Įkraunama...
Įkraunama...

Škotų nulėpaausiai ir stačiaausiai

niekaip nespėju namie vis laiko protrūksta, o darbe laido neturiu:) taip ir gaunasi:) rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(neuzmirstuole @ 2014 08 25, 07:21)
Sveiki,

Mes irgi iš pradžių norėjome nulėpausės katytės, bet taip jau atsitiko, kad vadoj buvo vien berniukai ir kaip rezultatas mes turime stačiaausį katiną, kurio niekuo gyvu niekam neatiduočiau smile.gif Jis yra mūsų šeimos  narys, be galio jį mylim ir globojam smile.gif 
1. Aišku, elgesys katinų ir katyčių skiriasi, bet mes norėjome kaip tik škotuko, nes tiek katinai, tiek katytės yra labai gero būdo - labai bendraujantys, visą laiką būna su žmonėmis. Mūsų katinas kaip tik toks - visada pasitinka po darbo, eina paskui tave visur, kur tu eini. jeigu gaminu valgyti, visada būna šalia virtuvėje. Kadangi mūsų katinui 1 m., jis yra pakankamai aktyvus, bet ne super. Ne toks, kaip pvz. abisinijos katės. Čia vėl gi veislės bruožas. Jie aktyvesni negu britai, bet žymiai lėtesni nei rytų katės. Dėl to mes škotuką ir rinkomės, nes butas mažas (2 kambarių). Aišku, kai jam užeina ir palaksto, ir pažeidžia, bet tas tikrai netrukdo. Mūsų vaikinas jei ir užšoka ant baldų, taip mums nematant ir būna labai atsargus smile.gif
2. Dėl šerimosi - tikrai taip, šeriasi. Ir nieko tu labai dėl to nepadarysi. Mes tiesiog visur turim tuos volelius plaukams surinkti ir tiek. Siurbti reikia dažnai, aš saviškį pvz. dažnai šukuoju. Škotai nors ir trumpaplaukiai, turi labai tankų poplaukį. Užtat jie tokie minkštučiai  wub.gif
3. Dėl alergijos - kaip jau ir rašė, alergija arba yra, arba ne. Mes prieš paimdami kačiuką, visi išsityrėm. Nes šis sprendimas yra atsakingas ir rizikuoti nei savo, nei gyvūno gerove nevalia schmoll.gif Net neįsivaizduoju ką dabar reikėtų daryt, jei būtumėme priversti jį atiduoti. Aišku, šiek tiek pinigų tas išsityrimas kainavo, bet tikrai ne milijonus. Jeigu žmogus alergiškas, alergija pasireiškia. mano mama yra alergiška. dabar ji be vaistų pas mus būti beveik negali sad.gif
4. Dėl drąskymo - mano katinas labai išauklėtas. jau iš veislyno paėmėm tokį. Mokėjo naudotis draskykle, žinojo kas tai yra. Todėl jokių šių problemų neturime - baldų nedrasko. Jei tik pastebim, kad kažkokią vietą jau sau numatė, nuperkam jam drąskyklę ir ten padedam. Jis naudojasi tik draskyklėmis. jeigu ka ne taip daro, pakeli balsą ir nustoja. Mes ėmėm katiną iš veislyno, gal dėl to toks protingas. iš tikrųjų viską supranta. O gal čia yra visų škotukų bruožas... Tiksliai pasakyti negaliu. Dėl užuolaidų - aš nupirkau siūlines. Pasielgiau taip dėl viso pikto ir nesigailiu smile.gif Nei jam nėra pagundų, nei man problemų.

Tai tiek prirašiau smile.gif O reziume būtų toks - niekada negalvojau, jog būsiu tokia katino "mamytė". Užtat dabar neįsivaizduoju kaip mes be jo gyvenom. Ateini namo ir žinai, kad draugas jau ten tavęs laukia. Tik vat dabar galvos skausmą su išvykimais turime, nes škotukams reikia bendravimo. negali jo palikt ilgesniam laiko vieno. jie liūdi ir net susirgt gali sad.gif

Labai dėkoju už išsamų atsakymą smile.gif

Norėčiau dabar pasiaiškinti dėl kraiko ir maisto bei WC.

