Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas, 27 tema, dalin

QUOTE(rytorasa @ 2014 05 27, 15:51)
žinoma, kad nenaudinga. Kai tu eini iš vien su gamta, o ne prieš gamtą, patampi nepriklausomas, neneši niekam pelno. O tai daug kam nenaudinga ir baisu...  smile.gif Dėl to info slepiama. O va apie intensyvų žemės ūkį, apie mineralines trąšas, insekticidus, herbicidus ir pan. informacijos labai daug...  biggrin.gif Taigi bijoma prarasti aukso gyslą.  Labai teisingi žodžiai, kad pats didžiausias kenkėjas yra žmogus...

Na kaip pagalvoji, tai tikrai yra daug būdų kaip apsieiti be chemijos. Kad ir pomidorų purškimas asiūkliais. Dabar vynuogių temoje parašė, kad ir nuo miltligės asiūkliais vynuoges galima purkšti. Bet forume niekas tikriausiai ir neatkreipė dėmesio į tuos asiūklius, krypsta kalba apie chemiją verysad.gif Ir taip dažniausiai, išskyrus kelias temas, mergaičių ekologių fanačių bigsmile.gif
Atsakyti
forume net labai kreipia dėmesį į asiūklius, ieško efektyviausio herbicido cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 05 27, 16:53)
forume net labai kreipia dėmesį į asiūklius, ieško efektyviausio herbicido  cool.gif

Turėjau mintyje Vynuogių forume mirksiukas.gif bet gal aš jau nebesupratau kažko pas juos mastau.gif
Pati esi, viena iš nedaugelio siūlanti auginti augalus ekologiškai ir natūralius kovos su kenkėjais būdus thumbup.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 05 27, 15:53)
forume net labai kreipia dėmesį į asiūklius, ieško efektyviausio herbicido  cool.gif

taip taip... būtų juokinga, jei nebūtų graudu... doh.gif verysad.gif

Papildyta:
QUOTE(Para @ 2014 05 27, 15:58)
Turėjau mintyje Vynuogių forume  mirksiukas.gif bet gal aš jau nebesupratau kažko pas juos mastau.gif

manau, nesupratot Gaudvilės minties. Norėta pasakyti, kad žmonės ieško veiksmingų herbicidų, kaip tuos asiūklius išnaikinti..
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2014 05 27, 17:00)
taip taip... būtų juokinga, jei nebūtų graudu...  doh.gif  verysad.gif
Papildyta:
manau, nesupratot Gaudvilės minties. Norėta pasakyti, kad žmonės ieško veiksmingų herbicidų, kaip tuos asiūklius išnaikinti..

Geriau skamba "nesupratai" mirksiukas.gif
na aš tai tundra, tikrai, pasižiūrėjau, kad apie herbicidus kalbėta blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif gėda pelėda hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2014 05 27, 16:03)
Geriau skamba "nesupratai"  mirksiukas.gif

ai, nesureikšminkim to "tu", "jūs"... irnesakyk.gif Aš žmogaus nepažįstu, nežinau jo amžiaus, tai taip kreipiuosi. Kitas dar supyks, kad tujinu... Visokių žmonių yra... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2014 05 27, 13:55)
Na kaip pagalvoji, tai tikrai yra daug būdų kaip apsieiti be chemijos.

koloradui aš dar neradau to gero būdo. Atsakingai pareiškiu - pelenai jiems buvę nebuvę. Jau tiek apipyliau, kad bulvių plotelis kaip iš siaubo filmo atrodė. Po dviejų dienų vėl choleros ryja.
Pelyno antpilą ir actą su soda dar pabandysiu. Bet kažko jau prarandu viltį..
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 05 27, 16:17)
koloradui aš dar neradau to gero būdo.

Man rodos Diasaja mulčiavimo temoje sakiusi yra, kad mulčiuotose šiaudais bulvėse nebūna koloradų, nes jiems žemė po šiaudais per šalta. Bet gal ji pati geriau papasakotų blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rim @ 2014 05 27, 15:40)
Man rodos Diasaja mulčiavimo temoje sakiusi yra, kad mulčiuotose šiaudais bulvėse nebūna koloradų

šitas variantas man visiškai netinka.. neturiu kuo mulčiuot savo plotų.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 05 27, 16:17)
Bet kažko jau prarandu viltį..

gal netyčia bandei čili ištrauka nupurkšt?

Nepamenu dabar tikslaus recepto ( Adija gal pagelbės 4u.gif ). Pati bulvių neauginu ir nėra kaip patikrinti, tais labai įdomu būtų. Tiesa, jei nieko nemaišau, tai kolorado lervos apatinėj lapo pusėj slepiasi, reiktų kažkaip pabandyt apačią lapų nupurkšt. Labai norisi padėti tau kovoje su koloradais 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 27 gegužės 2014 - 16:27
QUOTE(saintlina @ 2014 05 27, 16:53)
šitas variantas man visiškai netinka.. neturiu kuo mulčiuot savo plotų.

Na taip iš tikrųjų, visi ekologiniai būdai ir ėjimas išvien su gamta, taikytinas tik mažiems mėgėjiškiems ūkeliams. Tuo galima užsiimti kai augini tik savo šeimai.
Atsakyti
QUOTE(rim @ 2014 05 27, 16:40)
Man rodos Diasaja mulčiavimo temoje sakiusi yra, kad mulčiuotose šiaudais bulvėse nebūna koloradų, nes jiems žemė po šiaudais per šalta. Bet gal ji pati geriau papasakotų blush2.gif

Du metus po mulčiu bulves auginau - pirmais metais mačiau 1 kolorado vabalą, praėjusiais metais ne. Kaip ir vienkiemis , kaimynai už kokio kilometro. Nors visas kitas gyvis puola smile.gif
Kiek skaičius - jiems per kieti lapai būna ir žemė per šalta po mulču .
Atsakyti