Įkraunama...
Įkraunama...

Neskiepytų vaikų priėmimas į lavinimo įstaigas

QUOTE(Fatina @ 2014 03 04, 11:51)
Na va ir akivaizdu, kad ne dėl visko kalti skiepai  mirksiukas.gif  Jūs rašote, kad kaltas skiepas dėl limfmazgio išsiplėtimo, nes skiepijot...  ...mėnulis rašo, kad išsiplėtė limfmazgis - o neskiepijo.

Gerai būti darželyje, mokykloje, kur visi vaikai paskiepyti, sveiki, o jūsiškis neskiepytas. Juk nesusirgs ir taip. Kažin ar saugiai jaustumėtės, jeigu darželyje visi būtų neskiepyti, prasidėtų ligos... norėtųsi tarp 100% neskiepytų vaikų įkišti ir savo? Ar čia požiūris tegul kiti skiepija, kad vaikai nesirgtų tom mirtį nešančiom, sveikatas luošinančiom ligom, o mano jau ir neskiepytas neturės nuo ko užsikrėsti.

Čia jus mama kokainu migdė  blink.gif

Fatina, apie ką jūs? g.gif Kur aš rašiau, kad NUO skiepo?

Man vienodai, kiek vaikų paskiepyta, kiek ne, niekad nesidomėjau ir nesiruošiu. Esu rami, nes manau, kad ne vakcinos saugo nuo ligų.

Pasidomėkit kokaino istorija, net į CocaColą jo buvo dedama. Laimei, LT tai nebuvo populiaru, tad manęs kokainu nemigdė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labruscum: 04 kovo 2014 - 16:18
QUOTE(žydrynė @ 2014 03 04, 16:41)
man kur kas priimtiniau visai kitokia,natūrali prevencija-kiek įmanoma šiais laikais sveika gyvensena ir imuniteto stiprinimas natūraliais būdais.

Man irgi. Bet man ir skiepai gyvenimo negadina.
O gal zinot kaip ta naturalia prevencija vykdyti valstybiniu mastu? biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(bebenčiukė @ 2014 03 04, 16:42)
O prof. Laiškonis tikriausiai juokauja, sakydamas, kad persirgusiems tymais po kelių metų gresia ir psichiniai susirgimai.  unsure.gif

tai reikštų,kad ir mano mama,ir visi kiti vaikai,persirgę tymais jos vaikystėje,turėjo tapti psichiniais ligoniais

Atsakyti
QUOTE(žydrynė @ 2014 03 04, 15:46)
tai reikštų,kad ir mano mama,ir visi kiti vaikai,persirgę tymais jos vaikystėje,turėjo tapti psichiniais ligoniais

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kasadete @ 2014 03 04, 13:39)
O jus man mamos pasakykit ka daryti jei nori paskiepyt ir neskiepyja?/tuberkuliozes mes negavom nes gime anglijoje..o tada as nezinojau kad ten reikia prasyt to skiepo...suzinojau tik 3men kai jau ruosemes i lt...o cia grize musu jau neskiepyjo neva tik gimdymo namuo tai daro ir kitur nepaskapies jau

beveik nebūna tokių nesiskiepijusių, todėl ir tvarkos gerai nežino. mums du gyd sakė, kad jei ne gimimo metu, tuomet ~metukų daromas mantu ir tuomet skiepijama, jei nėra reakcijos (tik tiek, kad mes nepasinaudojom tuo, visai nebeskiepijom nuoTUB).
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2014 03 04, 16:48)

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Bet, sorry, iš Jūsų kalbų, panašu, kad taip.
Atsakyti
QUOTE(bebenčiukė @ 2014 03 04, 15:50)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Bet, sorry, iš Jūsų kalbų, panašu, kad taip.

čia iš mano kalbų? g.gif
Atsakyti
Man tai kazkaip nesuvokiamas tas planavimas, kad nuo rugsejo ims ir nebeleis neskiepytu vaiku i darzelius. Noretusi paskaityti konkreciai, ka jie ten suplanave, gal tai tik nuo naujagimiu jie cia imsis (nesakau, kad cia gerai). Kitu atveju, na paaiskinkit mano sviesiai galvai, kaip galima taikyti sankcijas uz tai, kas nebuvo privaloma, o rekomenduojama. Tarkim, vaikas kokiu 4 ar 5 metu, negaves nei vieno skiepo, tai gal jie siulo per pusmeti suleisti visas skaiciu n vakcinu? Cia jau butu absurdas, ir ne kokia nauda, o tikras zalojimas. Taciau net ir to absurdisko reikalavimo jie negali taikyti, nes kai mama atsisake skiepu, tuo metu nebuvo jokiu numatytu draudimu del darzeliu ir pan. Tai pagal tokia logika, sugalvoju, kad visi, kas neturi teisiu, nuo balandzio 1 mars is darbo ir nerupi man, kad anksciau nereikalavo, o issilaikyti jau nebespesit iki tos datos. Na, cia, manau, jau ir teismas galimas, nes tikrai absurdai. Va jei nori palaipsniui ta ivedineti, tai nebent nuo paciu maziausiu ka tik gimusiu pilieciu (kai tevai jau zino, kokios represijos ju laukia ateityje del darzelio, jei neskiepys). O ar toks dalykas aplamai moralu, jau kita kalba.
Atsakyti
Šiaip tai joks teisės aktas atbuline data netaikomas. Jei įsigalios pvz. nuo 2014-07-01, tai manau, kad ir ta tvarka galiot turėtų gimusiems po šios datos g.gif , nebent būtų numatyta kitaip. Tiesiog, tokiu įsakymu tėvai būtų įspėjami, kad neskiepijant vaikų, vėliau negaus darželio.
Nors čia tik pasvarstymai..visiškai neaišku dėl anksčiau gimusių ar jau lankančiųjų darželius..
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2014 03 04, 17:03)
Šiaip tai joks teisės aktas atbuline data netaikomas. Jei įsigalios pvz. nuo 2014-07-01, tai manau, kad ir ta tvarka galiot turėtų gimusiems po šios datos g.gif , nebent būtų numatyta kitaip. Tiesiog, tokiu įsakymu tėvai būtų įspėjami, kad neskiepijant vaikų, vėliau negaus darželio.
Nors čia tik pasvarstymai..visiškai neaišku dėl anksčiau gimusių ar jau lankančiųjų darželius..

Tai, kad nepriimtas dar tas potvarkis ir, regis, kol kas nepriims.
Papildyta:
QUOTE(Forgete @ 2014 03 04, 16:52)
čia iš mano kalbų?  g.gif

Manau, nereikia kreipti dėmesio, bebenčiukui šiandien gerai (labai tikiuosi, kad tai ne nuolatinė jos būsena)...
Atsakyti
QUOTE(Fatina @ 2014 03 04, 13:21)

O jūs nepamirškite ne tik naudos, bet ir žalos. Jūs pasveriate vienaip, o aš - kitaip
Atsakyti
QUOTE(bebenčiukė @ 2014 03 04, 16:42)
O prof. Laiškonis tikriausiai juokauja, sakydamas, kad persirgusiems tymais po kelių metų gresia ir psichiniai susirgimai.  unsure.gif

Pagal tokius pareiskimus ir sitaip neapgalvotos normos keitimo isakymas nurodo, kad ministras ir Laiskonis neseniai sirgo tymais unsure.gif
O gal jiems vietoj skiepu suleido tik gryno gyvsidabrio unsure.gif doh.gif
Atsakyti