Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 10 tema

QUOTE(mantesas @ 2014 10 02, 11:20)
  O kad paskutiniai penki metria kokie buna uzgriuve tai cia daznai vistiek kisant vamzdzius nusigrando nuo sieneliu ir siaip pribyra visko per toki gyli.

Isgreze buvo 9 ar 12 metrais ilgesne greskyle . I vandeni subere buvo visa maiseli (kaip cemento maisas) milteliu ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 02 spalio 2014 - 09:26
QUOTE(korida @ 2014 10 02, 09:24)
Isgreze buvo 9  ar 12 metrais ilgesne greskyle . I vandeni  subere buvo visa maiseli (kaip cemento maisas) milteliu ...

Ant tokio grezinio gylio tas maiselis lasas juroje biggrin.gif tieisog kartais pataupoma kai molingi gruntai arba seklesni greziniai uztenka ir maiselio arba isvis nereikia bet buna situaciju kaip sakant o dar tokaim gylyje ten ir slegiai kiti smile.gif
Gerai tam pajury neturim mes cia tokiu bedu. Ir vandens turim ir geoterminiam uztenka seklesniu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 10 02, 08:03)
Cibuli, reikia matuoti kiek vamzdžio sukiša, nes sukiš 90m, toliau kas nors  nepavyks ir sakys kad gręžinys 120m nors vamzdžio tiek nesukišo.

Čia labai gera pastaba. Būtinai reikės pažiūrėti, kai darys. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2014 10 02, 09:03)
Cia tikra tiesa ka raso mantesas ir banga .
Mano atveju buvo sutara isgrezti ir suleisti 120m ,bet beleidziant zonda pirma buvo uzstrige apie 70m-80m ... .Grumdo kisa hebra nu neina ... . Sakau duokit pabandyt man grumdziau kisau vos pompos negavau ,bet kazkaip prasimuse ir ,,paslo'' ... tai kaip griebe man grezejiai is ranku slangas ir sako greiciau kisam kisam,... ir ... vel 114m stop .ir nei per kur schmoll.gif  sako ka darom ? netrauksim atgal gal ...ir ziuri i mane biggrin.gif  ...

Tai visgi yra tiesos, kad rieduliai gali užkišti gręžstyklę. Ir tai nutiko pagal jus ties 70-80 m. Kauno hidrogeologijos Vilniaus filialas panašiai ir sako, todėl ir siūlo daryti du gręžinius po 75 m. Pagal vieno kaimyno skaičiavimus vanduo yra nuo 63 iki 70 m gylyje, pagal kitų du giliau: 80-100 m gylyje. Jei rastų sekliau, tada reikėtų dviejų gręžinių, jei giliau - vieno.

O ar yra kažkokių būdų, kaip būtų galima išvengti riedulių griuvimo? Kaip tokiu atveju elgiamasi vakaruose? Arba kai daro kokią mineralinio išgavimo gręžinį, kur gylis šimtai metrų?
Papildyta:
QUOTE(kristinka_2010 @ 2014 10 02, 09:11)
Priminkit kokia temperatura turi buti gliukolio?? -10? Pasitvirtino dar vienas faktas - ismatavo santechnikai grezinyje tik -2..  blink.gif  kelsim veja!

Tiesa, o kokia minimalia vidaus temperatura patalpose reiketu palaikyti per ziema?

Nu bet kaip viska sujunge koks grozis! Patinka man tokios raizgalynes smile.gif

Kokia firma darė, jei ne paslaptis? Chaltūrščikus reikia skelbti viešai. Kito vaisto nėra.
Atsakyti
QUOTE(mantesas @ 2014 10 02, 09:31)
Gerai tam pajury

Gerai, gerai - ir vėjo, ir saulės daugiau ir temperatūros švelnesnės ir jūra čia pat.
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2014 10 02, 09:19)
o ka as jums sakiau del glikolio  biggrin.gif ...
Ar izoliavo gliukolio rato vamzdzius ?Nes maciau gana ilgi atstumai...

