Įkraunama...
Įkraunama...

Ponai pomidorai

QUOTE(diuni @ 2014 05 05, 12:00)
unsure.gif  doh.gif Dėkui , Miela Saintlina...B8davo tų šalnelių , bet ne tokių kraupių...Dar susinervavau daugiausiai dėl to , kad mama tą šiltnamį7 ryto pravėrus paliko... doh.gif O matyt minusas tuo metu dar lauke buvo...Ai , einu valeriono įkalsiu ir lauksiu vakaro rolleyes.gif
Tiesa , sebentų lapai apšąlo ir pas mus doh.gif Gerai , kad dar brasškės visos vėlyvos ir nežydi rolleyes.gif

Diuni, nuramint noriu. Saulė teka 05:35. Jau 6 val nueina po truputį šalna.
Va pažiūrėk rytoj nakčiai http://www.meteo.lt/...prog_lt_zem.php.
7 val jau oras pašilęs.
Atsakyti
nu ka, prisiduodu ir as .
Nuvaziavom i soda sestadieni vakarop. Tik islipus is masinos, iskart nepatiko, kad siltnamio agro plevele uzkaltu duru kampas atplestas plevesuoja devil.gif . Vienas duris apmuturiave buvom agro plevele ir uzdare , o kita puse tiesiog prie staktu prideje agro plevele sandariai uzkale. ( ir tos durys arciau namuko) . Tai matyt kokia kaimyne cekavumas nugalejo , prakrapste kampa pasiziuret kas siltnamyje gyvena doh.gif Gal ir uzkiso atgal, bet vejas vel ispute . tai vat .
O buvo pasodinti 12 pertekliniu , likutiniu po viena 12 rusiu. i viena eilute ( pietineje puseje) Niekuo nedengti. Tik siltnamis sandariai uzpakuotas. ( buvo) Radom gyvus ir graziai zaliuojancius 3 . Churma, uvertiura ir delfine. O pagal eiliskuma tai antras, septintas ir dvyliktas daigas. Per viduri dar plotelis ridikeliu, salotyciu, ir kopusteliu, bei ciliukai sudyge sukisti . Tai net idomu, kodel saltis pasirinko ne is eiles prie tos atlapos skyles , o kazkaip idomiai g.gif Turbut is pasaknu dar ir apsaleliai butu atzele g.gif Bet nugnybau . Turiu kitus daigus, tai kam dar kankint nusalusius.
O tuos tris daigiukus dar ir apipakavau dabar . Aplink daiga ikaliau 3 pagaliukus ir uzmoviau plonyti persvieciama maisiuka . Tai is estadienio i sekmadienio nakti pernakvojo gerai. Dabar taip ir palikau su maisu ant kuoliuku ir uzkaltom agro plevele durim.

O namo parvaziavus tempiau bakoninius i kambari blush2.gif ( 1 val nakties blush2.gif )

Yra tie pomidorai pas mane ir ant palangiu ir balkone kiek telpa. Ir turbut dar perdaug nei reikia dviem siltnamiams ( o antras dar nepastatytas, tik suruostos medziagos ir uz 25 km nuo kito sodo. Ir vyras per savo darbus visai aiko neranda kada kaip susisukt unsure.gif ) Bet daigai mane nedziugina. Jau noreciau susodint , nes lijanos darosi blush2.gif Dar kus ant palangiu, reciau vazoneliai sustatyti, tai ir daigai kresnesni, bet gi negrudinti doh.gif o kur balkone dezese sukisti, tai laibakojai . Net ir patyrusios nuostoliu turbut tokius daigus isbrokytu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 05 05, 13:13)
o kur tavo šiltnamis? Vilniuj septintą ryto pas mane termometras rodė 0. Jei būtų buvę šalta, žolė pabalus, tai būtų mama pastebėjus ir neatidarius durų. Nepergyvenk.
Kaži, serbentų dar tikėtis, ar jau nebe?  unsure.gif  Pas mane jau uogytės kabėjo.

