Įkraunama...
Įkraunama...

Arbúzai, moliúgai, melionai, cukinijos

QUOTE(saintlina @ 2014 05 04, 21:12)
po agro ir su pečiuku šiąnakt ir arbūzai pas mane apšalo (ar nušalo, dar nesupratau). Tik tiek, kad su sėklom ne bėda - pasisėt galiu dar.

Man kažkaip pasirodė,kad arbūzai ir melionai labai lepūs ,tai į šiltnamy dar netempiu.Ir neturiu tiek arbūzų sėklų,būtų bėda,jei numirotų biggrin.gif O moliūgų turiu,tai galvos nesuku.
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 05 05, 13:57)
Tai ar tos uodegos būna šaknis ar lapelis? Aš kažkaip buvau sugalvojusi, kad tai lapelis ir į žemę sukišau tom uodegom aukštyn.  Bet jaučiu nesamonę padariau, nes iš tiesų tai yra šaknis ir reikėtų kišti tą duogedą žemyn????

biggrin.gif Aš irgi galvą sukau susidaiginusi -galva ar šikna čia išlindo biggrin.gif Guldžiau šonu,išdygo.Tiesa,keli su šalmais buvo,bet papurškus labai lengvai nusiėmė. Niekad nieko nedaiginau,man ir žemėse gerai sudygsta,bet kad visos arbūzus merkia,tai ir aš merkiau.Daigumas 100 procentų.
Atsakyti
pas mus zeme priemolis. augo pernai arbuzikai . Tiesa sia rugpjucio 3 dienos nuotrauka. o ragaut pradejom rugsejo gale .

user posted image

user posted image

o del moliugu ax.gif ax.gif siemet pirmi metai kai i indelius sejau. visa laika tiesiog kisdavau i zeme nuolatineje vietoje pelenes moliugus ir nesukau galvos . Pernai tik pradejus dygti labai patiko jie sraigems ( kaip ir salotos) . Tai vis nugrauzdavo skilcialapius . Siemet sejau 6 rusiu, tai norejosi ir uzaugint. Gal gi isdygs ... ax.gif

Atsakyti
Norėčiau dar išsiaiškinti vieną niuansą: uodegėlių pasirodymo greitį priklausomai nuo sėklos amžiaus. Sėklos popieriniuose rankšluoščiuose mirksta rinktos praėjusį sezoną ar kelerių metų senumo? Ar buvo lyginta (toms, kurios tą praktikuoja) tų pačių sėklų daigumas žemėje ir rankšluostyje?
Mano atveju turėjau tik šviežias arbūzų sėklas, kurios sudygo daigykloje, žemėje 96,66 proc (29 iš 30 vnt) per kelias dienas. Tuo tarpu visos kitos sėklos yra 2-5 metų senumo. Cukinijomis nesiskundžiu, jos baisiai gyvybingos.
Papildyta:
QUOTE(Lusasita @ 2014 05 05, 15:21)
...Siemet sejau 6 rusiu, tai norejosi  ir uzaugint.  Gal gi isdygs ... ax.gif

Jei jau nėra kitos išeities- bandykite pasidaryti mini šiltnamį- pripildykite pūslę (ar PET butelius) gerai šilto vandens, padėkite ant jos/jų indelius, apklokite šiltai. Nepamirškite vėdinti.
Atsakyti
QUOTE(Lerikyte @ 2014 05 05, 14:15)
pamodorų sėklų indelyje nedaiginu, žemėse jie išdygsta per kelias dienas be vargo. Taip darau tik su problematiškom sėklom, kietaluobėm. Šiemet ir paprikas mėginau.
aišku, juk ne taisyklė. Gali viską padaryt, o vistiek būna nepasiseka. Bet aš visgi už tai,kad stengtis nenukrypti nuo patarimų - taip daugiau šansų.
Šiltnamyje manau derėtų Sugarbaby wink.gif

Nu su pomidorais as irgi nevargstu, ypac, kai seju apie 30-40 veisliu. Pravalas butu kiekviena padaiginti.