O koks turi būti mažiausias galimas gliukolio užšąlimo laipsnis? Beje, jei mažas skaičius, tai reiškia, kad yra tikimybė, kad gliukolis užšalinės ir blogai surinks šiluma? Ar kaip?
Papildyta:
QUOTE(mantesas @ 2014 10 02, 09:20)
Ha ha pataupe ant praplovimo skyscio padare liesesni todel vandeninguose sluoksniuose (ypac kur stambus zvyras) ir neatlaiko sieneles ir uzgriuna

O kaip žinoti, kad naudoja gerą praplovimo skystį?
Papildyta:
QUOTE(mantesas @ 2014 10 02, 09:31)
Ant tokio grezinio gylio tas maiselis lasas juroje biggrin.gif  tieisog kartais pataupoma kai molingi gruntai arba seklesni greziniai uztenka ir maiselio arba isvis nereikia bet buna situaciju kaip sakant o dar tokaim gylyje ten ir slegiai kiti smile.gif

Mano gruntas smėlis ir priemolis. Kaip supranta gana birus gruntas. Ar teisingai? Jei taip, kiek maišų ar kokios konsistencijos turi būti praplovimo skystis? Kaip sukontroliuoti gręžėjus?
Papildyta:
Viena geologijų/gręžėjų firma paskaičiavo, kiek pagal artimiausio kaimyno gręžinį būtų galima tikėtis energijos. Štai jų skaičiai. Ar gerai skaičiuoja? Šiaip tai mažoka energijos net iš 120 m gylio gręžinio?

Jei siurblys bus 6 kW, o gręžinys geriausiu atveju gali atiduoti tik 5 kW, tai kaip elgsis ŠS? Aišku, jei jis inverterinis, tai mažins didins galią, tikėtina, kad man gali ir nereikti daugiau nei 5 kW, bet tarkime, jei prireiktų visų 6 Kw. Kiek suprantu tokiu atveju ŠS 1 kW pagamintų pleškindamas gryna elektrą. Ar gerai mąstau?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 10 02, 11:57)
O koks turi būti mažiausias galimas gliukolio užšąlimo laipsnis? Beje, jei mažas skaičius, tai reiškia, kad yra tikimybė, kad gliukolis užšalinės ir blogai surinks šiluma? Ar kaip?
... tikėtina, kad man gali ir nereikti daugiau nei 5 kW, bet tarkime, jei prireiktų visų 6 Kw. Kiek suprantu tokiu atveju ŠS 1 kW pagamintų pleškindamas gryna elektrą. Ar gerai mąstau?

Kiekvienas gamintojas ta laipsni nurodo techninese charakterstikose .Paprasati jis buna tarp -10...-15lC .
Jei bus mazesnis gali pradeti uzsalineti ir sugadinti SS...

Ne pleskins gryna energija o mazes COP .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 02 spalio 2014 - 10:20
QUOTE(korida @ 2014 10 02, 09:19)
o ka as jums sakiau del glikolio  biggrin.gif ...
Ar izoliavo gliukolio rato vamzdzius ?Nes maciau gana ilgi atstumai...

Taip izoliavo, mano galva labai graziai, as moteris taip nesugebeciau - o cia vyrai saunuoliai!

Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 10 02, )

Kokia firma darė, jei ne paslaptis? Chaltūrščikus reikia skelbti viešai. Kito vaisto nėra.

Sake dapildys, tad jei sutvarkys negalesiu pykt, kol kas kitu priekaistu neturiu..

Beja buvau anksciau rasiusi kas dare...
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 10 02, 09:57)
Papildyta:

O kaip žinoti, kad naudoja gerą praplovimo skystį?
Papildyta:

Mano gruntas smėlis ir priemolis. Kaip supranta gana birus gruntas. Ar teisingai? Jei taip, kiek maišų ar kokios konsistencijos turi būti praplovimo skystis? Kaip sukontroliuoti gręžėjus?
Papildyta:
Viena geologijų/gręžėjų firma paskaičiavo, kiek pagal artimiausio kaimyno gręžinį būtų galima tikėtis energijos. Štai jų skaičiai. Ar gerai skaičiuoja? Šiaip tai mažoka energijos net iš 120 m gylio gręžinio?