Pagiriuose...+žolė ir buvo pabalus...šiltnamyje buvo +5 laipsniai sakė...Bet nematė , kaip ten po plėvele ar viskas gerai sub jais...Nu ir paliko pravbirą tarpą...sako , gal paskui bus karšta , nieks neatidarys , nes nebus kam... doh.gif O visai nebuvo karšta šiandien , žiūrėjau prognozė vis rodė , kad orouoste +1 , paskui+2...

Dėl serbentų...tiek , kiek žydėjo , tikrai nebus , bet gal pavalgyt kažkiek bus , gal krūmo tankmėj nebus nušalę g.gif
Atsakyti
Merginos, mano pomidoru daigai irgi apsalo indeliuose siltnamy ax.gif

Bet tik patys virsutiniai lapai, stiebai nesuglebo, standus....susinesiau namo atgal, galvoju, gal ne viskas dar prarasta, galgi atsigaus dar g.gif ax.gif
Atsakyti
aha , na gal.... unsure.gif group.gif
Ai , nemėgstu aš tokių extrymų nei gyvenime nei gamtoj...Nas bet ką padarysi.
Atsakyti
Liūdna dėl tokių baisingų nuostolių, o dar tokiais kiekiais.
Peršasi mintis, kad norint anksti sodinti pomidorus į šiltnamį reikėtų pasilikti ant palangės nors kiek rezervinių vėlesnės sėjos, kad būtų ką atsodinti mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2014 05 05, 13:22)
nu ka, prisiduodu  ir as .
Nuvaziavom i soda  sestadieni vakarop. Tik islipus is masinos,  iskart nepatiko, kad siltnamio agro plevele uzkaltu duru  kampas atplestas plevesuoja  devil.gif . Vienas duris apmuturiave buvom agro plevele ir uzdare  , o kita puse tiesiog  prie staktu prideje agro plevele sandariai uzkale.  ( ir tos durys arciau namuko) . Tai matyt  kokia kaimyne cekavumas nugalejo , prakrapste kampa  pasiziuret kas siltnamyje gyvena  doh.gif  Gal ir uzkiso atgal, bet vejas vel ispute .  tai vat .
O buvo pasodinti 12 pertekliniu , likutiniu po viena 12 rusiu.  i viena eilute  ( pietineje puseje)  Niekuo nedengti. Tik siltnamis sandariai uzpakuotas. ( buvo)  Radom gyvus ir graziai zaliuojancius 3 . Churma, uvertiura ir  delfine.  O pagal eiliskuma tai  antras,  septintas ir  dvyliktas daigas.  Per viduri dar plotelis ridikeliu, salotyciu, ir kopusteliu, bei ciliukai sudyge  sukisti . Tai net idomu, kodel saltis pasirinko ne is eiles prie tos atlapos skyles , o kazkaip idomiai  g.gif  Turbut is pasaknu dar ir apsaleliai butu  atzele g.gif  Bet nugnybau . Turiu kitus daigus, tai kam dar kankint  nusalusius.
O tuos tris daigiukus dar ir apipakavau dabar . Aplink daiga ikaliau 3 pagaliukus ir uzmoviau  plonyti persvieciama maisiuka . Tai is estadienio i sekmadienio nakti pernakvojo gerai.  Dabar taip ir palikau su maisu ant kuoliuku  ir uzkaltom agro plevele durim.

