Įkraunama...
Įkraunama...

Turiu tik...

QUOTE(Renata123 @ 2015 01 08, 21:51)
Kopijuoju is savo uzrasu...

Citrininis kurdas

1 st. šviežių citrinų sulčių
1,5 st. cukraus
1 v. š. citrinos žievelių
6 kiaušiniai
60 g sviesto

Šluotele lengvai išplakti kiaušinius su cukrumi. Citrinų sultis su žievelėmis kaitinti beveik iki virimo ir, pamaišant, palaipsniui supilti jas į kiaušinių masę. Supilti viską į puodą ir ant silpnos ugnies, pamaišant, pavirti 10–12 min., kol masė pradės tirštėti (neužvirti). Pasistenkti būti kantrioms, niekur neatsitraukti ir visą laiką maišyti, o taip pat nepasiduoti pagundai padidinti ugnį.
Sutirštėjusį kurdą perkošti per sietą, įdėti į jį sviesto ir išmaišyti. Perdėti į švarų indą, uždengti plėvele, liečiant paviršių (kad nesusidarytų plutelė) ir visiškai atšaldyti šaldytuve.

Kažin, su apelsinais tai pavyktų? Užsistovėjo nuo Kalėdų doh.gif Anksčiau šeimyna sudorodavo nemirktelėję, o dabar kažko... Apie 10 likę. Sulčių nesiūlykit - elementaru. Noris kažko įdomiau ax.gif
Atsakyti
Vištiena su apelsinais g.gif
Atsakyti
O, skaniai skamba. Dėkui 4u.gif O tai vis tik saldūs maistukai galvoje sukosi biggrin.gif
Atsakyti
Galit is apelsinu koki marmelada isvirti, bus prie lietiniu arba prie vistienos/kalakutienos. Mmm... isivaizduoju kaip skanu. wub.gif
O jei norit grynai vistos su apelsinais, galit isbandyti siuos:
Aromatinga vistiena su apelsinais
Traski apelsinine vistiena
Apelsinu sultyse troskinta vistiena
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2015 01 17, 18:43)
O, skaniai skamba. Dėkui  4u.gif  O tai vis tik saldūs maistukai galvoje sukosi  biggrin.gif

Tiesą sakant, aš nesu ragavusi, bet esu mačiusi receptų, kad ir pvz vištos šlaunelės su apelsinais, ar marinuotos apelsinų sultyse, tikrai daug kas giria. Jeigu išbandysit, pasidalinkit nuomone 4u.gif

Man reikia obuolių pyrago recepto, kuriam užtektų dviejų kiaušinių unsure.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2015 01 17, 18:06)
Man reikia obuolių pyrago recepto, kuriam užtektų dviejų kiaušinių  unsure.gif  biggrin.gif

Obuoliu pyragas su riesutais
Obuoliu pyragas su uzpilu
Obuoliu vyniotinis
Gerbeaud (Žerbo) pyragas su obuoliais ir aguonomis
Mielinis obuoliu pyragas su trupiniais
Obuoliu pyragas "Trupinelis"
Auksinis obuoliu pyragas
Kitoks obuoliu pyragas
Biskvitinis obuoliu pyragas
itt. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2015 01 17, 19:03)
Galit is apelsinu koki marmelada isvirti, bus prie lietiniu arba prie vistienos/kalakutienos. Mmm... isivaizduoju kaip skanu. wub.gif
O jei norit grynai vistos su apelsinais, galit isbandyti siuos:
Aromatinga vistiena su apelsinais
Traski apelsinine vistiena
Apelsinu sultyse troskinta vistiena

Dėkui!
Išsisaugosiu receptukus netolimai ateičiai blush2.gif Nes rytdienai laukia kiaulienos faršas. O apelsinai dar mažuma palauks blush2.gif
Atsakyti
Tiesą sakant, aš nesu ragavusi, bet esu mačiusi receptų, kad ir pvz vištos šlaunelės su apelsinais, ar marinuotos apelsinų sultyse, tikrai daug kas giria. Jeigu išbandysit, pasidalinkit nuomone  4u.gif

Man asmeniskai laaabai patinka vistiena su apelsinais wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Man reikia obuolių pyrago recepto, kuriam užtektų dviejų kiaušinių  unsure.gif  biggrin.gif

http://skanusrp.blog...-grietines.html
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2015 01 17, 17:06)
Kažin, su apelsinais tai pavyktų? Užsistovėjo nuo Kalėdų  doh.gif  Anksčiau šeimyna sudorodavo nemirktelėję, o dabar kažko... Apie 10 likę. Sulčių nesiūlykit - elementaru. Noris kažko įdomiau  ax.gif

Gaila, dabar tik pamaciau zinute. As net specialiai apelsinus dabar perku, kol pigus, nes atradau netiketa patiekala: apelsinu dzemas(ir su varske, ir su blynais, ir su batonu, ir prie mesos). drinks_cheers.gif
Receptas banalus: 2kg apelsinu
1kg cukraus
2 citrinos
gabaliukas tarkuoto imbiero(jei nera-nieko baisaus)
Pradzioj apelsinus ir citrinas uzmerkiu i vandeni, kad atmirktu visi chemikalai blush2.gif Paskui nulupu. Apelsino zieveleje ta balta ispjaunu, o pacia zievele smulkiai kvadrateliais supjaustau. Pacius apelsinus supjaustau ir gabalais, na skiltele i tris dalis. Tas pats su citrinom(praeita karta citrinu neturejau, tai idejau vos vos t.rugsteles, tiko drinks_cheers.gif ). Viska sudeti i puoda, ipilti kokia stikline vandens ir virti apie valanda ant letos ugnies. Kai viskas sutirsteja-supilstyti i svarius stiklainius ir uzvekuoti.
Ir sakau-man tai metu atradimas wub.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2015 01 21, 14:59)
Gaila, dabar tik pamaciau zinute. As net specialiai apelsinus dabar perku, kol pigus, nes atradau netiketa patiekala: apelsinu dzemas...

Oi, ne vėlai, ne vėlai biggrin.gif
Su tais apelsinais tai... doh.gif blush2.gif Kai jau sumąsčiau, kad laikas juos suvartoti, tai ėmiau ir mažuma sunegalavau. O per tą laiką ... šeimyna juos prisiminė ir suvartojo biggrin.gif
Na, ką dabar... O apelsinų džemas ir mane gundo pabandyti jau seniai. Manau, teks pasipirkti dar biggrin.gif
Atsakyti
Pasiūlykit ką galima gaminti iš kiaulienos sprandinės.. Pati niekad neperku, bet gavau nemažą gabalą, tai neišmesiu gi g.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gaily: 09 vasario 2015 - 14:00