Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas, 27 tema, dalin

QUOTE(ingiote @ 2014 05 29, 19:44)
Diasaja,pamenu pirkote traktoriuka zolei pjauti. Tada buvo neaktualu, nes turejom mazai zemes. Norejau paklausti: kuo pries tai pjaudavot zole, koks sienaujamas plotas. Mes dabar turim apie 80 a pjaunamos zoles. Svarstom apie sienapjove (panasi i vejapjove,tik skirta pjauti aukstai zolei, be borteliu). Gal kas nors jau esat su tokiu daiktu susidure?

Is kuklios patirties galiu pasakyti, kad iki 40 aru plotui (pas mus kiemas toks), tai issiverciam su rimtesniu trimeriu. Bet yra dar virs dvieju hektaru pievos, tai jei planuojate isisavinti ta zeme, kaip pievute grazia, tai reikia traktoriuko rimtesnio sienavimui, o jei ne, tai tarkites su kuo,kad nupjautu jums ar nuganytu. Tik brangus reikalas gaunasi, nes ima 6 litus uz ara pjovimo, jei su kombainu kokiu nusienauja. Tai jei pora hektaru, tai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2014 05 30, 00:29)
*turim vejapjovę "Partner" (dabar kitoks pavadinimas „McCulloch“). Nusibodo keisti susidėvėjusius ratukus, o ir pjauti reikėdavo visą dieną (nuo ryto iki vakaro). Koks plotas? Nežinau. Gal bus apie 100 arų. Dabar vyras su traktoriuku per 2-3 val. pralekia  biggrin.gif
**Pirmą kartą girdžiu apie šienapjovę. Kokie jos privalumai?

Sienapjoves privalumai tokie, kad jineturi tu borteliu aplink peili tokiu dideliu, tai pjauna ir auksta zole, jos nesmulkina. Asdabar apie 30 aru pjaunu su vejapjive ir jau zagsiu, noriu traktoriaus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2014 05 29, 21:34)
doh.gif o joo.... šitų "eglučių" pas mane visur pilna... neįsivaizduoju kaip savo plotuose jas išnaikinti.

Kalkinkite savo plotus ir asiūklis pats dings, nes asiūklis-rūgščių dirvų augalas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rikara: 30 gegužės 2014 - 07:15
QUOTE(vaidastep @ 2014 05 29, 21:28)
Tai kad auga ju visur tai cia ne naujiena ,bet kad 20 cm cemento blokeli peraugtu tai dar nemaciau to biggrin.gif

asiūkliai išlindo iš 1,5 m aukščio smėlio krūvos, po apačia buvo plėvelė patiesta
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 30 gegužės 2014 - 07:21
QUOTE(Rikara @ 2014 05 30, 07:14)
Kalkinkite savo plotus ir asiūklis pats dings, nes asiūklis-rūgščių dirvų augalas.

Deja, tokio ploto su kalkėm aš neapeisiu. unsure.gif
Tiek tos, kol kas jie man netrukdo, vyras šienauja, o kur darže ar šiltnamyje pasirodo, tiesiog išraviu, mulčiuoju..
Atsakyti
QUOTE(ingiote @ 2014 05 30, 07:31)
Sienapjoves privalumai tokie, kad jineturi tu borteliu aplink peili tokiu dideliu, tai pjauna ir auksta zole, jos nesmulkina. Asdabar apie 30 aru pjaunu su vejapjive ir jau zagsiu, noriu traktoriaus smile.gif

Tai gal neužstatytas neužsodintas plotas toks pas jus, tik pieva? Mūsų 26 arai bet visko juose yra, tai nepasiteisino traktoriukas, su savaeige vejapjove kur kas greičiau ir paprasčiau.
Atsakyti
QUOTE(Vandene @ 2014 05 30, 10:45)
Tai gal neužstatytas neužsodintas plotas toks pas jus, tik pieva? Mūsų 26 arai bet visko juose yra, tai nepasiteisino traktoriukas, su savaeige vejapjove kur kas greičiau ir paprasčiau.

