Įkraunama...
Įkraunama...

Mityba sportuojant II

QUOTE("Ramune" @ 2014 03 25, 20:03)

žiauriai geras lotuliukas.gif thumb_yello.gif
Atsakyti
QUOTE(aukselis11 @ 2014 03 25, 21:13)
žiauriai geras  lotuliukas.gif  thumb_yello.gif

Vyras klause manes ar matau as ten save blush2.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Bubbleghost @ 2014 03 25, 11:00)
O ar tinka vakarienei valgyti darzoviu salotas? As valgau sviezias darzoves, Iceberg ar pekino salota + pomidorai+agurkai+ tunas arba keli kiausiniai. Pasigardinu aliejumi ar siek tiek lieso majonezo (be jo sunkiai istveriu  blush2.gif ) valgau likus 4 val. iki miego.
ar neina i kuna ? nes man jau paranoja nuo tu bananu, gal ir darzoviu negalima vakare valgyt? gi angliavandeniai  biggrin.gif
beje gal kas zino kiek 1 kiausinis turi gramu baltymu?  g.gif

daržovės yra kitokie angliavandeniai nei vaisiai ir yra beveik nekaloringos, todėl puikiai tinka ir vakare. aišku, be majonezo pageidautina 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Mitsouko @ 2014 03 22, 22:36)
O kodėl būtent ant pilvo?Gi riebalai skirstosi tolygiai po visą kūną, nebent figūros tipas toks,kad ant pilvo riebalai kaupiasi.
Ir aš vis dar nesuprantu, jei neviršiji kcal, tai tie riebalai ir negali gi kauptis,argi ne taip? g.gif

gali ir dar kaip kauptis. turbūt neatkreipiat dėmesio, kiek daug lieknučių merginų, su riebaliuku būtent ant pilvo. cukraus, fruktozės pasekmės.
Papildyta:
QUOTE(Féline @ 2014 03 24, 10:27)
paieškojau info ir tai kaip tik visur akcentuojama tai, jog bananai lengvai virškinami, be to dar ir pagerina virškinimą. Jokiame patikimame šaltinyje neradau informacijos ,jog virškinami sunkiai  smile.gif . Na logiškai mąstant, tai ne veltui prieš treniruotę sportininkai suvalgo bananą, jeigu tai būtų sunkus, apkraunantis maistas, nebūtų tikslo juos valgyt

Jeigu obuoliui virškinti prireikia 15-20min, tai bananui reikės visos valandos. Turbūt bananas yra sunkiausiai virškinamas vaisius, bet n-tajį kartą pasikartosiu kad naudingas valgant pirmoje dienos pusėje ir ilgesniam laikui suteikiantis sotumo jausmą. Todėl dažnai nešiojuos kaip užkandį biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(tarškaliukas @ 2014 03 25, 11:24)
Sveikos, merginos. Labai ačiū, kad dalinatės patirtimi ir receptais. 4u.gif

Noriu jūsų patarimo. Priauginau svorio, staiga. Žinoma, nesveikai valgydama - o linkusi į svorio augimą esu ypatingai. Tad, bandau kratyti. Noriu patarimo, ar teisingai maitinuosi? Sportuoju 4 k. per sav., tačiau neypatingai sunkiai. Pvz., šiandien (atsiprašau, nenumanau pav.):
*10min. "slidės"
*įtupstai su svareliais 5kg (4x12)
*pritūpimai (pratimas, kuris džiugina vyrus ir gumina moteris, kur atlikti smile.gif ) 4x12
*kojų tiesimas sėdint 2x20 (man šis pratimas "mirtis")
*pratimas sėdmenims, - kojų lenkimas atsigulus ant pilvo.
*astilenkimai 3x20
14 min. mynimas (panašu į slides, tačiau paaiškino, kad geriau... - užsienio klubas, nemokant kalbos- tiesiog tikiu, ką sako biggrin.gif )

