Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologines ligos 46

QUOTE(damke11 @ 2014 04 12, 16:37)
l
Willow  nu.... pasitaisyk, po velniais, nu kiek galima. Daznai pagalvoju apie Tave... kada tos chemijos Tau baigsis ? po ju turetu susitvarkyti kraujukas. tai jau tikrai  4u.gif  sulauksim dar svieziu bulviu ir kita mer ir dar kitamet ir dar...... man patiko kai viena kazkada parase musus likimo drauge  ,,... noreciau mirt valgydama prie stalo ... "  Nu kai pagalvoji, tai is tikro... butu faina wink.gif  biggrin.gif buckis visom, laikomes, merginos, laikomes wink.gif

Sveika, džiugu Tave nors retkarčiais čia pamatyt. Chemijos tik prasidėjo, pantradienį - dar tik antra. Prognozuoja šešias, jei atlaikysiu. Bet jei tas nelabasis įsikibs į širdį, kas tada? Kiek skaičiau, tai tokių mts tai yra tik 0,02% nuo visų susirgimų, bet yra..... Jau tas bjaurybė netoli... Po antros chemijos pasijungia ir imunologai su DLV. Dubasinsim su visom jėgom, kiek dar liko, tą žnypliuotį. Šiandien jau jaučiuos geriau, pulsas apmažėjo iki 82... Pakeičiau Preduktalį į mildronate, chemikė kažkaip sakė, jog negerai ilgai tą patį naudot, geriu KCl. Kuo aniedu skiriasi, reiks pasiskaityt... DarTrifas kas antra diena įkalu. Buvau nutraukus praeitą savaitę, gal dėl to pablogėjo su širdim... Bet, velnias, jau reiškia širdis su skysčiais nesusitvarko pati? Tai va.

O Tu būk sveika, tikrinkis, bet kad nieko nerastų. Bučkis ir Tau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo willow: 12 balandžio 2014 - 16:57

Papildyta:
Tos raidės su skaičiukais man kol kas nieko nereiškia, nieko apie jas neišmanau... smile.gif O cisplatina - tai čia jau chemoterapija skaitosi? Man 42, tai dar būč norėjus pabūt jauna ir moteriška bet ką dabar padarysi...
Vitar, sėkmės ir stiprybės! Bet ar būtina gultis į ligoninę? (aš paniškai bijau ligoninių) Gal galima į švitinimus kaip į darbą vaikščiot? O kuriam skyriuj gulėsi? 5 onkologinio a? Nes tada tikrai susitiksim.. Mane operuos gegužės 14
[/quote]

Pabūsi dar jauna. Kiek žinau moterų su išpjautom gimdom su priedais, visos puikiai atrodo ir gerai jaučiasi. Esu iš Panevėžio, tai patogiau gulėti ligoninėj, o per išeigines važinėsiu namo. Gulėsiu 2 aukšte radiologiniam skyriuj, gal ir susitikisim. Visą gyvenimą bijojau ligoninių. O dabar kai pagulėjau, pabendravau su likimo draugėmis, netgi norisi ten vėl važiuoti. Ten jaučiuosi lygi tarp lygių, o ne ligonis tarp sveikų. Tokia mano patirtis.
Atsakyti
QUOTE(Liepa39 @ 2014 04 12, 11:06)

Tos raidės su skaičiukais man kol kas nieko nereiškia, nieko apie jas neišmanau... smile.gif O cisplatina - tai čia jau chemoterapija skaitosi?

va čia 10psl šios temos nuoroda į Damkės iššifravimus.
http://www.supermama...?...7102&st=108
Papildyta:
QUOTE(vitar @ 2014 04 12, 17:02)
O dabar kai pagulėjau, pabendravau su likimo draugėmis, netgi norisi ten vėl važiuoti. Ten  jaučiuosi lygi tarp lygių, o ne ligonis tarp sveikų. Tokia mano patirtis.

