Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas, 27 tema, dalin

QUOTE(Dusia37 @ 2014 05 27, 16:29)
Du metus po mulčiu bulves auginau - pirmais metais mačiau 1 kolorado vabalą, praėjusiais metais ne.  Kaip ir vienkiemis , kaimynai už kokio kilometro.

Adija irgi savo miške be kaimynų be kolorado gyvena. Pas mus kaimas.. bulvių plotai aplink dideli. Nemanau, kad mulčiavimas padėtų, jei reikalas dėl vėsesnės žemės. Mačiau, kaip anie skraido. Tai grynas juokas pardūgzti nuo kaimynų.
Papildyta:
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 05 27, 16:17)
gal netyčia bandei čili ištrauka nupurkšt?

Ne, su čiliais nebandžiau. Nė nebeturiu džiovintų čilių.
Papildyta:
QUOTE(rim @ 2014 05 27, 16:20)
Na taip iš tikrųjų, visi ekologiniai būdai ir ėjimas išvien su gamta, taikytinas tik mažiems mėgėjiškiems ūkeliams. Tuo galima užsiimti kai augini tik savo šeimai.

pas mus šiaip ir yra tik sau viskas auginama smile.gif Na, nebent kažko ryškiai per daug užauga. Tik kad tėvai paukščius augina, jiems ir natūralius pašarus auginasi - tai ir bulvių, kopūstų, salotų, burokų ir kt. sodina daug. Šiemet ir kviečius sėjo, dar neaišku, kas tuos puls graužt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rim @ 2014 05 27, 16:40)
kad mulčiuotose šiaudais bulvėse nebūna koloradų, nes jiems žemė po šiaudais per šalta.

Galiu pasakyti, kad jau dabar yra koloradų, vakar sutryniau kelis sulipusius. Treti metai auginu ankstyvąsias po šiaudais, tai nė iš tolo negaliu lyginti su nemulčiuotom, ant nemulčiuotų nesulyginamai mažiau nei po šiaudais auginamų. Kai pradeda ristis lervos, nuo nedidelio ploto bulvių kas kelintą dieną pripurtydavau daaaauuuug į kibirą. (Prisiminusi net pasišlykštėjau, paskui nėr tos bjaurasties kur dėti, lipa kraštais, feeee) Bandžiau pamėtyti perpjautų bulvių, neužkibo nė vienas ant tokio masalo. A jie durni būtų, kad nuo jaunų minkštų lapų liptų ant kietų senienų g.gif

Neseniai rašiau čia, kad atseit geras būdas sodinant bulvę į duobę sykiu įdėti žuvies liekanų, tada koloradai negraužia g.gif Gaila, per vėlai sužinojau, sykiu su ankstyvosiomis būčiau pasodinusi ir strimėlių biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ponia Lylia: 27 gegužės 2014 - 16:47
QUOTE(ponia Lylia @ 2014 05 27, 17:45)
Treti metai auginu ankstyvąsias po šiaudais, tai nė iš tolo negaliu lyginti su nemulčiuotom, ant nemulčiuotų nesulyginamai mažiau nei po šiaudais auginamų.

Ta prasme - ant nemulčiuotų mažiau kolorado vabalų? Ar aš ne taip supratau?
Atsakyti
Man rodos Diasaja mulčiavimo temoje sakiusi yra, kad mulčiuotose šiaudais bulvėse nebūna koloradų, nes jiems žemė po šiaudais per šalta. Bet gal ji pati geriau papasakotų blush2.gif

mano bulvės mulčiuotos šiadais/žole. Koloradų nėra... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(rim @ 2014 05 27, 18:00)
Ta prasme - ant nemulčiuotų mažiau kolorado vabalų? Ar aš ne taip supratau?

Taip.
Kad ir šįvakar sutryniau apie kokius 7 koloradus ir nemažai pridėtų kiaušinių, bulvės- sprindis virš šiaudų, o jau lapai kitur apgraužti. Ir iš kur jie atsibasto, nėra arti bulvių laukų.
Atsakyti
Noreciau patarimo,ar esat auginusios bulves du kartus per metus.Labai ankstyvas po to normales, toje pasioje lysveje? Ar derlius normalus buna jei vieta nekeista?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 05 27, 17:41)
Ne, su čiliais nebandžiau. Nė nebeturiu džiovintų čilių.

Nugis,nuspirk ax.gif .Vis tiek kažką tiem koloradams pirksi.Receptas čia:
500ml H2O;
100gr maltų čili pipirų;
40ml augalinio aliejaus;
25ml muilo (be jokių kvapiklių, minkštiklių) ar žalio muilo.
Palaikyti 12-24val, nukošti ir 15ml skiesti 1l H2O.

