Įkraunama...
Įkraunama...

Ponai pomidorai

As neissodinus buvau dar aciu dievui ir vakar sutempiau namo visus. nes jei buciau palikus doh.gif .... Sutempiau i kambari ir ryte labai dziaugiausi, kad jei namie.

o del uzsidegimo tai taip.... ne karta esu girdejusi , kad nuo zvakiu uzsidega siltnamis.
Atsakyti
QUOTE(AnTara @ 2014 05 05, 10:44)

Tai merginos gal geriau palaukiam ir neskubam sodinti be gegužės vidurio, negu paskui turim nuotolius.

niekas manęs neklausė, bandžiau raminti tas, kurios neturi sąlygų tikrai šildyti šiltnamių.

Papildyta:
pažiūrėjus į meteo skaitmeninę prognozę, tai šalčiausia vėl bus pietų Lietuvoj, o nuo Panevėžio į šiaurę gali ir nešalti.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 05 05, 10:29)

Merginos, juk rašėm ne kartą - nepadeda prie tokių šalnų žvakės, nebepadeda...
Et, man taip gaila žmonių, kurie stengėsi apsaugoti savo augalus, klostė, nešė kibirus su anglim, žvakes - ir veltui  doh.gif  Ir niekaip nesuprantu tų, kurie paliko viską taip kaip yra- nieko nedarydami, atseit - išgyvens ir taip. Čia aš apie pavyzdį sau po nosim  ax.gif

Pritariu. I savo stiklini kazkada pasizaidimo delei buvau uzdegusi 4 apvozusi keraminiais vazonais - kokia temperatura buvo pries uzdegant, tokia ir uzdegus. Turbut vienintelis realus pagalbininkas - geras sildytuvas, ir tai priklauso nuo siltnamio sandarumo ir salnos. Jei kaip rase -7, tai ir krosnis negelbetu turbut.

Tokiem, katrie palieka, turbut tikrai nera skirtumo ka auginti. Nusiperka viena pakeli ir paseja visas seklas. Tada ir prarasti negaila - nusipirksi bet kokiam turguje toki asortimenta, darbo gi irgi ne per daug bus ideta.

Mano pagrindiniai nuostoliai - silauoge ir, atrodo, serbentas sad.gif

Atsakyti
QUOTE(Laima.g @ 2014 05 05, 11:14)
Sveikos mergaitės. Ateinu ir aš ieškoti paguodos verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  Neišsaugojau savo pomidorų... verysad.gif  vis deginom žvakeles, nešėm šiltą vandenį nakčiai, atrodė jau viskas gerai, jau keletas žydėjo... o vat šeštadienio naktį nepadėjo nei žvakutės... niekas doh.gif  Nueinu ryte, ogi iš mano 50 dagų stovi 8... Tikėjausi kad keletas gali apšalti, bet kad taip stipriai ir visas šiltnamis verysad.gif  taip rankos nusviro, auginau, nešiojau, vis paskaitytada čia... man taip pirmi metai... šeštadienį ryte pas mus rodė -7. Nes serenčiai buvo jau su normaliais lapeliais šiltnamyje tai ir tiem galas, ir paprikų iš 15 tik 4 liko... apie agurkus nekalbu, bet dar tų tai turiu ant palangės, o pomidoro nė vieno jau rezerve... Tai vyrui sakiau šiandien nugriaut visai tą šiltnamį, nes negaliu net užeit dabar... mirtim man ten kvepia...

unsure.gif Užuojauta , aš savų dar šiandien nemačiau...vakare pamatysiu...O dar - ryte mama lėkė darban ir 7 valandą pravėrė šiltnamį...šiek tiek , alia vistiek rolleyes.gif doh.gif doh.gif doh.gif Jaučiu ant pačio šalčio...nu vienžo , šiemet kaip niekad nesiseka...
Tai vienžo , jei nušąlo ir atia...kitus sodinsiu jau tik kitąmet...Pailsės šiltnamis
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 05 05, 11:29)
Ir niekaip nesuprantu tų, kurie paliko viską taip kaip yra- nieko nedarydami, atseit - išgyvens ir taip. Čia aš apie pavyzdį sau po nosim  ax.gif

tai kad visos čia dangstė ir bandė šildyti. Apie ką čia? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 05 05, 11:23)
tai kad visos čia dangstė ir bandė šildyti. Apie ką čia?  unsure.gif

apie kaimynus. Sakė - ai, praėjusią naktį nenušalo, tai ir dabar nenušals. Paliko šiltnamy net nepridengtus, nors net nepasodinti buvo, indeliuose. Šiltnamis dešimt metrų nuo namo, pomidorai nedideliuose indukuose, du žmonės per kelis kartus būtų atnešę, ale nereikėjo. Ryte - visi septyniasdešimt gatavi ir ašarų pakalnė.
Man taip pikta, kad gaila tik pomidorų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 05 05, 12:35)
apie kaimynus. Sakė - ai, praėjusią naktį nenušalo, tai ir dabar nenušals. Paliko šiltnamy net nepridengtus, nors net nepasodinti buvo, indeliuose. Šiltnamis dešimt metrų nuo namo, pomidorai nedideliuose indukuose, du žmonės per kelis kartus būtų atnešę, ale nereikėjo. Ryte - visi septyniasdešimt gatavi ir ašarų pakalnė.
Man taip pikta, kad gaila tik pomidorų  doh.gif