Kai gulėjau pirmą kartą su šia diagnoze, ypač po operacijos, lygiai taip pat jaučiausi... Tada atrodžiau kad aš kažkokia kitokia, manęs sveiki nesupranta ir pan. Dabar kol kas jaučiuos vienodai, ir tarp sveikų, ir tarp ligonių. Gal pripratau g.gif
Atsakyti
[quote=Liepa39,2014 04 12, 13:06]
Pirmiausia pamatė kaklely. Bet biopsija sako kad panašu, kad "ateina iš gimdos". MR rodo kauliuko dydžio naviką gimdoj, o kaklely - jau slyvos dydžio. Buvau čia dar pas vieną profesorę pasikonsultuot sako - situaciją komplikuoja tai, kad reiks turbūt traktuot kaip du vėžius, o kaklelio ir gimdos vėžiams skiriami skirtingi gydymai. Ir pakaitinės terapijos dėl kiaušidžių pašalinimo man negalės skirt ir palengvint tuos menopauzės simptomus. Bijau siaubingai, kad tapsiu pabaisa - ne tik fiziškai, bet ir būdu...
Evute, man kątik išaiškino, kad švitinimui siunčia, kai v. išplitęs į gretimus audinius, o chemo - kai jau pažeistos kitos organizmo sistemos. Ar tau taip yra? Ir dar keista tada eilės tvarka - pirma švitino ir chemo, o paskui - operuoja? Aš maniau, kad atvirškščiai - pirma išoperuoja (tada viskas aiškiai matosi iki kur išplitę, nes net MR tiksliai neparodyt gali) o tada jau švitina ir chemo...

Ne, ne. Man pirma isperavo limgmazgius laparoskopiniu budu. ir rado vienam sone 10 ir kitam sone 5 ar 15. ir nusprende kad sius svitint ir hemo. bet kaip supratau kasi ta menopauzer atsiranda tai nevisada duoda tuos hormonus . kazkaip taip kiek domejausi. nezinau....kai man 26 taip idomu kaip jausiuos budama menopauzej. biggrin.gif vezys neisplites jis vistiek pirma stadija jis tik rastas limfmazgiuose bet ne kauluose kepenyse ar pan. Mano gimda ir kiausides grazut grazuteles.
Atsakyti
QUOTE(damke11 @ 2014 04 12, 16:37)
labas. tai va.. apie skaiciukus ir visus indeksus , kazkur esu rasius... pasiziurek, jei idomu...o apie  Klima ir Maksa  as galiu papasakoti, kaip tik draugauju su jais siuo metu... eina jie nh... (liaudiskai). isoperavo , jokiu hormonu man negalima, nes onko liga...tai va
prakaituoju gausiai, karscio bangos kas 2 val, sirdute sutabaluoja, Kalio ikalu, Mg kartais(Diasporal )
Kvaila bijoti  klimakso, kai yra dar ir kita dgn. 42 metu.... wink.gif moteriskumas nedigs , nebijok... usai ir pimpaliukas neuzaugs.  viskas
Willow  nu.... pasitaisyk, po velniais, nu kiek galima. Daznai pagalvoju apie Tave... kada tos chemijos Tau baigsis ? po ju turetu susitvarkyti kraujukas. tai jau tikrai  4u.gif  sulauksim dar svieziu bulviu ir kita mer ir dar kitamet ir dar...... man patiko kai viena kazkada parase musus likimo drauge  ,,... noreciau mirt valgydama prie stalo ... "  Nu kai pagalvoji, tai is tikro... butu faina wink.gif  biggrin.gif buckis visom, laikomes, merginos, laikomes wink.gif

Damke, nu prajuokinai biggrin.gif
O dabar rimčiau. Ar pvz. agurklių sėklų ar nakvišų aliejus nepalengvintų tos draugystės su Klimu ir Maksu? Taip, man irgi dėl šitų ligų nebus galima naudoti pakaitinės. Kažkur skaičiau kad yr kažkokie vaistai, sudaryti kaip ir tie cheminiai - pagal tą pačią formulę, tik jie brangūs. Nežinau kiek tas "brangūs", ir svarbiausia nežinau kas per vaistai. Bet kažkaip įsivaizdavau, kad daktarai žinos...
Papildyta:
QUOTE(vitar @ 2014 04 12, 06:22)
Aš jau seniai vadovaujuosi tuo, kad svarbu yra ne aplinkybės, o požiūris į jas, taigi, daugiau optimizmo biggrin.gif

Vitar, šian visa dieną vaikštau ir po nosim kartoju šitą aukso vertės frazę smile.gif Ačiū tau. Ir dar kartą - stiprybės 2a
Atsakyti
willow,

širdis gal klibėti dėl skysčio perikarde, taip man sakė kardiologė, kai pas ją tikrinausi tą patį perikardą. Ji sakė, kad žmonės labai blogai jaučiasi dėl to padidėjimo. O tau dabar reikia jaustis gerai.

Dėl JR - gaila, kad gydytoja skeptiškai nusiteikusi. Ji sąžininga, atsidavusi, kaip reta, užtat visi pas ją puola, bet aiškiai trūksta modernių pažiūrų, gal ir žinių.
Atsakyti
[quote=Angele,2014 04 12, 11:11
SVETA K., jei galima paklausti, kokia jums kraujo liga buvo?
[/quote]
Zinoma kad galima 4u.gif Mana buvo ne Xodzkino B didziujuju lasteliu pirmine tarpuplauciu limfoma,3 stadija.

Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2014 04 13, 02:57)
SVETA K., jei galima paklausti, kokia jums kraujo liga buvo?

Zinoma kad galima 4u.gif  Mana buvo ne Xodzkino B didziujuju lasteliu pirmine tarpuplauciu limfoma,3 stadija.

Lyg ir buvau mačius senose temose, kad limfoma, kokia daugybė jų rūšių yra.
Kaip jūs gydymosi laikotarpiu, vis tik ilgas, visai nesilankėt viešose vietose, pasisaugodama. Ar neatsiribojot per daug?

Tiesa dėl spektaklio paskambinau Pola asociacijos atstovei atsaukėm dalyvavimą. Ir pasakiau apie ką spektaklis, buvo nesigilinę. Žinoma milžinišką darbą daro ieško nuolaidų ir dargi nemokamų galimybių sergantiems žmonėms pasikultūrinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Angele: 13 balandžio 2014 - 07:56
QUOTE(Angele @ 2014 04 13, 09:50)
Lyg ir buvau mačius senose temose, kad limfoma, kokia daugybė jų rūšių yra.
Kaip jūs gydymosi laikotarpiu, vis tik ilgas, visai nesilankėt viešose vietose, pasisaugodama. Ar neatsiribojot per daug?

Mano gydytoja juokavo,kai kraujas buvo nepavojingas jau:Gali eiti i akropoly biggrin.gif

Ir ejdavau kartais ,man dazniausiai buvo viena diena,kai jausdavausi pakankamai gerai is dveju savaiciu ciklo.Viena karta ejau i filmo premjera,toks ne visai geras pavyzdis,bet buvau su vienkartine kauke...Ir grieztai laikiausi nurodymu kai kraujas silpnas- jokio termiskai neapdoroto maisto
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 14 balandžio 2014 - 01:37
Labas rytas 4u.gif mergaites.as siandien su tokiu klausimu ateinu.kaip jums pacioms ar artimiesiems ligoniams su svoriu.Na niekaip vyras svorio nepriauga.jau po chemijos keturi menesiai.po galvos svitinimo trys.Svoris neauga nors tu ka verysad.gif .Riebaus maisto jis nevalgo.bulku ir saldumynu irgi.Apetitas normaus.bet ne kazi koks g.gif Visom sveikatos
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2014 04 14, 02:35)
Mano gydytoja juokavo,kai kraujas buvo nepavojingas jau:Gali eiti i akropoly biggrin.gif

Ir ejdavau kartais ,man dazniausiai buvo viena diena,kai jausdavausi pakankamai gerai is dveju savaiciu ciklo.Viena karta ejau i filmo premjera,toks ne visai geras pavyzdis,bet buvau su vienkartine kauke...Ir grieztai laikiausi nurodymu kai kraujas silpnas- jokio termiskai neapdoroto maisto
Dabar vyro kraujas ir gana gražus, apart HB ir krešėjimo vis krentančio. Jau nekrenta taip neutrofilai ir leukocitai. Bet nuo ketvirtadienio vėl kita chemija, tai matysim kokį poveikį duos.

Ida, vyras iš numestų 30kg, priaugo apie 8kg, po intensyvaus gydymo ligoninėj grįžęs namo nuo sausio. Paskutinį mėnesį buvo priaugęs kelis kg, kurie nukrito kai pradėjo gerti skysčius varančius dėl tinstančių kojų. Matyt skysčiai tiesiog buvo, o ne priaugtas svoris. Veidas tik patinęs nuo deksametazono. Praeis veikimas atsileis. Valgo gana daug, stengiasi daugiau baltyminio maisto, bet neauga svoris.
Atsakyti
QUOTE(Angele @ 2014 04 14, 10:26)
Dabar vyro kraujas ir gana gražus, apart HB ir krešėjimo vis krentančio. Jau nekrenta taip neutrofilai ir leukocitai. Bet nuo ketvirtadienio vėl kita chemija, tai matysim kokį poveikį duos.

Ida, vyras iš numestų 30kg, priaugo apie 8kg, po intensyvaus gydymo ligoninėj grįžęs namo nuo sausio. Paskutinį mėnesį buvo priaugęs kelis kg, kurie nukrito kai pradėjo gerti skysčius varančius dėl tinstančių kojų. Matyt skysčiai tiesiog buvo, o ne priaugtas svoris. Veidas tik patinęs nuo deksametazono. Praeis veikimas atsileis. Valgo gana daug, stengiasi daugiau baltyminio maisto, bet neauga svoris.

Maniskis numete 20kg ir nepriaugo ne vieno kg.
Atsakyti