O namo parvaziavus tempiau bakoninius i kambari  blush2.gif  ( 1 val nakties blush2.gif )

Yra tie pomidorai pas mane ir ant palangiu ir balkone kiek telpa. Ir  turbut dar perdaug nei reikia dviem siltnamiams ( o antras dar nepastatytas, tik suruostos medziagos  ir uz 25 km nuo kito sodo. Ir vyras per savo darbus visai aiko neranda kada kaip susisukt  unsure.gif )  Bet daigai mane nedziugina.  Jau noreciau susodint , nes lijanos darosi  blush2.gif  Dar kus ant palangiu, reciau  vazoneliai sustatyti, tai ir daigai  kresnesni, bet gi negrudinti doh.gif  o kur balkone dezese sukisti, tai laibakojai . Net ir patyrusios nuostoliu turbut tokius daigus isbrokytu  blush2.gif

g.gif parklausiu- o tai durys atdaros tik agroplėvele uždengtos g.gif
Atsakyti
ai , supratau..atsipra6au, kad perklausiaiu kvailai... blush2.gif uždarytos ir dar plėvelė užkalta...
Papildyta:
QUOTE(Para @ 2014 05 05, 13:28)
Liūdna dėl tokių baisingų nuostolių, o dar tokiais kiekiais.
Peršasi mintis, kad norint anksti sodinti pomidorus į šiltnamį reikėtų pasilikti ant palangės nors kiek rezervinių vėlesnės sėjos, kad būtų ką atsodinti mastau.gif

g.gif tai va...pernai 20 turėjau lyšnų...neprireuikė nė vienoman paskui...dar geriau- niekas imti nenorėjo...O išauginti juos ne taip jau pigiai dar išeina ,. sėklos irgi brangios.Gaila mėtyt. Šiemet neliko man nė vieno lyšno , nes išmėčiau mažus , kur po kelis buvo sudygę...Sakau , vieni ekstrymai šiemet blink.gif doh.gif
Atsakyti
niu ką, pas mus sninga.... blink.gif doh.gif verysad.gif
Atsakyti
Liudesys visuotinis , nieko nepadarysi , prieš gamtą sunku pakovot .
Jei išliks koks perteklius , duosiu žinot .
Gal ne visai į pomidorų bėdavones, bet labai rūpi ir kiti sušalėliai - kaži ar dar atsigaus aktinidijos , vynuogės ir kiti lepūnėliai , kurie dabar juodais suvirusiais lapeliais makaluojasi , net baisu žiūrėt... O dar ateinanti naktis su ne kokiom prognozėm ... user posted image
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2014 05 05, 14:53)
ai , supratau..atsipra6au, kad perklausiaiu kvailai... blush2.gif uždarytos ir dar plėvelė užkalta...
Papildyta:

g.gif tai va...pernai 20 turėjau lyšnų...neprireuikė nė vienoman paskui...dar geriau- niekas imti nenorėjo...O išauginti juos ne taip jau pigiai dar išeina ,. sėklos irgi brangios.Gaila mėtyt. Šiemet neliko man nė vieno lyšno , nes išmėčiau mažus , kur po kelis buvo sudygę...Sakau , vieni ekstrymai šiemet blink.gif  doh.gif

Aš beveik visus tokius mažius susodinau į 2 lovelius, tai jeigu nušaltų vis mažiau širdį skaudėtų, aišku, nehibtridiniai, sėklos savos arba iš mergaičių gautos. O grožiu dabar tikrai nenusileidžia jau išsodintiems, pasivijo ir tuos, nes šilumos ir saulės pakako. Aišku man tik tampimas pirmyn į šiltnamį ir atgal. Tik tiek minusas, kad ne atskiruose indeliuose jie, bet taip nors vietos mažiau užima, o jei patinka ir myli, ai ir tokie išsodinti auga mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(RZK @ 2014 05 05, 14:03)
Liudesys visuotinis , nieko nepadarysi , prieš gamtą sunku pakovot .
Jei išliks koks perteklius , duosiu žinot .
Gal ne visai į pomidorų bėdavones, bet labai rūpi ir kiti sušalėliai - kaži ar dar atsigaus aktinidijos , vynuogės ir kiti lepūnėliai , kurie dabar juodais suvirusiais lapeliais makaluojasi , net baisu žiūrėt... O dar ateinanti naktis su ne kokiom prognozėm ... user posted image

unsure.gif Turėtų ataugti ...Gi nušąlo tik lapai , žiedai , ...tai su laiku ataugs , g.gif
Atsakyti