Įkraunama...
Įkraunama...

Krikščioniška šeima IId.

Sveikos ,mielosios 4u.gif Grizome su seima is Kanos seimu stovyklos -rekolekciju. Mes Kanieciai patarnavome,kad naujos poros galetu ramiai dalyvauti rekolekcijose. Mes su vyru ir dar keleta zmoniu turejome tarnyste priziureti vaikelius kol
teveliai dalyvauja uzsiemimuose bigsmile.gif Pavargome,bet labai viskas praejo sklandziai. Daugelis atvykusiu rekolekciju dalyviu-poru tikrai neisvyko tusti ir nepaliesti. Daug buvo protestantisku seimu. Buvo nuostabu 4u.gif
Bet kaip gera grizti namucio thumbup.gif Ir dar netustiems biggrin.gif

QUOTE(Andro @ 2006 07 01, 22:58)
4u.gif Sveikos čia užsukančios. Mano vyras jau virš 10 metų yra protestantiškos bažnyčios narys.Sekmininkas. Tiesiog jau negaliu tverti jo arogancijos  kitatikių ar netikinčių atžvilgiu.Jokios meilės žmonėm nėra. Meldžiasi, medituoja, man atrodo siekia kažkokios ekstazės, meldžiasi kalbom ir išeina visas pasipūtęs- išpirktas, išgelbėtas , pilnas euforijos. Demonstruoja savo atsainumą žemiškiem turtam, dirba tiek kiek   nebūtų žemiau padorumo ribos. Aš  kokie 6 metai  vos ne dvigubai daugiau už jį uždirbu, bet tai tik mano reikalas, jei man mažai tai prašom. Jo bendruomenės nariai,kaip man atrodo, jau neturi vienas kitam ką pasakyti, nėra jokio šiltumo tarp jų, nors prieš  kokius 9 metus buvo kitaip. Net aš pati savo namuose  kelis  susiėjimus esu organizavus kalėdų -proga.Man labai sunku, nes vaikai dideli. Aš ne prieš ,kad jie  tikėtų, bet  toje bendruomenėje, tai nieko negaus.Aš labai noriu  tikėti, noriu turėti savo asmeninį ryšį su Dievu, tačiau  10 metų tuščiai stengiausi ir nusprendžiau ten  kojos nekelti. Mane vyras daugybę kartų yra įžeidęs, man atrodo jis tiesiok siunta jei ten su kuo nors bendrauju ar po to pasakau savo nuomonę, pvz apie bendruomenės vaikų elgesį.

Nieko placiai nezinau apie sekmininkus,bet labai daug kas priklauso ir nuo paties zmogaus. Yra labai skirtingai mastanciu tiek potestantu, tiek kataliku.
As manau,kad Dievas viska mato ir tvarkys visus tuos reikalus,nenusimink mirksiukas.gif
Pavesk viska Dievui . Tik Jis gali tai isspresti ax.gif
Smagu,kad prie musu prisijungei. 4u.gif 4u.gif

QUOTE(Getter @ 2006 07 02, 03:59)
Sveikutės  4u.gif 
Sėdžiu ir  cray.gif  nes Dievas visgi nutarė, kad dar ne laikas   2.gif  ateiti pas mus  verysad.gif 
Labai sunku su tuom susitaikyt...aišku tai nėra persileidimas ar vaiko netektis...bet man vistiek yra labai sunku  verysad.gif  Atrodo, kad kas dalelę manęs išplėšė  verysad.gif 

Juk JIS žino, kad lialiaus trokštu visa savo širdim ir esybę...kaip gali nekilt man klausimas KODĖL??? Dieve, kodėl???

