Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisingų dienų testeriai (17 tema)

QUOTE(*Hazell @ 2015 03 10, 13:47)
Grafikelis grazus, belieka laukti O mirksiukas.gif

Sveika smile.gif Sulaukiau ovuliacijos ir jau tris dienas laikosi auksta temperatura smile.gif Del kazkokiu priezasciu viskas taip nusivelino.. Aciu uz patarimus, Hazell 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SmtmsCrazy @ 2015 03 12, 08:51)
Sveika smile.gif Sulaukiau ovuliacijos ir jau tris dienas laikosi auksta temperatura smile.gif Del kazkokiu priezasciu viskas taip nusivelino.. Aciu uz patarimus, Hazell  4u.gif

Nu va kaip smagu, kad O jau uzfiksuota smile.gif Sekmes mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos merginos, norejau paklausti ar yra kam buve, kad OT per visa cikla taip ir nebutu teigiamas? Ar tai reiskia, kad ovuliacija nevyksta, nes kontroline juosetele isryskeja visada, o va ta antroji juostele, praeita cikla buvo pora dienu vos iziurima g.gif Si cikla jau 25 diena, bet antros juosteles net uzuominu nera buve verysad.gif Ciklas pas mane nereguliarus 29-38 d.
Atsakyti
QUOTE(Roberta-Benedikta @ 2015 03 19, 13:53)
Sveikos merginos, norejau paklausti ar yra kam buve, kad OT per visa cikla taip ir nebutu teigiamas? Ar tai reiskia, kad ovuliacija nevyksta, nes kontroline juosetele isryskeja visada, o va ta antroji juostele, praeita cikla buvo pora dienu vos iziurima  g.gif Si cikla jau 25 diena, bet antros juosteles net uzuominu nera buve  verysad.gif Ciklas pas mane nereguliarus 29-38 d.

Sveika smile.gif
Man praejusi cikla taip ir buvo. Mazdaug vidury ciklo buvau 2 kartus uzfiksavus labai ryskia testine juostele, atrodo tiek ir betruko, kad susilygintu ryskumas su kontroline juostele. Dariau testus 2 k. per diena, kai jau jautesi artejanti LH banga, taciau su OV testais taip ir neuzfiksavau OV. Tik matuojant bazine temperatura, supratau, kad visgi OV ivyko, nes pakilo temperatura ir issilaike aukstoka iki pat mmm.
Tad taip ir nesupratau, ar testu jautrumas man buvo netinkamas, ar kur esme buvo g.gif
Atsakyti
QUOTE(SmtmsCrazy @ 2015 03 22, 16:38)
Sveika smile.gif
Man praejusi cikla taip ir buvo. Mazdaug vidury ciklo buvau 2 kartus uzfiksavus labai ryskia testine juostele, atrodo tiek ir betruko, kad susilygintu ryskumas su kontroline juostele. Dariau testus 2 k. per diena, kai jau jautesi artejanti LH banga, taciau su OV testais taip ir neuzfiksavau OV. Tik matuojant bazine temperatura, supratau, kad visgi OV ivyko, nes pakilo temperatura ir issilaike aukstoka iki pat mmm.
Tad taip ir nesupratau, ar testu jautrumas man buvo netinkamas, ar kur esme buvo  g.gif

As dabar si menesi jautresnius OT testukus gadinu, ir zinok rezultatas toks pat vel dvi dienas antra juostele pasirodo, bet ji nera tokia ryski, kad galeciau sakyti, jog testas teigiamas, tai va ir nesuprantu kaip cia yra, ar tiesiog pas mane ji taip iki galo ir neivyksta ar testai nekokybiski, nors kazkaip manau,kad ji kazkodel neivyksta... Jauciu reikes vel bandyti is naujo eiti pas gydytoja ir ziureti echoskopu bei hormonu tyrimus dar karta kartoti. Be to pas mane ta antra nors ir netokia ryski juostele atsiranda sakyciau labiau jau i ciklo pabaiga g.gif
O tu gal dareisi hormonu tyrimus neseniai ar echoskopu ziurejo ar vyksta ovuliacija, nes vakar skaiciau straipsni, kad BT maziau patikimas nei OT. Beje kai man dare hormonu tyrimus, tai standartiskai liepe darytis tokiom dienom kaip ir visom, nors pas mane ciklas nereguliarus, o i tai niekas nekreipe demesio, tai sakau gal tie tyrimai nebuvo geri g.gif
Atsakyti
QUOTE(Roberta-Benedikta @ 2015 03 23, 11:04)
vakar skaiciau straipsni, kad BT maziau patikimas nei OT.

