Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologines ligos 46

QUOTE(Evute* @ 2014 04 21, 19:29)
Su Sventemis! Sveikatos!
Papildyta:
Gavau laiska is onkolologijos skyriaus rastu,.
Kas supranta paaiskinkint. Bandysiu taisyklingai versti is anglu kalbos.
Gimdos kaklelio vezys stadija . 1B2 G3 (kas tas g3? cia labia blogai ar kaip?)
LLETZ 52mm tumor
laparoskopija 4/15 teigiami limfmazgiai desineje puseje ir 0,5 teigiami kaireje puseje.  Kaip suprantu limfmazgiai near labia labia labia ziauriai jau..
Aciu

"Kartais naudojamas indeksas G, kuris reiškia histologinį naviko tipą ir jo piktybiškumą. G1 reiškia mažą piktybiškumą; navikas lėtai auga ir dauginasi, piktybiškumas didėja atitinkamai G2 ir G3, o G4 reiškia, kad navikas labai piktybiškas, dauginasi be sustojimo. Kita vertus, toks navikas jautresnis chemoterapijai."
Evute,tik neissigask del to piktybiskumo,daznai manoma kad agresyvesnis vezys labiau pasiduoda gydymui 4u.gif

Mergaite,kam nors gal buvo,ar girdejo kad kruties vezys,1 stadija ir labai gerai prognoze,po gydymo praejus labai mazai laiko metastazuotu i kaulus? g.gif Ir kaip ima biopsija is kelio sanario? Ar labai skaudziai? Cia vienai gerai pazistamai taip atsitiko verysad.gif
Ji labai bijo skausmo,tikiuosiu kad nelabai ziauriai skaudes,nes kai pamenu man dare kaulu ciulpu trepanobijopsija tai jomajo koks skausmas buvo unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 21 balandžio 2014 - 23:30
Su Velykom visus nepraradusius vilties. Mano viltis dingo velykų rytą 6.30, mane paliko tėvukas. Smulkmenų nepasakosiu, nes tai tiktų siaubo filmui, mirtis buvo skausminga...
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif .gal galetumet kas parasyt.tos kurios svitintos ir po chemijos.ne gydymo metu kaip jus elgiates su buvimu sauleje?ar tik pavesyje bunate g.gif .Mes kaip sodininkai smile.gif daug laiko praleidziam ore.ir nuo tos saules neimanoma vyro paslepti blink.gif
Atsakyti
QUOTE(ida1 @ 2014 04 22, 07:31)
Labas rytas 4u.gif .gal galetumet kas parasyt.tos kurios svitintos ir po chemijos.ne gydymo metu kaip jus elgiates su buvimu sauleje?ar tik pavesyje bunate g.gif .Mes kaip sodininkai smile.gif  daug laiko praleidziam ore.ir nuo tos saules neimanoma vyro paslepti blink.gif

Tevukas per pacia saule buna namuose, miega ar siaip ziuri tv, bet siaip vaiksto su tokia placiabryle skrybele. Vienok, atrodo graziai, veidas nudeges, rudas, tarsi is Turkijos butu grizes thumbup.gif
Pernai irgi per karscius pavesyje budavo arba namuose, iseidavo pasivaikscioti ar dirbti tik nulegus piktai saulei.

Nezinau, kaip jusu visu sveikateles, ale tevukas atsigavo wub.gif Jis tarsi gele, kuriai reikejo saules silumos. Pasviete-ir vel jis pavirto i mano teva(o buvo panasus i vampyra: visas baltas kaip popierius, silpnas, i sonus ji nesiojo), kuris vel vadovauja darzu sodinimui. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ida1 @ 2014 04 22, 06:31)
Labas rytas 4u.gif .gal galetumet kas parasyt.tos kurios svitintos ir po chemijos.ne gydymo metu kaip jus elgiates su buvimu sauleje?ar tik pavesyje bunate g.gif .Mes kaip sodininkai smile.gif  daug laiko praleidziam ore.ir nuo tos saules neimanoma vyro paslepti blink.gif

O jums gydytojas nesakė, kad negalima būti saulėje? Kokie sodai ir daržai, reikia saugotis, juk ne juokas ši liga, reikia kai ko ir atsisakyti, ir dar galva švitinta, oj oj
Atsakyti
QUOTE(ida1 @ 2014 04 22, 06:31)

