Įkraunama...
Įkraunama...

Pradžiamokslis kačių veisėjams :)

QUOTE(Snobė @ 2014 05 15, 09:52)
O tai kam veisėjai buriasi į klubus? Kam tie klubai iš viso reikalingi? Reikia šviesti gi žmonių tamsius žmonių protus šiais klausimais. Nesu mačiusi nei vieno informacinio lankstinuko, nei vienos sveikintinos iniciatyvos šia tema  g.gif Susidaro toks įspūdis, kad tie klubai skirti tik parodų organizavimui ir dokumentų išdavimui. Sakyčiau, toks labai siauras požiūris.

drinks_cheers.gif deje, bet klubai šiuo klausimu tikrai mažai daro verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo semlina: 15 gegužės 2014 - 08:57
QUOTE(Snobė @ 2014 05 15, 10:52)
Labai džiaugiuosi, kad man tenka su teismais susidurti, nes tai smagumėlis neišpasakytas  lotuliukas.gif

Na vo, o kai aš pasakau, kad nuo buhalterijos kaifuoju, tai žiūri net kolegos kaip į nevisprotę lotuliukas.gif
QUOTE(Snobė @ 2014 05 15, 10:52)
O tai kam veisėjai buriasi į klubus? Kam tie klubai iš viso reikalingi?

Vat tokį klausimą aš jau kažkada buvau iškėlus. Tikrai reiktų klubų pagalbos šituo klausimu. Juk dalyvavimas įvairiose laidose apie gyvūnus, straipsniai spaudoje tikrai padėtų žmonėms susimąstyti. Aišku, labai nesinorėtų, kad klubo atstovas neštų tokį briedą kaip p. Gustaitienė vienoje iš parodų. Ji sakė, kad "„Norėdami pagerinti šią veislę, išvesti vis gražesnius jos atstovus, selekcininkai sutrumpino ir taip nedidelę persų nosį, todėl katėms buvo sudėtinga kvėpuoti ir ėsti, prasidėjo įvairios ligos“, – sakė J. Gustaitienė." Nu blem, nereik jų nei su šiaudeliu, nei su šaukšteliu maitint, visi kvėpuoja normaliai, o ir serga ne daugiau nei kitos veislės. doh.gif

Turėjau įdomų atvejį. Paskambino iš vienos gyvūnų laidos. Tipo norim atvažiuot, nufilmuot, parodyt. Nes matė mus parodoj ir jiems labai patikom. Iš pradžių viską suderinę (tuo metu man jau plaukai pradėjo šiauštis nuo minties kaip reiks per naktį 7 persus skalbt ir ruošt filmavimui), lyg tarp kitko pasakė - mes tai traktuojame kaip reklamą ir jums tai kainuos labai nedaug, tik 1500 Lt. cool.gif Na mūsų veislei tai paprasčiausiai neapsimokėjo. Geriau jau gero maisto nupirkau, nei už reklaminį 5 min. filmuką. Taip ir baigėsi mūsų žvaigždinimasis nei neprasidėjęs. verysad.gif
Atsakyti
Bet juk klubas, pavyzdžiui, LGAC, yra viešoji įstaiga. Veislynai - klubo nariai, yra ne kas kitas, o tos įstaigos dalininkai, kurie turi teisę ne tik susipažinti su VŠĮ įstatuose nurodytais tikslais, bet ir dalyvauti tų tikslų įgyvendinime. Dalininkas gali kreiptis į VŠĮ organus su įvairiais paklausimais, pavyzdžiui, jeigu vienas iš VŠĮ tikslų yra visuomenės švietimas, gali būti reikalaujama tuos tikslus įgyvendinti. Galima ieškoti rėmėjų, oi kiek daug visko galima, tik noro reikia 4u.gif

Nežinau, man tai viskas atrodo labai paprasta, čia bėda nieko neveikime, socialiniame neaktyvume, manau. Veisėjo hobis juk nesibaigia savo namų durų uždarymu ir katinų niurkymu? biggrin.gif

Galima bendradarbiauti su vet. klinikomis, visokiais gyvūnų maisto gamintojais, siūlyti visokius projektus, renginius, nes dabar vienintelis renginys yra paroda. Ir dar toks, sakyčiau, privalomas renginys, reikalingas dėl dokumentų, o kur renginiai ir veikla iš idėjos ir meilės savo pomėgiui? A? umn.gif Aš tai tokių iniciatyvų nematau lens.gif

Jetau, šita tema kenkia mano nervų sistemos likučiams.
Bet tai dar nieko, per šią temą dar ir egzoto užsimaniau doh.gif
Užsimanyt nieks nedraudžia, aišku. Studijos tipo vieno kambario butas, trisdešimt metų, vyras neoficialus, vaikučių dar nėr, yra du katinai (na tuoj antras bus) ir dabar prireikė trečio...