Mazute,as irgi nesulaukio to antro stebukliuko. Va, stovykloje uz ta mano problema meldesi uztarimo malda ir as vis neprarandu vilties, nors ir buvo visokiu nuotaiku mano sirdyje. Kazkaip isdrisau pagaliau pasakyti :"Dieve,tegu buna tavo valia". Ir manau,kad JIs zino kada kaip ir kas kam geriausia,tad TIKEKIME 4u.gif 4u.gif ISLAUKIME 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 1-oji mama: 02 liepos 2006 - 17:20
QUOTE(1-oji mama @ 2006 07 02, 17:19)
Mazute,as irgi nesulaukio to antro stebukliuko. Va, stovykloje uz ta mano problema meldesi uztarimo malda ir as vis neprarandu vilties, nors ir buvo visokiu nuotaiku mano sirdyje. Kazkaip isdrisau pagaliau pasakyti :"Dieve,tegu buna tavo valia". Ir manau,kad JIs zino kada kaip ir kas kam geriausia,tad TIKEKIME 4u.gif  4u.gif ISLAUKIME 4u.gif  4u.gif

Aš suprantu, kad tai JO valioje...bet sėdėt ir laukt man atrodo neprotinga, kai gydytojai nesuteikė jokių šansų (apart stebuklo) pastoti natūraliai...Ta prasme pasitikėti tai galiu, bet nesėdėdama ir tik į dangų žiūrėdama, o ir darant patiems kas įmanoma.....
Čia aš tik savo atvejui taikau...jūs turbūt natūraliai galit susilaukt ? wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Getter: 02 liepos 2006 - 21:59
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2006 07 01, 12:02)
Na visų pirma, tai protestantiška bažnyčia. Pripažįsta ne visus katalikų tikėjimo išpažinimus, remiasi vien Biblija. Yra tų skirtumų ir daugiau. smile.gif

http://www.btz.lt/in...enu_ID=apie_mus

Įdomus puslapiukas, ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2006 07 02, 23:58)
Aš suprantu, kad tai JO valioje...bet sėdėt ir laukt man atrodo neprotinga, kai gydytojai nesuteikė jokių šansų (apart stebuklo) pastoti natūraliai...Ta prasme pasitikėti tai galiu, bet nesėdėdama ir tik į dangų žiūrėdama, o ir  darant patiems kas įmanoma.....
Čia aš tik savo atvejui taikau...jūs turbūt natūraliai galit susilaukt ?  wub.gif

Dar nieko rimtai nesityrem, kol kas laukiam. ax.gif

O jus zinoma darykite visa kas imanoma. Ir manau,kad Dievo malone apsireiskia ivairiais budais,taigi gydytoju pagalba vienas is ju mirksiukas.gif
Sekmes ir laikykites 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2006 07 02, 22:58)
Aš suprantu, kad tai JO valioje...bet sėdėt ir laukt man atrodo neprotinga, kai gydytojai nesuteikė jokių šansų (apart stebuklo) pastoti natūraliai...Ta prasme pasitikėti tai galiu, bet nesėdėdama ir tik į dangų žiūrėdama, o ir  darant patiems kas įmanoma.....
Čia aš tik savo atvejui taikau...jūs turbūt natūraliai galit susilaukt ?  wub.gif

Šiaip tai jei mes turėtume bent lašelį tikėjimo ir pasitikėjimo Dievu, mums nekiltų tokių problemų ir nereikėtų bėgioti per visus gydytojus stengiantis susilaukti vaikelio schmoll.gif Bet... mūsų tikėjimas mažas ir čia aš kalbu ne tik apie Getter, bet ir apie save. Aš irgi negaliu susilaukti antro vaikelio, iš pradžių nervuodavausi, verkdavau, klausdavau - kodėl taip yra, o dabar supratau, kad taip ir turi būti, nors mes to gal niekada nepajėgsime suprasti. Mes nesugebam tiesiog pasitikėti Dievu ir džiaugtis tuo, kad juk jau turime ir po tą vieną vaikeli, ar ne? Taigi, Getter, patarčiau tau mažiau stresuoti ir daugiau tikėti, Dievas visada geriau žino, ko mums reikia mirksiukas.gif Ir beje, tikėk stebuklais, jie vyksta, tą tikrai galiu pasakyti iš savo patirties rolleyes.gif
Atsakyti
[quote=Andro,2006 07 01, 22:58]4u.gif Sveikos čia užsukančios. Mano vyras jau virš 10 metų yra protestantiškos bažnyčios narys.Sekmininkas. Tiesiog jau negaliu tverti jo arogancijos  kitatikių ar netikinčių atžvilgiu.Jokios meilės žmonėm nėra.