Kokia saulė, ida? Kai kurių chemoterapinių vaistų anotacijose parašyta - iki 2 metų po vartojimo jokios saulės!!!!! O paspinduliavus jūs dar spinduliuojate.... patamsiais, patamsiais, kai saulelė žemyn, tada jūsų ligonio laikas. Man užtenka saulėj pasikankint, kol transporto sulaukiu....
mano kraujas vėl krito... Šiandien susileidau filgrastimą, nutraukiu xeloda, ryt - vėl tyrimai. L.Norkienė jau kabinosi už idėjos guldyti, bet temperatūros teišspaudžiau 36,8 ax.gif
Atsakyti
QUOTE(willow @ 2014 04 22, 13:18)
mano kraujas vėl krito... Šiandien susileidau filgrastimą, nutraukiu xeloda,  ryt - vėl tyrimai. L.Norkienė jau kabinosi už idėjos guldyti, bet temperatūros teišspaudžiau 36,8 ax.gif

o guldymas gerai ar blogai yra?
Atsakyti
QUOTE(Gedvvita @ 2014 04 22, 02:38)
Su Velykom visus nepraradusius vilties. Mano viltis dingo velykų rytą 6.30, mane paliko tėvukas. Smulkmenų nepasakosiu, nes tai tiktų siaubo filmui, mirtis buvo skausminga...

cray.gif verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(SVETA K. @ 2014 04 22, 01:24)
"Kartais naudojamas indeksas G, kuris reiškia histologinį naviko tipą ir jo piktybiškumą. G1 reiškia mažą piktybiškumą; navikas lėtai auga ir dauginasi, piktybiškumas didėja atitinkamai G2 ir G3, o G4 reiškia, kad navikas labai piktybiškas, dauginasi be sustojimo. Kita vertus, toks navikas jautresnis chemoterapijai."
Evute,tik neissigask del to piktybiskumo,daznai manoma kad agresyvesnis vezys labiau pasiduoda gydymui 4u.gif 

Mergaite,kam nors gal buvo,ar girdejo kad kruties vezys,1 stadija ir labai gerai prognoze,po gydymo praejus labai mazai laiko metastazuotu i kaulus? g.gif Ir kaip ima biopsija is kelio sanario? Ar labai skaudziai? Cia vienai gerai pazistamai taip atsitiko verysad.gif
Ji labai bijo skausmo,tikiuosiu kad nelabai ziauriai skaudes,nes kai pamenu man dare kaulu ciulpu trepanobijopsija tai jomajo koks skausmas buvo unsure.gif

Na, manau g3 irgi nemazas laipsnis, reiskia jis dauginasi ... svarbu kad gydymas padetu.... verysad.gif cray.gif
Atsakyti
QUOTE(safyre @ 2014 04 22, 13:33)
o guldymas gerai ar blogai yra?

Guldymas gerai, jei yra reikalas, bet kai jie tai daro su apsidraudimu, tai aš nenoriu. Man namie geriau - tai tv pažiopsai, tai internete pasikuiti, o ten nuobodybė... Kai jau visai blogai, tai ne kur dėsies.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo willow: 22 balandžio 2014 - 15:26
Gedvvita, console.gif
Evute, daugiau optimizmo. Žinoma, kad gydymas bus veiksmingas. Esi jauna ir stipri. Nugalėsi ligą.
Atsakyti
QUOTE(Nireglina @ 2014 04 22, 17:27)
Gedvvita,  console.gif
Evute, daugiau optimizmo. Žinoma, kad gydymas bus veiksmingas. Esi jauna ir stipri. Nugalėsi ligą.

Viena diena optimizmas, kita diena depresija. Gerai, kad vasara ateina tai bent saule dziugins. Gyvensiu savaitem. Pirmadienis raioterpija atradieni hemoterapija... biggrin.gif
Ka siulytumen prie cisplatin nuo kepenu kad apsaugoti. nes zinau kad jis kerta per kepenis. Jei jie cia neduos nieko, nors nemanau. bet del viso pikto kad zinociau. kas vartojo ji. ir apie kaulus butu neblogai suzinoti ar jie ten reteja ir pan?
Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2014 04 22, 11:36)
O jums gydytojas nesakė, kad negalima būti saulėje? Kokie sodai ir daržai, reikia saugotis, juk ne juokas ši liga, reikia kai ko ir atsisakyti, ir dar galva švitinta, oj oj

Aciu pasisakiusuom del saulytes doh.gif .Skambinau radiologui.sake su rubais.galvos apdangalu ir su protu galima.Sodo atsisakyti nepavyks ten vyro pastatytas ir nepabaigtas irengti namas.kuri jis vis svajoja pabaigti....Ten mano geles.visu ekologiskos darzoves. uogos ir vaiku rojus.Viska darysim su protu.Visom sveikatos 4u.gif
Atsakyti