Kraiką nusižiūrėjau Cat's best arba oko plus arba nature gold, kiek skaičiau pastarasis geresnis, bet ir brangesnis :/ Ar nature gold kraiką katė pajėgi ištreplenti, kad pavirstų į dulkes ir išnešioti? Ar atvirkščiai, yra kietas ir sunkiai sutrypiamas? Ar nesijaučia kvapo tiek nuo šlapimo, tiek nuo kakučių? smile.gif

Dėl maisto - veisėjai kačiukui kol kas duoda nature's protection, perskaitęs info apie tai, sunerimau, kad tai nelabai kokybiškas pašaras.. kokio prekės ženklo pašarus labiausiai toleruoja škotukai?

Trečias klausimas dėl WC, planuoju įsigyti uždarą WC, ar ši veislė nebijo uždarų patalpų? g.gif

Dėkoju už atsakymus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tomuliukas88: 26 rugpjūčio 2014 - 16:45
Aš tai tik valgau ir valgau tongue.gif

user posted image

Po to - tik sėdžiu ir sėdžiu ax.gif Nefotografuoook - aš čia higiena užsiimu blink.gif

user posted image
Atsakyti
hihihi.gif

O po to tik miegu ir miegu...
Atsakyti
[quote=tomuliukas88,2014 08 26, 17:38]

Kraiką nusižiūrėjau Cat's best arba oko plus arba nature gold, kiek skaičiau pastarasis geresnis, bet ir brangesnis :/ Ar nature gold kraiką katė pajėgi ištreplenti, kad pavirstų į dulkes ir išnešioti? Ar atvirkščiai, yra kietas ir sunkiai sutrypiamas? Ar nesijaučia kvapo tiek nuo šlapimo, tiek nuo kakučių? smile.gif

Dėl maisto - veisėjai kačiukui kol kas duoda nature's protection, perskaitęs info apie tai, sunerimau, kad tai nelabai kokybiškas pašaras.. kokio prekės ženklo pašarus labiausiai toleruoja škotukai?

Trečias klausimas dėl WC, planuoju įsigyti uždarą WC, ar ši veislė nebijo uždarų patalpų? g.gif

Dėkoju už atsakymus
[/quote

Na zinokit, ne tokia aš jau ir patyrus kačių augintoja, tiksliau visai nepatyrus. Škotuką turime metus laiko tai tokia ir manoji patirtis. Dėl jūsų klausimų galėčiau atsakyti tik iš savo patirties, t. y. iš to, ką turime ir kuo naudojamės patys.
1. Kraikas. Pas mus Cat's best. Po namus labai nesinešioja, bet prie tualeto būna jo pakankamai. Todėl kiekvieną kartą valydami tualetą, siurbiame ir kilimėlį, kuris yra prie katino tualeto. Dėl kvpao - šlapimo jokio kvapo nėra, o kakučių ivapas, bent jau iš karto padarius, pas mus yra, todėl valome tualetą iš karto. Čia nepaisant to, kad tualetas yra uždaras. Šiuo atveju manau svarbu, kad mūsų tualetas stovi kambaryje. Vonia yra per maža, jis ten netelpa. Tualetas pas mus uždaras. Taip pat kakučių kvapo buvimas priklauso nuo to, kiek giliai katinas juos užkasa.
2. Atsakymo į klausimą kokį maistą labiausiai toleruoja škotukai, jūs negausite. Tai priklauso nuo kiekvieno katino ir nuo to kaip ir kuo jį maitina veislyne. Mūsų katinas nuo pat gimimo buvo maitinamas sausu ėdalu Husse. Jį galima įsigyti tik užzakius Internetu arba telefonu susisiekus su platintojais. Tai yra Super premium klasės maistas. Vieną kartą per porą savaičių duodame Hill's pašteto arba guliašo. Kiti kačiukus maitinas Royal Canin maistu, treti dar kažkuo. Jūs turite pabandyti ir išsirinkti tą, kuris tinka būtent jūsų katinui. Pereiti prie naujo maisto turėtumėte palaipsniui, dadėdami jo į seną katino maistą.
3. Man atrodo, kad jūsų klausimas netinkamai suformuluotas smile.gif Čia nepriklauo nuo to, ar katinas bijo uždarų patalpų. Čia daugiausiai priklauso nuo to, kaip jis priprato savo reikalus atlikti iki tol. Pvz. mūsų atveju jis mokėjo naudotis tiek uždarus, tiek atviru tualetu. Jeigu jūsiškis nemokės, turėsite mokinti. O jau patiks jam ar ne - čia niekas jums neatsakys. Mūsų pradėjo naudotis uždaru tualetu iš karto. Nebuvo jokių bėdų, tik tas dureles reikėjo nuimti, nes jam nepatiko.

