Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip nugalėti jaudulį išleidžiant vaiką darželin?

O mes darzelin pradesim eiti nuo pirmadienio. Buvom jau apsiziureti, ir su zaisais pazaidem, tai lyg ir nieko laikas prabego.
Mums pirma savaite sake, kad vaika namo pasiimt reikes apie 11.30, o antra savaite- jau pavalgius pietus. Ir trecia savaite pasiliks visai dienai. Sake taip dare pernai ir vaikai lengviau adaptavosi negu kitais metais ir asaru maziau buvo. Jau klausineja maniskis, kada vel eisim i darzeli, bet toks rimtu veidu. O kai klausiu ar patinka, sako taip, tik kad mama turi iseiti, tai nea doh.gif Dar aukletojos sake neiseiti paslapcia, o tik atsisveikinus ir paaiskinus vaikui, kad sugrisim jo pasiimt. Antraip vaikui buna didziule trauma, nes galvoja, kad mama nebeateis pasiimt. wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Ingavysnia @ 2007 09 06, 10:37)
mamytems kurios dar tik ketina vesti vaikuti i darzeli siulyciau dazniau vestis vaikiukus i svecius pas draugus ir dazniau pas save ka pasikviesti  drinks_cheers.gif

Sutinku su tavo patarimu drinks_cheers.gif .Tik maniskis yra megejas pastumti stipriai uz save mazesnius, ramesnius vaikucius, tai jau eiti pas draugus mums baigiasi ne kaip doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingavysnia @ 2007 09 06, 10:37)
na mums tik siandien ketvirta diena bet jau pasiliks iki 16val na po  vakarienes parsivesim  ax.gif bet mums kaskaip greiciau ta adaptacija vyksta mums uzteks savaites  thumbup.gif snekejau siandien su aukletoja tai jau sake kad nuo kitos savaites paliksim visai dienai  4u.gif mums atrodo taip sekas kol kas nes nuo mazens priprates prie zmoniu yra  rolleyes.gif visad buvo kompanijos megejas  drinks_cheers.gif tai mamytems kurios dar tik ketina vesti vaikuti i darzeli siulyciau dazniau vestis vaikiukus i svecius pas draugus ir dazniau pas save ka pasikviesti  drinks_cheers.gif

aš manau, kad tai priklauso nuo pačio vaiko, nes mes nuo gimimo visur važinėjam ir į svečius, ir į kavines ir t.t. ir bendrauja su visais. bet vat čia kažkaip bijo likti
Atsakyti
QUOTE(Akvilė @ 2007 09 06, 15:24)
aš manau, kad tai priklauso nuo pačio vaiko, nes mes nuo gimimo visur važinėjam ir į svečius, ir į kavines ir t.t. ir bendrauja su visais. bet vat čia kažkaip bijo likti

na cia jai sokas kad lieka viena unsure.gif o as tai specialiai nepratinau maziaus prie mamos sijono ax.gif jau kai ir mazas budavo palikdavau nors keliom valandom pas viena tai pas kita mociute blush2.gif ir kelis kart esau net keliom parom palikus blush2.gif bet siaip manau vistiek daugiausiai nulemia vaiko charakteris nes musiskis nuo mazens pas visus ant ranku ejo su visais draugavo mirksiukas.gif bet ka galiu zinoti gal po poros savaiciu ar po menesio jam ten nebepatiks prades verkti verysad.gif niekada negali buti tikras kad jau priprato doh.gif greiciausiai ir musu dar vargai laukia unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingavysnia @ 2007 09 06, 16:03)
na cia jai sokas kad lieka viena  unsure.gif o as tai specialiai nepratinau maziaus prie mamos sijono  ax.gif jau kai ir mazas budavo palikdavau nors keliom valandom pas viena tai pas kita mociute  blush2.gif ir kelis kart esau net keliom parom palikus  blush2.gif bet siaip manau vistiek daugiausiai nulemia vaiko charakteris nes musiskis nuo mazens pas visus ant ranku ejo su visais draugavo  mirksiukas.gif bet ka galiu zinoti gal po poros savaiciu ar po menesio jam ten nebepatiks prades verkti  verysad.gif niekada negali buti tikras kad jau priprato  doh.gif greiciausiai ir musu dar vargai laukia  unsure.gif

