Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologines ligos 46

QUOTE(Evute* @ 2014 04 22, 16:16)
Na, manau g3 irgi nemazas laipsnis, reiskia jis dauginasi ... svarbu kad gydymas padetu.... verysad.gif  cray.gif

Nemazas,tikrai,bet kaip ir rasiau anksciau,ko agresyvesnis,to daznai labiausiai gydymui pasiduoda 4u.gif Man ir mano gydytoja taip sake,nes mano limfoma buvo agresyvi.Viskas bus gerai,svarbu kad gydymas padetu,ir tikekit kad pades butinai.

Mergaites,del saules nereikia taip jau perdeti,visiskai sleptis.Tai kaip tada gyventi? Aisku,su protu,bet buti tikrai galima,ar su drabuziais,ar pasitepus apsauginiu kremu,rytais,po 17 val.Pvz. as turiu maza vaika,dabar jai sukako 7,o kai baigiau gydyma buvo 2.5,tai nejaugi beveik 5 metus as ir ji turejom sedeti diena namie,nevaziuoti i gamta,prie juros? Tikrai taip nedarysiu,vaziuojam ir prie juros,kai saule maziausiai pavojinga,ir sode gyvenam vasara.Ir aplamai niekur neskaiciau kad 100 % saule turi itaka onko susirgimams,isskirus odos vezi,viskas kaip ir su maistu,rukymu daugiau speliojimu,apsidraudimu ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 22 balandžio 2014 - 18:22
QUOTE(Gedvvita @ 2014 04 22, 01:38)
Su Velykom visus nepraradusius vilties. Mano viltis dingo velykų rytą 6.30, mane paliko tėvukas. Smulkmenų nepasakosiu, nes tai tiktų siaubo filmui, mirtis buvo skausminga...

Užuojauta, brangioji. Stiprybės Jums ir Jūsų šeimai. Guoskitės tuo, kad Tėveliui jau niekada nebeskaudės...
Atsakyti
QUOTE(ida1 @ 2014 04 22, 06:31)
Labas rytas 4u.gif .gal galetumet kas parasyt.tos kurios svitintos ir po chemijos.ne gydymo metu kaip jus elgiates su buvimu sauleje?ar tik pavesyje bunate g.gif .Mes kaip sodininkai smile.gif  daug laiko praleidziam ore.ir nuo tos saules neimanoma vyro paslepti blink.gif

mano tete lygiai metai po svitinimo, net ir dabar ilgai (tas ilgai tai apie 15 min siu dienu saules karstumoje) negali but sauleje be kepures, is karto sako skruzdeles pradeda po galva begiot, na toks jausmas. su kepure visai nieko. tad paziurekit kaip jauciasi sauleje, bet per pati karstuma vis gi vengti reiketu to saules g.gif mus delto perspejo.
Atsakyti
QUOTE(ida1 @ 2014 04 22, 19:44)
Aciu pasisakiusuom del saulytes doh.gif .Skambinau radiologui.sake su rubais.galvos apdangalu ir su protu galima.Sodo atsisakyti nepavyks ten vyro pastatytas ir nepabaigtas irengti namas.kuri jis vis svajoja pabaigti....Ten mano geles.visu ekologiskos darzoves. uogos ir vaiku rojus.Viska darysim su protu.Visom sveikatos 4u.gif

As visiskai jums pritariu. Jei serge nereiskia kad reik gullet ir vos ne laukt..galo... Zinoma, su protu. as dabar uk pasedejau saulej 2 valandas man veidas nudege ir 3 dienas buvo galvos skausmas ir karstis. Kai presides gydymas ir seip daugiau taip nedarysiu, karta buvau siaubingai prdegus saulej.Bet mano draugas irgi kartais vos negulek niekur neik nieko nedaryk. gyd kaip tik sake isspausk is saves bent 5 minutes veiklos. jei imanoma.
Atsakyti
Evute, Jūs tapatinate buvimą saulėj su veiklumu? Ir jei nebūsi saulėj , tai jau lauki galo? Aš jumis labai stebiuosi: kai apie ligą rašote, tai vos ne mirt ruošiatės nuo pirmos stadijos ir net nuo gydymo, o vat kas svarbu tai dzin ta saulė? Va tiek pragyvenau ir vistiek žmonių neperpratau doh.gif

