QUOTE(Tajka @ 2014 05 15, 13:01)
Aš dar noriu grįžt prie mokestinių klausimų. Semlina, kodėl, tavo nuomone, katės pirkimo kainą reiktų paskirstyt per kelis laikotarpius? Nes vykdant IV, apskaita vykdoma piniginiu principu. A tai reiškia - pinigus gavai - tavo pajamos, pinigus išleidai - tavo išlaidos. Paskirstant per kelis laikotarpius gali išlipti toks dalykas, kad pasimesi kaip ežiukas rūke. Sakykim nuperki katę už 4000 Lt. Vieniems metams nurašai į išlaidas 1000. Po 1-2 kergimų matai, kad netinka ta katė. Sterilizuoji ir padovanoji. O kur dėt likusias nepanaudotas išlaidas? Mokestine prasme tu jų negali dėt į tuos laikotarpius kai tos katės jau nėra pas tave.
Kitas variantas - kačiuką (katę) padovanoji. Na būna juk tokių situacijų. Kaip į tai reaguotų mokesčių administratorius? Ar vis dėlto ir to dovanojimo turėtų būti vertė, kuri pripažįstama pajamomis?
P.S. Mano tokia natūra, aš visa sau buhalterijoj užduodu klausimą "kas būtų jei būtų"....
Kitas variantas - kačiuką (katę) padovanoji. Na būna juk tokių situacijų. Kaip į tai reaguotų mokesčių administratorius? Ar vis dėlto ir to dovanojimo turėtų būti vertė, kuri pripažįstama pajamomis?
P.S. Mano tokia natūra, aš visa sau buhalterijoj užduodu klausimą "kas būtų jei būtų"....

Šiuo klausimu turiu VMI išaiškinimą asmeniškai gautą

Beje aš naudoju kaupimo principą, nes savo automobiliu važinėju į parodas ir kuras kelionei yra jau veislyno išlaidos, o ne mano asmeninės. Taigi norint nurašinėti kurą reikia prasinešti VMI, kad naudosi savo turtą IV, kitaip negali traukti į išlaidas. O jeigu naudoji ilgalaikį turtą IV privalai taikyti ne pinigų, o kaupimo apskaitos principą

Seminarinė medžiaga pradedantiesiems:
http://mic.vmi.lt/do...e_id=1000007893
P.s. Pas LaiLą paprašyk permes ir tau tą VMI raštą aš jai jau persiunčiau. Dalinuosi, negaila