Heiki Heiki!, rutulux, sirse, ačiū
kriziuk, gal daržoves kepinai didesniame aliejaus kiekyje?

Kažkaip nepamenu, kad man būtų buvę labai riebu...

Gal galima kitą kartą būtų galima pasistengti nuvarvinti aliejų nuo daržovių ir užbalinti sriubą pienu...
O šįryt pusryčiams iškepiau blyną orkaitėje
Blynas su obuoliaisTešlai:
240 ml pieno
4 kiaušiniai
3 v. š. cukraus
1 a. š. vanilės
¼ a. š. druskos
¼ a. š. cinamono
160 ml miltų
2 v. š. sviesto
2 dideli obuoliai
3 v. š. rudojo cukraus
cukraus pudros
Įkaitinti orkaitę iki 200 C.
Paruošti tešlą (sumaišyti visus tešlos ingredientus). Dėti sviestą į kepimo formą ir statyti į orkaitę 5 minutėms. Išimti iš orkaitės, ir sukiojant paskleisti sviestą po formą. Sudėti nuluptus ir riekutėmis supjaustytus obuolius, pabarstyti cukrumi ir 10 minučių dėti į orkaitę (vieną kartą apversti).
Supilti tešlą ir kepti orkaitėje dar 20 min.
Prieš patiekiant pabarstyti cukraus pudra. Jeigu tingisi kepti obuolius orkaitėje, galima apkepti keptuvėje...
O pietums valgėme risotto...
Risotto su vištiena3 v. š. sviesto
500 g vištienos filė, supjaustytos juostelėmis
1 2 skiltelės česnako
1 ½ puodelio ryžių
100 g pievagrybių, supjaustytų riekelėmis
3 svogūnų laiškai, sukapoti
3 puodeliai vištienos sultinio
1 a. š. baziliko
1 puodelis tarkuoto fermentinio sūrio
Didelėje keptuvėje ištirpinti 1 v. š. sviesto, Sudėti vištieną ir ant vidutinės ugnies kepinti nuolat maišant, kol parus (apie 5 minutes). Išimti vištieną iš keptuvės. Sudėti likusį sviestą, ryžius ir česnaką (išspaustą spaudykle) ir kepinti nuolat maišant apie 5 minutes. Sudėti svogūnus ir pievagrybius. Kepti maišant, kol grybai suminkštės, apie 2 minutes. Supilti vištienos sultinį ir baziliką. Užvirti, uždengti dangčiu ir virti 15 minučių. Atsargiai įmaišyti vištieną ir dar pavirti apie 5 minutes. Įmaišyti sūrį ir patiekti.
P. S. puodelis - 236 ml. Vietoje svogūnų laiškų naudojau svogūno galvą, kurią pirmiausiai apkepinau svieste, o tada sudėjau vištieną. Kartu su pievagrybiais sudėjau morką ir kaliaropę, supjaustytas kubeliais. Prieš dėdama atgal vištieną, dar įbėriau saują šaldytų žirnelių... Labai skanu...