Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas, 27 tema, dalin

QUOTE(bimbaM @ 2014 05 23, 00:00)
nukreipiant tema nuo lervu ir skyluciu... biggrin.gif  kas per skraidantys vabaliukai maziukai (juosvis lyg) niokoja ir prakandzioja daug skyluciu pekinuose ir brokoliuose? Kaip sustabdyti, nes kokiu tempu jie grauzia derliaus tikrai nesulauksiu..  Beje, ridikai irgi dauguma koreti, panasu to paties kenkejo darbas doh.gif

spragės. Kaip sustabdyti nežinau, jei jau jų yra, tai niekaip... unsure.gif nebent nuodus purkšti. Reikėjo pasodinus iš karto dengti agroplėvele.
Atsakyti
QUOTE(Ciocė @ 2014 05 22, 11:37)
Šiaip jau kaip tik kurkliai ir palieka tokius urvelius. O juos pamatyti, tai taip pat kaip ir kurmius- laimės dalykas.
Pavasarį jie specifinį garsą "vestuvinį" skleidžia. Aš keletą mamos darže įsitaisiusių pagal tą garsą ir pagavus esu. Tai likusieji matyt išsilakstė pasibaisėję tokiu genocidu  biggrin.gif  Arba katinas išgaudė-turi mama tokį pagerintą, net kurmius išsikasa  thumbup.gif

Jau esu klausius to iraso. Vakar vakare isejau i lauka to kurkimo isiklausyti. Manau kad apylinkese vistii yra kurkliu ....
Na, bet pas mane yra ir kurmiu, ir varliu, ir driezu, manau kad populiacija kontroliuojama biggrin.gif
Atsakyti
Spragės labai mėgsta karštą orą. Jei bijote chemijos, tai kokias česnakų ar pomidorų ištraukas galima naudoti.
O ridikėliai porėja irgi nuo karšto oro ir drėgmės trūkumo. Skaitoma, kad nuo gegužės pradžios iki rugpjūčio pabaigos jų net sėti neverta. Nors dabar yra veislės, kurios skirtos vasaros derliui, bet tuo daugiau užsiima profesionalūs augintojai, kai sudaro visas įmanomas sąlygas.
Atsakyti
O kas gali grauzti pati ridikeli, ne lapus? Ir matosi, kad su tokiais gerais dantim

Kazkur skaiciau, kad varnalesu lapu mirkalas tinka visokiems lapus grauziantiems naikinti. Trecdalis kibiro smulkintu lapu ir vandens kiek liko vietos. Purksti po 3 paru. Pati dar nebandziau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lora111: 23 gegužės 2014 - 07:19
QUOTE(rytorasa @ 2014 05 23, 06:59)
Reikėjo pasodinus iš karto dengti agroplėvele.

tai kad ir po agro viskas apgraužta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 05 23, 10:24)
tai kad ir po agro viskas apgraužta  smile.gif

Taigi,kad palenda ir po agro.Pas mani vienoj vietoj visi ridikėlių lapai nuolat sušaudomi uždengti.Kitoj net nedangstyti nerušiojami g.gif .
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 05 23, 07:09)
Spragės labai mėgsta karštą orą. Jei bijote chemijos, tai kokias česnakų ar pomidorų ištraukas galima naudoti.
O ridikėliai porėja irgi nuo karšto oro ir drėgmės trūkumo. Skaitoma, kad nuo gegužės pradžios iki rugpjūčio pabaigos jų net sėti neverta. Nors dabar yra veislės, kurios skirtos vasaros derliui, bet tuo daugiau užsiima profesionalūs augintojai, kai sudaro visas įmanomas sąlygas.

Jei jos megsta sausa ora, kazin ar padetu vien tik daznas laistymas.. Dar radau, kad nuo spragiu turetu salia auginamos salotos apsaugoti, pelynas (cia irgi istrauka turbut). Ridikus raso, kad kelio dulkemis galima apibarstyti, tik kopustams cia jau netinka, arba tabako dulkiu ir pelenu misiniu. Gal kas bande siuos variantus, ar padejo? Reiks viska bandyt, nes jei nugriaus virsunes, tikrai nieks neuzaugs..
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 05 23, 10:24)
tai kad ir po agro viskas apgraužta  smile.gif

man pasisekė lauke po agro ridikėlius užauginti. Anksti pasėjau, tai spragių nebuvo. Tiesa, keletą šliužai aprgaužė... doh.gif O va, jeigu jau spragių yra, tai žinoma, genk nedengęs... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2014 05 23, 12:48)
man pasisekė lauke po agro ridikėlius užauginti. Anksti pasėjau, tai spragių nebuvo. Tiesa, keletą šliužai aprgaužė...  doh.gif O va, jeigu jau spragių yra, tai žinoma, genk nedengęs...  unsure.gif

Pelenai kažkiek padeda , nebe taip skanu .
Atsakyti
Kaip pas jus laikosi avietės.Aš kažkodėl turiu įtarimą,kad per anksti krauna žiedus,ar aš klystu.Turėtų duoti derlių vasaros pabaigoj,rudenį,o jos jau krauna žiedynus. g.gif
Atsakyti
Pirmosios uogeles mano sodelyle ...

user posted image
Papildyta:
QUOTE(aurute66 @ 2014 05 24, 14:15)
Kaip pas jus laikosi avietės.Aš kažkodėl turiu įtarimą,kad per anksti krauna žiedus,ar aš klystu.Turėtų duoti derlių vasaros pabaigoj,rudenį,o jos jau krauna žiedynus. g.gif

Pas mane Polana ,tai dar nematyt ziedu ,is vis kazkaip man jos per mazos g.gif
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2014 05 24, 12:15)

Jei tai vienaderlės avietės, tai visai normalu. Pas mane seniausiai žydi. Netgi Polana gali būti dviderlė. Jei rudenį derėjo ir stiebai liko, jie žydi ir duos derlių vasarą, o paskui nudžius.
Atsakyti