Meniu šiandienos:
5.30val. 55g. avižinių dr.,2 džiovintos slyvos, 1 figa.
9.00val. jogurtas 175g. (100kcal)
12val. lašiša (~150g.) su daržovėmis (~200g.)
15val. obuolys
18val. grūdėta varškė (300g.)

miegoti planuoju 21-22val.

man mažokai kcal atrodo susidaro
Papildyta:
QUOTE("Ramune" @ 2014 03 25, 13:18)
O dabar kai desiu as klausimuka  biggrin.gif ...organizmas labiau riebala auginasi ir anglivandeniu ar riebalu. Kodel klausiu, atsimenu kai kazkas diskutavo ir sake, kad valgant lasinius jie i kunas taip greit nenueis  g.gif

dėl lašinių ir aš tokią nesąmonę girdėjus ir nežinau kaip ten iš tikro lotuliukas.gif jei ir neina į kūną tokio šlamšto nevalgyčiau lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Laukinė prerija @ 2014 03 25, 14:38)
riebalo 1 g turi 9 kcal,
anglies 1 g turi 4 kcal.

as is savo patirties galiu pasakyti, kad laikantis paleo (kur riebalai uziima didele dali) svoris neauga, o net krenta, taciau jei prie reibalo valgysi daug prastos kokybes angliu, ar tu paciu vaisiu daug, tada dvigubai eis i kuna.

Sportuojancioms ir norincioms numesti svori, geriausia riebalo gauti maziausiai.

Baltymai pirmoje vietoje, angliavandeniai ir tik po to riebalai.

Mano atveju 150 gr balt., angliu 93, riebalu 54

Papildyta:
  prasom pasiskaiciuokite,

http://iifym.com/iifym-calculator/
Papildyta:
dar jei valgysi baltymus ir riebalus busi ketozej, organizmas energija gamins siu dvieju medzigau, angliu neberiks, ta daro jau pries varzybas, turbut pumpum gali daugiau pakomentuoti.

low carb, high protein pavojinga inkstams, sukyla acteonas, atsiranda blogas burnos kvapas, cia kaip dukano dietoje pvz, pirma savaite, atakos dienomis.

taip taip, bet ilgai taip maitintis negalima, nes organizmas visas šarminis paliks, kenks kepenims, nusilps imunitetas. todėl tokia griežta baltymų dieta tik prieš varžybas porą kart per metus. o kai sportuojam dėl savęs, tai valgom ir kažkiek angliavandenių su truputį padidinta baltymų doze mirksiukas.gif
Atsakyti
Vis kyla klausimu nemazai, tai nepykit, kad klausiu 4u.gif
1) Jau truputi pabodo azizine kose pusryciams, ar butu galima valgyti dribsnius?pagardintus jogurtu. Jei taip, kokius geriau?
2) Man dar sunkoka priprasti prie 5 dienos valgymu. Gal kas gali daugmaz valandom parasyti, kas kiek laiko turi buti pusryciai,po to priespieciai, kada po priespieciu jau reikia valgyti pietus. Po pietu pavakarius ir vakariene. As 8 val jau bunu atsikelusi, o 22-23 val einu miegoti.
3) Koki alyvuogiu alieju geriau rinktis? ka galvojat apie sezamu alieju? semenu alieju? graikiniu riesutu ar moliugu seklu alieju?

