Šiandien visą dieną sukau galvą, ką padaryti su šaldytuve gulinčiu faršu ir gavosi štai kas...
Mėsos kukuliai bulvinėje tešloje Tešlai
100 ml bulvių piurė miltelių
500 ml miltų
200 g sviesto
1 a. š. kepimo miltelių
200 ml šalto vandens
Kukuliams
100 ml ryžių
250 g mėsos faršo
1 svogūno galvutė
1 a. š. druskos
1 a. š. maltos paprikos
1 v. š. saldaus čili padažo
300 ml tarkuoto fermentinio sūrio
1 kiaušinis
maltų juodųjų pipirų, kapotų petražolių
. Sumaišyti piurė miltelius su miltais ir kepimo milteliais. Sudėti kubeliais supjaustytą sviestą. Mikseriu maišyti, kol susidarys nedideli trupinėliai. Nenustojant maišyti supilti vandenį ir dar maišyti, kol gausis tešla. Suvynioti tešlą į plėvelę ir dėti į šaldytuvą.
. Išvirti ryžius, nupilti šaltu vandeniu.
. Svogūną smulkiai supjaustyti ir apkepinti šlakelyje aliejaus ar sviesto.
. Sumaišyti faršą su kiaušiniu, ryžiais, prieskoniais, svogūnu, sūriu.
. Tešlą padalinti į 20 gabaliukų. Iš kiekvieno iškočioti apskritimą ir įkloti į riebalais pateptą ar padengtą popierine formele keksiuko formą. Tešlos turi būti virš formelės ribų. Dėti 3 4 šaukštelius įdaro ir tešlos kraštelius šiek tiek apspausti, suformuojant kraštą.
. Kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje ~ 20 min.
P.S. tai tikrai labai skanu... Ryžius virti tingėjau, tai nedėjau visai... Svogūno irgi nekepinau, vietoj jo įdėjau šaukštą svogūnų sriubos miltelių...

Faršo dėjau daug po 2 šaukštus, tad kepiau 30 min. Dariau su kalakutienos faršu... Tešla labai minkšta, tad kočiojau ant miltais pabarstyto paviršiaus