" Kauno klinikų Endokrinologijos klinikos vadovas prof. habil. dr. Gintautas Kazanavičius, dažnai konsultuojantis problemų dėl antsvorio turinčius pacientus, pabrėžė, kad vienas pagrindinių mitų, susijusių su dietine mityba, yra tas, kad vaisius valgyti sveika. Tuo tarpu 5 kg arbūzas turi 100 šaukštelių cukraus, 1 kg bananų (4-5 bananai) 45 šaukštelius, vynuogių kekė 40 šaukštelių, 1 kg obuolių (apie 5 obuolius) 12 šaukštelių. "
http://www.delfi.lt/...8#ixzz2wQqMJ0bN
Na tai persistengti su kiekiu nereikia, bet organizmui tam tikras kiekis gliukozės vis tik yra reikalingas + kiek daug naudingų medžiagų yra bananuose
Bananas are as beneficial as sports drinks, study suggests
http://livewell.jill...nanas-5219.html
http://www.whfoods.c...f...pice&dbid=7

Bananas are as beneficial as sports drinks, study suggests
http://livewell.jill...nanas-5219.html
http://www.whfoods.c...f...pice&dbid=7
Į temą apie vaisius ir bananus. Taip jie didelis gėris turintis daug reikalingų vitaminų. Labai naudingi valgant saikingai pirmoje dienos pusėje. Aš kartais ryte ar prieš treniruotę geriu įvairių vaisių kokteilius. Bet vakarais mes juose esančios fruktozės neišnaudojame, todėl tai kaupiasi tiesiai ant pilvuko. Todėl kad ir kaip juokingai skambėtų, daug geriau suvalgyti vištienos kepsnį keptą orkaitėje su daržovėmis, nei bananą, vakare. Bananas iš tiesų yra ganėtinai sunkiai virškinamas reikalas ir turi didelę energetinę vertę, dėl ko vakare jis visai netinkamas. Kai tuo tarpu salotos yra visiškai nekaloringa, o vištiena vienas baltymas. Taigi valgykime bananus ir kitus vaisius saikingai pirmoje dienos pusėje. Per daug vaisių irgi nėra gerai dėl tos pačios fruktozės, matau jau diskutavot apie tai

Pumpum, viskas aiskiai ir suprantamai, net klausimu nebekyla
O man tai savotiska naujiena, na bet man dar mokytis ir mokytis.. O sios zinios labai vertingos
.

O man tai savotiska naujiena, na bet man dar mokytis ir mokytis.. O sios zinios labai vertingos

Aciu
As irgi suzinojau si ta naujo, niekada negalvojau, kad arbuzas tiek cukraus turi. Vasara kiek as ju valgydavau ir aisku vakarais ir galvodavau, kad labai jau cia sveika, nes gi vandenelis ten
Arba vietoj vakarienes vynuogiu keke budavo



Kokius padazus naudojate salotoms su vistiena?
QUOTE(vesela @ 2014 03 20, 10:06)
Kokius padazus naudojate salotoms su vistiena?
O mane tai aplamai domina sveiki padazai. Gal kas kokia fiks gera ideja turite?????
Pvz kuom pakeist grietine?

QUOTE(Pumpum @ 2014 03 20, 00:17)
Į temą apie vaisius ir bananus. Taip jie didelis gėris turintis daug reikalingų vitaminų. Labai naudingi valgant saikingai pirmoje dienos pusėje. Aš kartais ryte ar prieš treniruotę geriu įvairių vaisių kokteilius. Bet vakarais mes juose esančios fruktozės neišnaudojame, todėl tai kaupiasi tiesiai ant pilvuko. Todėl kad ir kaip juokingai skambėtų, daug geriau suvalgyti vištienos kepsnį keptą orkaitėje su daržovėmis, nei bananą, vakare. Bananas iš tiesų yra ganėtinai sunkiai virškinamas reikalas ir turi didelę energetinę vertę, dėl ko vakare jis visai netinkamas. Kai tuo tarpu salotos yra visiškai nekaloringa, o vištiena vienas baltymas. Taigi valgykime bananus ir kitus vaisius saikingai pirmoje dienos pusėje. Per daug vaisių irgi nėra gerai dėl tos pačios fruktozės, matau jau diskutavot apie tai 
Labai ačiū už išsamų atsakymą,valgydavau ir vargo nematydavau,teks viena varškę kabint,arba kažkokias salotas darytis ,nes vakarais mėsos visai nesinori.

