Įkraunama...
Įkraunama...

Pradžiamokslis kačių veisėjams :)

Na va sutirštinom spalvas, prigazdinom visus, dabar jau niekas nenorės IV biggrin.gif
Temą galima uždaryti smile.gif
Atsakyti
Kam vis tik tai dar įdomu įmetu kelias nuorodas ax.gif
Leidžiamos išlaidos:
http://www3.lrs.lt/p...amp;Condition2=
žurnalo pildymas:
http://www.vmi.lt/lt/?itemId=1016070
buhalterinės apskaitos taisyklės:
http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=373429

Ši informacija ne buhalterėms jos ir pačios žino kur ją susirasti cool.gif

p.s. negąsdinkite žmonių nes taip niekados niekas mokesčių ir nemokės, nes bijos, kad nesugebės jų apskaičiuoti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo semlina: 15 gegužės 2014 - 15:54
Nieko čia niekas negąsdina. Tik tvarkyt apskaitą kaupimo principu kai yra biologinis turtas (a jį turi visi veisėjai), tikrai yra gana keblus ir nelengvas dalykas. Gal todėl didelė dalis buhalterių, kurie apsiima tvarkyt ūkininkų apskaitą, neima gyvulininkystės.
Aš vis dėlto linkus į IV pinigų principą arba pagaliau rašyt VMI, kad būtų aiškiai pasakyta ar būtina imt verslo liudijimą visiems metams.
Atsakyti
Palandžiojau po skelbimus blush2.gif Jau senokai neskaičiau jų biggrin.gif
Daugintojai kainas persų ir egzotų kad sukėlė bigsmile.gif
Kur mūsų mokesčių inspekcija? Ech...pasipildytų biudžetas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tajka @ 2014 05 15, 17:56)
Nieko čia niekas negąsdina. Tik tvarkyt apskaitą kaupimo principu kai yra biologinis turtas (a jį turi visi veisėjai), tikrai yra gana keblus ir nelengvas dalykas. Gal todėl didelė dalis buhalterių, kurie apsiima tvarkyt ūkininkų apskaitą, neima gyvulininkystės.
Aš vis dėlto linkus į IV pinigų principą arba pagaliau rašyt VMI, kad būtų aiškiai pasakyta ar būtina imt verslo liudijimą visiems metams.

O aš dar grįžtu prie to biologinio turto. ax.gif Dar pasiskaičiau 17-tą VA standartą.
Taigi rašo, kad :
5. Biologinis turtas yra augalai ir gyvūnai.
Šio standarto nuostatos taikomos tik žemės ūkio veikloje naudojamų augalų ir gyvūnų
apskaitai. Augalų ir gyvūnų, numatomų naudoti ne žemės ūkio veikloje, pvz.,
dekoratyvinių papuošimui auginamų augalų, dekoratyvinių akvariuminių žuvų, sportinių
žirgų, skirtų pramogoms, sarginių šunų ir jų atsivestų šuniukų ir pan., apskaitai šio
standarto nuostatos netaikomos.

Taigi katės kaip ir nėra biologinis turtas ax.gif

Netgi jei vadovautis šiuo standartu gyvūnus galima įsivertinti įsigijimo savikaina.

10. Visas biologinis turtas jo pirminio pripažinimo metu (atsivedus gyvulį, sudygus
pasėliams, įveisus sodą ir pan.) ir kiekvieną balanso datą bei visa iš biologinio turto
gauta žemės ūkio produkcija jos gavimo momentu vertinami vienu šių būdų:
10.1. tikrąja verte, atėmus pardavimo vietos išlaidas;
10.2. įsigijimo (pasigaminimo) savikaina.
Jeigu įmonės apskaitos politikoje numatyta taikyti šio standarto 10 punkto 2
papunktyje nurodytą būdą, biologinis turtas (išskyrus daugiamečius sodinius) ir žemės
ūkio produkcija, registruojant juos apskaitoje ir kiekvieną balanso datą, įvertinami pagal
9-ojo verslo apskaitos standarto "Atsargos" reikalavimus. Daugiamečiai sodiniai
įvertinami pagal 12-ojo verslo apskaitos standarto "Ilgalaikis materialusis turtas"
reikalavimus.

