QUOTE("Ramune" @ 2014 03 20, 14:03)
O apie Pesto padazus ka mastote ????
Parudotuvinio esu pirkusi ir valgiusi Italijoje, Lt neperku.
Pesto su rukola ir baziliku, jei naminis labai liuks!Pavasarį, vasarą, kai daug visokių žolių, labai skanu pasidaryti. Beje, geležinis ir gardus pesto gaunasi su jaunom dilgėlėm- jau greit bus glaiam pasiskinti (tik ne prei gatvės, žinoma).
Pesto
3 didelės saujos dilgėlių (arba rukolos su/ be baziliko, tik rukolos nereikia plikinti karštu vandeniu)
keli lapeliai mėtų
2 skiltelės česnako
3 šaukštai saulėgrąžų branduolių/ sezamo
Gabaliukas parmezano (Džiugo, ar. kt. kietojo sūrio)
Pusė citrinos sulčių
1/3 stiklinė aliejaus (saulėgrąžų, alyvuogių, moliūgo, kokš mėgstat)
druska, juodi pipirai
Dilgėles užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti taip kelias minutes. Išgriebti, vandenį nuspausti. Jau galima be pirštinių - išgręžiau neypatingai švelniu būdu, jos ateip ateip jau buvo išdidų grožį praradę.
Saulėgrąžas pakepinti sausoje keptuvėje.
Viską į smulkintuvą ir pabaigoje supilti citrinos sultis, sudėti susmulkintą sūrį (smulkiai tarkuotą).
*
Beatos pesto:
pesto padažas
Aliejai ne tik alyvuogių vertingi, verta salotas gaminantis pakaitalioti!