Teigiamas OT nerodo kad O ivyko. Teigiamas OT reiskia, kad uzkilo LH banga. Po bangos uzkilimo O turetu ivykti 12-48val begyje (kartais ir 72val tik ivyksta). Taciau ne visada ivyksta O net ir uzkilus LH bangai.
BT tikslesne priemone norint suzinoti kada ivyko O ir ar apskritai ji ivyko. Matuojant BT, antroje ciklo fazeje temp kyla del pradejusio gamintis progesterono. O progesteronas pradeda gamintis tik ivykus O.
Apibendrinant: OT parodo tik galimai artejancia O, o is BT grafikelio matosi ar O ivyko ir kada ivyko.
Atsakyti
QUOTE(Roberta-Benedikta @ 2015 03 23, 11:04)
O tu gal dareisi hormonu tyrimus neseniai ar echoskopu ziurejo ar vyksta ovuliacija, nes vakar skaiciau straipsni, kad BT maziau patikimas nei OT. Beje kai man dare hormonu tyrimus, tai standartiskai liepe darytis tokiom dienom kaip ir visom, nors pas mane ciklas nereguliarus, o i tai niekas nekreipe demesio, tai sakau gal tie tyrimai nebuvo geri  g.gif

Ne, tyrimu dar jokiu nesidariau. Jau ketvirtas menuo matuoju BT, tad is to ir sprendziu, kad ovuliacija ivyksta, nes visus tuos menesius antroje fazeje pakyla temperatura ir issilaiko iki pat mmm. Priedo, pries naujus metus lankiausi pas ginekologe, ji patvirtino, kad ovuliacija vyksta ir mazdaug ciklo vidury, kuris pas mane buna 25-27 d.
Pabandykit ir jus pasimatuot BT. Paziuresit kokia situacija galesit ivertint keliu menesiu begyje smile.gif
Atsakyti
Hazell, aciu uz informacija, bet logiskai galvojant jei kiekviena diena mazdaug tuo paciu metu darant OT nei karto per visa cikla jis nebuvo teigiamas, tai reiskia,kad LH banka nebuvo pakilusi, o jeigu banka nepakyla, tai logiska, kad ir ovuliacija neivyko. Ar gali būti, kad LH nepakilo, bet O ivyko ?

QUOTE(SmtmsCrazy @ 2015 03 23, 21:19)
Ne, tyrimu dar jokiu nesidariau. Jau ketvirtas menuo matuoju BT, tad is to ir sprendziu, kad ovuliacija ivyksta, nes visus tuos menesius antroje fazeje pakyla temperatura ir issilaiko iki pat mmm. Priedo, pries naujus metus lankiausi pas ginekologe, ji patvirtino, kad ovuliacija vyksta ir mazdaug ciklo vidury, kuris pas mane buna 25-27 d.
Pabandykit ir jus pasimatuot BT. Paziuresit kokia situacija galesit ivertint keliu menesiu begyje smile.gif

O jums daznai buna, kad OT rodo neigiama, o BT rodo, kad O vyksta? kaip suprantu planavimas vyksta 4 men ar jau anksciau planuojat, o tik pries 4 men pradejot BT matuoti? Nes jeigu BT rodo, kad O vyksta, ginekologe tai irgi patvirtino, tai gal tada dar ir nera reikalo sunerimti, beto jeigu dar nei puses metu nepraejo nuo planavimo, tai skubeti tada tirtis tikrai dar nera ko smile.gif