O tada jau galima apskaityti kaip ilgalaikį turtą nusistatyti laikotarpį per kurį tas ilgalaikis turtas nurašomas į sąnaudas, be jokių ten biologinio turto pokyčių ir pan.
Taigi palikime žemės ūkio apskaitą ūkininkams smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo semlina: 15 gegužės 2014 - 23:41
QUOTE(LaiLaa @ 2014 05 15, 23:19)
Palandžiojau po skelbimus  blush2.gif Jau senokai neskaičiau jų  biggrin.gif
Daugintojai kainas persų ir egzotų kad sukėlė  bigsmile.gif
Kur mūsų mokesčių inspekcija? Ech...pasipildytų biudžetas  biggrin.gif

Ir koks velnias ten mane nešė į tuos skelbimus doh.gif britų virš 100 doh.gif
Atsakyti
Semlina, tu gavai VMI raštišką atsakymą. Paskaityk atidžiai 2 pastraipą. Juk ten parašyta tas pat, ką aš ir rašiau. Visos katės išlaikymo išlaidos pripažįstamos tik tada kai parduodi kačiukus. Ir jokios esmės nesudaro ar tu tą išlaikymą dėsi prie katės pirkimo kainos, ar kaupsi kažkur atskirai.

Papildyta:
QUOTE(LaiLaa @ 2014 05 16, 00:19)
Palandžiojau po skelbimus  blush2.gif Jau senokai neskaičiau jų  biggrin.gif
Daugintojai kainas persų ir egzotų kad sukėlė  bigsmile.gif
Kur mūsų mokesčių inspekcija? Ech...pasipildytų biudžetas  biggrin.gif

Nu bet tu pasižiūrėk ar jie bent panašūs į persus doh.gif Blem, dar buvau nemačius tokio derliaus, kuris visiškai net nepanašus į persus.
Kas liečia daugintojus, tai tikrai čia patys klubai galėtų būt aktyvesni. Kažkada skaičiau, kad Lenkijoj įstatymai dėl to, kad gyvūnas be dokų gali būti TIK dovanojamas buvo inicijuotas klubų ir gyvūnų globos organizacijų.
Atsakyti
QUOTE(Tajka @ 2014 05 16, 08:35)
Semlina, tu gavai VMI raštišką atsakymą. Paskaityk atidžiai 2 pastraipą. Juk ten parašyta tas pat, ką aš ir rašiau. Visos katės išlaikymo išlaidos pripažįstamos tik tada kai parduodi kačiukus. Ir jokios esmės nesudaro ar tu tą išlaikymą dėsi prie katės pirkimo kainos, ar kaupsi kažkur atskirai.

Papildyta:

Nu bet tu pasižiūrėk ar jie bent panašūs į persus  doh.gif Blem, dar buvau nemačius tokio derliaus, kuris visiškai net nepanašus į persus.
Kas liečia daugintojus, tai tikrai čia patys klubai galėtų būt aktyvesni. Kažkada skaičiau, kad Lenkijoj įstatymai dėl to, kad gyvūnas be dokų gali būti TIK dovanojamas buvo inicijuotas klubų ir gyvūnų globos organizacijų.

Na, aš manau, kad man užtektų sudėti tėvų ir pačių kačiukų išlaidas, kad tie mokesčiai būtų minimalūs biggrin.gif Juk žinai, kokios kainos mūsų veislės Lietuvoje. Tam kad parduoti į užsienį veisimui reikia išauginti tą kačiuką beveik iki metų cool.gif

Aš buvau paskelbusi merginų pardavimą, kai jos pusmetinukės buvo. Vienas iš pagrindinių klausimų- ar jau morčiauja doh.gif Nori nusipirkt ir kergt iš karto. Taigi...

