QUOTE(Laukinė prerija @ 2014 03 30, 19:24)
as valgau mesa, hemoglobinas 122, bet sportuojanciam ir begiojanciam asmeniui per mazas
Na aš turiu ne vieną pažįstamą,kurios valgo mėsą, bet dėl geležies trūkumo turi mažakraujystę
Nemanau,kad mėsa garantuoja subalansuotą mitybą,vistiek reikia galvoti ką ir kaip valgai, nenaudoti pieno poduktų kartu su geležimi
QUOTE(Amarcord @ 2014 03 30, 20:05)
Jau rašiau, bet pasikartosiu, svarbu ir su kuo tą mėsą valgai. Vitaminas c, folio rūgštis padeda pasisavinti geležį, o pieno produktai,
kiaušiniai (turbūt konkrečiai baltymas), kava, arbata sunkina pasisavinimą .
Pirmą sykį apie tai girdžiu

ir internete nieko neradau,kiek žinau kiaušinyje yra 1-3mg geležies,putpelių dar daugiau.
Gal galima plačiau?
Kam įdomu dėl geležies, tai kiek teko domėtis geriausi šaltiniai grikiai,avižos, burokėliai, ankštiniai augalai, tamsiai žalios spalvos daržovės.
Kadangi geležį iš kruopų,daržovių organizmas įsisavina sunkiau, reikia vit c kartu naudoti
Pažįstamai,kuriai anemija,daktarė dar rekomendavo hematogeną ir raudoną vyną.
Iš mėsos-raudona mėsa, kepenys. Vištiena labai mažai turi