Jei siurblys bus 6 kW, o gręžinys geriausiu atveju gali atiduoti tik 5 kW, tai kaip elgsis ŠS? Aišku, jei jis inverterinis, tai mažins didins galią, tikėtina, kad man gali ir nereikti daugiau nei 5 kW, bet tarkime, jei prireiktų visų 6 Kw. Kiek suprantu tokiu atveju ŠS 1 kW pagamintų pleškindamas gryna elektrą. Ar gerai mąstau?

cibuli cia renkasi grezejai viska ir koks tavo reikalas kiek ir ka jie ten naudos. Priemoliai priesmeliai neuzgriuvineja uzgriuvineja zvyras vandeningas su spudziu.

Tavo reikalas sutaret 120 m gylio vadinasi sutaret tegu grezia jie kad ir iki pazaliavimo bet cia ju reikalas sukist 120 m. Tavo pareiga sukontroliuot kiek sukiso slangos. Jei nesukiso tegu grezia is naujo ir tu neturi rupintis kaip jie grezia koki skiedini ir iranga naudoja. Tavo pareiga paziuret kad zondas butu kur jam vieta. Visi kiti techniniai dalykai nesvarbus.

Ir geoterminio grezinys ne tas pats kas gilus mineralinio. Mokek kelis 100 uz metra isgrez su apsauginem kolonom betonavimais ir t.t jei mokesi apie 5 milijonus tia ir naftos kieme paieskos apie 2 km gylyje ir turesi zonda ileista i 100 laipsniu vandeni ir galesi visa kvartala aprupint geotermine energija,
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mantesas: 02 spalio 2014 - 11:05
QUOTE(kristinka_2010 @ 2014 10 02, 09:11)
Priminkit kokia temperatura turi buti gliukolio?? -10? Pasitvirtino dar vienas faktas - ismatavo santechnikai grezinyje tik -2..  blink.gif  kelsim veja!

Ar čia klausimas apie užšalimo temepratūrą?
Ar dabar įjungus geoterminį iš gręžskylės grįžtą -2C glikolis?
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 10 02, 11:50)
Ar čia klausimas apie užšalimo temepratūrą?
Ar dabar įjungus geoterminį iš gręžskylės grįžtą -2C glikolis?

Apie uzsalimo temperatura.
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2014 10 02, 13:08)
Apie uzsalimo temperatura.

Teisingai sakot, iki -10 neturėtų užšalti.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 10 01, 15:33)
90 metrų: 20x20, 60x50 ir 10x10 iš viso turim apie 4,4 kW.

Teisingai, aš juk pačioje pradžioje minėjau, kad 90m gylio gręžinio 6kW ŠS neužteks, bet per akis užteks tavo namo šildymo ir vandens pašildymo poreikiams.
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2014 10 01, 16:22)
pamąstymui schemutė:
user posted image

Viskas labai gražu, tik vienas niuansas - kurioje vietoje grindinį pajunginėsi prie gręžinio. Čia pabandžiau pamodeliuoti situaciją primesdamas kaip turėtų tekėti skystis ir gavau, kad pajungiant pagal rastą internete schemą kai paimamas termofikatas tarp geoterminio siurblio ir ŠS o paduodamas į išeinantį iš ŠS tai gaunasi, kad mažesnis pasipriešinimas bus ŠS rate ir skystis cirkuliuos ne per gręžinį, o per ŠS. situacija keičiasi jei paėmimą darysi prieš gręžinio siurblį, o išmetimą už ŠS, tuomet cirkuliacinis gręžinio siurblys sukels šiokį tokį pasipriešinimą ir tikėtina, kad dalis skysčio tekės ir per gręžinį. Aišku jei kilpoje einančioje per ŠS užsuktum ventilį, tai viskas tvarkoje, viskas judės tik per gręžinį, bet tuomet nebus galima jungti ŠS ir šildyti karšto buitinio vandens.
Atsakyti