Nereikia diagnozės garsiai sakyt, aš pati ją žinau lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Nešdinuosi dirbti, o tai visi kažko įtartinai čia dirba aplink, o aš dar kavą geriu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Snobė: 15 gegužės 2014 - 09:53
QUOTE(Snobė @ 2014 05 15, 09:52)
Teismai yra mano meilė ir duona kasdieninė  biggrin.gif Aš nekalbu apie ieškinio procesą, ten rimti reikalai ir čia to nesiūlau. Bet juk turime supaprastintą procesą tokiems atvejams. Juk yra pareiškimo dėl teismo įsakymo išdavimo institutas. Nusikenksmini visus skolininkus aplinkui jiems nespėjus net suprasti, kad buvo į teismą paduoti  lotuliukas.gif

Labai džiaugiuosi, kad man tenka su teismais susidurti, nes tai smagumėlis neišpasakytas  lotuliukas.gif
O tai kam veisėjai buriasi į klubus? Kam tie klubai iš viso reikalingi? Reikia šviesti gi žmonių tamsius žmonių protus šiais klausimais. Nesu mačiusi nei vieno informacinio lankstinuko, nei vienos sveikintinos iniciatyvos šia tema  g.gif Susidaro toks įspūdis, kad tie klubai skirti tik parodų organizavimui ir dokumentų išdavimui. Sakyčiau, toks labai siauras požiūris.

oi mane kai dėl mažų sumų ginčijasi pe rkelias bylas tai nervina:) o šiaip tai irgi patinka:) Dėl klubų pritariu tikrai nepakenktų klubų pagalba ir švietėjiška veikla. Lygiai taip pat nepakenktų, kad ar VMI ar VMVT truputį sugaudytų pardavinėjančius katinukus be dokumentų, juk kodėl tik veislynai turi laikytis reikalavimų.
Atsakyti
Eiiiii Snobe, nusiimam rožinius akinius mirksiukas.gif
Patarkit prašom, ką daryti su veislynu, kuris "veisia" legaliai. Kačiukai su dokumentais (normaliais), paskiepinti, sučipuoti ir t.t. O bet tačiau parduodami papigiai, bet kam, bet kokie, nekastruoti be sutarčių. Ir tokių yra ne vienas.
Ką su jais daryti? Teisman duoti? Kokiu pagrindu?

Dabar dėl info. Tik jau merginos nevarykit Dievo į medžius. Pilnas internetas su staripsniais, su istorijom skaudžiom ir nusivylimais. Vien tik šitam forume kiek info.
Top Miau leidinukas, leidžiamas kiekvienais metais. Kurį el. variantą galima rasti svtainėje.
Bet jeigu žmogus aklas ir kurčias su šaukštu jam neįkrėsi schmoll.gif O kas nori tas ir išgirsta ir supranta ir susiranda.

Daugintojus pažaboti būtų galima tik įstatymais ir griežtom baudom. Ar jie ima VL, ar moka mokesčius? Va nuo reikia pradėt.

Papildyta:
Beje Tajka, ne tu viena "patikai" parodoj biggrin.gif Man irgi skambino irgi siųlė už 1500 lt pareklamuoti savo veislyną biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Snobė @ 2014 05 15, 10:31)
Bet juk klubas, pavyzdžiui, LGAC, yra viešoji įstaiga. Veislynai - klubo nariai, yra ne kas kitas, o tos įstaigos dalininkai, kurie turi teisę ne tik susipažinti su VŠĮ įstatuose nurodytais tikslais, bet ir dalyvauti tų tikslų įgyvendinime. Dalininkas gali kreiptis į VŠĮ organus su įvairiais paklausimais, pavyzdžiui, jeigu vienas iš VŠĮ tikslų yra visuomenės švietimas, gali būti reikalaujama tuos tikslus įgyvendinti. Galima ieškoti rėmėjų, oi kiek daug visko galima, tik noro reikia  4u.gif

Nežinau, man tai viskas atrodo labai paprasta, čia bėda nieko neveikime, socialiniame neaktyvume, manau. Veisėjo hobis juk nesibaigia savo namų durų uždarymu ir katinų niurkymu?  biggrin.gif

