Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas, 27 tema, dalin

QUOTE(adija5 @ 2014 05 26, 13:47)
Kadangi jau gerokai pastovėjęs tas mėšlas,tai dėkit kokį trečdalį kibiro,užpilkit vandeniu ir kai taip karšta,išrugs per savaitę tikrai.Skiesti 1 litrą raugo 10 l vandens.Galit dar kokių dilgėlių įmest papildomai į tą raugyklą.

Nu jau ,Asta, dzūkai bandų ant pekino kopūstų tai tikrai nekepa  tongue.gif Gerai,kad man anie neskanūs,tie pekinai,bo išaugint anikaip neišeitų.Bandė anyta porą metų augint,dangstyt:galvas suka,ale kaip švediškas stalas visiems,kas koseres turi darže rolleyes.gif

Kadangi dzūkai visuomet biedni buvo biggrin.gif tai ir ant pekino bandos keptos gerai būtų. Matai kopūsto lapų dar nėra tai jau kesinasi į mano pekinus biggrin.gif .
Atsakyti
Dėl pekino kopūstų. Turbūt dėl karščio nesuka galvų. Tie patys Manoko, ir dar kitos veislės turėjau, pernai rudenį galvas suko kuo gražiausiai.
Atsakyti
[quote=adija5,2014 05 26, 13:47]
Kadangi jau gerokai pastovėjęs tas mėšlas,tai dėkit kokį trečdalį kibiro,užpilkit vandeniu ir kai taip karšta,išrugs per savaitę tikrai.Skiesti 1 litrą raugo 10 l vandens.Galit dar kokių dilgėlių įmest papildomai į tą raugyklą.

4u.gif .kiek vienam krumeliui pilt ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(rionka @ 2014 05 26, 14:28)
4u.gif .kiek vienam krumeliui pilt ? g.gif

A ,velnias žino,niekad aviečių nelaisčiau ,pas man jos gražiai žalios ir be mėšlo ax.gif Kopūstui puslitruką maždaug duodu,tai anom daugiau reiktų bent trigubai,gal g.gif .Visas kitas daržoves su laistytuvu prasibėgu,tai gramais nematavau, kiek ten kuriai kliūva to marmalo schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2014 05 26, 14:25)
Dėl pekino kopūstų. Turbūt dėl karščio nesuka galvų. Tie patys Manoko, ir dar kitos veislės turėjau, pernai rudenį galvas suko kuo gražiausiai.

o kada sėjot rudeniniam derliui? lauke auginot?
Atsakyti
Šiemet gal kokie spragšių metai? g.gif Pas mus irgi ridikus, ropes sukapojo. Mano pastebėjimai: pelenai padeda nebent pačioj pradžioj, ko neįsisiautėjo. Ir šiaip tik iki pirmo lietaus. Ir dar, nežinau sutapimas ar ne, nesuvarpė eilės ridikėlių, šalia kurios tabako daigai buvo susodinti. Čia netyčia taip gavosi. Reiks gal rudediniam derliui sėjant ridikus vėl pabandyt dalį šalia tabako ir žiūrėt - pasiteisina ar ne.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo As ir Morka: 26 gegužės 2014 - 20:44
Pas mus jau noksta braškės (nuskyniau 12 vnt) kai dar valgomasis sausmedis pusiau žalias.

Ir žaliųjų amarų milijardai- apsėdo net pomidorus ir čilius, nekalbant apie obelis, trešnes bei moliūgus laukuose...
Atsakyti
QUOTE(Lakšmi @ 2014 05 25, 22:48)
tiesiog daržo naujokams kyla tokių klausimų, kad patyrusiems gal juokinga:)

Nėra juokingų klausimų. Yra tik neprotingi atsakymai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 05 26, 14:45)
A ,velnias žino,niekad aviečių nelaisčiau ,pas man jos gražiai žalios ir be mėšlo  ax.gif Kopūstui puslitruką maždaug duodu,tai anom daugiau reiktų bent trigubai,gal  g.gif  .Visas kitas daržoves su laistytuvu prasibėgu,tai gramais nematavau, kiek ten kuriai kliūva  to marmalo schmoll.gif

aciukas 4u.gif
Atsakyti
https://www.youtube....p;v=i0j7D0RREcM
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2014 05 27, 14:16)

Labai geras reportažas. Mačiau tą laidą per TV ir daugiau nei vienos g.gif . Nesupratau ar daugiau nebebuvo ar aš pražiopsojau. Bet, kaip suprantu, tai ši laida ir toks auginimo būdas daug kam nenaudingi mastau.gif O tai ir chemijos pramonė subankrutuotų, jei visi taip pradėtų viską auginti.
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2014 05 27, 14:34)
Labai geras reportažas. Mačiau tą laidą per TV ir daugiau nei vienos  g.gif . Nesupratau ar daugiau nebebuvo ar aš pražiopsojau. Bet, kaip suprantu, tai ši laida ir toks auginimo būdas daug kam nenaudingi mastau.gif O tai ir chemijos pramonė subankrutuotų, jei visi taip pradėtų viską auginti.

žinoma, kad nenaudinga. Kai tu eini iš vien su gamta, o ne prieš gamtą, patampi nepriklausomas, neneši niekam pelno. O tai daug kam nenaudinga ir baisu... smile.gif Dėl to info slepiama. O va apie intensyvų žemės ūkį, apie mineralines trąšas, insekticidus, herbicidus ir pan. informacijos labai daug... biggrin.gif Taigi bijoma prarasti aukso gyslą. Labai teisingi žodžiai, kad pats didžiausias kenkėjas yra žmogus...
Atsakyti