Įkraunama...
Įkraunama...

Krikščioniška šeima IId.

QUOTE(agnytem @ 2006 07 04, 18:37)
Sveikos as jirgi esu tikinti, krikscione smile.gif
Tik kol kas nesu mamyte...  wub.gif bet tikiuosi greitai ja buti..

Esu naujoke tei dar nelabai isivaizduoju kaip ir ka cia tuose forumuose reikia rasyti, bet ismoksiu wink.gif bigsmile.gif

P.s. gal zinote kas nuomoja buta Vilniuje?? taip sunku ji susirasti...

Sveika prisijungusi. mirksiukas.gif 4u.gif
Dėl buto įsivaizduoju, kad sunkoka, nes kažkaip pastaruoju metu nemažai kas iš pažįstamų ieškosi, o kad kas nuomotų - nelabai girdėti... verysad.gif
Atsakyti
Na seima yra labai svarbu..bet gal Andro vyras nusivyles, kad jo zmona jo visai nesupranta....ir net nesistengia suprasti...o ka jau kalbeti apie palaikyma..
As sutinku, kad kiekvieno krikscionio tikslas ir pasaukimas - skelbti evangelija netikintiems zmonems
smile.gif
Papildyta:
Aciu Smalsute wink.gif

susirasiu kaip nors ta buta biggrin.gif
Reikia tik ieskoti daug..
Atsakyti
QUOTE(agnytem @ 2006 07 04, 19:41)
Sveikos as jirgi esu tikinti, krikscione smile.gif
Tik kol kas nesu mamyte...  wub.gif bet tikiuosi greitai ja buti..

Esu naujoke tei dar nelabai isivaizduoju kaip ir ka cia tuose forumuose reikia rasyti, bet ismoksiu wink.gif bigsmile.gif

Sveika prisijungusi 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Ando .

Jums reikia atrast laiko pasikalbėt vienas kitą išklausyt . Leisti vienas kitam išsikalbėti .Jai labai sunku gali padėt tavo parašytas laiškas gal tau bus lengviau mintis išdėstyti raštu . Aš atradau gyvenime , kad žmonės nesusišneka , nes vienas kito nesiklauso . Tu turi jam atvirai pasakyt apie savo lukeščius baimes viltis ir norus. Didelės sekmės jums
Atsakyti
QUOTE(Andro @ 2006 07 04, 19:32)
ax.gif aš tikiuosi,kad viskas  bus gerai,bet kai vyras pradeda" kandžiotis", tai neišveriu.Pirmiausia tai atsitraukiu ir atsiriboju, nes taokie kavaili, lėkšti jo komentarai. O Dievas labai  smarkiai darbuojasi mano gyvenime, tik neturiu asmeninio ryšio, nes neturiu tikėjimo brolių ir seserų, net savo vyro ta, tikėjimo prasme.

pabandyk pirmiausiai nugaleti savo apmauda ir nepasitenkinima, kitu nepakeisi, schmoll.gif bet savo poziuri i juos gali g.gif
Atsakyti
4u.gif Sveika Andro

zadejau daugiau parasyti, todel rrasau noredama pacituoti viena straipsni kuri radau:
cia kalbama apie 1 Petro laiska 3:7 Ir jūs, vyrai, gyvenkite su žmonomis supratingai, kaip su silpnesniu indu, gerbdami jas kaip gyvenimo malonės bendrapaveldėtojas, kad jūsų maldos nebūtų trukdomos.
ar Raste suio palyginimu moteris kaip nors sumenkinama? Panagrinekime, ka ikveptas rasytojas is tiesu norejo pasakyti.
Graikiskas daiktavardis toje eiluteje isverstas "gerbdami", reiskia "verte,vertybe", Tad krikscionis turi svelniai rupintis zmona, saugoti ja lyg trapu vertinga inda ir cia tikrai nera nieko menkinancio. Pavyzdziui pagalvokime apie stiklo meistro L.Tifanio isties trapi pagaminta stiklo lempa, primenencia Lotoso zieda. Ta grazi lempa isties trapi. Bet ar del to menkesnes vertes? Visai ne. Paties meistro pagaminta stalo lempa 1997 metais viename aukcione parduota uz 2.8 milijono JAV doleriu. Taigi trapumas vertes nesumazino, veikiau padidino.
taip ir paliepimas gerbti moteri kaip silpnesni inda jos nei kiek nesumenkina. Norint gyventi su zmona supratingai, vyrui butina atsizvelgti i jos stipriasias savybes, poziuri i jausmus, taip pat i tai ka megsta ir ko ne.Rupestingas sutuoktinis pripazista ir gerbia judvieju skirtumus.Vyras deramai rupinasi zmona, kad jo maldos nebutu trukdomos. o jeigu negerbia zmonos moteriskuju savybiu, kyla pavojus jo paties santykiams su Dievu. Tikrai, moterys Dievo zodyje ne menkinamos, o gerbiamos

tiesiog nukopijavus atspausdink savo vyrui sias mintis, gal but kitaip prades mastyti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Siuzan: 05 liepos 2006 - 12:28
Ef 5,22-33

