Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus!

dute1 thumbup.gif Ir aš svajoju apie varškinį tinginį su mėlynėmis ir avietėmis... rolleyes.gif

Dikse, visgi aš galvoju, kad tie 3 cm turėjo įtakos torto aukščiui... Gal kitą kartą reikėtų daryti daugiau įdaro, kad tortas gražiau atrodytų g.gif
Atsakyti
Sėdžiu aš čia ir tiesiog grožiuosi patiekalų nuotraukomis. Galvoju, kada galėsiu visų pasigamint ir paragaut. Nesulaukiu jau... essen.gif

Jau išbandėm su sese kartu kopūstų apkepą - labai super gavosi, taip paprasta ir taip niam niam biggrin.gif
Šiandien gaminom tą taip visų išgirtąjį ir populiarųjį varškinį tinginį su persikais, kriaušėm ir braškėm.
Jau dabar įsivaizduoju kaip valgysiu.

Atsakyti
nengamo, Ugnuže, Jurgand 4u.gif biggrin.gif

O šįryt vaikams vėl kepiau blynų smile.gif

user posted image

Varškiniai blynai su grietine

4 kiaušiniai (atskirti trynius ir baltymus)
200 g varškės
200 g grietinės
180 ml miltų
¾ a. š. kepimo miltelių
¼ a. š. druskos
3 – 4 v. š. cukraus

Kiaušinio trynius išplakti iki purumo. Įmaišyti varškę ir grietinę. Miltus sumaišyti sus kepimo milteliais, druska bei cukrumi ir persijoti į varškės masę. Išmaišyti. Kiaušinio baltymus išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
Kepti įkaitintoje keptuvėje šlakelyje aliejaus, kol susidarys burbuliukai (susprogęs burbuliukas turi nebesusilieti), tada apversti ir kepti, kol apskrus.

P. S. blynai labai minkšti ir purūs... Valgėme su ubuolių koše... rolleyes.gif
Atsakyti
Šiandien gaminu kalakutienos vyniotinį su sūriu smile.gif Ragausim, kas gausis thumbup.gif


labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
na sonatina,negaliu taves nepagyrus,kad esi tikra saunuole.as dariau tavo varskes tingini,gavosi thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif .ir toliau lauksiu tavo receptu.
Atsakyti
Jungiuosi ir aš į Sonatinos gerbėjų būrį thumbup.gif Ačiū ačiū ir dar kartą ačiū už nuostabius patiekalus, paįvairinančius mūsų valgiaraštį mirksiukas.gif

Norėjau paklausti, kokio tirštumo turi būti citrininio torto varškės masė? Nesu su tokių tortų dariusi, tai nežinau, ar ji turi būti grietinės skystumo ar tirštesnė g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sesyte: 28 liepos 2006 - 19:22
paprasta thumbup.gif Smagu, kad vyniotinis patiko smile.gif

gyteni, ačiū smile.gif Ir aš dar noriu varškinio tinginio... ax.gif

sesyte, ačiū ax.gif O citrininio torto masė, man regis, kaip grietinė, į formą susipila, nereikia dėti šaukštu g.gif
Atsakyti
Sonatina, labai ačiū už puikius receptus aciuks.gif Dar neteko matyti vienoj vietoj tiek daug žemiškai paprastų, bet dangiškai skanių receptų 4u.gif
Šiandien kepiau cukinijų ir tuno pyragą, tai išėjo super duper thumbup.gif Tiesa, aš vietoj tuno dėjau kalakutienos kumpį ax.gif Ir kartu norėjau paklausti: tešlą atšaldyti reikai dėti į šaldytuvą ar šaldiklį? unsure.gif Aš tešlų daryme visiškai nepatyrus, tai dėjau į šaldytuvą, bet tešla nelabai kočiojosi, tai su ranka po formą ištiesiau blush2.gif





Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 07 28, 20:38)
sesyte, ačiū ax.gif O citrininio torto masė, man regis, kaip grietinė, į formą susipila, nereikia dėti šaukštu g.gif


Ačiū, tokia man ir gavosi. Pažiūrėjau, jau stingsta thumbup.gif Nors is pradžių labai bijojau, kad per skysta ta masė doh.gif
Atsakyti
Šiandien visą dieną sukau galvą, ką padaryti su šaldytuve gulinčiu faršu ir gavosi štai kas... rolleyes.gif

user posted image

Mėsos kukuliai bulvinėje tešloje

Tešlai
100 ml bulvių piurė miltelių
500 ml miltų
200 g sviesto
1 a. š. kepimo miltelių
200 ml šalto vandens

Kukuliams
100 ml ryžių
250 g mėsos faršo
1 svogūno galvutė
1 a. š. druskos
1 a. š. maltos paprikos
1 v. š. saldaus čili padažo
300 ml tarkuoto fermentinio sūrio
1 kiaušinis
maltų juodųjų pipirų, kapotų petražolių

. Sumaišyti piurė miltelius su miltais ir kepimo milteliais. Sudėti kubeliais supjaustytą sviestą. Mikseriu maišyti, kol susidarys nedideli trupinėliai. Nenustojant maišyti supilti vandenį ir dar maišyti, kol gausis tešla. Suvynioti tešlą į plėvelę ir dėti į šaldytuvą.
. Išvirti ryžius, nupilti šaltu vandeniu.
. Svogūną smulkiai supjaustyti ir apkepinti šlakelyje aliejaus ar sviesto.
. Sumaišyti faršą su kiaušiniu, ryžiais, prieskoniais, svogūnu, sūriu.
. Tešlą padalinti į 20 gabaliukų. Iš kiekvieno iškočioti apskritimą ir įkloti į riebalais pateptą ar padengtą popierine formele keksiuko formą. Tešlos turi būti virš formelės ribų. Dėti 3 – 4 šaukštelius įdaro ir tešlos kraštelius šiek tiek apspausti, suformuojant kraštą.
. Kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje ~ 20 min.

P.S. tai tikrai labai skanu... Ryžius virti tingėjau, tai nedėjau visai... Svogūno irgi nekepinau, vietoj jo įdėjau šaukštą svogūnų sriubos miltelių... blush2.gif Faršo dėjau daug – po 2 šaukštus, tad kepiau 30 min. Dariau su kalakutienos faršu... Tešla labai minkšta, tad kočiojau ant miltais pabarstyto paviršiaus smile.gif

user posted image
Atsakyti
prieblanda, jeigu noriu, kad tešla greičiau atšaltų, įmetu į šaldiklį, o šiaip tai šaldau šaldytuve... Teoriškai reikėtų pašaldyti bent valandą, bet dažniausiai nėra laiko... ax.gif Šiaip tokias minkštas tešlas geriausiai kočioti ant plėvelės, uždengus tešlą kitu plėvelės gabalu smile.gif Tada nuėmus viršutinę plėvelę nesunku įkloti į formą apvertus, o tada tereikia nuimti apatinę plėvelę smile.gif

sesyte, tikiuosi tortas pavyks ir patiks 4u.gif

Jutare ax.gif

Atsakyti
Šiandien pusryčiams prikepiau Varškiniu blynu šeiminai labai patiko thumbup.gif
Tik nesigavo tokie putlus kaip pastave g.gif
Atsakyti