Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas, 27 tema, dalin

QUOTE(aurute66 @ 2014 05 25, 15:24)
as taip pat buvau nupjovusi rudeni,sprindzio dydzio palikus.O dabar jau grazus krumai ir krauna ziedus doh.gif

Norint, kad derlius būtų rudenį, reikia kirpti trumpiau, kokie 5-6 cm nuo žemės. Tada šalia pernykščio kelmelio želia nauji ūgliai (ant kurių bus uogos), o ne senas kelmas augina šoninius ūglius...
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2014 05 25, 17:06)
Aš nieko joms nedarau. Nekreipiu dėmesio. Būna ir kolonijų, ir pavienių. Derlaius užtenka visiems biggrin.gif

Dėkui, tada ramiai gyvensiu wink.gif tiesiog daržo naujokams kyla tokių klausimų, kad patyrusiems gal juokinga:)
Atsakyti
QUOTE(bimbaM @ 2014 05 23, 00:00)
nukreipiant tema nuo lervu ir skyluciu... biggrin.gif  kas per skraidantys vabaliukai maziukai (juosvis lyg) niokoja ir prakandzioja daug skyluciu pekinuose ir brokoliuose? Kaip sustabdyti, nes kokiu tempu jie grauzia derliaus tikrai nesulauksiu..  Beje, ridikai irgi dauguma koreti, panasu to paties kenkejo darbas doh.gif

pas mane su ridikais tas pats...nespėjo išlįsti iš po žemių, o jau buvo skylėti
Atsakyti
Labukas visoms, prieš savaitę nuskyniau pekino kopūstą jo svoris buvo 1,1 kg. manau tikrai nemažas ax.gif . Labai skanu thumbup.gif trys buvo, vakar paskutinį nuroviau augo šiltnamyje. Veilė Manoko. Sėti buvo kovo pačioj pradžioj. Kiti persodinti lauke į žiedus išėjo kame šaknys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asta ir G: 26 gegužės 2014 - 09:52
QUOTE(Asta ir G @ 2014 05 26, 10:51)
Labukas visoms, prieš savaitę nuskyniau pekino kopūstą jo svoris buvo 1,1 kg. manau tikrai nemažas  ax.gif . Labai skanu  thumbup.gif  trys buvo, vakar paskutinį nuroviau augo šiltnamyje. Veilė Manoko. Sėti buvo kovo pačioj pradžioj. Kiti persodinti lauke į žiedus išėjo kame šaknys.

Maniškiai irgi eina į žiedus tie kurie buvo susodinti anksti, prieš šalnas. Manau, kad dėl tų šalnų jie taip elgiasi.
Atsakyti
QUOTE(rim @ 2014 05 26, 10:06)
Maniškiai irgi eina į žiedus tie kurie buvo susodinti anksti, prieš šalnas. Manau, kad dėl tų šalnų jie taip elgiasi.

maniškiai eina kažkam į skrandį. Jau dabar matau, kad nieks jiems nepadeda - anei pelenai, anei plėvelė. Paragaut nebeturiu vilties. Matyt, daugiau nė neauginsiu.
Atsakyti
QUOTE(rim @ 2014 05 26, 11:06)

Diena per ilga . Galima patrumpinti -apvožti dėže kokia 16 val .
Atsakyti
Tai va dabar ir galvoju ar čia šalnos ar tas dienos ilgumas kaltas.
Atsakyti
Sveiki.Avieciu lapai pradejo geltonuot verysad.gif .Turiu arkliu meslo,jam 3metai.Noriu padaryti rauga.Gal kas zino kiek i kibira det meslo ir vandens,kiek raugint ir kokiu santykiu praskiest kad palaistyt avietes g.gif help.gif help.gif help.gif help.gif help.gif
Atsakyti
QUOTE(Asta ir G @ 2014 05 26, 11:08)
Tai va dabar ir galvoju ar čia šalnos ar tas dienos ilgumas kaltas.

Pas mane šiltnamyje toli gražu iki pjovimo,o lauke tai visai suvargę,bandžiau ir dengt,ir ne.Šiltnaminių labai stori dideli lapai dedasi ant žemės,gal juos nuskinti,o viduriukas lyg ir bando kažka sukti g.gif
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2014 05 26, 12:59)
Pas mane šiltnamyje toli gražu iki pjovimo,o lauke tai visai suvargę,bandžiau ir dengt,ir ne.Šiltnaminių labai stori dideli lapai dedasi ant žemės,gal juos nuskinti,o viduriukas lyg ir bando kažka sukti g.gif

Aš lapų neskyniau. Gražius lapus į sriubą sudėjau. Jie buvo labai dideli kaimynė sako galima bandas kepti biggrin.gif . Dzūkų patiekalas mirksiukas.gif . Jei jau matosi nors mažytis viduriukas trys savaitės ir valgysit. Pernai pirmą skyniau birželio apie 10 d. Šiemėt norėjau anskčiau ir gavosi. Man jie labai skanūs salotoms.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asta ir G: 26 gegužės 2014 - 12:29
QUOTE(rionka @ 2014 05 26, 12:58)
Sveiki.Avieciu lapai pradejo geltonuot verysad.gif .Turiu arkliu meslo,jam 3metai.Noriu padaryti rauga.Gal kas zino kiek i kibira det meslo ir vandens,kiek raugint ir kokiu santykiu praskiest kad palaistyt avietes  g.gif  help.gif  help.gif  help.gif  help.gif  help.gif

Kadangi jau gerokai pastovėjęs tas mėšlas,tai dėkit kokį trečdalį kibiro,užpilkit vandeniu ir kai taip karšta,išrugs per savaitę tikrai.Skiesti 1 litrą raugo 10 l vandens.Galit dar kokių dilgėlių įmest papildomai į tą raugyklą.
QUOTE(Asta ir G @ 2014 05 26, 13:25)
Aš lapų neskyniau. Gražius lapus į sriubą sudėjau. Jie buvo labai dideli kaimynė sako galima bandas kepti  biggrin.gif . Dzūkų patiekalas  mirksiukas.gif .

Nu jau ,Asta, dzūkai bandų ant pekino kopūstų tai tikrai nekepa tongue.gif Gerai,kad man anie neskanūs,tie pekinai,bo išaugint anikaip neišeitų.Bandė anyta porą metų augint,dangstyt:galvas suka,ale kaip švediškas stalas visiems,kas koseres turi darže rolleyes.gif
Atsakyti