Įkraunama...
Įkraunama...

Vaismedžiai, vaiskrūmiai

QUOTE(kipitun @ 2014 05 05, 12:39)
Sveikos merginos  smile.gif  Gal kas pasakysit kokį gudrų būdą vaiskrūmiams ir medeliams nuo gyvulių apsaugoti? Kaimynės avys užkniso negyvai  doh.gif Suprantu galima kekvieną augalą tvoros tinklu aptvarti, bet gal ką nors paprastesnio ir pigesnio patarsit?

Tinklas skirtas apsaugoti nuo kurmiu. Lytagroje maciau jo yra. Nebrangus.
Atsakyti
QUOTE(kipitun @ 2014 05 05, 13:39)
Sveikos merginos  smile.gif  Gal kas pasakysit kokį gudrų būdą vaiskrūmiams ir medeliams nuo gyvulių apsaugoti? Kaimynės avys užkniso negyvai  doh.gif Suprantu galima kekvieną augalą tvoros tinklu aptvarti, bet gal ką nors paprastesnio ir pigesnio patarsit?

o jūsų augalai kaimyno kieme g.gif
kažkada Knifofija rašė apie kaimynės karvę savo pievoj,tai labai padėjo psakymas:pieva išpurkšta nuodingais chemikalais,gal ir jūsų kaimynų avims tai padėtų g.gif

o mano bėda serbentų lapai garbanojasi,apžiūrėjau jokio kenkėjo neradau g.gif kaip galėčiau padėti ax.gif
Atsakyti
O teritorijos neitu aptverti? ar jos sugeba per vartelius ateiti?
Mano mamai sodyboje kaimynu arklys visus burokus sueda doh.gif ir obuolius renkasi tik saldinius doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2014 05 05, 13:50)
Tinklas skirtas apsaugoti nuo kurmiu. Lytagroje maciau jo yra. Nebrangus.

Ačiū. Jau užmečiau akį kas per daiktas. Turbūt neblogas variantas.
Papildyta:
QUOTE(*MONAMI* @ 2014 05 05, 14:05)
o jūsų augalai kaimyno kieme  g.gif
kažkada Knifofija rašė apie kaimynės karvę savo pievoj,tai labai padėjo psakymas:pieva išpurkšta nuodingais chemikalais,gal ir jūsų kaimynų avims tai padėtų  g.gif

o mano bėda serbentų lapai garbanojasi,apžiūrėjau jokio kenkėjo neradau  g.gif kaip galėčiau padėti  ax.gif

QUOTE(Alchemie @ 2014 05 05, 14:19)
O teritorijos neitu aptverti? ar jos sugeba per vartelius ateiti?
Mano mamai sodyboje kaimynu arklys visus burokus sueda doh.gif ir obuolius renkasi tik saldinius doh.gif

Oi, panos, su ta kaimyne niekas nepadės doh.gif Tverti viską būtų labai brangu, didelis plotas. O prasigėrusiai kaiminkai vienodai šviečia, jos ir avys vaikšto ir karvė ir arklys. Aš išvis nesuprantu kaip pas ją bent kokie gyvuliai išgyvena. Mano kaimynkos avių mylimiausi yra kopūstai, burokai ir žirniai Bet praeitą savaitę ir kelių šilauogių su serbentais paskanavo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(kipitun @ 2014 05 05, 13:40)
Ačiū. Jau užmečiau akį kas per daiktas. Turbūt neblogas variantas.
Papildyta:
Oi, panos, su ta kaimyne niekas nepadės doh.gif  Tverti viską būtų labai brangu, didelis plotas. O prasigėrusiai kaiminkai vienodai šviečia, jos ir avys vaikšto ir karvė ir arklys. Aš išvis nesuprantu kaip pas ją bent kokie gyvuliai išgyvena. Mano kaimynkos avių mylimiausi yra kopūstai, burokai ir žirniai Bet praeitą savaitę ir kelių šilauogių su serbentais paskanavo unsure.gif

Jis gana aukstas, tai su savarzom tik sujungiam ir gerai buna. Ziema nuo zuikiu irgi apsaugojo.
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2014 05 05, 13:05)
o mano bėda serbentų lapai garbanojasi,apžiūrėjau jokio kenkėjo neradau  g.gif kaip galėčiau padėti  ax.gif

gal raudoni dar tampa? Tuomet reiktų fungicidu purkšti.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 05 05, 14:59)

Pas mane serbentų lapai su raudonais plėmais, viduje amariukai sėdi, ūsus krutina. Tai ar padės fungicidas? Ar ne nuo amarų raudonuoja?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 05 05, 14:59)

na kol kas dar ne raudoni,bet raukšlėjasi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*Inga:) @ 2014 05 05, 14:11)
Pas mane serbentų lapai su raudonais plėmais, viduje amariukai sėdi, ūsus krutina. Tai ar padės fungicidas? Ar ne nuo amarų raudonuoja?

Taip, kai amarai, irgi raudonom dėmelėm. Bet pas mane tos dėmės kitokios - vientisos, ir amarų nėra - žiūrėjau. Kažkaip ir pagalvojau iškart apie savo variantą. Amarų dar ir nemačiau pas save šiemet. Per šalta, matyt, aniems..
Jei amarai, tai, žinoma, fungicidas nepadės.
Papildyta:
QUOTE(*MONAMI* @ 2014 05 05, 14:25)
na kol kas dar ne raudoni,bet raukšlėjasi  doh.gif

pažiūrėkit apačias lapelių, gal tikrai juos jau graužia?
Atsakyti
Nuo serbentinės erkutės darosi pūslės, tik vabaliukus sunku įžiūrėti. Aš nieko nepurškiu, tai pradžioj tik pamačius stengiuosi pažeistus lapus išskinti. O žiemą iškerpu šakeles su apvaliais pumpurais.
Atsakyti
QUOTE(kipitun @ 2014 05 05, 12:39)

Peilis - pats pigiausias budas...
Ir saslyku bus ir augalai apsaugoti... thumbup.gif
Geraiusias kredo - kas mano kieme, tas mano!!!
Žinau žmones, kuriems taip su vištomis buvo. Kas dvi dienos "nugnybdavo" po vieną, - greitai susitvarke... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(MRD @ 2014 05 05, 20:21)
Geraiusias kredo - kas mano kieme, tas mano!!!

matyt, čia bendras vyriškas požiūris biggrin.gif Maniškis irgi, vos pamatęs svetimą vištą kieme, tuoj rėkia - kur mano šautuvas???
Atsakyti