[/quote]Uzjauciu tave,pilnai suprantu tavo nerima ir jausmus, juk Biblija to nemokina, nepriesingai, raso  I Korintieciams 13:4 Meilė kantri ir maloni, meilė nepavydi; meilė nesigiria ir neišpuiksta.
13:5 Ji nesielgia nepadoriai, neieško savo naudos, nepasiduoda piktumui, nemąsto piktai,
13:6 nesidžiaugia neteisybe, džiaugiasi tiesa;
13:7 visa pakenčia, visa tiki, viskuo viliasi ir visa ištveria

Meldžiasi, medituoja, man atrodo siekia kažkokios ekstazės, meldžiasi kalbom ir išeina visas pasipūtęs- išpirktas, išgelbėtas , pilnas euforijos.

[/quote]Paklausk kaip jis supranta sias eilutes?
I Korintieciams 14:4 Kas kalba kalbomis, pats save ugdo, o kas pranašauja - ugdo bažnyčią.
14:5 Aš norėčiau, kad jūs visi kalbėtumėte kalbomis, bet būtų geriau, jei pranašautumėte, nes kas pranašauja, yra didesnis už tą, kuris kalba kalbomis, nebent pastarasis ir aiškintų, kad būtų ugdoma bažnyčia.14:6 Bet dabar, broliai, jei ateičiau pas jus, kalbėdamas kalbomis, kokia jums būtų nauda, jeigu neskelbčiau jums apreiškimo, pažinimo, pranašystės ar mokymo?
14:7 Taip pat ir negyvi daiktai, skleidžiantys garsus, ar tai būtų fleita, ar kanklės, jei neduotų skirtingų garsų, iš ko pažintume, kas grojama ar skambinama?
14:8 Ir jeigu trimitas duotų neaiškų garsą, kas ruoštųsi į mūšį?
14:9
14:12 Taigi ir jūs, karštai trokštantys dvasinių dovanų, siekite jų bažnyčios ugdymui, kad gausiai jų turėtumėte.
14:13 Todėl, kas kalba kalbomis, tesimeldžia, kad galėtų aiškinti.
14:14 Nes jei meldžiuosi kalbomis, meldžiasi mano dvasia, bet protas lieka bevaisis
.
14:15 Ką gi tada daryti? Melsiuosi dvasia ir melsiuosi protu; giedosiu dvasia ir giedosiu protu.
14:16 Be to, jei tu laimini dvasia, kaip neišmanantis pasakys tavo padėkai "amen", nesuprasdamas, ką tu kalbi?
14:17 Juk tu gražiai dėkoji, tačiau kitas nėra ugdomas
.
14:18 Dėkui mano Dievui, aš kalbu kalbomis daugiau už jus visus,
14:19 vis dėlto bažnyčioje geriau pasakysiu penkis žodžius savo protu, kad pamokyčiau ir kitus, negu tūkstančius žodžių kalbomis
.
14:20 Broliai! Nebūkite vaikai išmanymu. Verčiau blogybe būkite kūdikiai, bet išmanymu - subrendę.

Demonstruoja savo atsainumą žemiškiem turtam, dirba tiek kiek  nebūtų žemiau padorumo ribos. Aš  kokie 6 metai  vos ne dvigubai daugiau už jį uždirbu, bet tai tik mano reikalas, jei man mažai tai prašom.

[/quote]o cia isvis neteisus yra,
I Timotiejui 5:8 Jeigu kas neaprūpina savųjų, ir ypač savo namiškių, tas yra paneigęs tikėjimą ir blogesnis už netikintį!

Jo bendruomenės nariai,kaip man atrodo, jau neturi vienas kitam ką pasakyti, nėra jokio šiltumo tarp jų, nors prieš  kokius 9 metus buvo kitaip. Net aš pati savo namuose  kelis  susiėjimus esu organizavus kalėdų -proga.Man labai sunku, nes vaikai dideli.

