1. Dėl apribojimų nesigilinau, bet vežiau viską išpakuota: laptopą, fotiką, 2x kindle ir iPad, paklausė tik kodėl du kindle, bet jiem tiko mano paaiskinimas, kad jie skirtingi ir naudojami skirtingiems tiklams
2. Man nieko netikrino, tik pažiurėjo kas per prietaisai (bet ir tai čia patikroj, kai iš rankinio bagažo reik išsitraukt kompą ir t.t.)
3. Vežiau kepalą duonos, ir 2 šakočius, nurodžiau kad vežu traditional cookies, bread.
4. Na niekur nemačiau Visa Electron, labai abejoju, kad ji veikia, nepamirskit kad Visa (be electron) skiriasi, tai ši veikia ir mano MasterCard'ai puikiai veikė.
QUOTE(Mumuke @ 2014 05 10, 13:09)
Sveiki,
kitą savaitę keliauju į JAV ir kuo toliau, tuo daugiau klausimų kyla

Gal atsiras kas nors čia, kas galės į juos atsakyti, nes nei draugai, nei Google nepadeda

))
1. Ar yra kokie nors apribojimai išvežamai technikai iš JAV? Norėčiau ten nusipirkti nešiojamąjį kompiuterį ir iPad'ą. Ar nebus viršytas koks nors limitas? Nes perskaičiau, kad LT muitinėje kažkokie vežami daiktai (nelabai supratau konkrečiai, kokie tie daiktai) negali viršyti 1400 Lt limito. Tai jeigu nusipirksiu, ko noriu, parskridus į LT reikės deklaruot ir sumokėti muitus? Ar nebus problemų išskrendant iš JAV?
2. Ar atvykstant į JAV muitinėje yra tikrinamas el. prietaisų turinys? Pvz., mp3 grotuvo? Ar tiesiog tikrinama, ar ten nėra kokių pavojingų dalykų?
3. Kiek skaičiau, atrodo, kad įvežti juodą duoną į JAV bus ne problema

Ar tokiu atveju reikia muitininkui sakyt, kad vežu maisto produktus?
4. Dėl kortelių - ar VISA ELECTRON ir MasterCard veikia be problemų?
ačiū už atsakymus