Vėlgi pasakau, kad mano nuomonė jokiu būdu nėra labai autoretetinga smile.gif Kalbu tik iš savo asmeninės patirties smile.gif

Bugutis mūsų karaliauja, kaip visada smile.gif Toks išvaizdus vyrukas smile.gif Namų valdovas, kaip aš dažnai savąjį Čiko vadinu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neuzmirstuole: 26 rugpjūčio 2014 - 22:00
Laba grazuoliu myletojos:) gal kas gali pasidalint info apie kauno ar vilniaud veisejus???norim labai nulepausiuko,todel ieskom kas turi:)
Aciu
Atsakyti
QUOTE(Jurkele @ 2014 08 26, 23:19)
Laba grazuoliu myletojos:) gal kas gali pasidalint info apie kauno ar vilniaud veisejus???norim labai nulepausiuko,todel ieskom kas turi:)
Aciu

Internetas visagalis jums į pagalbą smile.gif Paprasčiausiai pagooglinkite smile.gif

Sąrašas iš mūsų pirmojo puslapio

Škotų nulėpausių ir stačiaausių veislynai Lietuvoje:

Arcus Cats
Archery
Bellus Felis
Brookberry
Buginora*LT
Circulus Vitlosus*LT
Cantabilefolds
Gold Pluche'Cits
De Bugema*LT
Deidaru
Ildoramicus*LT
Lekera
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neuzmirstuole: 26 rugpjūčio 2014 - 22:23
[quote=neuzmirstuole,2014 08 26, 21:58]
[quote=tomuliukas88,2014 08 26, 17:38]

Dėkoju už atsakymus
[/quote

Na zinokit, ne tokia aš jau ir patyrus kačių augintoja, tiksliau visai nepatyrus. Škotuką turime metus laiko tai tokia ir manoji patirtis. Dėl jūsų klausimų galėčiau atsakyti tik iš savo patirties, t. y. iš to, ką turime ir kuo naudojamės patys.
1. Kraikas. Pas mus Cat's best. Po namus labai nesinešioja, bet prie tualeto būna jo pakankamai. Todėl kiekvieną kartą valydami tualetą, siurbiame ir kilimėlį, kuris yra prie katino tualeto. Dėl kvpao - šlapimo jokio kvapo nėra, o kakučių ivapas, bent jau iš karto padarius, pas mus yra, todėl valome tualetą iš karto. Čia nepaisant to, kad tualetas yra uždaras. Šiuo atveju manau svarbu, kad mūsų tualetas stovi kambaryje. Vonia yra per maža, jis ten netelpa. Tualetas pas mus uždaras. Taip pat kakučių kvapo buvimas priklauso nuo to, kiek giliai katinas juos užkasa.
2. Atsakymo į klausimą kokį maistą labiausiai toleruoja škotukai, jūs negausite. Tai priklauso nuo kiekvieno katino ir nuo to kaip ir kuo jį maitina veislyne. Mūsų katinas nuo pat gimimo buvo maitinamas sausu ėdalu Husse. Jį galima įsigyti tik užzakius Internetu arba telefonu susisiekus su platintojais. Tai yra Super premium klasės maistas. Vieną kartą per porą savaičių duodame Hill's pašteto arba guliašo. Kiti kačiukus maitinas Royal Canin maistu, treti dar kažkuo. Jūs turite pabandyti ir išsirinkti tą, kuris tinka būtent jūsų katinui. Pereiti prie naujo maisto turėtumėte palaipsniui, dadėdami jo į seną katino maistą.
3. Man atrodo, kad jūsų klausimas netinkamai suformuluotas smile.gif Čia nepriklauo nuo to, ar katinas bijo uždarų patalpų. Čia daugiausiai priklauso nuo to, kaip jis priprato savo reikalus atlikti iki tol. Pvz. mūsų atveju jis mokėjo naudotis tiek uždarus, tiek atviru tualetu. Jeigu jūsiškis nemokės, turėsite mokinti. O jau patiks jam ar ne - čia niekas jums neatsakys. Mūsų pradėjo naudotis uždaru tualetu iš karto. Nebuvo jokių bėdų, tik tas dureles reikėjo nuimti, nes jam nepatiko.

