QUOTE(Renata123 @ 2015 01 08, 21:51)
Kopijuoju is savo uzrasu...
Citrininis kurdas
1 st. šviežių citrinų sulčių
1,5 st. cukraus
1 v. š. citrinos žievelių
6 kiaušiniai
60 g sviesto
Šluotele lengvai išplakti kiaušinius su cukrumi. Citrinų sultis su žievelėmis kaitinti beveik iki virimo ir, pamaišant, palaipsniui supilti jas į kiaušinių masę. Supilti viską į puodą ir ant silpnos ugnies, pamaišant, pavirti 1012 min., kol masė pradės tirštėti (neužvirti). Pasistenkti būti kantrioms, niekur neatsitraukti ir visą laiką maišyti, o taip pat nepasiduoti pagundai padidinti ugnį.
Sutirštėjusį kurdą perkošti per sietą, įdėti į jį sviesto ir išmaišyti. Perdėti į švarų indą, uždengti plėvele, liečiant paviršių (kad nesusidarytų plutelė) ir visiškai atšaldyti šaldytuve.
Citrininis kurdas
1 st. šviežių citrinų sulčių
1,5 st. cukraus
1 v. š. citrinos žievelių
6 kiaušiniai
60 g sviesto
Šluotele lengvai išplakti kiaušinius su cukrumi. Citrinų sultis su žievelėmis kaitinti beveik iki virimo ir, pamaišant, palaipsniui supilti jas į kiaušinių masę. Supilti viską į puodą ir ant silpnos ugnies, pamaišant, pavirti 1012 min., kol masė pradės tirštėti (neužvirti). Pasistenkti būti kantrioms, niekur neatsitraukti ir visą laiką maišyti, o taip pat nepasiduoti pagundai padidinti ugnį.
Sutirštėjusį kurdą perkošti per sietą, įdėti į jį sviesto ir išmaišyti. Perdėti į švarų indą, uždengti plėvele, liečiant paviršių (kad nesusidarytų plutelė) ir visiškai atšaldyti šaldytuve.
Kažin, su apelsinais tai pavyktų? Užsistovėjo nuo Kalėdų

