Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos

Ačiū visoms 4u.gif , sodinsiu savo gražuoles lauke mirksiukas.gif .. Eksperimentuosiu smile.gif
Atsakyti

Auga "Rondde Hongrie" -- apvalios, raudonos, gėlytės formos

user posted image
Papildyta:
neatseku kol kas pavadinimo. is Loretos sodu, raudonos.
user posted image
Atsakyti
[quote=k@mylye,2014 05 19, 14:10]
Norėjau pasiteirauti, kas mano daigeliams pasidarė negerai. Susodinau labai gražius, sodriai žalius. O va ėmė keletas ir eina į geltonumą. Ligir niekas neužpuolė, bent lapelių.

Pas mane tas pats - lapai pasidare salotiniai, paprikutes jau uzmegztos. Ko jiems gali trukti? Toj pacioj zemej pomidorai zalut zaluteliai, bujoja, o paprikos skursta... Gal ka patarsit?
Atsakyti
Merginos, kurios siuntėtės Alma obuolinę papariką - kaip pas jus ji auga? Mano daigeliai mažučiai, bet jau turi po vieną papriką, tik man jos tokios keistos gelsvos spalvos g.gif
Atsakyti
QUOTE(daimura @ 2014 05 29, 11:08)
Merginos, kurios siuntėtės Alma obuolinę papariką - kaip pas jus ji auga? Mano daigeliai mažučiai, bet jau turi po vieną papriką, tik man jos tokios keistos gelsvos spalvos  g.gif

Ir pas mane jos daug sviesesnes, negu kiti pipiriukai.

Sakykit, o kokio ugio Aji ir Serano? Man jos jau dabar uz kai kuriuos pomidorus aukstesnes ir baisiai laibos.
Atsakyti
QUOTE(daimura @ 2014 05 29, 11:08)
Merginos, kurios siuntėtės Alma obuolinę papariką - kaip pas jus ji auga? Mano daigeliai mažučiai, bet jau turi po vieną papriką, tik man jos tokios keistos gelsvos spalvos  g.gif

kas gelsvos spalvos? krūmeliai ar paprikos? pas mane tik žydi, tai paprikos spalvos nežinau, bet krūmeliai gražiai žali. Dabar nėra aukštos, gal 30 cm, bet kol kas atrodo labai derlingos, daug sukrauta pumpurų, smarkiai šakojasi, trumpi tarpai tarp lapų, tikrai neištįsusios. Gal tikrai bus gelsvos, nes parduotuvėse vakuotos stiklainiuose būna kaip gelsvi obuoliukai. bet juk kaip ir visus pipirus galima nuimti ir ankstyvesnėj brendimo stadijoj. pas pardavėja buvo raudonos parodytos. sėkloms kelias nokinsiu iki galo ant krūmo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 29 gegužės 2014 - 12:50
QUOTE(Paladė @ 2014 05 29, 12:47)
kas gelsvos spalvos? krūmeliai ar paprikos? pas mane tik žydi, tai paprikos spalvos nežinau, bet krūmeliai gražiai žali. Dabar nėra aukštos, gal 30 cm, bet kol kas atrodo labai derlingos, daug sukrauta pumpurų, smarkiai šakojasi, trumpi tarpai tarp lapų, tikrai neištįsusios. Gal tikrai bus gelsvos, nes parduotuvėse vakuotos stiklainiuose būna kaip gelsvi obuoliukai. bet juk kaip ir visus pipirus galima nuimti ir ankstyvesnėj brendimo stadijoj. pas pardavėja buvo raudonos parodytos. sėkloms kelias nokinsiu iki galo ant krūmo.

Paprikos gelsvos. O krūmeliai tai net ir 30 cm pas mane nesiekia, šviesoki tokie, tiesą pasakius, tokie nupiepę atrodo pagal kitas paprikas. Sodindama į duobes dėjau Activit'o, manau, pakankamai trąšų g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daimura: 29 gegužės 2014 - 15:33
Paprikos gelsvos. O krūmeliai tai net ir 30 cm pas mane nesiekia, šviesoki tokie, tiesą pasakius, tokie nupiepę atrodo pagal kitas paprikas. Sodindama į duobes dėjau Activit'o, manau, pakankamai trąšų g.gif
[/quote]

Kai sodinau tai atsimenu, kad paglvojau kad bus derlingos ir ankstyvos, o dabar tik sestadieni pamatysiu.
Atsakyti
Keletą paprikų palikau tupėti namie ant palangės, tai dabar galvoju, o joms gerai čia taip? ta prasme vazonuose vietos gana? auga kompostinėj žemėj, nežinau ar reikia namuose tręšt? g.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Lakšmi @ 2014 05 30, 07:41)
Keletą paprikų palikau tupėti namie ant palangės, tai dabar galvoju, o joms gerai čia taip? ta prasme vazonuose vietos gana? auga kompostinėj žemėj, nežinau ar reikia namuose tręšt?  g.gif

ketinau ir aš perteklių palikti, bet pradėjo žiedus mėtyt, tai išvežiau į sodybą ir į 10 l vazonus susodinus lauke paliksiu.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 05 30, 08:50)
pradėjo žiedus mėtyt

o dėl ko mėto? tipo netinka sąlygos poničkoms? smile.gif man 1 žiedą numetė... tai jaučiu ir man reikia vežt? ot galvojau namie turėsiu po ranka g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lakšmi @ 2014 05 30, 08:14)
o dėl ko mėto? tipo netinka sąlygos poničkoms? smile.gif man 1 žiedą numetė... tai jaučiu ir man reikia vežt? ot galvojau namie turėsiu po ranka  g.gif

klimatas netinka, jau į gana didelius vazonus buvau pasodinus, bet vis tiek ne tas g.gif, ne kambarinis augalas juk. kai kurie pipirai uždera, bet vis tiek ne taip gausiai, kaip lauke. dabar šiltnamy vazonus sustačiau, kai atšils laukan išnešiu.
Atsakyti