Merginos ir moterys, būkit protingos, nereikia daryti priešingai, nei gydytojai rekomenduoja ir gydymui geriau. Jei parašyta chemoterapinių vaistų anotacijose, kad du metus po vartojimo nebūti saulėj, tai turbūt ne iš piršto laužta. Pasisaugokite, pagailėkite savęs ir ligoniukų ten, kur tikrai svarbu.
Sveta, mes su Nida gi ir rašom, kad saulėj dirbti nereikia, vakare, po skėčiukais, pavėsy.... Ryte nesiūliau, nes esu miegalė blush2.gif O dienos saulė nu tikrai blogis mums....
Atsakyti
QUOTE(willow @ 2014 04 23, 08:54)
Evute, Jūs tapatinate buvimą saulėj su veiklumu? Ir jei nebūsi saulėj , tai jau lauki galo? Aš jumis labai stebiuosi: kai apie ligą rašote, tai vos ne mirt ruošiatės nuo pirmos stadijos ir net nuo gydymo, o vat kas svarbu tai dzin ta saulė? Va tiek pragyvenau ir vistiek žmonių neperpratau  doh.gif

Merginos ir moterys, būkit protingos, nereikia daryti priešingai, nei gydytojai rekomenduoja ir gydymui geriau. Jei parašyta chemoterapinių vaistų anotacijose, kad du metus po vartojimo nebūti saulėj, tai turbūt ne iš piršto laužta. Pasisaugokite, pagailėkite savęs ir ligoniukų ten, kur tikrai svarbu.
Sveta, mes su Nida gi ir rašom, kad saulėj dirbti nereikia, vakare, po skėčiukais, pavėsy.... Ryte nesiūliau, nes esu miegalė  blush2.gif O dienos saulė nu tikrai blogis mums....

butinai saugosim ligoniukus 4u.gif .perskaiciau visu naudotu vaistu anotacijas apie saule nieko neradau.Bet buvau rasius kad vyras nupliko tipo nuo cisplatinos.nu turbut ne nuo jos.nes prie kitos naudotos chemijos nuplikimas buna.leido efopozida.
Atsakyti
QUOTE(ida1 @ 2014 04 23, 08:17)
butinai saugosim ligoniukus 4u.gif .perskaiciau visu naudotu vaistu anotacijas apie saule nieko neradau.Bet buvau rasius kad vyras nupliko tipo nuo cisplatinos.nu turbut ne nuo jos.nes prie kitos naudotos chemijos nuplikimas buna.leido efopozida.