Greiciausiai berniukis pripras o gal jau ir priprato be didelio nenoriu. O jei del ko nors gali pradeti nebenoreti eiti i darzeli, tai gal kokia problemele iskilo bendravime su kitais, kuria issprendus vel viskas bus gerai rolleyes.gif
Atsakyti
na va, o as is aukletojos isgirdau apie tevu nesusipratima...
Pvz pas mus nori, kad tevai net neitu i grupe, o sako ateina kitu vaiku tevai, tada leidzia su savo vaikais laika grupeje, zodziu daro meskos paslauga. tada kiti vaikai pradeda verkti...kur mano mama... verysad.gif
Aukletojos net isvaro tevus su vaikais i koridoriu, kad neerzintu kitu vaiku...
Nejau tokie nesupratingi tevai, man kai tik pasake, kad jie nepageidauja tevu grupeje, net nedrisau pasilikti, o cia sako ar ne, tevams nedaeina... schmoll.gif
Juk blogo darote tiek savo vaikui, tiek kitam... unsure.gif
Atsakyti
o mano mažius apsirgo ir dar gimtadienio dieną verysad.gif pasiėmiau iš darželio visą degantį, namie pamatavau temp. 38,8. iš kart pas gydytoją nuvarėm - angina. tai va kaip baigėsi mūsų pirma savaitė lopšelyje verysad.gif
o verkiam ir toliau, ir eiti nenorim į darželį cry.gif nors išėjusi už durų klausiau, nusiramino greitai, auklėtoja sakė biski kas iškarto verkia ir mamos prašo. soske.gif
Atsakyti
QUOTE(Akvilė @ 2007 09 07, 15:07)
o mano mažius apsirgo ir dar gimtadienio dieną verysad.gif  pasiėmiau iš darželio visą degantį, namie pamatavau temp. 38,8. iš kart pas gydytoją nuvarėm - angina. tai va kaip baigėsi mūsų pirma savaitė lopšelyje  verysad.gif
o verkiam ir toliau, ir eiti nenorim į darželį cry.gif nors išėjusi už durų klausiau, nusiramino greitai, auklėtoja sakė biski kas iškarto verkia ir mamos prašo. soske.gif

oi, kokia pažįstama situacija sad.gif Mums dveji... Vaikis linksmas, komunikabilus, drąsus.... Nusprendėm, kad lopšelis puiki vieta ir pradėjom nuo rugsėjo 3d. pratintis. Dabar jau nebežinau ką daryti... Suprant, jog adaptacija būna daugumai sunki, bet.... širdelę skauda siaubingai.
Paėjom iki trečiadienio, ir susirgom. Pirmą dieną pažaidėm su vaikais, pabuvom tik val. visi vaikai laimingi, nei vieno negirdėjau verkiant. Kita diena palikau viena nuo 9 iki 12val. ramiai išleido, žaidė, valgė... Trečiadienį paleist nebenorėjo, tempėsi į grupę graudinosi. Sakė ieškojo ir verkė, bet nurimo(auklėtoja sakė, kad šiaip labai ramus berniukas, gražiai žaidžia, nesipyksta ir klauso, tik va valgo vien sriubytę ir duoną). Pasiėmiau jau pakimusi,bet linksmą naktį užėjo gerklės skausmas - angina. Pasakoju, kad lelės jo pasiilgo, kai pasveiksim vėl eis žaist. ir girdžiu griežta "NE", kai paklausiu "kodėl?" "mama nėr...." - išgirstu....
Na gal dabar kai serga, to noro būt su mama daugiau, irzlus, piktas, bet kaip elgtis toliau? Tikimės per savaitgalį pasveikt.... o pirmadienį kas? kaip elgtis? nuvest ir palikt? ar būt kartu? kiek laiko palikti?.... tiesiog nebežinau ir taip baisu. galvojau, jog bus lengva, vaikas per du metus vos porą kartų sirgo, nors ir tarp žmonių daug būna, ir su vaikais bendrauja kasdien kieme, o čia - trys dienos ir serga....

