Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas, 27 tema, dalin

QUOTE(matuke @ 2014 05 21, 21:51)
Nu taip, tai ir yra skiriamasis sraigiu-sliuzu  pozymis  smile.gif
Papildyta:
Sakykit , kas dar gali zemeje gyventi ir oavirsiuje urvelius palikti mazdaug pirsto storio?
Kurkliu savo kieme niekad nesu maciusi, bet jau kelinta sezona pastebiu pavirsiuje paeizejusia zeme, lakrapstau ir randu tokias landas, niekaip nesuprantu kas do gyventojai g.gif:

Pas mane tas pats g.gif Ir taip pat kurklių niekada pas save nemačiau ir jokios jų žalos nesu patyrusi. Tačiau pas mane aplink daug lazdynų o juose karkvabalių. Kažkodėl man pirma mintis kad čia jie kažkaip slepiasi. Vienu metu tos skylės atsiranda o paskui nebebūna. Gal tiesiog išsirita karkvabaliai ir išskrenda g.gif Nes tų lervų tai sloinikais randu pavasarį, vištoms būna balius ax.gif
Atsakyti
Aš kirstukus įtarinėju, katės dažnai mažų peliukų parsineša įsikandusios g.gif
Atsakyti
tai, kad kirstukai tikrai ne piršto storio, o grambuoliai ar mažesni karkvabaliai tikrai šiuo metu lenda iš žemių, t.y. iš vikšro tampa vabalais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciocė @ 2014 05 22, 11:37)
Šiaip jau kaip tik kurkliai ir palieka tokius urvelius. O juos pamatyti, tai taip pat kaip ir kurmius- laimės dalykas.
Pavasarį jie specifinį garsą "vestuvinį" skleidžia. Aš keletą mamos darže įsitaisiusių pagal tą garsą ir pagavus esu. Tai likusieji matyt išsilakstė pasibaisėję tokiu genocidu  biggrin.gif  Arba katinas išgaudė-turi mama tokį pagerintą, net kurmius išsikasa  thumbup.gif

Nu as irgi manau kad kurkliu panasios landos turetu buti, bet kaip ir RutaMeta niekad jokios zalos nesu patyrusi nei gelyne nei siltnamyje g.gif bet iena vakara girdejau toki kurkima , ne svirplys ir ne varles , ir kurke labai ilgai be pertraukos. Tiesa ne mano kieme, o kazkur pievose, nes uz tvoros du sklypai neuzstatyti ir dar pamiske su pieva ....

Sakykit, o kurkliai tomis paciomis landomis naudojasi ar vis naujas rausia? Ikasciau koki bambali su alum g.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2014 05 22, 12:45)
Nu as irgi manau kad kurkliu panasios landos turetu buti, bet kaip ir RutaMeta niekad jokios zalos nesu patyrusi nei gelyne nei siltnamyje g.gif  bet  iena vakara girdejau toki kurkima , ne svirplys ir  ne varles , ir kurke labai ilgai be pertraukos. Tiesa ne mano kieme, o kazkur pievose, nes uz tvoros du sklypai neuzstatyti ir dar pamiske su pieva ....

Sakykit, o kurkliai tomis paciomis landomis naudojasi ar vis naujas rausia? Ikasciau koki bambali su alum  g.gif

http://lt.wikipedia....asis_grambuolys
Ar tokių lervų niekada neradot pas save? Aš jų daug randu, ypač kur derlinga, mulčiuota ar lapų pūvančių yra. Kaip tik užvakar mulčiuotam braškyne tų skylučių pilna, bet krūmeliai nepažeisti. Tiesiog kaip piršto durta skylė žemėje. Aš vistik manau kad tai jie yra mano "svečiai".
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2014 05 22, 14:10)
Ar tokių lervų niekada neradot pas save? Aš jų daug randu, ypač kur derlinga, mulčiuota ar lapų pūvančių yra. Kaip tik užvakar mulčiuotam braškyne tų skylučių pilna, bet krūmeliai nepažeisti. Tiesiog kaip piršto durta skylė žemėje. Aš vistik manau kad tai jie yra mano "svečiai".

tos lervos skylučių nepridaro. jos gyvena po žeme ir nelenda į paviršių. karkvabaliai padėjo ir dingo, o jos minta šaknimis.
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2014 05 22, 15:10)