Jei kas atsakys, busiu labai dekinga 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaidute2006: 26 kovo 2014 - 14:18
As siandien kaip skaniai varske liesa suvalgiau, o visa paslaptis kad reikejo negailint kokias geras 5-7 min su blenderiu sutrinti biggrin.gif idejau sauksteli braskiu uogienes, tai gavosi kaip kremas, skanumas neispasakytas, net negalvojau kad sutrynimas su blenderiu taip skoni pakeis thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bubbleghost: 26 kovo 2014 - 15:54
Sveikos gyvos sportininkes 4u.gif Pagaliau pradejo ir mano pilvas tvarkytis po truputi. Sunkiausiai rupuze pasiduoda sutvirtinimui biggrin.gif Bet pradzia jau yra thumbup.gif
QUOTE(vaidute2006 @ 2014 03 26, 14:01)
Vis kyla klausimu nemazai, tai nepykit, kad klausiu  4u.gif
1) Jau truputi pabodo azizine kose pusryciams, ar butu galima  valgyti dribsnius?pagardintus jogurtu. Jei taip, kokius geriau?
2) Man dar sunkoka priprasti prie 5 dienos valgymu. Gal kas gali daugmaz valandom parasyti, kas kiek laiko turi buti pusryciai,po to priespieciai, kada po priespieciu jau reikia valgyti pietus. Po pietu pavakarius ir vakariene. As 8 val jau bunu atsikelusi, o 22-23 val einu miegoti.
3) Koki alyvuogiu alieju geriau rinktis? ka galvojat apie sezamu alieju? semenu alieju? graikiniu riesutu ar moliugu seklu alieju?

Bandysiu atsakyt is savo patirties, tik nepykit, jei ka ir netiksliai smile.gif
1) As valgau liesa naturalu jogurta su 40gr. active dribsniais. Dar valgau pilno grudo duonos rieke su vos vos sviesto, avokado griezineliais, druska ir pipirais ant virsaus. Arba tas pats sumustinis tik su pomidoru. Aisku duona visvien stengiames reciau vartot. Dar bandziau blynus pusryciams orkaiteje kept, kur ieina tik bananas sutrintas ir kiausinis, man su vyru visai patiko.Taip pat ryziu kose valgom.
2)Musu seimyna keliasi 7, tai apie 7:30 pusryciaujam, tuomet einu sportuot, po sportu geriu kokteili pieno su baltymais, galima koki banana suvalgyt ar sokoladuka baltymini, ar tiesiog koki corny. Tuomet apie 12-13val pietauju. Kazkur 15-16val geriu kava ir valgau uzkandi. Tuomet apie 17-19valgom vakariene 4u.gif Einame miegoti apie 22val mirksiukas.gif
3)Dazniausiai naudoju alyvuogiu alieju. Taciau kai darau kopustu salotas raugintu, megstu ipilti semenu aliejaus. Man jis ten tobulai tinka. Mano manymu, paivairinimas kad ir tu paciu alieju, jei jie kokybiski, yra tikrai gerai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eliza: 26 kovo 2014 - 16:57
QUOTE(Eliza @ 2014 03 26, 16:56)
Sveikos gyvos sportininkes 4u.gif Pagaliau pradejo ir mano pilvas tvarkytis po truputi. Sunkiausiai rupuze pasiduoda sutvirtinimui biggrin.gif Bet pradzia jau yra thumbup.gif

Bandysiu atsakyt is savo patirties, tik nepykit, jei ka ir netiksliai smile.gif
1) As valgau liesa naturalu jogurta su 40gr. active dribsniais. Dar valgau pilno grudo duonos rieke su vos vos sviesto, avokado griezineliais, druska ir pipirais ant virsaus. Arba tas pats sumustinis tik su pomidoru. Aisku duona visvien stengiames reciau vartot. Dar bandziau blynus pusryciams orkaiteje kept, kur ieina tik bananas sutrintas ir kiausinis, man su vyru visai patiko.Taip pat ryziu kose valgom.
2)Musu seimyna keliasi 7, tai apie 7:30 pusryciaujam, tuomet einu sportuot, po sportu geriu kokteili pieno su baltymais, galima koki banana suvalgyt ar sokoladuka baltymini, ar tiesiog koki corny. Tuomet apie 12-13val pietauju. Kazkur 15-16val geriu kava ir valgau uzkandi. Tuomet apie 17-19valgom vakariene 4u.gif Einame miegoti apie 22val mirksiukas.gif
3)Dazniausiai naudoju alyvuogiu alieju. Taciau  kai darau kopustu salotas raugintu, megstu ipilti semenu aliejaus. Man jis ten tobulai tinka. Mano manymu, paivairinimas kad ir tu paciu alieju, jei jie kokybiski, yra tikrai gerai 4u.gif

