Įkraunama...
Įkraunama...

Vaismedžiai, vaiskrūmiai

Turiu klausimuka.. Turime kriause konferencine, paveldejom su sklypu is buvusiu seimininku, praitais metais gausiai derejo, buvo susirgusi rudimis, pavasary nugenejau papurskiau chempionu. Dabar zydi, bet labai mazai ziedu, dalis saku isvis be ziedu, nors veisles aprasyme raso kad dera kasmet ir gausiai...galima sakyti gal 20proc is to kiek praita sezona buvo vaisiu... Ar taip turi buti, ar kazkur klaida padarem... patresiau activitu ir paberiau pelenu.

Ir dar, ant obelu ir slyvos kur nekur zali ir tokie rudi kirminukai plonyciai, kas cia as juos nupurtau nuimu, jie lapukis pagrauze g.gif esu pirmamete sodininke...
Atsakyti
QUOTE(Nitrozilas @ 2014 04 30, 22:04)
Turiu klausimuka.. Turime kriause konferencine, paveldejom su sklypu is buvusiu seimininku, praitais metais gausiai derejo, buvo susirgusi rudimis, pavasary nugenejau papurskiau chempionu. Dabar zydi, bet labai mazai ziedu, dalis saku isvis be ziedu, nors veisles aprasyme raso kad dera kasmet ir gausiai...galima sakyti gal 20proc is to kiek praita sezona buvo vaisiu... Ar taip turi buti, ar kazkur klaida padarem... patresiau activitu ir paberiau pelenu.

Ir dar, ant obelu ir slyvos kur nekur zali ir tokie rudi kirminukai plonyciai, kas cia as juos nupurtau nuimu, jie lapukis pagrauze g.gif  esu pirmamete sodininke...

20 proc yra nemazai. Ar zinote, kad vaisias pavirsta apie 8-10 proc. jei 15, tai labai gerai... Taip, kad ir su 20 proc galite tureti ne ka mazesni derliu. Klausimas kiek uzmegz kiek nenukris ur kiek liks nuo kirminu...
Atsakyti
Tai tadu sedziu ramiai ir laukiu smile.gif o ka daryt su tais kirminukais, kai nuzydes papurksti Decio?
Atsakyti
Labukas,ar dar ne pervelu sodinti agrastu krumeli?koks laikas labiausiai tiktu kita savaite?
Aciu
Atsakyti
QUOTE(juste10 @ 2014 05 01, 16:15)
Labukas,ar dar ne pervelu sodinti agrastu krumeli?koks laikas labiausiai tiktu kita savaite?
Aciu

Pats tinkamiausias laikas būtų sodinti naktį, pasišviečiant žibintu lotuliukas.gif Oi, tik nesupykit smile.gif
Agrastų krūmelis yra agrastų krūmelis, tai ne kokia vienmetė daržovė. Svarbiausia yra, kad šaknys nebūtų uždžiovintos ir tinkamai pasodinti, palaistyti, jei sausa, o ne laikas ar mėnulis.... Jei krūmelis ne plikom šaknim, tai bet koks laikas yra geras. Derliaus pirmais metais bet kuriuo atveju nereiktų tikėtis labai gausaus - krūmelis gi turi gerai įsišaknyt, įsitvirtint. Visame kame reikia kantrybės 4u.gif
Atsakyti
Laba,
Gal kas auginat raudonziedi serbenta?
Labai grazus krumas, ispudingai atrodo zydint, tik niekur nerandu issamios informacijos apie uogas jo g.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cavalli: 03 gegužės 2014 - 14:30
sveiki, del avieciu norejau paseiraut, va tokie lapai pasidare, cia gal prisalo??? kaip manot? buvo lapai zali grazus o dabar pradejo lyg gelst.... idedu foto

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kobra5: 03 gegužės 2014 - 15:29
LABA...MERGINOS ,į mano jauną pernai rudenį sodintą alyvinę obelėlę kirmėliukės isiveisė,kuom šiuo metu man jas purkšti,patarkit? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(///...akyra.../// @ 2014 05 04, 08:41)
LABA...MERGINOS ,į mano jauną pernai rudenį sodintą alyvinę obelėlę kirmėliukės isiveisė,kuom šiuo metu man jas purkšti,patarkit? unsure.gif

Nuo rudeni pasodinto vieno medelio galima ir nurinkti "kirmeliukes". mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kobra5 @ 2014 05 03, 15:26)
sveiki, del avieciu norejau paseiraut, va tokie lapai pasidare, cia gal prisalo???  kaip manot?  buvo lapai zali grazus o dabar pradejo lyg gelst.... idedu foto

user posted image

Turite beda - voratinkline erke.
Reiketu pradeti laiku priziureti avietyna: nupjauti senus stiebus, lapus surinkti rudeni ir sunaikinti. O dabar pades Vermitec arba Karate. Gali tekti naudoti ne viena karta. Dauguma erkiu nepasiduoda paprastai, bet panasu, kad Vermitec pades efektyviai Sekmes.
P.S. tokius ir panasius lapus galime rasti ant pomidoru, agurku, serbentu, braskiu. Nenumokime ranka,- jos stipriai mazina derliu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MRD: 04 gegužės 2014 - 11:10
QUOTE(MRD @ 2014 05 04, 11:52)
Nuo rudeni pasodinto vieno medelio galima ir nurinkti "kirmeliukes". mirksiukas.gif

vat taip vakar ir padariau smile.gif bet masciau gal neuzteks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MRD @ 2014 05 04, 10:52)

Man patinka MRD požiūris. Kažkaip visi-visos čia daug kalba apie purškimą ir tikriausiai daug purškia. Aš asmeniškai kad ir tą aktarą vengiu labai naudoti. Tik tada kai skydmariai aplimpa kokį nors medelį. O aplimpa todėl, kad viskas auga smėlyje, augalai silpni ir puola visokie biesai. Žolių nuovirai- ištraukos nuo skydmarių nepadeda.
Galų gale kokie lapgraužiai tegu sau šiek tiek pasismagina. Dėl amarų, tai stengiuosi naikinti skruzdėlynus. Jei pastoviai juos iškapstai , pranyksta. Na ne šiemet, tai kitamet.
Atsakyti