Išsiliejau, nepykit.... bet kad nėra nė su kuo pasikalbėt, visi tik durnina(atsiprašant), vieniem, atseit, dar per mažas, kiti, kad išlepinau, treti aiškina, kad per daug pergyvenu pati. O vyras visai nepalaiko, iš vis jam geriausia, kad sėdėčiau su mažium namie bent dar porą metelių sad.gif o aš noriu dirbti, ir finansinė padėtis nėra super, bet kaip bus toliau nebeįsivaizduoju unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Timidity @ 2007 09 07, 16:05)
oi, kokia pažįstama situacija sad.gif Mums dveji... Vaikis linksmas, komunikabilus, drąsus.... Nusprendėm, kad lopšelis puiki vieta ir pradėjom nuo rugsėjo 3d. pratintis. Dabar jau nebežinau ką daryti... Suprant, jog adaptacija būna daugumai sunki, bet.... širdelę skauda siaubingai.
Paėjom iki trečiadienio, ir susirgom. Pirmą dieną pažaidėm su vaikais, pabuvom tik val. visi vaikai laimingi, nei vieno negirdėjau verkiant. Kita diena palikau viena nuo 9 iki 12val. ramiai išleido, žaidė, valgė... Trečiadienį paleist nebenorėjo, tempėsi į grupę graudinosi. Sakė ieškojo ir verkė, bet nurimo(auklėtoja sakė, kad šiaip labai ramus berniukas, gražiai žaidžia, nesipyksta ir klauso, tik va valgo vien sriubytę ir duoną). Pasiėmiau jau pakimusi,bet linksmą naktį užėjo gerklės skausmas - angina. Pasakoju, kad lelės jo pasiilgo, kai pasveiksim vėl eis žaist. ir girdžiu griežta "NE", kai paklausiu "kodėl?" "mama nėr...." - išgirstu....
Na gal dabar kai serga, to noro būt su mama daugiau, irzlus, piktas, bet kaip elgtis toliau? Tikimės per savaitgalį pasveikt.... o pirmadienį kas? kaip elgtis? nuvest ir palikt? ar būt kartu? kiek laiko palikti?.... tiesiog nebežinau ir taip baisu. galvojau, jog bus lengva, vaikas per du metus vos porą kartų sirgo, nors ir tarp žmonių daug būna, ir su vaikais bendrauja kasdien kieme, o čia - trys dienos ir serga....

Išsiliejau, nepykit.... bet kad nėra nė su kuo pasikalbėt, visi tik durnina(atsiprašant), vieniem, atseit, dar per mažas, kiti, kad išlepinau, treti aiškina, kad per daug pergyvenu pati. O vyras visai nepalaiko, iš vis jam geriausia, kad sėdėčiau su mažium namie bent dar porą metelių sad.gif o aš noriu dirbti, ir finansinė padėtis nėra super, bet kaip bus toliau nebeįsivaizduoju  unsure.gif

oi oi mano bendramintė, tik vyras mane palaiko, o visa kita tas pats. mano lygiai taip pat elgiasi darželį ir žaidžia, ir klauso, ir valgo gerai, bet vat neliks ir viskas, sako kad tetos negeros, o kodėl negeros nepasako. šiandien taip džiaugėsi, kad teta (auklėtoja) mašinytę ir balionų padovanojo, bet kai klausi eisi į darželį tai jis -ne. tikrai žinau, kad auklėtojos vaikų neskriaudžia, o ir grupė nedidelė, bet vat kažkas negerai.
Atsakyti
oi mamos, nežinau ką ir galvoti. savo mažių kiekvieną dieną bandau nuteikti teigiamai darželio ir auklėtojų atžvilgiu, bet nieko nesigauna. į eilinį mano pasakymą, kad tetos geros - vaikis atsako ne, negeros. šiandien mano mama klausinėjo apie darželį, tai jis atsakinėjo tą pątį, o į klausimą kodėl negeros atsakė, kad mušasi. visai pasimetusi verysad.gif

