Įkraunama...
Įkraunama...

Vaismedžiai, vaiskrūmiai

QUOTE(Mičiko @ 2014 04 24, 21:54)
blush2.gif

pagrinde tam, kad pavasarį kylanti saulė ir temperatūrų svyravimas nesusprogdintų žievės. Jei dėsit vario, dezinfekuosit. Dėl estetikos galima dažyt ir dabar. Bet tik dėl estetikos.

Nu bet klausykit. Diena siandien buvo ant saules kokie 25. O nakti bus -1. Nu kurgi jums cia ne temperaturu svyravimas? Tokiu svyravimu nebuna anksti pavasari mano manymu.
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 04 24, 21:48)
reiskia pavelavau ...  ax.gif O siaip koks yra to balinimo tikslas? Vabalus ir parazitus nubaidyt?

Symet vyras visus medelius nebalino ,o tepe su misiniu, molis, meslas(sviezias) ir pelenai, su vandeniu skiedi, iki skystesnes grietines koncentracijos. musu medeliai dar jaunuciai, jei senesni, labai gerai isilgai ipjauti ir tada su tuo misiniu nutepti. Cia ne mano rezidencija biggrin.gif , bet jis taip daro. Sakoma, net sena medi sitaip uzterliojus, kamienas pasidaro, kaip jauno, visas zaizdas uzgydo
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 04 24, 22:11)
Nu bet klausykit. Diena siandien buvo ant saules kokie 25. O nakti bus -1. Nu kurgi jums cia ne temperaturu svyravimas? Tokiu svyravimu nebuna anksti pavasari mano manymu.

Tokia menka šalnelė vaismedžiams nekenkia, o vat keletą dienų trunkančios saulėtos dienos ir tuo pat metu iki -12 -15 ir daugiau laipsnių šalčio siekiančios naktys - gali pakenkti mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal kas pades, del kokiu priezasciu Juodieji serbentai arba baltieji graziai lapoja ir zydeje staiga nulenkia galvas ir isdziusta? Taip pat buvo su agrastais pernai, tik po derliaus numete visus lapus sad.gif ka daryi kad tai nesikartotu?
Atsakyti
paskaičiau kelis psl,bet nieks neklausė ir nerašė g.gif
purškiau tik vieną kartą medelius ir vaiskrūmius,ar dabar jau pavėlavau antrą purškimą ar dar galima ir kuo jei nepavėlavau g.gif
šiuo metu žydi slyvą ir trešnė g.gif
ačiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2014 04 28, 11:47)
paskaičiau kelis psl,bet nieks neklausė ir nerašė  g.gif
purškiau tik vieną kartą medelius ir vaiskrūmius,ar dabar jau pavėlavau antrą purškimą ar dar galima ir kuo jei nepavėlavau  g.gif
šiuo metu žydi slyvą ir trešnė  g.gif
ačiu  4u.gif

Žydinčių purkšti negalima, antras purškimas atliekamas po žydėjimo, krintant vainiklapiams, nepavėlavot mirksiukas.gif
Aš purškiu nuo ligų score, o nuo kenkėjų naudoju actara. Kaulavaisiams gal tinkamesnis fungicidas topas g.gif bet kai klausiau medelyne pirkdama vyšnias, slyvas ir trešnes, sakė tinka joms ir score.
Atsakyti
Truputėlį pasitaisysiu, susmaišiau dėl tų purškimų skaičiaus, pamiršau, kad pirmasis purškimas buvo čempionu doh.gif Antrą kart purškiau minėtais score ir actara prieš pražystant, žiedpumpurių rausvėjimo metu. Kitas purškimas atliekamas po žydėjimo. Bet kokiu atveju, žydėjimo metu purkšti negalima.
Atsakyti
QUOTE(Džigė @ 2014 04 28, 11:06)
Gal kas pades, del kokiu priezasciu Juodieji serbentai arba baltieji graziai lapoja ir zydeje staiga nulenkia galvas ir isdziusta? Taip pat buvo su agrastais pernai, tik po derliaus numete visus lapus sad.gif ka daryi kad tai nesikartotu?

Pažeidė pjūklelis. Jis tūno viduj šakoj. Jei perpjausit šaką, pamatysit išgriaužtą šerdį. Man jis taip avietes "naikina". Reikia purkšti sisteminiais insekticidais.
Atsakyti
QUOTE(R&B @ 2014 04 28, 13:47)
Truputėlį pasitaisysiu, susmaišiau dėl tų purškimų skaičiaus, pamiršau, kad pirmasis purškimas buvo čempionu  doh.gif Antrą kart purškiau minėtais score ir actara prieš pražystant, žiedpumpurių rausvėjimo metu. Kitas purškimas atliekamas po žydėjimo. Bet kokiu atveju, žydėjimo metu purkšti negalima.

Gal patikslins labiau išmanantys, bet kiek man žinoma tiek scoras tiek actara yra sisteminio veikimo ir įsisavinami per lapus, todėl purkšti prieš žydėjimą nėra prasmės, nes medžiai dar neturi lapų. Antras purškimas būtent ir turi būti po žydėjimo, žiedlapiams byrant.
Atsakyti
QUOTE(pienių vynas @ 2014 04 28, 14:09)
Pažeidė pjūklelis. Jis tūno viduj šakoj. Jei perpjausit šaką, pamatysit išgriaužtą šerdį. Man jis taip avietes "naikina". Reikia purkšti sisteminiais insekticidais.

o kada jais galima purkšti?
Papildyta:
o kada reikia purkšti ir kuo?
Atsakyti
QUOTE(Kapabull @ 2014 04 28, 13:24)
o kada jais galima purkšti?
Papildyta:
o kada reikia purkšti ir kuo?

Dabar, kai žydi, negalima purkšti. Po žydėjimo Actara. Arba prieš žydėjimą. O avietes purkšti vos pastebėsite pirmus pažeidėjus.
Atsakyti
QUOTE(rim @ 2014 04 28, 13:22)
Gal patikslins labiau išmanantys, bet kiek man žinoma tiek scoras tiek actara yra sisteminio veikimo ir įsisavinami per lapus, todėl purkšti prieš žydėjimą nėra prasmės, nes medžiai dar neturi lapų. Antras purškimas būtent ir turi būti po žydėjimo, žiedlapiams byrant.

Tai kad turi besiskleidžiančius lapukus, tiek kriaušės, tiek obelys, tiek slyvos, vyšnios. Pirma lapukai pamažu pradeda skleistis, o po to ir žiedai, vaikštau po sodą dažnai žaisdama su mažium, tai tuo pačiu apžiūriu,kaip ten ir kada žydi, įtartinai susisukusius lapukus ir pan. Pas mane obelys dar nežydėjo, o jau amaras šakų viršūnėse griaužė besiskleidžiančius lapus, tai jau "verkiant" actarą turėjau panaudoti.
Atsakyti