Įkraunama...
Įkraunama...

Mityba sportuojant II

QUOTE(vaidute2006 @ 2014 03 26, 14:01)
Vis kyla klausimu nemazai, tai nepykit, kad klausiu  4u.gif
1) Jau truputi pabodo azizine kose pusryciams, ar butu galima  valgyti dribsnius?pagardintus jogurtu. Jei taip, kokius geriau?

Jei tai kellogs dribsniai pagardinti ne naturaliu, o braskiniu, avietiniu ar dar kitokiu jogurto, kuriame yra cukraus, manau, tikrai ne koks pasirinkimas.
As siulyciau keturiu grudu duona su avokadu arba virtus kiausinius pusryciams paivairinti.
Atsakyti
QUOTE(Mopsyte @ 2014 03 27, 12:24)
Laba visoms...

Mityba, mityba, mityba...man tai cia kazkas baisaus, nelabai as ja susitvarkau, bet ir needu, nekertu.....
Kadangi gryzau i darbus, tai ir rezimas atsirado....pusryciams vel pradejau valgyti avizine kosyte, kartai koki sumustinuka ( juos tai retai), kepta kaiusini.....peitums kokia mesyte + darzoves, kartasi sriubyte, bulviu labai mazia valgau...vakariene irgi tokia lengva ( namo akimis) . Vakar suvalgiau kelis varsketukus su gireitne, tai buvo 17-17:30 laikotarpyje...
Yra labai suletejusi medziagu apykaita...Vandens geriu daug 1,5-2 L per diena..............

kad pagreitint medziagu apykaita reikia valgyt 5-6 kartus dienoje mazomis porcijomis. vakarienei varskecius rinktis blogai, juose daug cukraus. jei renkates mesa pietums siulyciau tik vistiena, kalakutiena ar liesa jautiena, jokios kiaulienos ir pan
Atsakyti
QUOTE(Mitsouko @ 2014 03 27, 11:06)
Nu ir ka? Man jie net nepasirode tokie jau nerealiai skanus, kad butu verti nuodemes biggrin.gif
Gal is tiesu atsisakius cukraus ta priklausomybe dingsta g.gif

Man priklausomybe tik vieniems vieninteliams ledams yra ir niekur niekaip nedingsta doh.gif McDonalds McFlurry su Dime sokolado gabaliukais doh.gif lotuliukas.gif Jei noriu kazko saldaus, tai tik ju blush2.gif
QUOTE(j-urgit-a @ 2014 03 27, 11:47)
Nors cia kiekviena atranda savo modeli, kas geriausiai jai tinka smile.gif

Visiskai pritariu drinks_cheers.gif Cia mes galime pasitarti, pasiklausti, bet turime atrasti savo mitybos modeli smile.gif

Kita savaite darysiuos kuno mases matavimus, bus lygiai menuo praejes nuo pirmuju matavimu. Ziuresiu kaip keiciasi raumens ir riebalu mase, nes man truputi paranoja del kg blush2.gif doh.gif Nors puikiai suvokiu, kad raumuo nei riebalas daugiau sveria, bet kai svarstykles rodo vis ta pati, nors tikrai pakankamai laikaisi svarios mitybos ir sportuoji, truputi nervas ima blush2.gif Gal nurimsiu kai pamatysiu rezultatus. Arba ne cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Mitsouko @ 2014 03 27, 16:44)
Jei tai kellogs dribsniai pagardinti ne naturaliu, o braskiniu, avietiniu ar dar kitokiu jogurto, kuriame yra cukraus, manau, tikrai ne koks pasirinkimas.
As siulyciau keturiu grudu duona su avokadu arba virtus kiausinius pusryciams paivairinti.

o ka pusryciams rinktis jei galiu tik saldziai rytais valgyti (nuo bet ko kito pykina). avizine jau atsibodusi. tai valgau belvitos sausainius. nebeismanau kaip sveikiau galeciau ryte maitintis nes man joks kiausinis, duona ryte nesulys burnon g.gif
Atsakyti
Bubbleghost, jei ryte noris jums tik saldziai, pabandykit, gal ryziu kose, su medum ar uogienes sauksteliu smile.gif O siaip, galite rinktis dribsnius, uzpilti naturaliu jogurtu ir isideti uogienes (bus truputi sveikiau, nei jau pagaminti jogurtai su skoniais), dar isipjaustyti koki vaisiu, as banana dedu. Man ryte skanu toks miksas. Ir siaip per pusrycius gautas cukrus, gal nera taip blogai, nes per diena isnaudojama ta energija, svarbu vakarienei nevalgyti saldziai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bubbleghost @ 2014 03 27, 17:35)
o ka pusryciams rinktis jei galiu tik saldziai rytais valgyti (nuo bet ko kito pykina). avizine jau atsibodusi. tai valgau belvitos sausainius. nebeismanau kaip sveikiau galeciau ryte maitintis nes man joks kiausinis, duona ryte nesulys burnon  g.gif

maža patarėja aš, jei neteisingai kalbu pakoreguokit, merginos. Manau, galbūt galima:
* varškė su šaukšteliu riešutų sviesto ir šaukšteliu medaus, aš trintų uogų (aš naudoju saldiklš, tad kartais sutrinu varškę iki piure,įdedu saldiklio ir tiesiog vanilės esencijos lašą bei dėl traškumo v.š. natralių avižinių dr.)
* trapučiai keli aptepti riešutų sviestu ir banano griežinėliais
* bananas+ mažas kiaušinis, vanilės lašelis ir kepama kaip blynai.
*180g.varškės, kiaušinis,v.š. miltų (naudoju saldiklį) ir kepu kaip varškėčius. Saldumui natūr. gauti, galbūt galima naudoti bananą tešloje.
* varškėsapkepas, keptas iš vakaro smile.gif
* jogurtas.
*300g. vaisių su al. v.š. (pvz., abrikosų, natūr.žemės riešutų) arba/riešutais.
* trintų vaisių koktelis.
* ryžių košė su šaukšteliu rieš.sviesto.
Atsakyti
QUOTE(Bubbleghost @ 2014 03 27, 16:33)
vakarienei varskecius rinktis blogai, juose daug cukraus.