Galima bendradarbiauti su vet. klinikomis, visokiais gyvūnų maisto gamintojais, siūlyti visokius projektus, renginius, nes dabar vienintelis renginys yra paroda. Ir dar toks, sakyčiau, privalomas renginys, reikalingas dėl dokumentų, o kur renginiai ir veikla iš idėjos ir meilės savo pomėgiui? A?  umn.gif  Aš tai tokių iniciatyvų nematau  lens.gif

Matai yra viena maža problema visame šitame reikale. Jeigu žmogus gyventų tik iš veisimo jis galėtų dalį savo laiko skirti ne tik kačiukų niurkymui biggrin.gif bet ir įvairių programų, projektų ir raštų rašymui. Bet tačiau didžioji dauguma su nedidelėmis išimtimis yra žmonės turintys pagrindinius darbus, o kartais ir ne po vieną darbą kaip pavyzdžiui buhalterės biggrin.gif taigi to laiko tiesiog pritrūksta, nes va dar ir forume reikia sėdėti ir švietėjiška veikla užsiimti biggrin.gif ax.gif
Su klubais ir yra ta bėda, kad tiems patiems klubų vadovams tas klubas dažniausiai irgi tik papildoma veikla, kuriai deje neskiria pakankamai dėmesio gal dėl to kad laiko trūksta, gal dėl to kad pavargo kariauti su vėjo malūnais, o gal tiesiog neturi minčių kaip tai padaryti.
Dėl parodų nesutikčiau, kad jos tik veisėjams dėl įvertinimų reikalingos, tikrai ne. Parodos pritraukia daug žiūrovų va čia veisėjai ir turi progą su žmonėmis gyvai pabendrauti ir parodyti kaip atrodo tie tikri veisliniai gyvūnai, papasakoti apie veislės įpatumus. Galiausiai WCF-o sistemos parodose visą dieną vyksta daug renginių: reingai, veislių šou. Per tuos šou teisėjas pasakoje apie gyvūną apie standartus.
Aišku to mažai, bet jeigu to nebūtų būtų dar blogiau.
Kai parodoje dalyvavau su savo mažiukėmis žmonės aikčiojo kokios gražios ir sakė daug gražesnės už tuos skelbimuose bedokumenčius. Va čia ir pasimato skirtumas kai gyvai pamato tada ir užsinori tokio, bet be dokumentų jau tokio neranda ir apsisprendžia įsigyti tą tikrajį. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LaiLaa @ 2014 05 15, 12:08)
Beje Tajka, ne tu viena "patikai" parodoj  biggrin.gif Man irgi skambino irgi siųlė už 1500 lt pareklamuoti savo veislyną  biggrin.gif

Stok į eilę, mano istorija pernai metų tongue.gif lotuliukas.gif
Blem, tai mums turėtų damokėt, kad persus paruoši filmavimui. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Snobė @ 2014 05 15, 10:31)
Galima bendradarbiauti su vet. klinikomis...

Va apie vet. klinikas.
Kaip jas priversti bendradarbiauti su veisėjais mažinant bedokumenčių? g.gif Pačiose vet. klinikose (pirštais nerodysiu, bet tokių yra) kabo skelbimai reklamuojantys daugintojų reproduktorius. doh.gif O žinote kodėl, ogi todėl, kad jie yra jų klientai ir dar geresni už veisėjus, nes jie turi daugiau kačiukų vadų (šuniukų beje taip pat), nes dažniau kergia, jų katės dažniau serga nes yra pavargę nuo gimdymų, jų katėms reikia daugiau visokių vitaminų ir maisto papildų nes šeriamos pigiu maistu doh.gif
Va jums ir bendradarbiavimas. verysad.gif Jau net nekalbu apie tuos vetus kur patys žmonėms sako oi gaila tokią gražią katę sterilizuoti gi gražių kačiukų galit turėti ir dar reproduktorius parekomenduoja doh.gif (aišku daugintojų)
Ir kaip bepažiūrėsi tai vėl lieka tik veisėjo problema.
Atsakyti
Semlina - thumbup.gif Tiksliai ir į dešimtuką.
Atsakyti
sokejuke86, bet juk supaprastintame procese (teismo įsakymo) ginčo nėra g.gif Dažnai neprireikia teikti ieškinio.

