Įkraunama...
Įkraunama...

Mityba sportuojant II

Apie tuos bananus, as manau jus truputi nesusikalbate ka su kuo lyginate smile.gif Tarkim, banana palyginus su suvalgyta arbuzo riekele, bananas sunkiau virskinsis, nei arbuzas. O jei banana palyginus su normaliu maistu, kokia kose, kepsniu, tada jau bananas tikrai bus lengviau virskinamas.
Pries treniruote man bananai labai tinka, nei kiti vaisiai, nes nuo jo gauni daugiau energijos, bet nera sunkumo jausmo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Féline @ 2014 03 24, 09:27)
paieškojau info ir tai kaip tik visur akcentuojama tai, jog bananai lengvai virškinami, be to dar ir pagerina virškinimą. Jokiame patikimame šaltinyje neradau informacijos ,jog virškinami sunkiai  smile.gif . Na logiškai mąstant, tai ne veltui prieš treniruotę sportininkai suvalgo bananą, jeigu tai būtų sunkus, apkraunantis maistas, nebūtų tikslo juos valgyt

Tai as gi rasiau apie bananu valgyma vakare velai ... O ne pries treniruote
Atsakyti
QUOTE(*KaraLinda* @ 2014 03 24, 18:10)
Tai as gi rasiau apie bananu valgyma vakare velai ... O ne pries treniruote

aš komentavau jūsų išsireiškimą ,jog ''bananai apskritai yra sunkiai virškinamas maistas'' biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Féline: 24 kovo 2014 - 18:18
O ar tinka vakarienei valgyti darzoviu salotas? As valgau sviezias darzoves, Iceberg ar pekino salota + pomidorai+agurkai+ tunas arba keli kiausiniai. Pasigardinu aliejumi ar siek tiek lieso majonezo (be jo sunkiai istveriu blush2.gif ) valgau likus 4 val. iki miego.
ar neina i kuna ? nes man jau paranoja nuo tu bananu, gal ir darzoviu negalima vakare valgyt? gi angliavandeniai biggrin.gif
beje gal kas zino kiek 1 kiausinis turi gramu baltymu? g.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos. Labai ačiū, kad dalinatės patirtimi ir receptais. 4u.gif

Noriu jūsų patarimo. Priauginau svorio, staiga. Žinoma, nesveikai valgydama - o linkusi į svorio augimą esu ypatingai. Tad, bandau kratyti. Noriu patarimo, ar teisingai maitinuosi? Sportuoju 4 k. per sav., tačiau neypatingai sunkiai. Pvz., šiandien (atsiprašau, nenumanau pav.):
*10min. "slidės"
*įtupstai su svareliais 5kg (4x12)
*pritūpimai (pratimas, kuris džiugina vyrus ir gumina moteris, kur atlikti smile.gif ) 4x12
*kojų tiesimas sėdint 2x20 (man šis pratimas "mirtis")
*pratimas sėdmenims, - kojų lenkimas atsigulus ant pilvo.
*astilenkimai 3x20
14 min. mynimas (panašu į slides, tačiau paaiškino, kad geriau... - užsienio klubas, nemokant kalbos- tiesiog tikiu, ką sako biggrin.gif )

Meniu šiandienos:
5.30val. 55g. avižinių dr.,2 džiovintos slyvos, 1 figa.
9.00val. jogurtas 175g. (100kcal)
12val. lašiša (~150g.) su daržovėmis (~200g.)
15val. obuolys
18val. grūdėta varškė (300g.)

miegoti planuoju 21-22val.
Atsakyti
QUOTE(tarškaliukas @ 2014 03 25, 12:24)
Sveikos, merginos. Labai ačiū, kad dalinatės patirtimi ir receptais. 4u.gif
Noriu jūsų patarimo. Priauginau svorio, staiga. Žinoma, nesveikai valgydama - o linkusi į svorio augimą esu ypatingai. Tad, bandau kratyti. Noriu patarimo, ar teisingai maitinuosi? Sportuoju 4 k. per sav., tačiau neypatingai sunkiai. Pvz., šiandien (atsiprašau, nenumanau pav.):

tai kad jus cia viska surasete nelabai ka sako, juk skirtingi ūgiai, svoriai, amzius, fiz. pajegumas, pratimai, internete yar mitybiniu skaiciuokliu, paieskokite.

Atsakyti
O dabar kai desiu as klausimuka biggrin.gif ...organizmas labiau riebala auginasi ir anglivandeniu ar riebalu. Kodel klausiu, atsimenu kai kazkas diskutavo ir sake, kad valgant lasinius jie i kunas taip greit nenueis g.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukinė prerija @ 2014 03 25, 14:16)
tai kad jus cia viska surasete nelabai ka sako, juk skirtingi ūgiai, svoriai, amzius, fiz. pajegumas, pratimai, internete yar mitybiniu skaiciuokliu, paieskokite.