na as tai gaminu varskecius be jokio cukraus, o jus su cukrum gaminat ir dar daug? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bubbleghost @ 2014 03 27, 16:35)
o ka pusryciams rinktis jei galiu tik saldziai rytais valgyti (nuo bet ko kito pykina). avizine jau atsibodusi. tai valgau belvitos sausainius. nebeismanau kaip sveikiau galeciau ryte maitintis nes man joks kiausinis, duona ryte nesulys burnon  g.gif

Naturalu jogurta su uogom, vaisiais. Su bananu ar ananasu tikrai saldu bus.

Jei norite valgyti clean food, o iprociai smarkiai kitokie, tai valios nemazai reikes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dwin @ 2014 03 28, 10:44)
na as tai gaminu varskecius be jokio cukraus, o jus su cukrum gaminat ir dar daug? g.gif

As turejau omenyje - virtinukus is varskes. Juos pati gaminau, tai cukraus tikrai mazai, nes bet kokiu atveju mano vyras dar isisbertu i lekste, tai pataupau biggrin.gif , nes ar taip, ar taip bers....
Ir ta mano vakariene buvo, gal kokie 6-7 virtinukai su kokiu saukstu grietines ( be kaupo - aisku) .
Papildyta:
As jau siandiena persistengiau su maistu..... doh.gif
Pusryciams iskepiau kiausiniene is 2 kaiusiniu ir 2 zuvies pirsteliais, praktiskai kepe be aliejaus ...+ kruva salotu ir slakelis aliejaus+ balta kava be cukraus ( kava/arbata be cukraus geriu jau n metu.... ).
Uzkandziui suvalgiau banana + zalia arbata......
O dabar laikykites..... doh.gif
Pietums suvalgiau kiniecius, nu uzsimaniau nors tu ka doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidute2006 @ 2014 03 26, 14:01)
Vis kyla klausimu nemazai, tai nepykit, kad klausiu  4u.gif
1) Jau truputi pabodo azizine kose pusryciams, ar butu galima  valgyti dribsnius?pagardintus jogurtu. Jei taip, kokius geriau?
2) Man dar sunkoka priprasti prie 5 dienos valgymu. Gal kas gali daugmaz valandom parasyti, kas kiek laiko turi buti pusryciai,po to priespieciai, kada po priespieciu jau reikia valgyti pietus. Po pietu pavakarius ir vakariene. As 8 val jau bunu atsikelusi, o 22-23 val einu miegoti.
3) Koki alyvuogiu alieju geriau rinktis? ka galvojat apie sezamu alieju? semenu alieju? graikiniu riesutu ar moliugu seklu alieju?
Jei kas atsakys, busiu labai dekinga 4u.gif

Pusryčiams aš dar renkuosi bananą su jogurtu (nes paprasčiausia, kai netingi gali įvairesnių vaisių prisipjaustyt), plaku vaisių kokteilius su natūraliomis obuolių sultimis arba jogurtu, tuos pačius dribsnius kartais perku fitness be jokių šokoladų, jie nėra baisus blogis, bet padaugint nereiktų. Beriu juos į varškę sublenderiuotą su bananu, truputėliu pieno ir uogomis. Dar tą pačią varškę galima blenderiuoti su daugiau pieno ir bananu, gausis skystas kokteilis tuomet labai skanus ir sotus. smile.gif
Valgymai šiuo atveju turėtų būti 8-11-14-17-20 valandomis.
Alyvuogių aliejų renkuosi natūralų nepriklausomai nuo firmos. Svarbu pažiūriu kad nebūtų alyvuogių išspaudų aliejus biggrin.gif apie kitus pakometuoti negaliu, niekad nenaudodavau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pumpum: 28 kovo 2014 - 15:33
QUOTE(Dwin @ 2014 03 28, 10:44)

as isvis nevalgau varskeciu , beje kokie varskeciai be cukraus, nejaugi skanu? ar saldikli dedat?
QUOTE(Mitsouko @ 2014 03 28, 11:12)
Naturalu jogurta su uogom, vaisiais. Su bananu ar ananasu tikrai saldu bus.

Jei norite valgyti clean food, o iprociai smarkiai kitokie, tai valios nemazai reikes 4u.gif

kas tas ,,clean food,, ?
Atsakyti
QUOTE(Bubbleghost @ 2014 03 29, 11:14)
kas tas ,,clean food,, ?

na jokiu nenaudingu angliavandeniu kaip miltiniai patiekalai,bandeles,sausainiai,saldumynai,cukrus.
Kuo daugiau darzoviu,vaisiu, baltyminio maisto, avizine,grikiu koses...
Sveika mityba smile.gif
Gal merginos dar papildys smile.gif

Čia galima pasiskaityti
Clean eating
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mitsouko: 29 kovo 2014 - 11:34