[quote=Andro,2006 07 01, 22:58]

Sveikos čia užsukančios. Mano vyras jau virš 10 metų yra protestantiškos bažnyčios narys.Sekmininkas. Tiesiog jau negaliu tverti jo arogancijos kitatikių ar netikinčių atžvilgiu.Jokios meilės žmonėm nėra.
[/quote]Uzjauciu tave,pilnai suprantu tavo nerima ir jausmus, juk Biblija to nemokina, nepriesingai, raso I Korintieciams 13:4
Meilė kantri ir maloni, meilė nepavydi; meilė nesigiria ir neišpuiksta.
13:5
Ji nesielgia nepadoriai, neieško savo naudos,
nepasiduoda piktumui,
nemąsto piktai,
13:6 nesidžiaugia neteisybe, džiaugiasi tiesa;
13:7 visa pakenčia, visa tiki, viskuo viliasi ir visa ištveria
Meldžiasi, medituoja, man atrodo siekia kažkokios ekstazės, meldžiasi kalbom ir išeina visas pasipūtęs- išpirktas, išgelbėtas , pilnas euforijos.
[/quote]Paklausk kaip jis supranta sias eilutes?
I Korintieciams 14:4 Kas kalba kalbomis, pats save ugdo, o kas pranašauja - ugdo bažnyčią.
14:5 Aš norėčiau, kad jūs visi kalbėtumėte kalbomis, bet būtų geriau, jei pranašautumėte, nes kas pranašauja, yra didesnis už tą, kuris kalba kalbomis, nebent pastarasis ir aiškintų, kad būtų ugdoma bažnyčia.14:6 Bet dabar, broliai, jei ateičiau pas jus, kalbėdamas kalbomis, kokia jums būtų nauda, jeigu neskelbčiau jums apreiškimo, pažinimo, pranašystės ar mokymo?
14:7 Taip pat ir negyvi daiktai, skleidžiantys garsus, ar tai būtų fleita, ar kanklės, jei neduotų skirtingų garsų, iš ko pažintume, kas grojama ar skambinama?
14:8 Ir jeigu trimitas duotų neaiškų garsą, kas ruoštųsi į mūšį?
14:9 14:12 Taigi ir jūs, karštai trokštantys dvasinių dovanų, siekite jų bažnyčios ugdymui, kad gausiai jų turėtumėte.
14:13 Todėl, kas kalba kalbomis, tesimeldžia, kad galėtų aiškinti.
14:14 Nes jei meldžiuosi kalbomis, meldžiasi mano dvasia, bet protas lieka bevaisis.
14:15 Ką gi tada daryti? Melsiuosi dvasia ir melsiuosi protu; giedosiu dvasia ir giedosiu protu.
14:16 Be to, jei tu laimini dvasia, kaip neišmanantis pasakys tavo padėkai "amen", nesuprasdamas, ką tu kalbi?
14:17 Juk tu gražiai dėkoji, tačiau kitas nėra ugdomas.
14:18
Dėkui mano Dievui, aš kalbu kalbomis daugiau už jus visus,
14:19 vis dėlto bažnyčioje geriau pasakysiu penkis žodžius savo protu, kad pamokyčiau ir kitus, negu tūkstančius žodžių kalbomis.
14:20 Broliai! Nebūkite vaikai išmanymu. Verčiau blogybe būkite kūdikiai, bet išmanymu - subrendę.
Demonstruoja savo atsainumą žemiškiem turtam, dirba tiek kiek nebūtų žemiau padorumo ribos. Aš kokie 6 metai vos ne dvigubai daugiau už jį uždirbu, bet tai tik mano reikalas, jei man mažai tai prašom.
[/quote]o cia isvis neteisus yra,
I Timotiejui 5:8
Jeigu kas neaprūpina savųjų, ir ypač savo namiškių, tas yra paneigęs tikėjimą ir blogesnis už netikintį!
Jo bendruomenės nariai,kaip man atrodo, jau neturi vienas kitam ką pasakyti, nėra jokio šiltumo tarp jų, nors prieš kokius 9 metus buvo kitaip. Net aš pati savo namuose kelis susiėjimus esu organizavus kalėdų -proga.Man labai sunku, nes vaikai dideli.
[/quote]Jei tavo vaikai dideli kaip pati rasai, tai jie patys turi suvokti ir atskirti kur tiesa o kur melas ir ar ta bendruomene, laikosi to ko moko Biblija
Aš ne prieš ,kad jie tikėtų, bet toje bendruomenėje, tai nieko negaus.Aš labai noriu tikėti, noriu turėti savo asmeninį ryšį su Dievu, tačiau 10 metų tuščiai stengiausi ir nusprendžiau ten kojos nekelti.
[/quote]Ar nemanai kad taip gal net ir geriau?
Mane vyras daugybę kartų yra įžeidęs,
[/quote]tai kur tada meile?
man atrodo jis tiesiok siunta jei ten su kuo nors bendrauju ar po to pasakau savo nuomonę, pvz apie bendruomenės vaikų elgesį.
[/quote]
zinai kad pasakyta teisybe dazniausiai ir siutina zmones nes jie patys mato trukumus bet savo patogumui nieko nenori keisti
nenusimink prasyk Dievo stiprybes, saukis Jo vardo, per Jezu Kristu, Jis pades Tau o jei Jis tavo vyras tik nori parodyti kad meldziasi, taciau darbais parodo savo netikejima, nenusimink islik stipri, melskis, zinai man patinka Kalno pamokslas o kai kalbama apie malda tai isvis yra ko susimastyti, Mato 6:5 "Kai meldžiatės, nebūkite kaip veidmainiai, kurie mėgsta melstis, stovėdami sinagogose ir gatvių kampuose, kad būtų žmonių matomi. Iš tiesų sakau jums: jie jau atsiėmė savo atlygį.
6:6
Kai meldiesi, eik į savo kambarėlį ir, užsirakinęs duris, melskis savo Tėvui, kuris yra slaptoje, o tavo Tėvas, regintis slaptoje, tau atlygins viešai.
6:7
Melsdamiesi nedaugiažodžiaukite kaip pagonys: jie mano būsią išklausyti dėl žodžių gausumo.
6:8
Nebūkite panašūs į juos, nes jūsų Tėvas žino, ko jums reikia, dar prieš jums prašant Jo.