QUOTE(Sapnu_Mergaite @ 2015 06 15, 10:31)
O is kur zinote, kad po 1-2 dienu ivyko ovuliacija jei OV testukai buvo vis dar teigiami? Pagal savijauta sprendziate? Atleiskite jei kvailas klausimas, esu visai zalia dar siuose reikaluose...
Man paciai 3dienas testukas teigiamas, nors pilva skaudejo antra diena, kai testukas rode teigiama..tai speju kad tada ir ivyko...

Man paciai 3dienas testukas teigiamas, nors pilva skaudejo antra diena, kai testukas rode teigiama..tai speju kad tada ir ivyko...
Matuoju papildomai temperatura

QUOTE(Ravelsa @ 2015 06 15, 14:35)
Sveikos,
šį mėnesį pradėjau bandytis testukus. Ir iš karto kilo daugybė klausimų...
Pagal kalendorių, mano vaisingos dienos turėjo būti 11 dieną. Paprastai mėnesinės atkeliauja labai reguliariai, kas 27-28 dienas, tačiau praeitos atėjo 3 dienom anksčiau, buvau išvykusi į užsienį, turbūt dėl to. Todėl apsiskaičiavusi pagal kalendorių labai nuliūdau, nes vyras išvykęs į komandiruotę buvo praeitą savaitę. Pagalvojau, kad dėl visko pasidarysiu ovuliacijos testukus ir... po ilgą laiką ryškėjančio rezultato birželio 12 parodė dvi gražias linijas. Vyras grįžo 13 dieną, tai pagal testus kaip ir suspėjau į ovuliaciją... Nors pagal išskyras būčiau linkus sutikti su kalendorium, gausiausios buvo 10 ir 11. Hmmm... kuo turėčiau tikėti kalendorium ar O testukais? Temperatūrą matuoti bandžiau, bet nelabai ji man keičiasi, pirksiu kitą ciklą geresnį termomentrą.
šį mėnesį pradėjau bandytis testukus. Ir iš karto kilo daugybė klausimų...

Pagal kalendorių, mano vaisingos dienos turėjo būti 11 dieną. Paprastai mėnesinės atkeliauja labai reguliariai, kas 27-28 dienas, tačiau praeitos atėjo 3 dienom anksčiau, buvau išvykusi į užsienį, turbūt dėl to. Todėl apsiskaičiavusi pagal kalendorių labai nuliūdau, nes vyras išvykęs į komandiruotę buvo praeitą savaitę. Pagalvojau, kad dėl visko pasidarysiu ovuliacijos testukus ir... po ilgą laiką ryškėjančio rezultato birželio 12 parodė dvi gražias linijas. Vyras grįžo 13 dieną, tai pagal testus kaip ir suspėjau į ovuliaciją... Nors pagal išskyras būčiau linkus sutikti su kalendorium, gausiausios buvo 10 ir 11. Hmmm... kuo turėčiau tikėti kalendorium ar O testukais? Temperatūrą matuoti bandžiau, bet nelabai ji man keičiasi, pirksiu kitą ciklą geresnį termomentrą.

Kalendorius pats netiksliausias pagalbininkas norint nustatyti ovuliacija, nes ovuliacija gali ivykti ne tik likus 14d iki mmm, bet ir pvz 10, 12, 16 ar netgi kokioms 7-8 dienoms. OT parodo tik LH banga, taciau jie neparodo kad ovuliacija tikrai ivyks. Dazniausiai ovuliacija ivyksta praejus 12-48val nuo PIRMOJO teigiamo OT. Taciau ne visada kiausinelis buna pilnai subrendes ir netgi esant LH bangai tokiu atveju ovuliacija neivyksta. Kol pazinsit savo cikla, kartu su OT reiketu ir temperatura pamatuoti. BT matavimas tiksliausias is siu triju priemoniu (kalendoriaus, OT ir BT) norint nustatyti ovuliacijos diena. Jei BT grafikelyje nematyti ivykusios ovuliacijos, tuomet reiketu kad ginekologe pastebetu ciklo metu ar viskas tvarkoje su ovuliacija.