Mūsų traktoriukas Stiga Park: laaabai pasiteisino, nes labai manevringas, puikiai visur privažiuoja
user posted image
Mūsų pjaunamo ploto koks 20 arų g.gif , tiktū gal iki kokių 45. Didesniam plotui gal jau tikros šienapjovės reiktų tongue.gif
Atsakyti
Nusipirkau baltųjų ridikų (Mino Early daikonai) kada man juos sėti vėlyvam rudens derliui? Rugpjūtį kažin tiks? Tačiau nesuprantu, rašo vasarinė veislė, kažin ar bijo jie šalnų? Gal per vėlai aš čia noriu sėti juos? g.gif
Atsakyti
Mergaitės SOS, mano kopūstai lauke juodai vargsta, šiltnamy daigai augo žaliavo ir bujojo, ir dar keli likę gražiausi jau galvas tuoj sukt pradės, o tie kur išsodinti lauke geltonuoja visai, kai kurie lapai violetiniai darosi. Kas jiems nepatinka kažin g.gif Metai iš metų aš jų niekaip dorai neužauginu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2014 05 30, 15:44)
Mergaitės SOS, mano kopūstai lauke juodai vargsta, šiltnamy daigai augo žaliavo ir bujojo, ir dar keli likę gražiausi jau galvas tuoj sukt pradės, o tie kur išsodinti lauke geltonuoja visai, kai kurie lapai violetiniai darosi. Kas jiems nepatinka kažin  g.gif Metai iš metų aš jų niekaip dorai neužauginu  doh.gif

tipo tokiu http://www.litagra.l...ersalios-trasosnpk trasu reik,jei auginit su ''chemija'' ax.gif ir zeme supurent ir apkaupt daigus reikia ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Sarmite @ 2014 05 30, 14:58)
Nusipirkau baltųjų ridikų (Mino Early daikonai) kada man juos sėti vėlyvam rudens derliui? Rugpjūtį kažin tiks? Tačiau nesuprantu, rašo vasarinė veislė, kažin ar bijo jie šalnų? Gal per vėlai aš čia noriu sėti juos? g.gif

kiek pamenu ant pakelio parasyta,kad liepos men.reik seti mirksiukas.gif as saviskius po ankstyvuju bulviu tupdysiu rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Asese @ 2014 05 30, 13:08)
Mūsų traktoriukas Stiga Park: laaabai pasiteisino, nes labai manevringas, puikiai visur privažiuoja

wub.gif wub.gif :wub:mano svajone ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GONZIKAS117: 30 gegužės 2014 - 17:38
[quote=GONZIKAS117,2014 05 30, 17:37]
tipo tokiu http://www.litagra.l...ersalios-trasosnpk trasu reik,jei auginit su ''chemija'' ax.gif ir zeme supurent ir apkaupt daigus reikia ax.gif
Papildyta:

Kad mulčiuota storai šienu, tai kaip apkaupt g.gif Tiesa, nauja vieta jiems ir mulčiuoju ten pirmi metai tik unsure.gif Bet palaisčiau vištų kako ir dilgėlių raugu aną savaitę, ale vistiek neatsigauna verysad.gif Nesinori jokių trąšų pirkti kažkaip blush2.gif
Atsakyti
[quote=Rūta Mėta,2014 05 30, 19:40]
[quote=GONZIKAS117,2014 05 30, 17:37]

Papildyta:

Kad mulčiuota storai šienu, tai kaip apkaupt g.gif Tiesa, nauja vieta jiems ir mulčiuoju ten pirmi metai tik unsure.gif Bet palaisčiau vištų kako ir dilgėlių raugu aną savaitę, ale vistiek neatsigauna verysad.gif Nesinori jokių trąšų pirkti kažkaip blush2.gif
[/quote]
realiai ,jei melynija,jiems truksta fosforo. ax.gif netresiau as irgi dar,bet maniskius uzteko apkaupt ir atsigavo bigsmile.gif vistu kakio raugo nenaudoju darzovem,tam turiu perpuvusio karviu kakio.iki kopustu mulciavimo dar nedaejau,truksta man paroj kokiu10/14 valandu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GONZIKAS117: 30 gegužės 2014 - 18:51