[/quote]Jei tavo vaikai dideli kaip pati rasai, tai jie patys turi suvokti ir atskirti kur tiesa o kur melas ir ar ta bendruomene, laikosi to ko moko Biblija

Aš ne prieš ,kad jie  tikėtų, bet  toje bendruomenėje, tai nieko negaus.Aš labai noriu  tikėti, noriu turėti savo asmeninį ryšį su Dievu, tačiau  10 metų tuščiai stengiausi ir nusprendžiau ten  kojos nekelti.

[/quote]Ar nemanai kad taip gal net ir geriau? g.gif

Mane vyras daugybę kartų yra įžeidęs,

[/quote]tai kur tada meile? verysad.gif

man atrodo jis tiesiok siunta jei ten su kuo nors bendrauju ar po to pasakau savo nuomonę, pvz apie bendruomenės vaikų elgesį.
[/quote]

zinai kad pasakyta teisybe dazniausiai ir siutina zmones nes jie patys mato trukumus bet savo patogumui nieko nenori keisti schmoll.gif
nenusimink prasyk Dievo stiprybes, saukis Jo vardo, per Jezu Kristu, Jis pades Tau o jei Jis tavo vyras tik nori parodyti kad meldziasi, taciau darbais parodo savo netikejima, nenusimink islik stipri, melskis, zinai man patinka Kalno pamokslas o kai kalbama apie malda tai isvis yra ko susimastyti, Mato 6:5 "Kai meldžiatės, nebūkite kaip veidmainiai, kurie mėgsta melstis, stovėdami sinagogose ir gatvių kampuose, kad būtų žmonių matomi. Iš tiesų sakau jums: jie jau atsiėmė savo atlygį.
6:6 Kai meldiesi, eik į savo kambarėlį ir, užsirakinęs duris, melskis savo Tėvui, kuris yra slaptoje, o tavo Tėvas, regintis slaptoje, tau atlygins viešai.
6:7 Melsdamiesi nedaugiažodžiaukite kaip pagonys: jie mano būsią išklausyti dėl žodžių gausumo.
6:8 Nebūkite panašūs į juos, nes jūsų Tėvas žino, ko jums reikia, dar prieš jums prašant Jo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Siuzan: 03 liepos 2006 - 16:25
smile.gif Andro nors istiesu gal but as ikisau savo trigrasi kisunkur nereikia cia mano nuomone ir mano suvokimas bet remiantis juo is savo vyro pakankamai sekmingai isreikalauju, to ko reikia
Atsakyti
QUOTE(Siuzan @ 2006 07 03, 16:30)
smile.gif Andro nors istiesu gal but as ikisau savo trigrasi kisunkur nereikia cia mano nuomone ir mano suvokimas bet remiantis juo is savo vyro pakankamai sekmingai isreikalauju, to ko reikia

4u.gif Ačiū Tau, kad atsiliepei.Man labai reikia palaikymo. Vakar, sekmadienį, vyras iš bažnyčios parsineš krūvelę rusiškų laikraštukų. Vakare perverčiau ir radau viename sraipsnelį" Vyriškas pokalbis". Ten aiškinama vyrams apie moterį gėlės įvaizdžiu,- jeigu jos neprižiūrėsi, nelaistysi, nesuteiksi saulės šviesos, tai ji skursm nežydės. Taip moteris be romantikos, be meilės, panaši į tokią gėlę, geriausiai tai bus nežydintis kaktusas...

Paryškinau tekstą ir darašiau" perskaityk, nes aš skaičiau" ir nuėjau miegoti.
pakol kas jokių komentarų.