Kazkaip dar pries OT norejau pradeti matuoti BT, bet sesuo buvo bandziusi si metoda ir jei jis kazkaip nepasitvirtino g.gif , beto daug kas itakoja BKT, net ir jei prabundi nakti ar eini i tualeta, BKT gali būti nevisiskai tiksli, jeigu geri vaistus viena menesi vienus, kita kitokius ir pan.... tai va del to ir nusprendziau meginti su OT, bet ir OT man kazkaip neparodo nieko gero schmoll.gif
Dabar kazkaip galvoju, gal koki vaisingumo indikatoriu pameginti? Maciau yra cyclotest, jis ir vaisingas dienas rodo (pagal BT ir LH arba maksties isskyras) ir gali būti naudojamas kaip NT testas ir grafikelius galima i PC persikelti atsispausdinti ir jei reikia gydytojai pateikti, ir gal jo rodmenys bus tikslesni g.gif aisku tik kaina nera maza doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Roberta-Benedikta @ 2015 03 24, 09:44)
Hazell, aciu uz informacija, bet logiskai galvojant jei kiekviena diena mazdaug tuo paciu metu darant OT nei karto per visa cikla jis nebuvo teigiamas, tai reiskia,kad LH banka nebuvo pakilusi, o jeigu banka nepakyla, tai logiska, kad ir ovuliacija neivyko. Ar gali būti, kad LH nepakilo, bet O ivyko ?

Gali buti labai trumpa LH banga ir tiesiog OT nepagaunamas jos pikas jeigu OT daromas tik viena karta per diena.
Jei BT rodo ivykusia O, sakyciau nepagauta LH banga su OT...
Atsakyti
QUOTE(Roberta-Benedikta @ 2015 03 24, 09:44)
O jums daznai buna, kad OT rodo neigiama, o BT rodo, kad O vyksta? kaip suprantu planavimas vyksta 4 men ar jau anksciau planuojat, o tik pries 4 men pradejot BT matuoti? Nes jeigu BT rodo, kad O vyksta, ginekologe tai irgi patvirtino, tai gal tada dar ir nera reikalo sunerimti, beto jeigu dar nei puses metu nepraejo nuo planavimo, tai skubeti tada tirtis tikrai dar nera ko smile.gif

Kazkaip dar pries OT norejau pradeti matuoti BT, bet sesuo buvo bandziusi si metoda ir jei jis kazkaip nepasitvirtino  g.gif , beto daug kas itakoja BKT, net ir jei prabundi nakti ar eini i tualeta, BKT gali būti nevisiskai tiksli, jeigu geri vaistus viena menesi vienus, kita kitokius ir pan.... tai va del to ir nusprendziau meginti su OT, bet ir OT man kazkaip neparodo nieko gero  schmoll.gif

Planuoti pradejome pries 7 menesius, taciau 2 is ju isbraukem, nes buvo visokiu trukdziu. Tad bendrai paemus 5 menesius stengiames. BT matuoju nuo sausio, taigi jau ketvirtas ciklas eina smile.gif Na, o OT pradejau bandyti tik nuo praejusio ciklo, tad ir patirties dar nedaug su jais turiu. Norejosi suzinot kada uzkyla LH banga, taciau nepavyko g.gif Kazkoks issibalansaves ciklas buvo, gleives labai klaidino, net nejo suprast kokios dienos vaisingos, ka anskciau visada pastebedavau. Taigi, bandysiu si cikla pazaist su OV testukais.
Del tyrimu dar neskubam, bet pakalbam su vyru, kad ir neuzsdelsim labai, jei nepavyks pastoti. Siuo metu gyvenam uzsieny ir noretusi, kad seimos pagausejimas neuzsitestu labai, nes planuojame 1-2 metu begyje grizti. Cia pas gydytojus ir nepalakstysi daznai, visi tyrimai beprotiskai brangus. Taciau visko zmogus nesuplanuosi, kaip jau bus, taip, svarbu, kad viskas i gera smile.gif