Vėlgi pasakau, kad mano nuomonė jokiu būdu nėra labai autoretetinga smile.gif Kalbu tik iš savo asmeninės patirties smile.gif

Bugutis mūsų karaliauja, kaip visada smile.gif Toks išvaizdus vyrukas smile.gif Namų valdovas, kaip aš dažnai savąjį Čiko vadinu.
[/quote]

Susidomėjau tuo Husse maistu, atrodo neblogai ir atsiliepimai užsieny geri.. tik ten rašo, kad mažyliams maistas, kurio sudėtyje yra vištienos ir tik 60%. Tai koks čia super duper premium... kitų gamintojų yra ir apie 80% hmmmm unsure.gif pasimečiau.. tiek daug pasirinkimo.... gal galite paaiškinti į ką atkreipti dėmesį, t.y. sudedamąsias maisto dalis prieš perkant?
Atsakyti
QUOTE(tomuliukas88 @ 2014 08 27, 00:43)
Susidomėjau tuo Husse maistu,

Na žinokit, tikrai šioje vietoje nepatarsiu, nes mes paprasčiausiai maitinom tuo maistu, kurį mums rekomendavo veisėja. Ji sakė, kad daug metų perka būtent tą maistelį, kačiukams jis tinka ir patinka, tad mes nedvejojom. Dabar valgom Husse sterilizuotiems katinams. O šiaip, ko gero reikėtų žiūrėti, kad būtų kuo natūralesnis g.gif Galit su veterinaru dar pasitarti, kai skiepysit kačiuką (jeigu dar neskiepytas ).

O aš Čiko vakar naujų žaisliukų pripirkau, tai vienu labai susidomėjo. Šituo :

user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neuzmirstuole: 27 rugpjūčio 2014 - 07:44
QUOTE(neuzmirstuole @ 2014 08 27, 07:23)
Na žinokit, tikrai šioje vietoje nepatarsiu, nes mes paprasčiausiai maitinom tuo maistu, kurį mums rekomendavo veisėja. Ji sakė, kad daug metų perka būtent tą maistelį, kačiukams jis tinka ir patinka, tad mes nedvejojom. Dabar valgom Husse sterilizuotiems katinams. O šiaip, ko gero reikėtų žiūrėti, kad būtų kuo natūralesnis  g.gif Galit su veterinaru dar pasitarti, kai skiepysit kačiuką (jeigu dar neskiepytas ).

Sunku apsispręsti, kai tiek yra pasiūlos blink.gif g.gif kiek žinau, tai reikia atsižvelgti, kad nebūtų jokių kruopų, kukurūzų ir pan... bet praktiškai visuose maistukuose šių dalykų yra.. unsure.gif
Atsakyti
Labas visoms:) prisėdau vakar , kad įsikelt foto iš telefono į kompiuterį, kad Sidabrė pažaduke nevadintų lotuliukas.gif lotuliukas.gif ir ką sau manot - nemoku verysad.gif verysad.gif verysad.gif gėda net sakyt - prisijungiu su usb suinstaliuja man ten tą programą ir sustoju šitoj vietoj:(((( nebesuprantu kaip ten kas toliau. Tad kol išmoksiu teks palaukt Nimfūno foto doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
Nu ką daryt, svarbu, kad pastangos jau buvo dedamos biggrin.gif O nepavyko dėl force majeure aplinkybių lotuliukas.gif
Atsakyti