Labai atsiprašau, norėjau patarimo, o nesurašiau visko. Man yra 28m., ūgis 160cm., dabar, numanau, kad sveriu 60-62kg. O sportas sporto klube.
Ar norėjote pasakyti, kad tiesiog ieškoti skaičiuoklių ir tiek?

"Ramune". atsiprašau, nesupratau klausimo.
Atsakyti
QUOTE(Bubbleghost @ 2014 03 25, 12:00)
O ar tinka vakarienei valgyti darzoviu salotas? As valgau sviezias darzoves, Iceberg ar pekino salota + pomidorai+agurkai+ tunas arba keli kiausiniai. Pasigardinu aliejumi ar siek tiek lieso majonezo (be jo sunkiai istveriu  blush2.gif ) valgau likus 4 val. iki miego.
ar neina i kuna ? nes man jau paranoja nuo tu bananu, gal ir darzoviu negalima vakare valgyt? gi angliavandeniai  biggrin.gif
beje gal kas zino kiek 1 kiausinis turi gramu baltymu?  g.gif

Manau, darzoviu salotos vakare tinka, nes ne tiek daug ju suvalgom, tai kiek ten tu angliavandeniu. Tunas irgi zuvis, tai tinka, tik kiausiniu gal nereiktu padauginti, arba deti tik vieno kiausinio tryni, o kitu tik baltymus. Aisku majonezas, nera idealus pasirinkimas biggrin.gif Na bet jei nepadauginus, vos vos, gal ne taip ir blogai. As irgi dedu majoneza i salotas, bet nedaug ir dar ji praskiedziu su kokiu kefyru, pienu ar virintu vandeniu, kad skystas gautusi, dar kokiu krienu idedu, pipiru arba provanso zoleliu ir gaunasi man padaziukas ant salotu. Nors siaip majonezas pirktinis yra blogis ir geriau jo atsisakyti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE("Ramune" @ 2014 03 25, 14:18)
O dabar kai desiu as klausimuka  biggrin.gif ...organizmas labiau riebala auginasi ir anglivandeniu ar riebalu. Kodel klausiu, atsimenu kai kazkas diskutavo ir sake, kad valgant lasinius jie i kunas taip greit nenueis  g.gif

riebalo 1 g turi 9 kcal,
anglies 1 g turi 4 kcal.

as is savo patirties galiu pasakyti, kad laikantis paleo (kur riebalai uziima didele dali) svoris neauga, o net krenta, taciau jei prie reibalo valgysi daug prastos kokybes angliu, ar tu paciu vaisiu daug, tada dvigubai eis i kuna.

Sportuojancioms ir norincioms numesti svori, geriausia riebalo gauti maziausiai.

Baltymai pirmoje vietoje, angliavandeniai ir tik po to riebalai.

Mano atveju 150 gr balt., angliu 93, riebalu 54

Papildyta:
QUOTE(tarškaliukas @ 2014 03 25, 14:51)
Labai atsiprašau, norėjau patarimo, o nesurašiau visko. Man yra 28m., ūgis 160cm., dabar, numanau, kad sveriu 60-62kg. O sportas sporto klube.
Ar norėjote pasakyti, kad tiesiog ieškoti skaičiuoklių ir tiek?
"Ramune". atsiprašau, nesupratau klausimo.

prasom pasiskaiciuokite,

http://iifym.com/iifym-calculator/
Papildyta:
QUOTE("Ramune" @ 2014 03 25, 14:18)
O dabar kai desiu as klausimuka  biggrin.gif ...organizmas labiau riebala auginasi ir anglivandeniu ar riebalu. Kodel klausiu, atsimenu kai kazkas diskutavo ir sake, kad valgant lasinius jie i kunas taip greit nenueis  g.gif

dar jei valgysi baltymus ir riebalus busi ketozej, organizmas energija gamins siu dvieju medzigau, angliu neberiks, ta daro jau pries varzybas, turbut pumpum gali daugiau pakomentuoti.

low carb, high protein pavojinga inkstams, sukyla acteonas, atsiranda blogas burnos kvapas, cia kaip dukano dietoje pvz, pirma savaite, atakos dienomis.
Atsakyti
QUOTE(Laukinė prerija @ 2014 03 25, 14:38)
riebalo 1 g turi 9 kcal,
anglies 1 g turi 4 kcal.

as is savo patirties galiu pasakyti, kad laikantis paleo (kur riebalai uziima didele dali) svoris neauga, o net krenta, taciau jei prie reibalo valgysi daug prastos kokybes angliu, ar tu paciu vaisiu daug, tada dvigubai eis i kuna.

Sportuojancioms ir norincioms numesti svori, geriausia riebalo gauti maziausiai.

Baltymai pirmoje vietoje, angliavandeniai ir tik po to riebalai.

Mano atveju 150 gr balt., angliu 93, riebalu 54

Aciu good.gif
Atsakyti
https://www.facebook...7...e=2
lotuliukas.gif
Atsakyti