Na o griztant prie BT matavimo temos, tai as kiekviena nakti keliuosi i WC ir po to vel miegu, tad nepastebejau, kad tai itakotu temp. Svarbu po prabudimo pamiegot dar valanda. Ir matuoju temp visada tuo paciu laiku, kartais tik savaitgaliais pusvalandziu veliau ir duomenys buna tikslus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*Hazell @ 2015 03 24, 14:13)
Gali buti labai trumpa LH banga ir tiesiog OT nepagaunamas jos pikas jeigu OT daromas tik viena karta per diena.
Jei BT rodo ivykusia O, sakyciau nepagauta LH banga su OT...

Tai nepagavau as jos nei praeita menesi, nei si g.gif Tik idomu ar tai gerai ar nelabai, kad LH trumpa ar jokio skirtumo kokio ji ilgumo ax.gif
Papildyta:
QUOTE(SmtmsCrazy @ 2015 03 24, 21:32)
Planuoti pradejome pries 7 menesius, taciau 2 is ju isbraukem, nes buvo visokiu trukdziu. Tad bendrai paemus 5 menesius stengiames. BT matuoju nuo sausio, taigi jau ketvirtas ciklas eina smile.gif Na, o OT pradejau bandyti tik nuo praejusio ciklo, tad ir patirties dar nedaug su jais turiu. Norejosi suzinot kada uzkyla LH banga, taciau nepavyko g.gif  Kazkoks issibalansaves ciklas buvo, gleives labai klaidino, net nejo suprast kokios dienos vaisingos, ka anskciau visada pastebedavau. Taigi, bandysiu si cikla pazaist su OV testukais.
Del tyrimu dar neskubam, bet pakalbam su vyru, kad ir neuzsdelsim labai, jei nepavyks pastoti.  Siuo metu gyvenam uzsieny ir noretusi, kad seimos pagausejimas neuzsitestu labai, nes planuojame 1-2 metu begyje grizti. Cia pas gydytojus ir nepalakstysi daznai, visi tyrimai beprotiskai brangus. Taciau visko zmogus nesuplanuosi, kaip jau bus, taip, svarbu, kad viskas i gera smile.gif

Na o griztant prie BT matavimo temos, tai as kiekviena nakti keliuosi i WC ir po to vel miegu, tad nepastebejau, kad tai itakotu temp. Svarbu po prabudimo pamiegot dar valanda. Ir matuoju temp visada tuo paciu laiku, kartais tik savaitgaliais pusvalandziu veliau ir duomenys buna tikslus mirksiukas.gif

Na tai tikrai dar nera cia ko skubeti per gydytojus lakstyti smile.gif 5 men. tikrai dar nera daug ir tikiu, kad pavyks be didesnio vargo nestuke.gif. Idomu ar kita cikla jums irgi taip bus kaip si ar cia tiesiog tik sitas pas jus toks buvo g.gif O del BT, tai cia ir yra beda, kad reikia matuotis daugmaz vienodu laiku, nu bet gal nuo kito ciklo reiks pameginti, nes sis ciklas jau kaip ir i pabaiga.
Atsakyti
QUOTE(Roberta-Benedikta @ 2015 03 25, 15:50)
Tai nepagavau as jos nei praeita menesi, nei si  g.gif  Tik idomu ar tai gerai ar nelabai, kad LH trumpa ar jokio skirtumo kokio ji ilgumo  ax.gif

LH bangos ilgis neturi jokios itakos. Rekomenduoju kartu su OT pamatuoti ir BT koki viena ar du ciklus. Ir tada bus galima daryti kazkokias isvadas apie O mirksiukas.gif

O del BT, jeigu tik pirmas kartas kada BT pradedama matuoti, tuomet reiketu stengtis kuo tikslesni grafikeli tureti, t.y. matuoti tuo paciu metu, ismiegojus gerai ir ramiai bent 3val (atsikelimas i wc nakti itakos BT neturi).
Atsakyti