Bet ir po...istų yra, tai ko virkauja paskui? doh.gif
Atsakyti
unsure.gif sėdžiu dabar darbe ir galvoju-kaip ten mano vargšeliai , ar dar gyvi aplamai...gal; par mažai dar buvo uždengti , gal ryte to šalčio atidarius 7-ą užteko juos dabaigt...nu košmaras kažkoks doh.gif kokius nervus reik turėt doh.gif
Papildyta:
QUOTE(ate42 @ 2014 05 05, 12:39)
Bet ir po...istų yra, tai ko virkauja paskui? doh.gif

g.gif nu kitąkart , kol savo kailiu nepatiri , nepajunti , kokia galią turi ta šalna...
man irgi prieš tai tris metus nebuvo nė karto net užuominos į nušalimą. Sodindavau nuo gegužės1-iki vidurio...Ir dabar kai pirmas naktis šąlo pasitikėjau šiltnamiu savo , ir nieko nedariau , tik duris apkamšiau , bet vat 5 apšąlo kamnpe lapus iš šeštadienio į sekmadienį. Vakar apdengiau visus , ...bet jaučiu -bus lavonėliai , taip šalta buvo doh.gif
Ir čia tiek nukentėjusių...Tai jau apverkiu dabar ir savus unsure.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kulkė @ 2014 05 05, 09:33)
O jūs Kaune nebūnat? Duočiau daigą  mirksiukas.gif  Turiu dar pora perteklinių.

Aciu, bet as is Pasvalio, Kaunas man ne pakeliui unsure.gif

QUOTE(saintlina @ 2014 05 05, 09:50)
tai parašykit vasaros pabaigoje  smile.gif Ai, matau Kulke jau visą daigą lyšną turi  smile.gif

Parasysiu vasaros pabaigoj, man paparasciau transportuoti seklutes, negu daigelius ax.gif
Atsakyti
Diuni, pas tave gal aplamai tokių stiprių šalnų nebūna? Jei nedengtų tik keli apšalo, o vakar dar ir uždengei? Tai gal be reikalo šiandien nervuojiesi?
Pas mane kiekvienais metais šalnos būna, ir gerokai stipresnės nei kitur. Tai aš jau žinau, kad pranešus šalnas reik labai stipriai susirūpinti. Jei pas tave taip nešąla, tai nepergyvenk - nuo kelių laipsnių minuso agrodanga ir sandarus šiltnamis apsaugos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 05 05, 12:56)
Diuni, pas tave gal aplamai tokių stiprių šalnų nebūna? Jei nedengtų tik keli apšalo, o vakar dar ir uždengei? Tai gal be reikalo šiandien nervuojiesi?
Pas mane kiekvienais metais šalnos būna, ir gerokai stipresnės nei kitur. Tai aš jau žinau, kad pranešus šalnas reik labai stipriai susirūpinti. Jei pas tave taip nešąla, tai nepergyvenk - nuo kelių laipsnių minuso agrodanga ir sandarus šiltnamis apsaugos  mirksiukas.gif

unsure.gif doh.gif Dėkui , Miela Saintlina...B8davo tų šalnelių , bet ne tokių kraupių...Dar susinervavau daugiausiai dėl to , kad mama tą šiltnamį7 ryto pravėrus paliko... doh.gif O matyt minusas tuo metu dar lauke buvo...Ai , einu valeriono įkalsiu ir lauksiu vakaro rolleyes.gif
Tiesa , sebentų lapai apšąlo ir pas mus doh.gif Gerai , kad dar brasškės visos vėlyvos ir nežydi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2014 05 05, 12:00)
Dar susinervavau daugiausiai dėl to , kad mama tą šiltnamį7 ryto pravėrus paliko... doh.gif O matyt minusas tuo metu dar lauke buvo...
Tiesa , sebentų lapai apšąlo ir pas mus doh.gif Gerai , kad dar brasškės visos vėlyvos ir nežydi rolleyes.gif

o kur tavo šiltnamis? Vilniuj septintą ryto pas mane termometras rodė 0. Jei būtų buvę šalta, žolė pabalus, tai būtų mama pastebėjus ir neatidarius durų. Nepergyvenk.
Kaži, serbentų dar tikėtis, ar jau nebe? unsure.gif Pas mane jau uogytės kabėjo.
Atsakyti