Labas,
o kuo negerai grietinė
? Pvz. "Dobilo" eko salotoms, 10%, labai skani ir lengva, tik gal nereikai prisipilti daugybės.
Padažas (nežinau, ar tinka mėsai) salotoms: mėgiamo aliejaus šaukštas (alyvuogių, moliūgų, sėmenų, etc), prieskoninių žolių, šalto virto vandens, Modenos balzamiko acto. Skanu. Jei nereikia drėgmės, tai salotas galiam atskirai apšlakstyti aliejumi ir balzamiku.
Tadziki padažas: graikiškas jogurtas (arba liesas, čia kaip kas valgo), alyvogių aliejaus šaukštas, įspausta česnako skiltutė, bazilikai, mairūnas, juodi pipirai, nuluptas smulkiai tarkuotas agurkas. Visk sumaišyti, pagal skonį įpilti šiek tiek vyno acto arba įspausti citrinos, palikti porai valandų šladytuve- kad "suigulėtų". Gaunais labai aug padažo/ mirkalo, dera su salotų lapais, mirkymui, manau tiktų ir su vištiena
.
Dižono garstyčių šaukštas, pusės citrinos sulčių, šaukštelis medaus, šaukštas aliejaus. Tinka salotoms, garintoms daržžvėms, orkaitėje keptoms daržovėms, lašišai.
o kuo negerai grietinė

Padažas (nežinau, ar tinka mėsai) salotoms: mėgiamo aliejaus šaukštas (alyvuogių, moliūgų, sėmenų, etc), prieskoninių žolių, šalto virto vandens, Modenos balzamiko acto. Skanu. Jei nereikia drėgmės, tai salotas galiam atskirai apšlakstyti aliejumi ir balzamiku.
Tadziki padažas: graikiškas jogurtas (arba liesas, čia kaip kas valgo), alyvogių aliejaus šaukštas, įspausta česnako skiltutė, bazilikai, mairūnas, juodi pipirai, nuluptas smulkiai tarkuotas agurkas. Visk sumaišyti, pagal skonį įpilti šiek tiek vyno acto arba įspausti citrinos, palikti porai valandų šladytuve- kad "suigulėtų". Gaunais labai aug padažo/ mirkalo, dera su salotų lapais, mirkymui, manau tiktų ir su vištiena

Dižono garstyčių šaukštas, pusės citrinos sulčių, šaukštelis medaus, šaukštas aliejaus. Tinka salotoms, garintoms daržžvėms, orkaitėje keptoms daržovėms, lašišai.
QUOTE(spengla @ 2014 03 20, 10:48)
Labas,
o kuo negerai grietinė
? Pvz. "Dobilo" eko salotoms, 10%, labai skani ir lengva, tik gal nereikai prisipilti daugybės.
Padažas (nežinau, ar tinka mėsai) salotoms: mėgiamo aliejaus šaukštas (alyvuogių, moliūgų, sėmenų, etc), prieskoninių žolių, šalto virto vandens, Modenos balzamiko acto. Skanu. Jei nereikia drėgmės, tai salotas galiam atskirai apšlakstyti aliejumi ir balzamiku.
Tadziki padažas: graikiškas jogurtas (arba liesas, čia kaip kas valgo), alyvogių aliejaus šaukštas, įspausta česnako skiltutė, bazilikai, mairūnas, juodi pipirai, nuluptas smulkiai tarkuotas agurkas. Visk sumaišyti, pagal skonį įpilti šiek tiek vyno acto arba įspausti citrinos, palikti porai valandų šladytuve- kad "suigulėtų". Gaunais labai aug padažo/ mirkalo, dera su salotų lapais, mirkymui, manau tiktų ir su vištiena
.
Dižono garstyčių šaukštas, pusės citrinos sulčių, šaukštelis medaus, šaukštas aliejaus. Tinka salotoms, garintoms daržžvėms, orkaitėje keptoms daržovėms, lašišai.
o kuo negerai grietinė

Padažas (nežinau, ar tinka mėsai) salotoms: mėgiamo aliejaus šaukštas (alyvuogių, moliūgų, sėmenų, etc), prieskoninių žolių, šalto virto vandens, Modenos balzamiko acto. Skanu. Jei nereikia drėgmės, tai salotas galiam atskirai apšlakstyti aliejumi ir balzamiku.
Tadziki padažas: graikiškas jogurtas (arba liesas, čia kaip kas valgo), alyvogių aliejaus šaukštas, įspausta česnako skiltutė, bazilikai, mairūnas, juodi pipirai, nuluptas smulkiai tarkuotas agurkas. Visk sumaišyti, pagal skonį įpilti šiek tiek vyno acto arba įspausti citrinos, palikti porai valandų šladytuve- kad "suigulėtų". Gaunais labai aug padažo/ mirkalo, dera su salotų lapais, mirkymui, manau tiktų ir su vištiena

Dižono garstyčių šaukštas, pusės citrinos sulčių, šaukštelis medaus, šaukštas aliejaus. Tinka salotoms, garintoms daržžvėms, orkaitėje keptoms daržovėms, lašišai.
Niu va liuks. Man net seiles pradejo rinktis burnoje.
Nesu tavo receptukus pas save i seifuka. Seifukas tai cia mano USB
