Įkraunama...
Įkraunama...

Gydytojo stomatologo patarimai pacientams.

QUOTE(UnknownUser @ 2006 07 14, 00:01)
Bajm

Ar paraude tarpdanciu speneliai? Ar visoje burnoje taip, ar tik tam tikrose vietose?
Gal su siulu persistengiate mazumele? Bendros ligos ir vartojami vaistai yra?



neparaudę
jautrumas yra visoj burnoj
vaistų nevartoju (tik kartais laisvinančius vidurius)

gal dantų pastą reikia keisti (dabar kažkokia Colgate)?

beje, įdomu būtų išgirsti jūsų nuomonę apie dantų pastas ir bendrai apie kasdienę dantų priežiūrą

ar verta naudoti dantų skalavimo skystį?
Atsakyti
UnknownUser, ka manote apie dantu balinima?
Atsakyti
QUOTE(UnknownUser @ 2006 07 14, 00:01)
otje

Galimas toks atvejis, kad jusu dantys yra pakankamai jautrus ir reikia, kad praeitu kiek ilgesnis laikas, kol viskas susitvarkys (sita atsakyma sakau as ir kiti stomatologai, kai nezinome, ka pasakyti, tik jus niekam nesakykite smile.gif )
Antras variantas - plombavimo technikos taisykliu pazeidimas, deja, sita jau gali zinoti tik jus gydes gydytojas. Issiaiskinti, ar plombavimo technika nebuvo pazeista, suzinoti neimanoma, nebent gydytojas issamiai paaiskintu, kaip plombavo danti.
Linkiu jums kuo greiciau atsikratyti jautrumo!

Bajm

Ar paraude tarpdanciu speneliai? Ar visoje burnoje taip, ar tik tam tikrose vietose?
Gal su siulu persistengiate mazumele? Bendros ligos ir vartojami vaistai yra?





Sveiki,

Dar vienas klausimelis.Jei pries plombuojant danu skyles buvo blogai isvalytos,ar as jausciau ka nors bevalgant ar geriant?Ir kaip man zinoti ar tos skylutes buvo gerai isvalytos?As tuos dantis ,cia uzsienyje tvarkausi,nes noriu pasiimti papildoma dantisto draudima.Gal tas naujas stomatologas man tik dumus i akis pucia,nes ta klinika yra privati ir je lupa pinigus,kaip ir advokatai - uz darba ir laika.Aciu uz jusu pagalba.
Atsakyti
otje

Sakau saziningai, negaliu atsakyti i jusu klausima "Jei pries plombuojant danTu skyles buvo blogai isvalytos, ar as jausciau ka nors VALGYDAMAS ar GERDAMAS?" konkreciai, o besiprasantis atsakymas "taip, zinoma" gali buti neteisingas, nes yra kelios nuomones:
- standartine, daugumai akivaizdi - jei "skyle" nepilnai isvaloma, kariesas plinta toliau net ir po plomba ir palaipsniui sukelia "nervo" uzdegima;
- nestandartine, mastantiems giliau - kariesas nustoja plisti, kai tik mikroorganizmai netenka salygu maitintis ir daugintis. Po hermetiska plomba, lyg ir, tokiu salygu nelieka, todel manoma, kad siek tiek ne iki galo isvalyta "skyle" komplikaciju duoti neturetu.

Gali buti keli atvejai:
- atvertas "nervas";
- panaudota senovine plombavimo medziaga, kuriai reikalinga dugno izoliacija;
- plombavimo metu pateko seiliu;
- buvo plombuota pernelyg dideliais sluoksniais;
- pernelyg issausinta ertme vieno is paruosimo plombavimui etapo metu;
- gydytojas plombavimo metu galvojo apie pasaulio futbolo cempionato finalo dalyviu busima dvikova smile.gif

Bajm

Perskaites/-ciusi mano si atsakyma, nueikite i virtuve, raskite dantu krapstuka arba adatele ir pameginkite ja prabraukti prie pat dantenu per danties pavirsiu, tarsi sluodamas danti. Ar ant galiuko matote ka nors?
Kai atliksite si eksperimenta ir parasysite jo rezultatus, as jums atsakysiu i kitus klausimus.