O aš Dievo šaukiuosi jau seniai , žinau kaip tai daroma, darau ir darau atrodo savo širdies duris,bet...Gal vyras teisus sakydamas kad protas man trukdo( čia geriausiu atveju) o šiaip tai vertinimai- mano širdis begaliniai kieta, neperžengiu per savo išdidumą, per savo principus. Kartais pagautas įsiūčio pasako, kad jo sesers vyrui bloga pabendravus su manim nuo mano arogancijos, kad tikėjimo broliai jį užjaučia , nes jam labai sunku su netikinčia žmona. Arba paklauso kokį pamokslą per internetą, ateina ir dėsto- nu va, ten pamokslininkas ir sako- pati nelaimingiausia santuoka kai vienas netikintis.Ir ką aš galvojau vesdamas Tave.
Man belieka jį apšaukti menkysta, kuris paneigia mūsų santuoką bet ir išjos gimusius tris vaikus. Ot didelė aš materialistė, kuri sąmoningai pastojo ir pagimdė trečią vaiką. Kažko jo bendruomenėj nedažnas reiškinys. Yra aišku, bet tik kelios šeimos atsidavę motinystei.Žinau,kad pati sau kenkiu pykdama, kad negaliu jausti gyvenimo pilnatvės ,kad vaikai nelaimingi bus mus tokius matydami. Mes su vyru įsimylėjom vienas kitą ir labai spontaniškai primėmėm sprendimą susituokti ir ėmėmės darbo- būti sutuoktiniais. Įsimylėjimas į meilę neperaugo ir darbo kažkaip man daugiau, tenka dirbti už jį.Geriausia ką jis galėjo padaryti- tai netrukdyti man.Būtent paskutiniu metu pradėjo man stipriai trukdyti.

Baisiausia tai, kad aš svajoju apie laiką kaip aš gyvensiu be jo,viena. Nenoriu kad jam būtų blogai.Gal atidarys kokį narkomanų reabilitacijos centrą ir galės jis ten skelbti evangeliją per dienų dienas. Kai jis vaikams bando aiškinti, kad skelbti evangeliją turėtų būti pagrindinis gyvenimo tikslas, svarbesnis už bet kokius mokslus ir darbus , mane šiurpas krečia, vėmulys kyla ir aš noriu skirtis sujuo.
Turbūt nelemta man turėti krikščionišką šeimą. Nors mano sūnums linkiu tikinčių žmonų, kurių tėvai pažįsta Dievą ir tiki, myli vienas kitą.

Atsakyti

Baisiausia tai, kad aš svajoju apie laiką kaip aš gyvensiu be jo,viena. Nenoriu kad jam būtų blogai.Gal atidarys kokį narkomanų reabilitacijos centrą ir galės jis ten skelbti evangeliją per dienų dienas. Kai jis vaikams bando aiškinti, kad skelbti evangeliją turėtų būti pagrindinis gyvenimo tikslas, svarbesnis už bet kokius mokslus ir darbus , mane šiurpas krečia, vėmulys kyla ir aš noriu skirtis sujuo.
Turbūt nelemta man turėti krikščionišką šeimą. Nors mano sūnums linkiu tikinčių žmonų, kurių tėvai pažįsta Dievą ir tiki, myli vienas kitą.
[/quote]

tai nera iseitis ar panaceja, turi keisti savo mastyma, ismokti myleti ji toki koks jis yra, o tada manau pasieksi is jo to ko nori, bent man taip buvo, vakare parasysiu tau daugiau dabar leliu i darba, neturiu laiko, iki mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Andro @ 2006 07 04, 00:30)
4u.gif Ačiū Tau, kad atsiliepei.Man labai reikia palaikymo. Vakar, sekmadienį, vyras iš bažnyčios parsineš krūvelę rusiškų laikraštukų. Vakare perverčiau  ir radau viename sraipsnelį" Vyriškas pokalbis". Ten aiškinama vyrams apie moterį gėlės įvaizdžiu,- jeigu jos neprižiūrėsi, nelaistysi, nesuteiksi saulės šviesos, tai ji skursm nežydės. Taip moteris be romantikos, be meilės, panaši į tokią gėlę, geriausiai tai bus nežydintis kaktusas...

Paryškinau tekstą ir darašiau" perskaityk, nes aš skaičiau" ir nuėjau miegoti.
pakol kas jokių komentarų.