Labai ačiū,kad nepatingėjote parašyti wink.gif
O aš šiandien nusidėjau biggrin.gif kažkaip toks silpnumas ėmė visą dieną,tai suvalgiau šokoladinį plombyro ledą su kava ir dar šokolado gabalėlį blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidute2006 @ 2014 03 26, 17:14)
Labai ačiū,kad nepatingėjote parašyti wink.gif
O aš šiandien nusidėjau biggrin.gif kažkaip toks silpnumas ėmė visą dieną,tai suvalgiau šokoladinį plombyro ledą su kava ir dar šokolado gabalėlį  blush2.gif

Nera uz ka 4u.gif
O nusideti kartais netgi butina biggrin.gif As turiu viena diena savaiteje, kai leidziu sau valgyt tai, ka noriu. Nuo to rezultatai nenukencia, bet uztat vel pasikraunu energijos siekt tikslu toliau ax.gif Aisku neryju be saiko, bet tikrai buna ir deserto, ir dar kitokio gerio lotuliukas.gif
Atsakyti
O man kaip tik kazkaip tas "nusidejimas" nesuteike laaaabai didelio malonumo biggrin.gif
Labai uzsimaniau ledu savaitgali, dvejojau, bet visgi nusipirkau.
Nu ir ka? Man jie net nepasirode tokie jau nerealiai skanus, kad butu verti nuodemes biggrin.gif
Gal is tiesu atsisakius cukraus ta priklausomybe dingsta g.gif
Atsakyti
Laba visoms...

Mityba, mityba, mityba...man tai cia kazkas baisaus, nelabai as ja susitvarkau, bet ir needu, nekertu.....
Kadangi gryzau i darbus, tai ir rezimas atsirado....pusryciams vel pradejau valgyti avizine kosyte, kartai koki sumustinuka ( juos tai retai), kepta kaiusini.....peitums kokia mesyte + darzoves, kartasi sriubyte, bulviu labai mazia valgau...vakariene irgi tokia lengva ( namo akimis) . Vakar suvalgiau kelis varsketukus su gireitne, tai buvo 17-17:30 laikotarpyje...
Yra labai suletejusi medziagu apykaita...Vandens geriu daug 1,5-2 L per diena..............
Atsakyti
As tokios dienos savaiteje neturiu, kad leisciau valgyti viska. Turbut daugiau nesamoniu prisivalgyciau biggrin.gif Nespraudziu saves i laika. Tiesiog jei jau kazko negero uzsimanau, tai ir suvalgau, kartais tai buna gal ir dvi dienos is eiles, kartais kartas i menesi g.gif O buna ir taip, kad labai nori, visa diena, svaigsti, kaip vakare eisi i parde pirksi ir valgysi, o vakare jau ir nebenori biggrin.gif Nors cia kiekviena atranda savo modeli, kas geriausiai jai tinka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidute2006 @ 2014 03 26, 14:01)
Vis kyla klausimu nemazai, tai nepykit, kad klausiu  4u.gif
1) Jau truputi pabodo azizine kose pusryciams, ar butu galima  valgyti dribsnius?pagardintus jogurtu. Jei taip, kokius geriau?

1) Be abejo. Kam save taip riboti su vienu daiktu?
2) Ne visi žmonės taip ir gali valgyti, visi individualūs ir jei sunku, tai kam save taip rėminti? 6 packo norisi? Bet jis įmanomas ir valgant kitaip, svarbu yra koks tas maistas ir koks tas sportas.
3) Gerai galvojam apie tuos aliejus smile.gif
Atsakyti