na kai pasveiksim bandysiu vėl į drželį vesti, taip noriu, kad viskas susitvarkytų verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
Sveikos,
mes ir pasiruosem darzeliui, ta proga ir plaukus apsikirpom ax.gif
Zinot, Akvile ir Timidity, nors as leidziu nuo 3 metuku i darzeli, bet mano kaimyne ir drauge, viena isleido nuo 2, kita nuo metuku i darzeli. Ir ju maziukai sirgo, sake, kad turi susikurt savo imuniteta. Ir mes lauksim siais metais visokiu susirgimu, nes kol vaikas buna namie, tai ji priziuri nuo skersveju, jei suprakaituoja, pakeiti rubus ir t.t. O darzeli to nepaziuri, daug yra vaikuciu, tai ir prasideda ligos. g.gif
Ir bet kuriais metais taip yra. O jei vaikas neina i darzeli, tai mokykloj serga pirmais metais.
Reikia mums kantrybes tuos pirmus metus rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(tytuka @ 2007 09 09, 20:00)
Sveikos,
mes ir pasiruosem darzeliui, ta proga ir plaukus apsikirpom  ax.gif
Zinot, Akvile ir Timidity, nors as leidziu nuo 3 metuku i darzeli, bet mano kaimyne ir drauge, viena isleido nuo 2, kita nuo metuku i darzeli. Ir ju maziukai sirgo, sake, kad turi susikurt savo imuniteta. Ir mes lauksim siais metais visokiu susirgimu, nes kol vaikas buna namie, tai ji priziuri nuo skersveju, jei suprakaituoja, pakeiti rubus ir t.t. O darzeli to nepaziuri, daug yra vaikuciu, tai ir prasideda ligos.  g.gif
Ir bet kuriais metais taip yra. O jei vaikas neina i darzeli, tai mokykloj serga pirmais metais.
Reikia mums kantrybes tuos pirmus metus  rolleyes.gif

tai dėl ligų viskas aišku, bet kaip reaguoti į vaikelio nenorą eiti į darželį ir kad ten tetos negeros? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Akvilė @ 2007 09 09, 19:14)
oi mamos, nežinau ką ir galvoti. savo mažių kiekvieną dieną bandau nuteikti teigiamai darželio ir auklėtojų atžvilgiu, bet nieko nesigauna. į eilinį mano pasakymą, kad tetos geros - vaikis atsako ne, negeros. šiandien mano mama klausinėjo apie darželį, tai jis atsakinėjo tą pątį, o į klausimą kodėl negeros atsakė, kad mušasi. visai pasimetusi verysad.gif

na kai pasveiksim bandysiu vėl į drželį vesti, taip noriu, kad viskas susitvarkytų verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

Va, va, ta pati situaciją, lyg apie mano vaiką kalbėtum unsure.gif Tik jis nesakė, kad mušasi.... kai pasakoju apie darželį, sakau, jog vaikučiai ten geri, žaisliukų daug yra. Pasakoju, kokios tetos gerso, ir išgirstu "ne, bogi"(ne, blogos) doh.gif jau net nežinau, ką jam ir sakyti.....
Pasveikom per savaitgalį, ryt eisim.... bet... o man jau kaip ir darbas yra, tik va dėl mažojo pergyvenu unsure.gif

QUOTE(tytuka @ 2007 09 09, 20:00)
Sveikos,
mes ir pasiruosem darzeliui, ta proga ir plaukus apsikirpom  ax.gif
Zinot, Akvile ir Timidity, nors as leidziu nuo 3 metuku i darzeli, bet mano kaimyne ir drauge, viena isleido nuo 2, kita nuo metuku i darzeli. Ir ju maziukai sirgo, sake, kad turi susikurt savo imuniteta. Ir mes lauksim siais metais visokiu susirgimu, nes kol vaikas buna namie, tai ji priziuri nuo skersveju, jei suprakaituoja, pakeiti rubus ir t.t. O darzeli to nepaziuri, daug yra vaikuciu, tai ir prasideda ligos.  g.gif
Reikia mums kantrybes tuos pirmus metus  rolleyes.gif

Dėl ligų ir aš nepergyvenu, nors vaikas grūdintas gana daug, bet net gydytoja, su kurios priežiūra grūdinomės, sakė, jog ligų neišvegsim, reikia vaikams susipažinti su naujomis bakterijomis, stresas dėl pakitusios aplinkos taipogi daug duoda imuninetui... vienžo, net tik vaiko atsparumas čia pagrindinį vaidmenį vaidina....
Atsakyti