Sugar Baby prisisejau. Sakau gal dar kokiu yra. Siemet vienas mamos siltnamis liks tuscias, tai nusprendem, kad uzleisim arbuzais ir pora cukiniju. Del pastaruju tai nesuku galvos, anos viska istveria, o va del arbuzu baisoka, nes zeme ten grynas molis beveik prakasus.

Dar del daiginimo norejau logiskai pamastyti. Kai sumetu seklas i zeme, tai nesu i siltnami, nebent jei salna - parnesu. Tai ten temperatura tikrai ir iki 40 kartais uzkyla. O kai leidziasi, tai zeme vis viena gi kazkiek isilusi buna, momentaliai neatsala. Daiginti popieriuje tokiu metu laiku netureciau vietos, kur temperatura visada tokia, kokios reikia. Dienomis sudaryciau siltnamio salygas ant sauletos palanges (jei saules butu), o naktimis slapias popieriukas tikrai atsaltu greiciau, negu vazonelis zemes mano nuomone.
Tai kad lieka klausimas, kas geriau tokiomis salygomis.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 05 05, 15:51)

Jei jau nėra kitos išeities- bandykite pasidaryti mini šiltnamį- pripildykite pūslę (ar PET butelius) gerai šilto vandens, padėkite ant jos/jų indelius, apklokite šiltai. Nepamirškite vėdinti.

oj kaip aciu uz sita atradima su buteliais thumbup.gif smile.gif
as tai kavos uzsiplikau, ir dedu arciau tu induku, arba istiklainius plikinau, irgi vis arciau pristumiu salia ju. Kelias minutes saule apsviete ta stalo dali, bet dabar vel apsiniauke ...

ta proga prakapsciau dar provance muscat. setos dvi seklos. tai vienam indelyje jau su didziausia uodega zemese. o antra seklyte tyi tupi . Kitu jau nebekrapstysiu blush2.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 05 05, 15:51)
Norėčiau dar išsiaiškinti vieną niuansą: uodegėlių pasirodymo greitį priklausomai nuo sėklos amžiaus.

neturiu patirties,nedariau bandymų
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Gal auginot moliūgus Amazonka? Kažin jie labai storaskūriai?
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 05 05, 14:10)
Mano patirtis su atskiru daiginimu neigiama- pomidorų sėklos MĖNESĮ neišleido nei vienos šaknelės, kai tuo tarpu tie patys suberti į žemę ir pastatyti ant virtuvinių spintelių sudygo per keletą dienų. Taip pat šiemet bandžiau daiginti kietas moliūgų sėklas. Nėra jokių teigiamų ženklų- sukištos į daigyklą antrą kartą Kuri sėklos jau su tikro lapuko užuomazga, o popieriniame rankšluostyje jos guli ir iki šiol tylu, ramu, nors sąlygos tos pačios...

drinks_cheers.gif va taip man buvo su arbuzais, nesulaukiau jokiu uodegu, sukisau i zeme, laukiu toliau biggrin.gif
Moliugus visus i zeme kisau is karto, sudygo beveik 100%, bet kurie neislinde, slis, jau patikrinau su krapstuku, uodegas turi
As symet ir baklazanus daiginau, ir paprikas, tai tu ir neturiu, uzpykus susejau tiesiai i zeme, islindo per kelias paras, pati nezinau kaip tai paaiskinti, bet va taip va buvo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2014 05 05, 15:21)
pas mus zeme priemolis. augo pernai arbuzikai .

wub.gif wub.gif kokie vaizdai
Atsakyti
QUOTE(*Inga:) @ 2014 05 05, 16:35)
Sveikos  4u.gif

Nelabai,tikrai ne krokodilo oda,kiek pamenu.Beje,labai derlingi ir einamo dydžio.Reiks gal ir man jų pasisėt g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Inga:) @ 2014 05 05, 16:35)
Sveikos  4u.gif

Nestoraskūriai, labai derlingi mažuliukai, tik man jie neskanūs schmoll.gif
Atsakyti

Sveikos, gerai, kad paskaičiau apie sudaigintų sėklyčių sodinimą, nu susodianu visus aukštyn kojom doh.gif doh.gif doh.gif , bet jau prieš kokias 3 dienas, tai dabar skubos tvarka, iškapsčiau ir persodinau, tikiuosi dar išlys g.gif
Atsakyti