Ar petunijoms vasara reikia daug prieziuros, laistymo vazonuose ?
Pavz jei palikus sodyboje, i kuria gal nuvyksime tik 1-2k/per sav.
ar geriau pasirinkti kitokia gelyte, kokia ? (Norisi, kad vazone augtu) bute ant palanges uzsiauginčiau daigelius.
QUOTE(kristynka* @ 2015 01 22, 18:45)
ar geriau pasirinkti kitokia gelyte, kokia ? (Norisi, kad vazone augtu) bute ant palanges uzsiauginčiau daigelius.
Is mano anu metu patirties. Svarbiausia didelis vazonas.I ji pripyliau zemes ne durpes ir dregme palaiikanciu granuliu.augo super zydejo iki salnu. Mazuose vazonuose dregme greit isgaruoja. I sodyba retai vaziuodavome
QUOTE(---- @ 2015 01 22, 20:32)
Gal ir kvailokas klausimas - o tą "kupstelį" Jūs žadate skaidyti ar čia specialiai keli vienetai viename, kad krūmas vešlesnis būtų? 
Kupsteli butinai skaidysiu
QUOTE(kristynka* @ 2015 01 22, 20:45)
Deja, taip. Petunija-dregme megstantys augalai. Ir ne lietu, nes tada vargsta, bet sauleta vieta ar pavesi ir...daug dregmes. As petunijas, surfinijas laisciau pernai kasdien. Jei isvaziuodavau penktadieni i sodyba palikusi prilietus augalus, tai sekmadieni rasdavau jas nuleipusias
Geriausiai tam reikalui tinka lobelijos, nera tokios lepios, iskencia dregmes stygiu ar lietaus pertekliu, o zydi beprotiskai graziai, leidziasi kaskadomis zemyn ir issilaiko iki pirmu salnu. Dar man patiko auginti ledinukes(visazydes begonijas), neblogai pakele dregmes stygiu, aisku, lieka dar pelargonijos(man jos kaip gele nepatinka, bet jau cia skonio reikalas), tagetes-sios is viso nereiklios geles.
QUOTE(sena pažįstama @ 2015 01 23, 06:21)
Geriausiai tam reikalui tinka lobelijos, nera tokios lepios, iskencia dregmes stygiu ar lietaus pertekliu, o zydi beprotiskai graziai, leidziasi kaskadomis zemyn ir issilaiko iki pirmu salnu. Dar man patiko auginti ledinukes(visazydes begonijas), neblogai pakele dregmes stygiu, aisku, lieka dar pelargonijos(man jos kaip gele nepatinka, bet jau cia skonio reikalas), tagetes-sios is viso nereiklios geles.
Lobelijos labai grazios gelytes (svarbiausia man kad jos ir svyra) gal net lengviau svyra nei petunijos ?
reikes pasiskaitineti apie lobelijas
Ledinukes - galima maciai uzsiiiauginti daigeliu ? niekad apie jas negirdejus, tik turguose macius daigeliu.
Palergonijos - turiu kelis daigelius, pernai pirkausi pabandyti svyranciu, tai nesusitvarkau su jomis arba nemegsta jos manes. nes kai turejau tu paprastu, kaip as vadinu "mociuciu laiku" tai buvo maziau lepios
Aš pirkau ŽS. Pas mane buvo 5 rutuliukai (pirkau dar ir margenius, taip pat 5 rutuliukai), kaina 6,99 lt. Nerandu paveiksliuko, bet ne tokios, kaip sena_pažįstama įdėjo.
Pirkau tik dėl to, kad nagai niežti, kaip noriu sėti ką nors. Kaip gėlės, tai labai kaprizingos. Užtenka kelioms dienoms kur išlėkti - ir grįžus randu stagarėlius. Beje, gera idėja apie drėgmę sulaikančias granules, reiks pasidairyt.
Pirkau tik dėl to, kad nagai niežti, kaip noriu sėti ką nors. Kaip gėlės, tai labai kaprizingos. Užtenka kelioms dienoms kur išlėkti - ir grįžus randu stagarėlius. Beje, gera idėja apie drėgmę sulaikančias granules, reiks pasidairyt.
QUOTE(kristynka* @ 2015 01 23, 10:02)
Ledinukes - galima maciai uzsiiiauginti daigeliu ? niekad apie jas negirdejus, tik turguose macius daigeliu.
Aisku, kad galima
Pernai as pasejau tik kovo pradzioj, tai zydeti pradejo tik liepos pradzioj.
Va cia galit pasiziureti, kaip atrodo lobelijos, ledinukai ir siaip kitos geles
http://geliuseima.lt...list/category/1
Na ir aš jau pradedu petunijų sezoną. Nusipirkau tradicinių Lucia Elite violetinių. Gal kas pasufleruos, kada dabar palankios dienos sėjai?
QUOTE(k@mylye @ 2015 01 24, 16:39)
Na ir aš jau pradedu petunijų sezoną. Nusipirkau tradicinių Lucia Elite violetinių. Gal kas pasufleruos, kada dabar palankios dienos sėjai?
Aš tai tik mėnulio pasižiūriu, per jauną sėta-šūdas konkretus būna
Šiandien jau išpikiavau pirmas petunijas svyrančias. Priešpilnis dabar iki kito savaitgalio, palankus laikas tiek sėti, tiek pikiuoti
Petunijų žinovės sakykit, ar iš Maximoje esančių sėklų užauga normalios petunijos. Ar neverta susigundinti.
QUOTE(Amiala @ 2015 01 25, 09:10)
Petunijų žinovės sakykit, ar iš Maximoje esančių sėklų užauga normalios petunijos. Ar neverta susigundinti. 
Aš nesigundau, nes ten dažniausiai būna tos darželinės petunijos kainuojančios kelis litus. Bet mačiau man atrodo Deluxe Garden seklyčių. Va iš jų man labai gražiai išaugo. Bet iš vieno pakelio tik viena sėklytė išdygo, nes dražas buvo visas subyrėjęs.
QUOTE(sena pažįstama @ 2015 01 25, 08:04)
Aš tai tik mėnulio pasižiūriu, per jauną sėta-šūdas konkretus būna
Šiandien jau išpikiavau pirmas petunijas svyrančias. Priešpilnis dabar iki kito savaitgalio, palankus laikas tiek sėti, tiek pikiuoti
O kokio dydzio jau ispikiavot? Pas mane truputy istyse daigeliai. Bet dar be tikruju lapeliu
QUOTE(sena pažįstama @ 2015 01 25, 09:04)
Ačiū už info. Kaip tik ateina priešpilnis. Tai palauksiu kelias dieneles.