Tiesa,aš daugiau čilių dėjau,bo sraigėm dariau,kad jom tuos pilvus graužtų.Beje,kopūstai ir moliūginiai palikti ramybėj,nes jau n kartų purškiau,tai anie,musėt,jau per aštrūs pasidarė biggrin.gif
Dėl kolorado nežinau,neturiu,bet gal nors kokius Ogius nuo kopūstų nupūsi . Aš vakar musę ant rožių purškiau ir kažkokį vabalą nuo lelijų.Šiandien dar negrįžo anie schmoll.gif
QUOTE(ponia Lylia @ 2014 05 27, 17:45)
Neseniai rašiau čia, kad atseit geras būdas sodinant bulvę į duobę sykiu įdėti žuvies liekanų, tada koloradai negraužia g.gif Gaila, per vėlai sužinojau, sykiu su ankstyvosiomis būčiau pasodinusi ir strimėlių biggrin.gif

Nugi daba užkask to mailiaus biggrin.gif Tiesa,jei tos Indijos bėgikės kolorado nelesa,tai gal kokie Kinietiški bėgūnai yr?Arba Korėjietiški ,bo ten viskas valgoma g.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 05 27, 21:25)
Nugis,nuspirk  ax.gif .Vis tiek kažką tiem koloradams pirksi.Receptas čia:
500ml H2O;
100gr maltų čili pipirų;
40ml augalinio aliejaus;
25ml muilo (be jokių kvapiklių, minkštiklių) ar žalio muilo.
Palaikyti 12-24val, nukošti ir 15ml skiesti 1l H2O.

Tiesa,aš daugiau čilių dėjau,bo sraigėm dariau,kad jom tuos pilvus graužtų.Beje,kopūstai ir moliūginiai palikti ramybėj,nes jau n kartų purškiau,tai anie,musėt,jau per aštrūs pasidarė  biggrin.gif
Dėl kolorado nežinau,neturiu,bet gal nors kokius Ogius nuo kopūstų nupūsi  . Aš vakar musę ant rožių purškiau ir kažkokį vabalą nuo lelijų.Šiandien dar negrįžo anie  schmoll.gif

Nugi daba užkask to mailiaus  biggrin.gif Tiesa,jei tos Indijos bėgikės kolorado nelesa,tai gal kokie Kinietiški bėgūnai yr?Arba Korėjietiški ,bo ten viskas valgoma g.gif

Ar tas mirkalas imtų amarą ant rožės?

Aš pati būnu panašį į indišką bėgikę, kai lakstau apie bulves naują koloradą pamačius biggrin.gif ir dar kartais nepadorias mantras kartoju doh.gif biggrin.gif

Ką tik savo sodo kalendoriuj perskaičiau, kad jei ant kopūstų padėsim nugenėtus pomidorų lapus, po 1 ant galvos, kol šviežūs skleidžia kvapą, netūps baltukai. Bet kad saulėtą dieną išdžiūtų turbūt per porą valandų g.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 05 27, 20:25)
Nugis,nuspirk  ax.gif

prie prieskonių ieškot? Aš jų kai nevalgau, tai ir nežinau ax.gif
Ačiū už receptuką 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2014 05 27, 21:34)
Ar tas mirkalas imtų amarą ant rožės?

Nežinau ax.gif Pas mani dar jokio amaro nėr,bet nupurškiau ir rožes,ir bijūnus ir viską iš eilės biggrin.gif
QUOTE(saintlina @ 2014 05 27, 21:46)
prie prieskonių ieškot? Aš jų kai nevalgau, tai ir nežinau  ax.gif

Nežinau irgi ax.gif Aš prieskonių prekybcentry neperku.Kadangi daug visokių naudoju,tai specializuotoj apsiprekinu.
Atsakyti
Man rodos Diasaja mulčiavimo temoje sakiusi yra, kad mulčiuotose šiaudais bulvėse nebūna koloradų, nes jiems žemė po šiaudais per šalta.

būna, bet žymiai vėliau. Šiuo metu apie 20 bulvių mulčiuota pjauta žole, tai ant vieno krūmo šiandien maždaug radau po 2-4 kolorado vabalus, o mulčiuotose šiauduose-nėra nei vieno. Nors bulvės yra viename plote.
Atsakyti
Buvau minejus apie varnalesu lapu triju dienu marmala visokiems lapus grauziantiems naikinti. Vakar nupurskiau, tiksliau iskisau ir istraukiau amarais aplipuia sakele. Siandien dar nera papildymo. Ar kad nusiplove, ar kad is tiesu suveike. Gal po dar poros dienu bus aiskus poveikis.

Skaiciau, kad baltiems drugeliams nemalonus salieru kvapas. Tik reikia beveik kas antra sodinti, kopustini ir salierus. Taip padariau. Bet dar viskas dengta tinklu nuo vabzdiu, tai kiek tai bus naudos, matysiu veliau.
Atsakyti