visą šaknų gumulėlį ir talpinu į paruoštą duobutę lauke.
o ką daryti, jei spaudžia laikas išsodinti, jūsų indelis darosi per mažas, o lauko sąlygos visdar netinkamas išsodinimui?
Šis variantas man leidžia ilgiau produktyviai išlaikyti augalą indelyje, nes jame jau neskaičiuojant sėklų daiginimo augalai praleidžia apie 40 dienų. Kai išsodinėju tai jau būna gana nemažas augalas su jau nemažu šaknynu ir visdar visiškai patenkintas gyvenimu indelyje.
Papildyta:
QUOTE(Venta9 @ 2014 05 05, 13:58)
Sutinku su lerikyte 100%. Kol as nepatyriau kad buna nedaigiu seklu sedavau i grunta, bet kai neisdygo ir lauki lauki o daigo nera ir nezinai ar nedaigus ar supuvo ar persausa, vieni nervai o laikas eina ir jau veluoji su seja.
va taip ir buvo man.. Streso gavau eina sau
mano teta šiuo metu ,,daigina'' arbūzus paprastai subėrus nesudaigintas sėklas ir palikus šiltnamyje. Nu ir aš garantuoju,kad ji vėl šiemet neturės tų arbūzų kaip ir pernai, šiemet šalnos... Gal pernai ir gerai viskas būtų buvę, bet mėnesį laiko augalus pralaikė tose mažose akutėse,kur kokie 2x2.. Pamačiau, vos infarkto negavau. Aišku, iš tokių derliaus nebuvo. Šiemet vėl va.. ir ką žmogui sakyt ?