Springlet

Dantu balinimas yra minimaliai kenkianti dantims procedura. Deja, grozis reikalauja auku.
Klauskite konkreciau, kad as cia istisu straipsiniu nerasineciau.
Atsakyti
Mano dantis tvarkė prieš gerus metus, bet po tvarkymo man skaudėjo šalia tų dantų esantys tarpdančiai. Seniau tik kokias 5 min po valgio, o vat sianien jau trecia diena kaip gelia..tai cia ir gal blogas užtaisymas?
Atsakyti
Na stai ir as grizau is atostogu. Zvilgtelejau i veidrodi ir ... APAKAU ohmy.gif . Visi mano dantys, ypatingai ten kur jie plombuoti, nueje rudom demem. Rodos ir valiausi, ir kavos negeriau, ir nerukiau. Man dar niekad taip nera buve. Ar galejo taip atsitikti nuo CHLORHEKSIDILO tirpalo, kuris man buvo rekomenduotas po implantacijos? g.gif Ka man daryti, higiena daryta balandzio menesi, sekanti karta bus galima daryti, tik spali, tai ka, man su tokia isvaizda ir darban eiti. O gal pabandyti nusveisti su soda ar citrinos rugsties tirpalu? (Cia draugiu patarimai).
Atsakyti
Sveiki.Džiaugiuosi,kad radau šį skyrelį.Tikiuosi,kad gausiu atsakymų į man rūpimą klausimą.Problema yra ta,kad rudenį pradėjau tvarkytis dantį.Valė kanalus,uždėjo vaistų ir liepė ateiti už poros savaičių.Tos savaitės man tęsiasi iki šiol.Tiesiog iš tikrųjų nebuvo net laisviausios minutės.Bet man to danties iš tikrųjų neskaudėjo.Bet dabar bijau ir pagalvoti,kas manęs laukia - kažin ar dar taisys tą dantį man,ar lieps traukti unsure.gif .Nu prisidirbau kaip koks mažas vaikas.Kažkaip ir nemalonu dabar man eiti pas tą dantistę po tiek laiko.Aišku,labiausiai norėčiau,kad tą dantį man dar patvarkytų.Labai prašau,patarkit man ką nors unsure.gif .Ačiū 4u.gif .
Atsakyti
gabituka

Gali buti, kad padarytos "kabancios" plombos. Siulas, ieidamas i tarpdanti turi vienoje vietoje truputi spragteleti ir isokti i tarpdanti. Isimant siula, neturi buti jokiu kabinimosi tasku. Nors pilnai gali buti, kad prasidejes antrinis kariesas, be nuotraukos nepasakysi ...

Florestina

Chlorheksidinas, is tiesu, nudazo dantis siek tiek gelsvoka spavla, tai jo pasalinis poveikis. Arba reikia rinktis tirpala ne chlorheksidino pagrindu skalavimui, arba teks siek tiek palaukti, kol dantu spalva gris iki pradines.

vysnele

Prisidirbote jus rimtai, iki pat kaklo smile.gif
Jei jau keliaujate pas stomatologa, tai pabaikite gydyma iki pabaigos. Patikekite, stomatologai itin nemegsta tokiu "begiojanciu" pacientu ir nesupranta tokiu pasiteisinimu, kaip nera laiko ar dar kazko. Pabariau, o dabar atsakysiu smile.gif
Greiciausiai, jei laikina plomba neiskrito ir simptomatikos nera, danti galima bus toliau gydyti. Tiesiog gali buti toks variantas, kad lengvesne diagnoze "perejo" dabar i kiek sunkesne, ir gali tekti ilgiau danti gydyti ir brangiau moketi. Galiausiai, dantis, kurio kanalai gydomi, ypac kruminis, yra itin neatsparus kruviams, todel gali bet kuriuo metu luzti. O tokio danties luzimas daznai baigiasi jo rovimu.
Keliaukite ir ilgai nedelskite, darbas palauks, o dantu jums nauju per artimiausius 10 metu niekas neduos (gal genetikai padirbes ir po kokiu 15 metu patiems turtingiausiems jau siulys ne implantatus, o tikrus laboratorijoje isaugintus dantis:) )
Atsakyti
UnknownUser ,ačiū už išsamų atsakymą.Žinau,kad būsiu žiauriai prisidirbusi,bet reikės kažkaip kuoptis doh.gif .
Atsakyti
Man gydytojas dave lapeli ant kurio buvo isdestyta dantu prieziura po implantacijos ir ten buvo nurodyta, kuo skalauti. As truputi pasveiciau su geriamaja soda, gal nuo vieno karto nieko baisaus nenutiks, dingo bent jau demes. O tas baisiausias parudavimas priekiniame dantyje yra labai jautrus silumai, salciui ir saldumui, itariu ten jau darosi skylute. Jau ten kazko labai itariai krapste gydytojas spalio menesi, matyt jau tada buvo itarimu. Reiks gal nuieiti, bet veliau. doctor.gif fear.gif scare.gif Vis tik priekinis dantis labai jau jautrus taisymo metu verysad.gif .bijau.gif .
Atsakyti
UnknownUser, aciu uz atsakyma smile.gif
Sakykit, jei kruminiame dantyje yra istatytas štiftas ar reikia ji isimti, jei nera nei jokiu skausmu, nei jokiu zidiniu ar geriau palikti ramybeje?

Atsakyti
Springlet, o ka norima su tuo danciu daryti?
Beje, kas per stiftas? Mazokai informacijos, kol kas atsakyti negaliu ...
Atsakyti