Pamokymai sutuoktiniams

22 Jūs, moterys, būkite klusnios savo vyrams lyg kad Viešpačiui,[i5] 23 nes vyras yra žmonos galva, kaip Kristus yra Bažnyčios galva, – jis, kūno gelbėtojas. 24 Ir kaip Bažnyčia klauso Kristaus, taip ir moterys visur kur teklauso vyrų.

25 Jūs, vyrai, mylėkite žmonas, kaip ir Kristus mylėjo Bažnyčią ir atidavė už ją save, 26 kad ją pašventintų, apvalydamas vandens nuplovimu ir žodžiu,[i6] 27 kad padarytų sau garbingą Bažnyčią, neturinčią jokios dėmės nei raukšlės, nei nieko tokio, bet šventą ir nesuteptą. 28 Taip ir vyrai turi mylėti savo žmonas tarytum savuosius kūnus. Kas myli žmoną, myli save patį. 29 Juk niekas niekada nėra nekentęs savo kūno, bet jį maitina ir globoja kaip ir Kristus Bažnyčią. 30 Mes gi esame jo kūno nariai. 31 Todėl žmogus paliks tėvą bei motiną ir glausis prie savo žmonos, ir du taps vienu kūnu. 32 Šita paslaptis yra didelė, – aš tai sakau, žvelgdamas į Kristų ir Bažnyčią. 33 Taigi kiekvienas jūsų temyli savo žmoną kaip save patį, o žmona tegerbia vyrą. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 1-oji mama: 05 liepos 2006 - 13:35
4u.gif Neseniai pakartotinai perskaičiau knygą-( ne viską aišku) 5 sutuoktinių meilės kalbos. Mėginau suprasti kas man ir jam svarbu. Net supratau vieną dalyką- man ir jam reikia padrasinimo ir palaikymo. Man svarbu paslaugos. Man nereikia dovanų, nereikia prisipažinimų meilėje, man žodžiai aš tave myliu, tai tas pats kas sakytų noriu į tualetą.Jam manau antroji jo meilės kalba- imtymumas.Čia aš smarkiai rankinį užtraukus, nes mano atžvilgiu jaučiu jo vartotojišką požiūrį. Taigi savaitgalį ryte pamatė skaitant šią knygą. Kai paklausiau ar jis skaitė. ir juokais pasakiau kad būtinai turi perskaityti dar kartą, tai sprato kaip įžeidimą. po to vistik pavyko pasikalbėti. Tai ėmė real;izuoti. Parėjau iš darbo, atsisėdo virtuvėje ir su ironija klausia pavargai? Nespėjau atsakyti o jis gieda- šaunuolė tu mūsų, tiek daug dirbi dėl šeimos, tiek stengiesi...Pasiūliai nusiimti idioto kaukę ir palankyti aktorių kursus.....Daugiau prie šios temos pakol kas negrįžom.
Atsakyti
QUOTE(Andro @ 2006 07 05, 18:59)
4u.gif Neseniai pakartotinai perskaičiau knygą-( ne viską aišku) 5 sutuoktinių meilės kalbos. Mėginau suprasti  kas man ir jam svarbu. Net supratau vieną dalyką- man ir jam reikia  padrasinimo ir palaikymo. Man svarbu paslaugos. Man nereikia dovanų, nereikia prisipažinimų meilėje, man žodžiai aš tave myliu, tai tas pats kas sakytų noriu į tualetą.Jam manau antroji jo meilės kalba- imtymumas.Čia aš smarkiai rankinį užtraukus, nes  mano atžvilgiu jaučiu jo vartotojišką požiūrį. Taigi  savaitgalį ryte pamatė skaitant šią knygą. Kai paklausiau ar jis skaitė. ir juokais pasakiau kad būtinai turi perskaityti dar kartą, tai sprato kaip įžeidimą. po to vistik pavyko pasikalbėti. Tai ėmė real;izuoti. Parėjau iš darbo, atsisėdo virtuvėje ir su ironija klausia pavargai? Nespėjau atsakyti o jis gieda- šaunuolė tu mūsų, tiek daug dirbi dėl šeimos, tiek stengiesi...Pasiūliai nusiimti idioto kaukę ir palankyti aktorių kursus.....Daugiau prie šios temos pakol kas negrįžom.