Aš čia aišku žiūriu ir skaičiuoju iš savo varpinės blush2.gif

Dėl skelbimų. Nekalbu jau apie panašumą jau seniai. Arba foto murziukų, apsiašarojusių, labai savarankiškų mažulėlių. Vienintelis privalumas-tėvai gyvena kartu biggrin.gif
O dėl klubų. Kas yra klubas? tai esam mes patys, nes juk neturi vienas klubo vadovas visko imtis ax.gif

Va turim teisininkę, reiktų surašyti kažkokią peticiją ar kotį tai raštą, bet tvarkingai, profesionaliai. Reikia kažkam užvesti ant kelio, gramotno

Iš vieno Lenkijos piliečio girdėjau, kad daugintojai bando gudrauti. Parduoda už brangiai šuniukui antkaklį, o šuniukas, kaip bonusas dovanų lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(LaiLaa @ 2014 05 16, 09:57)
Iš vieno Lenkijos piliečio girdėjau, kad daugintojai bando gudrauti. Parduoda už brangiai šuniukui antkaklį, o šuniukas, kaip bonusas dovanų  lotuliukas.gif

Tai tokių dalykų visur yra. Bet jei užsiimtų VMI tokiais dalykais, pas mus nepraeitų tokie cirkai. Nes jie dažnai vadovaujasi lygindami turinį ir formą.
Paskutinėj parodoj vienas dalyvois pasakojo. Nusipirko rusai iš mūsų daugintojo katę. Nus ir kaip jūs manote? Į sekančią parodą atsivežė tą katę su dokais. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Tajka @ 2014 05 16, 09:05)
Tai tokių dalykų visur yra. Bet jei užsiimtų VMI tokiais dalykais, pas mus nepraeitų tokie cirkai. Nes jie dažnai vadovaujasi lygindami turinį ir formą.
Paskutinėj parodoj vienas dalyvois pasakojo. Nusipirko rusai iš mūsų daugintojo katę. Nus ir kaip jūs manote? Į sekančią parodą atsivežė tą katę su dokais.  doh.gif

Nieko nuostabaus. Mačiau pilną FB parduoda veisėjas kačiuką ir įdeda kilmės dokumento kopiją su visais numeriais. Žodžiu pilną nuskanuotą dokumentą. Arba į svetainę susideda savo. biggrin.gif Taigi belieka tik nusikopijuot ir kačiuką tokios pat spalvos nusipirkt už 200 lt. Oi tiesa dabar kainos pakilo, mačiau net 700 lt kai kur smile.gif

Tai va dar viena taisyklė pradedantiems veisėjams. Nedėti į internetą skanuotų kilmės dokumentų smile.gif
Besidominčiam pirkėjui pasidaryti lentelę tik su protėvių vardais ir spalvomis mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LaiLaa: 16 gegužės 2014 - 08:21
QUOTE(Tajka @ 2014 05 16, 08:35)

Aš manau, kad tas atsakymas rašytas visai neįsigilinus į veiklos niuansus, nes tarkim katinas kačiukų neprigimdys juk, o realiai naudą neša, o gali netgi tik katiną turėti ir paslaugas teikti tai ką tada jau išlaidų negali turėti, o jau pajamas tai vistiek apsimokestink. Vis tik manau reikia esmę žiūrėti. Ir jeigu tai yra įprastinės tavo veiklos išlaidos be kurių negali tos veiklos vykdyti tai jos yra leidžiami atskaitymai.
Papildyta:
QUOTE(LaiLaa @ 2014 05 16, 09:15)
Tai va dar viena taisyklė pradedantiems veisėjams. Nedėti į internetą skanuotų kilmės dokumentų  smile.gif
Besidominčiam pikėjui pasidaryti lentelę tik su protėvių vardais ir spalvomis  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Snobė @ 2014 05 15, 11:56)
sokejuke86, bet juk supaprastintame procese (teismo įsakymo) ginčo nėra  g.gif Dažnai neprireikia teikti ieškinio.

bet juk jeigu skolininkas pareiškia prieštaravimus nagrinėjama ginčo teisenos tvarka, tada ir pasibaigia visa įsakymo nauda ax.gif o dažniausiai prieštaravimus pareiškia
Atsakyti