Aš dabar vartoju Xeloda - ten parašyta. Kai švitinausi, gydytoja informavo žodžiu, paskui pasirašiau, kad gydytojas paaiškino ir aš supratau apie šalutinius poveikius, pavojingumą ir pan.... Reabilitacijoj irgi aiškino apie buvimo saulėje onkoligoniams pavojingumą. Manau, pakanka informacijos, kad tai suprast. O ar daryti taip, ar anaip, niekam nieko neuždrausi. Kiekvieno valia su savim elgtis, kaip nori. Tik, kai atsistoji ant bedugnės krašto, kai supranti, kad laikas ir Dievulis nuo Tavęs nusisuka, tada niekaip negali suvokt žmonių, kurie turi tokius didžiulius šansus ir to nevertina. Tada norisi ir pamokslauti ir mokyti žmones atsakingiau elgtis doh.gif ko gero, be reikalo g.gif Nepykit, kažkaip įsijaučiau aš į tą saulę 4u.gif
Atsakyti
ida1, tai tegu name vyras ir krapštosi mirksiukas.gif Sutinku, kad puiku vakare atsisėdus sode išgerti arbatos puodelį, bet tiesioginės saulės geriau pasisaugoti.
Aš paskutiniu metu irgi pamokslautoja pasidarius blush2.gif
willow, kas labiausiai krito?
Gedvvita, užuojauta 4u.gif
Mes pradėjom antrą kursą, šį kartą geriami + leidžiami. Kadangi panašu, kad ligonių kasos taip ir nekompensuos mums vaistų, pasitelkėm spaudą į pagalbą renkant pinigus unsure.gif
Atsakyti
Lengva saugoti ligoniuką, kai jis leidžiasi saugomas. Vyras nebūna saulėje. Bet kažkada kai ėjom pasivaikščioti ir prisėdom, sakau gal paieškom pavėsio, o sako aš nugarą atsuksiu ir gerai. Aišku galvos apdangalas, rūbai, tuo metu ir karšta dar nebuvo. Kokteiliukas chemoterapijos vaitų turi savo poveikius, dabar nauja nebuvau skaičius, o paskaičius ne kiek saulė, bet akcentas širdžiai ir kt, pasigilinus nelengviau, nes neišvengiamai vartojimas būtinas. Vėl tyrė kojų kraujagysles dėl tinimo, trombų nėra, tas gerai. O tinimas buvo toks, kad 9kg užsidėjo papildomų skysčių, jau atslūgo.
Sesuo šiandien baigia spinduliavimo kursą. Ji po galvos operacijos ir taip saulės, bei karščio vengia, pasilenkus dirbti negalima. Daržų šalia namo truputį turi, šiltnamį, prisitaiko darbuotis vakare kai saulės nebėra, bei taip po truputį. Bet kai vaikus paganyt reikia, tai pavėsiuky pasėdi ir manau ganėtinai saugu.

NERA, dalinkitės nuoroda, paplatinsim plačiau. Bent taip galim prisijungti.

Gedvvita, užjaučiu verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Angele: 23 balandžio 2014 - 10:36
Tarpe tarp smegenų džiovinimo, gi vis rašau magistrinį, įsiterpsiu dėl tos saulės, ale vot problema, nežinau g.gif Normaliam sveikam žmogui nerekomenduojama būti saulėj per patį piką, turintiems šviesią odą išvis saugot save, ką aš ir darau, jau n plius metų, tepuosi kremais veidą, rankas net vesdama vaiką į darželį, nereikia bėgti nuo tos saulės, bet nereikia ir gulėti papludimy visą dieną, ar kapstytis sode išsinuoginus, viskas čia daug paprasčiau, nei manoma. Panašiai kaip su maistu, viskas proto ribose.
Dar plius aktualu su kraujom ligom, jokių pirčių ir procedūrų, kurios šildo kūną, karštų vonių ir pan. Tikrai jau buvau rašius šitą, kai buvo aktualu man pirmose temose.
Patartina saugot save pirmus du metus po gydymo, kad neatkristi. Kuo ilgesnė remisija tuo mažesnė tikymybė, nes atkritus gydymo metu ar greit po gydymo nebėra galimybių vis taikyt ir taikyt chemiją ar švytinimą, tiesiog kūnas nebeatlaiko.

Vienu žodžiu stiprybės visiems 4u.gif

Nera o Jums dar ir sėkmės, kai uždaro duris, lieka langas, tikiuosi jį atidarysit, aš galvoju, kad kažką panašiai jau skaičiau neseniai, kai turi įrodinėt, kad tie vaistai tikrai reikalingi, gal ten ir buvo apie Jus.
Atsakyti
QUOTE(Angele @ 2014 04 23, 10:02)

NERA, dalinkitės nuoroda, paplatinsim plačiau. Bent taip galim prisijungti.

http://www.15min.lt/...41-420485?cf=vl
Papildyta:
QUOTE(Deganti @ 2014 04 23, 10:36)

Nera o Jums dar ir sėkmės, kai uždaro duris, lieka langas, tikiuosi jį atidarysit, aš galvoju, kad kažką panašiai jau skaičiau neseniai, kai turi įrodinėt, kad tie vaistai tikrai reikalingi, gal ten ir buvo apie Jus.

Gali būti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2014 04 23, 14:41)

Dalinuosi, stiprybės ir sveikatos jums 4u.gif
Atsakyti