Andro,o jus kartu su vyru meldziates? Ar kada meldetes? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(1-oji mama @ 2006 07 05, 19:04)
Andro,o jus kartu su vyru  meldziates? Ar kada meldetes?  ax.gif

abejoju ar pades bendra malda, kai du zmones tarpusavyje nesuranda bendros kalbos, tai kaip automobilis su dviem vairais ir dviem vairuotojais schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Siuzan @ 2006 07 06, 14:46)
abejoju ar pades bendra malda, kai du zmones tarpusavyje nesuranda bendros kalbos, tai kaip automobilis su dviem vairais ir dviem vairuotojais schmoll.gif

Malda poroje labai veiksminga. Taciau ne visos poros turi sia dovana unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Siuzan @ 2006 07 06, 12:46)

schmoll.gif Mūsų atveju, reikia pradėti viską iš pradžių , tiesiog reikalingas atsitraukimas ir žvilgsnis iš toliau į tą patį dalyką- šeimą ir mūsų santykius. Mano vyrą tragiškai veikdavo savaitgaliai. Jis matyt labai kažko tikėdavosi o aš jau kuris laikas be jo apsienu ir buityje ir savo asmeniniame gyvenime, tai gaudavosi tokia pasiutusi trintis, kad sekmadienio popietę( kai jis grįždavo iš susirinkimo, atrodo pavalgęs dvasinio maisto)tiesiog jau vykdavo sprogimas. Šiandien dar mestelėjo kvailą frazę,ir jau būtų pasidėję- o tu, o aš. o man ir t.t., bet jį pasveikinau su Mindaugo karūnavimo diena ir viskas baigėsi.Diena praėjo l. gerai.

O aš meldžiuosi viena, skaitinėju populiariają krikščionišką lieratūrą ,apie vaikų auklėjimą, apie sutuoktinių tarpusavio santykius ir pakol kas viskas. Kažko asmeniško ir stipraus neužgriebiu, nu tiesiog nejaučiu dvasinio alkio. Vienintelis ko Dievo prašau- tai keisti mūsų su vyru santykius ir laimės savo vaikams. Savo kelią į Dievą turiu atrasti pati. Visada maniau,kad tai turės pareiti iš vyro, labai laukiau išjo kažko. Nustojau laukti, paleidau šią girnapusę. Kai aš pasieksiu kažkokį lygį, tada bus galima nuspręsti kur ir kaip keliauti. Bet juk nenormalu, kad vienas eina į vieną bendruomenę, kitas į kitą. Vaikai irgi nieko negauna, ką jie mato- mūsų dvikovą.Kaip susimodeliuos jų šeimų santykiai?Bus pasiruošę kovai?O meilė?.Mano ir vyresnėlio(jam jau 16m.) be galo artimi santykiai.Net bijau,kad jis mergaitės nesusiras. Vis juokauju, kad jau vasarą dirba, turės pinigų, gali mergaitę kur nusivesti. Tai atšovė- nesutikau nerūkančios.Man tik baisu,kad jis net noro neturės konstruoti normalių santykių, gražios draugystės.O dar mūsų namuose tokie santykiai. Buvo momentas,kai vyras negalėjo nuslėpti nepakantumo jam, kas tik ne taip, tai ir drebia- eik, eik į virtuvę indų plauti.( Sūnus vienintelis mano pagalbininkas, o atsižvelgiant kad jis paauglys, tai pabumba atn tėvo ir jaunylio brolio, kuriam tai viskas dzin.)Niekada iš vyro nesulaukiai pasakymo kad aš gera motina. Kaip tik man pavyzdžiu statydabo bendruomenės moteris, kuriso mat labai rūpinasi vaikais. Jos nedirbančios.Nu tai jau nutylėti negalėjau.Ir vėl peno savaitei.
Dabar štilis. Gal kas nors pasikeis?
Kažin kaip man elgtis, ieškoti bendruomenės ar ne. Tai aš tikinti ar ne. g.gif Kaip manot, jeigu kaip sakiau, nejaučiu dvasinio alkio,nu netraukia manęs gilintis į Šventą raštą, man tik patinka krikščioniškas požiūris į viską- darbą, žmonių, sutuoktinių santykius, vaikų auklėjimą ir t.t. Suprantu maldos reikšmę, tačiau nemedituoju, neįeinu į transą besimelsdama, kartais džiaugsmingai dėkoju Dievui, kartais prašau, kartais sakau, kad dar truputį ir neištversiu ( pradėsiu skyrybas)
Atsakyti