Nu ne schmoll.gif
Ir skyles pas mane ne "pirstu zemyn durta" o horizontalios transejos, tos kur aptinku, tai koks 1cm po zeme, nes vizualiai matosi kad zeme paeizejusi, pakrapstau ir randu, o po lietaus tai isplauti, atviri tie takai palieka. Tikiu kad ju yra ir giliu, nu zodziu, dabar daar bjsiu paranojike del kurkliu. I viena tokka skyle pyliau aliejaus su vandeniu- niekas neislindo, pabandysiu nugirdyti bestijas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 05 22, 15:31)
tos lervos skylučių nepridaro. jos gyvena po žeme ir nelenda į paviršių. karkvabaliai padėjo ir dingo, o jos minta šaknimis.

pačios lervos nea, bet kai iš lervų išsirita vabalas, tai jis kepurnėjasi lauk ir padaro tas skylutes. Arba, kai suaugėlis įsikasa padėti kiaušinius. Matukes atveju gali būti ir kurklys, ir driežiukas g.gif

Atsiprašau blush2.gif , bet dar vieną takelių rausėją prisiminiau. Nu gi, mažyčiai rupūžiukai karštomis dienomis taip pat rausiasi paviršiumi, ieško kur pasislėpti. Vakare rausiasi į paviršių ( tikrai ne statmenai). Buvo ne kartą, kai tekančiu vandeniu ar kastuvėlių ieškojau landos pabaigos mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 22 gegužės 2014 - 15:08
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 05 22, 15:57)
pačios lervos nea, bet kai iš lervų išsirita vabalas, tai jis kepurnėjasi lauk ir padaro tas skylutes. Arba, kai suaugėlis įsikasa padėti kiaušinius. Matukes atveju gali būti ir kurklys, ir driežiukas  g.gif

Pas mus sodyboj tokių skylių irgi daug. Kurkliai nieko nugalabyje nėra smile.gif O driežų tai daug . Dabar pavasarį gražūs ,"pasipuošę"....
Nurašysiu driežams smile.gif Dėkui
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 05 22, 15:57)
pačios lervos nea, bet kai iš lervų išsirita vabalas, tai jis kepurnėjasi lauk ir padaro tas skylutes. Arba, kai suaugėlis įsikasa padėti kiaušinius. Matukes atveju gali būti ir kurklys, ir driežiukas  g.gif

Atsiprašau  blush2.gif , bet dar vieną takelių rausėją prisiminiau. Nu gi, mažyčiai rupūžiukai karštomis dienomis taip pat rausiasi paviršiumi, ieško kur pasislėpti. Vakare rausiasi į paviršių ( tikrai ne statmenai). Buvo ne kartą, kai tekančiu vandeniu ar kastuvėlių ieškojau landos pabaigos  mirksiukas.gif

Jeeeeee, buna gelyne drieziuku thumbup.gif
Nors netikiu kad jie raustusi kietoj zemej, pvz po supynem imintam plote,kur irgi buvau radus viena prarausima, bet tiek to, lai buna driezai , kol pomidorai sveiki tai nelabai ir stresuoju biggrin.gif
Atsakyti
Nu šiaip jau driežai tokių tranšėjų nekasa biggrin.gif O jeigu jau kalbant apie kurklius, tai jeigu jų ne šimtai sklype, tai žalos labai ir nemapatysi. Jie augalų neiškelia berausdami, kaip kurmiai, o ir augalams žala minimali-gi visdėlto vabalas, ne karvė, nors ir labai bjaurus biggrin.gif
Matuke, va čia galima pasiklausyt kurklio "dainos" ir žinosi, ar tai ką tu girdėjai šito padaro ar kažko kito:
http://www.sodininka...pa-gryllotalpa/
Atsakyti
nukreipiant tema nuo lervu ir skyluciu... biggrin.gif kas per skraidantys vabaliukai maziukai (juosvis lyg) niokoja ir prakandzioja daug skyluciu pekinuose ir brokoliuose? Kaip sustabdyti, nes kokiu tempu jie grauzia derliaus tikrai nesulauksiu.. Beje, ridikai irgi dauguma koreti, panasu to paties kenkejo darbas doh.gif
Atsakyti