Laba diena, sakau nedrasiai.
Nemoku sportuot, i sporto sale pirma karta gyvenime izengiau pries savaite. Iki tol bandyti tik sokiai ir ilgi pasivaiksciojimai lauke greitu zingsniu, begimas (netiko, nepatiko).
Esu "aplink" 30 metu, turiu dvi atzalas. Per pirma nestuma priaugau 25 kg, per antra 16. Figuros tipas - pats baisiausias, deja deja....va toks:

Situacija tokia, kad supratau, jogu viskas i savo vietas jau taip lengvai, be pastangu negris.
Per pastaruosius maziau nei 2 men.be sporto atsikraciau 6kg (pakoregavau siek tiek mityba, sunku nebuvo, nebadavau).
Bet dabar ziuriu, kad viena kuno dalis ziuri i Siaure, kita i Pietus, ketvirta Vakarus.. Zodziu reikia "susirinkt i vietas."

Prasom priimti mane, nesijuokti (man simtas metu iki jusu), pagarba sportuojanciom, perskaiciau abi temas. Pumpum, tamista mokytoja.
Ateisiu, bendrausiu, palaikysiu. Ir klausiu klausiu klausiu, nes sporto klubas, kuri pradejau lankyt nors ir laabai arti namu, bet ten treneriai buna tik antroj dienos pusej, o as lankytis jame galiu tik rytais (del vyro darbo grafiko,"isleidzia" mane taip sakant. Mazylei- metai, i ugdymo istaigas dar neleidziam.)
Bus vakaru, kai pavyks nueit pasportuot, tada butinai pasigausiu koki treneri ir prisirisiu prie saves.
Bet pradeti teko vienai.
O pradejau taip mazdaug: ateinu ir kokias 20 min.einu greitu ejimu ant takelio, tada pereinu kokius 7-8 treniruoklius lengvais svoriais (5-15kg)- kiek galiu. Sakykim kaika 3x15 (kojas nesunku-jos dar pusetinai tvirtos nuo kasdienio vaiksciojimo stumdant vezima kalnuota vietove), kaika vos 3x5 (rankos, nugara ajajaj....

)
Viska baigiu kokiom 15-20min ant laiptuku arba begimo takelio greitu ejimu. Uztrunku apie 1val.15min.
Tikslas: sutvirtint kuno raumenyna, is kosmoso prisisaukt i vieta atgal liemeni (sansu mazai...), pakelt uzupakali, sutvirtint nugleibusias rankas, nugara.
Nusifotografavau is prieko/sono/galo. Odos perteklius klaikus, su abiem vaikais pilvas buvo amen koks didelis. Aisku ir riebaliuku nereikalingu yra.
Nenoriu but fitneso cempione, bet iki vasaros jei nors keliais cm sumazinti apimtis, pakelti bendra kuno tonusa - butu liuks.
KLAUSIMAS: lankyt kas antra diena (kaip darau dabar) ar kasdien?

Sekancia diena neprastai skauda visa kuna, bet is bedos galeciau ir kasdien.
Ir dar , gal Pumpum , arciau profesionalumo zinosi - ar maitinant krutimi aktyvesnis sportavimas nekenkia? Na ta prasme ar turi nors kazkokios itakos pieno liaukom/skoniui?

Zinau, zinau, durnas klausimas nerealiai. Bet kai buvau pasiryzus sportuot keli men.po gimdymo tai vis uztikdavau patarima to nedaryt, kol maitinu.

Bet dabar jau mazyle didele, manau galima, nors maitinu dar ganetinai daznai.
Aciu panelos.
Kai tik pagausi trenerį paprašyk asmeninės programos ir kad parodytų kaip taisyklingai daryti, nes dabar turbūt tiesiog eini per treniruoklius kas šauna į galvą
Pradžioj užtenka 10min apšilimo ant kardio treniruoklių, po treniruotės 20min. Ilgi kardio pradžioje treniruotės truputį per daug nuvargina, kad turėti jėgos darbui su svoriais. Po visko 20-25min.
Treniruotis kas antrą dieną užtenka sočiai. Vis tiek manau su vaikais vaikštai daug ir to judėjimo per dieną nemažai gaunasi