Įkraunama...
Įkraunama...

Ponai pomidorai

Merginos, dabar pradejau galvoti, kai jau daigai pomidoru normalaus dydzio, tai viskas aisku, sodindama ikisi giliau ir viskas ciki, net gali kelis lapus sodindama palaidoti, o kaip daryti su nykstukiniais? Neisstyps man jie augdami? skilcialapius tai palaidosiu, daugiau nera ka g.gif Ar sodinant reiktu kazkaip palikti duobute, veliau zemiu dapilti, ar jie augdami naturaliai nesistiebs ir sodinti kaip visus? Klausiu is anksto, nes veliau daugelis svente sves biggrin.gif , nebebus ko paklausti unsure.gif
Atsakyti
Aš turiu tokių veislių kur gyvenime neauginau schmoll.gif Čia paskaičius jų ūgis svyruoja nuo 1,5-2m., tai ir nežinau kaip čia daryt. Parašau dėl kurių man neramu, būkit geros, patarkit kuriuos per vidurį sodinti smile.gif
Ananas, Medovij Spas, Penis, Kivi, Green Zebra, Armonika, Stiopa, Faworyt, Read Pear ax.gif
Atsakyti
Iš išvardintų Penis aukščiausias. Jis virš 2m būna.
Med spas pas mane buvo iš šių žemiausias. Visi kiti panašūs ūgiu. Gali paklaida kelių cm būt, bet tiek nenumieruosiu.
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2014 04 17, 11:30)
Iš išvardintų Penis aukščiausias. Jis virš 2m būna.
Med spas pas mane buvo iš šių žemiausias. Visi kiti panašūs ūgiu. Gali paklaida kelių cm būt, bet tiek nenumieruosiu.

Regila, ar Penio daigeliai turi būti laibi? Ar kažkas ni to su auginimo sąlygom gali būti?
Atsakyti
Read pear buvo tikrai virs 2m.
Atsakyti
Penio daigų labai storais nepavadinsi. Kad ne taip stiebtųsi - mažiau lieju..tik kai žemė tampa sausa. Jis gerokai aukštesnis už kitus.
Atsakyti
QUOTE(AnTara @ 2014 04 17, 10:00)

O sakykit, jei aukštaūgis man pradės remtis į "lubas" jau, galiu kirpt viršūnę? Duos derliaus? Nes jei pomikas auga iki kokių 1,8 o pas mane tik koks 1,5  g.gif

išlenkiu pagal stogą ir ramiai keliauja aukštyn, jei kas smile.gif Vistiek prie virvių rišit, tai tą virvę pakreipsit labiau vidurio link, kur aukščiau
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 04 17, 12:14)
išlenkiu pagal stogą ir ramiai keliauja aukštyn, jei kas smile.gif Vistiek prie virvių rišit, tai tą virvę pakreipsit labiau vidurio link, kur aukščiau

O kokia gera mintis umn.gif Ačiū mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2014 04 17, 11:24)
Merginos, dabar pradejau galvoti, kai jau daigai pomidoru normalaus dydzio, tai viskas aisku, sodindama ikisi giliau ir viskas ciki, net gali kelis lapus sodindama palaidoti, o kaip daryti su nykstukiniais? Neisstyps man jie augdami?

Sodink normaliai, giliai nekišk - tikrai neišstyps, nes šiltnamyje gaus saulės pakankamai 4u.gif Aš visada taip sodinu - auga 4u.gif
Atsakyti
O pas mane vėl pomidoru netektis blush2.gif Vakar išnešiau į šiltnamį visai dienai savo augintinius,vakare kai atėjau sunešti nakčiai į namus,didžioji dalis pomidorų buvo kaip nuplikyti.Manau,kad jie iškepė nuo karščio,nes visa dieną švietė saulė.Nu ir nesiseka man su pomidoru auginimu.Palikau siandien namuose,vakare turbut galėsiu laidot. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2014 04 17, 12:12)
O pas mane vėl pomidoru netektis blush2.gif Vakar išnešiau į šiltnamį visai dienai savo augintinius,vakare kai atėjau sunešti nakčiai į namus,didžioji dalis pomidorų buvo kaip nuplikyti.Manau,kad jie iškepė nuo karščio,nes visa dieną švietė saulė.Nu ir nesiseka man su pomidoru auginimu.Palikau siandien namuose,vakare turbut galėsiu laidot. doh.gif

o ką reiškia - kaip nuplikyti? Pakeitę spalvą? Nukeipę? Šiaip nieko baisaus jiems neturėjo nutikt. Nebent nelaistyti buvo, tai nukeipo. Betgi palaisčius turėjo atsigaut.
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2014 04 17, 13:12)

Jei pabalę lapeliai nieko tokio atsigaus, vienais metais man taip buvo, pasodinau į šiltnamį ir nubalo lapeliai buvo saulės nematę tik ant palangės tupėjo, tai viena pamidorininkė patarė palaistyti su Cemiros trąšomis, palaisčiau pradėjo leisti gražius naujus lapelius, o pabalusius su laiku nuskabiau, gal derlius buvo kažkiek vėlesnis, bet manau čia nieko tokio smile.gif
Atsakyti