O aš Dievo šaukiuosi jau seniai , žinau kaip tai daroma, darau ir darau atrodo savo širdies duris,bet...Gal vyras teisus sakydamas kad protas man trukdo( čia geriausiu atveju) o šiaip tai vertinimai- mano širdis begaliniai kieta, neperžengiu per savo išdidumą, per savo principus. Kartais pagautas įsiūčio pasako, kad  jo sesers vyrui bloga pabendravus  su manim  nuo mano arogancijos, kad tikėjimo broliai jį užjaučia , nes jam labai sunku su netikinčia  žmona. Arba paklauso kokį pamokslą per internetą, ateina ir dėsto- nu va, ten pamokslininkas ir sako- pati nelaimingiausia santuoka kai vienas netikintis.Ir ką aš galvojau vesdamas Tave.
Man belieka jį apšaukti menkysta, kuris paneigia mūsų santuoką bet ir išjos gimusius tris vaikus. Ot didelė aš materialistė, kuri sąmoningai pastojo ir pagimdė trečią vaiką. Kažko jo bendruomenėj nedažnas reiškinys. Yra aišku, bet  tik kelios šeimos atsidavę motinystei.Žinau,kad pati sau kenkiu pykdama, kad negaliu jausti gyvenimo pilnatvės ,kad vaikai nelaimingi bus mus tokius matydami. Mes su vyru įsimylėjom vienas kitą ir labai spontaniškai primėmėm sprendimą susituokti ir ėmėmės darbo- būti sutuoktiniais.  Įsimylėjimas į meilę neperaugo ir  darbo kažkaip man  daugiau, tenka dirbti už jį.Geriausia ką jis galėjo padaryti- tai netrukdyti man.Būtent paskutiniu metu pradėjo man stipriai trukdyti.

Baisiausia tai, kad aš svajoju apie laiką kaip aš gyvensiu be jo,viena. Nenoriu kad jam būtų blogai.Gal atidarys kokį narkomanų reabilitacijos centrą ir galės jis ten skelbti evangeliją per dienų dienas. Kai jis  vaikams bando aiškinti, kad skelbti evangeliją turėtų būti pagrindinis gyvenimo tikslas, svarbesnis už bet kokius mokslus ir darbus , mane šiurpas krečia, vėmulys kyla ir aš noriu skirtis sujuo.

Dar karta stiprybes tau 4u.gif
Dievas yra meile ir jeigu tavo vyrui atrodo,kad evangelijos skelbimas pagrindinis gyvenimo tikslas,tai tas tikslas yra meiles skelbimas. O ta meile turime dalinti ne tik svetimiems ,bet ir savo seimai. Nors yra sakoma,kad"savame kraste pranasu nebusi". O meile yra kantri.gailestinga ir nuolanki, tikrai nekaltinanti ir nezeminanti.Is tavo zodziu suprantu,kad tokios meiles nelabai jusu santykiuose daug. Tavo vyras nori pakeisti tave pagal save,bet taip niekada nebus. Jis negali prievarta inesti Dievo i seima. Be to tai ir ne jo valioje.
Viska daro Dievulis. Ir svelniai. ax.gif
Manau,kad jis neturi teises kritikuoti taves del tikejimo,atvirksciai pats turetu siuo metu atsigrezti i seima, o ne evangelizuoti kitur . Musu visu sutuoktiniu svarbiausias pasaukimas -seima.
O toks fanatizmas tikrai prie gero neprives. Gal turite tikinciu draugu ,zmoniu kurie galetu pasimelsti uz jusu seima ,padeti kuo nors...

Laikykis, Andro 4u.gif Ir nenustok tiketi Dievo malone. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 1-oji mama: 04 liepos 2006 - 13:42
ax.gif aš tikiuosi,kad viskas bus gerai,bet kai vyras pradeda" kandžiotis", tai neišveriu.Pirmiausia tai atsitraukiu ir atsiriboju, nes taokie kavaili, lėkšti jo komentarai. O Dievas labai smarkiai darbuojasi mano gyvenime, tik neturiu asmeninio ryšio, nes neturiu tikėjimo brolių ir seserų, net savo vyro ta, tikėjimo prasme.
Atsakyti
Sveikos as jirgi esu tikinti, krikscione smile.gif
Tik kol kas nesu mamyte... wub.gif bet tikiuosi greitai ja buti..

Esu naujoke tei dar nelabai isivaizduoju kaip ir ka cia tuose forumuose reikia rasyti, bet ismoksiu wink.gif bigsmile.gif

P.s. gal zinote kas nuomoja buta Vilniuje?? taip sunku ji susirasti...

Papildyta:
Hm...nelengva tau Andro...
O tu skaitei kada Biblija? thumbup.gif
Atsakyti