LaiLaa, pasižiūrėjau, ale tikrai truputį rūžavi tie mano akiniai biggrin.gif Na, man taip smagiau gyvent, nėr čia ko viską apsisunkinti.
Ką daryt su tokiais veislynais, kurie legalūs, bet jiems dzin? Nieko. Nėra pagrindo jų skųsti, nes niekas nedraudžia turėti kates ir jas kergti. Čia veisėjo vidinio sąmoningumo reikalas. Tikiuosi tokių daug nėra.
Įstatymu negalima drausti turėti kačių ir jas, kaip jūs vadinate, dauginti. Iš kitos pusės, variantai visokie įmanomi. Ar ne Lenkijoje draudžiama parduoti gyvūnus be dokumentų? Leidžiama tik dovanoti, man atrodo. Taigi įstatymo iniciatyvos teisė yra, bet vėlgi - suinteresuotumas turi būti veislynų.

Semlina, aš suprantu, ką jūs sakot ir tikrai sutinku, kad situacija nėra tokia paprasta. Suprantu, kad tam reikia ne tik noro, bet ir laiko. Visgi, kai yra labai didelis noras, laiko surasti galima, o ir tie patys klubai yra ne kas kita, o jūs patys - veisėjai.
Žinoma, visada aplinkui bus trumparegių veisėjų, veterinarų, visada bus neaktyvių klubų, visada bus tokių, kurie palaiko kitą pusę (dažniausiai dėl neišmanymo, kartais ir dėl naudos). Tačiau bet kuriuo atveju, vienas kitas papildomas lašelis sąmoningumo ir pastangų tikrai nei vienam nepakenks. Aš visada prieš kritikuodama pagalvoju, o ką aš pati dėl to padariau. Viliuosi, kad situacija palaipsniui tik gėrės, nes šiandien, kad ir suprantu veisėjus, kad tai tik jų pomėgis, suprantu, kad nėra viskas taip paprasta, vis tiek matau daugiau tuščio padejavimo nei bent minimalių pastangų ką nors pakeisti.
Dėl parodų - taip, sutinku, aš sutirštinau spalvas, bet ne visi veisėjai į parodas žiūri taip, kaip jūs, kitiems tai tik būtinybė. O be parodų daugiau ne kažką mes turim.

Vat nusiėmiau rožinius akinius ir liūdna pasidarė. Pradėkime nuo savęs kiekvienas. Užtikrinkime, kad nei vienas mūsų kačiukas nedalyvautų dauginime. Vieną, kitą, trečią po teismus patampius, kiti bijos neatsiųsti kastravimo / sterilizavimo pažymos. Numatykite sutartyse baudą ne kelių šimtų litų, o mažiausiai kačiuko kainos dydžio baudą. Apskritai, mąstau koreguoti tą sutartį galima. Galima numatyti baudas ne tik už neiškastravimą / nesterilizavimą, bet ir už kiekvieną vadą be dokumentų. Žinoma, nebūtinai apie tokią vadą veisėjas sužinos, bet tikimybė vis tiek mažėja, o ir sužinojus - daugintojui mažai nepasirodytų.

Ir nebijokite tų teismų, tų sutarčių, tų popierių. Jeigu abejojate, ar teismas yra teisiojo pusėje, tai bent neabejokite, kad teisė yra teisingumo menas.
Aš niekam asmeniškai netaikau savo žinučių turinio. Manau yra daugybė patyliukais skaitančių, kuriems vertėtų susimąstyti.
Atsakyti
Nu ir kas iš to Top Miau leidinuko? Gražus ir tiek. Kad žmogus suprastų kuo skiriasi veisimas nuo dauginimo, turi būti leidinys (bent aš taip įsivaizduoju), kuriame ne tik paaiškinta koks turi būti tos ar anos veislės atstovas, bet tiesiog pailiustruoti nuotraukomis kaip atrodo pvz persas ir kokie jie parduodami daugintojų. O bet tačiau, tokie dalykai yra brangus malonumas. verysad.gif
Pas mus Lietuvoje tik 3 kačių klubai. Ir niekaip jie nesusibendrauja. Vo bent šitu klausimu jei padalyvautų kokius metus laiko tokiu klausimu gyvūnų laidose (o jų juk ne viena) ir tikiuosi atsirastų nemažai žmonių jau suprantančių kas yra kas.
Tokių klubo susibendravimo labai reiktų ir derinant su VMI mokestinius klausimus. Juk visai kitaip yra reaguojama kai kreipiasi organizacija, o ne Onutė.
Dar vienas pastebėjimas (ir beje jau klubams išsakytas). Parodų organizavimas tik didžiuosiuose miestuose. Man kartais atrodo, kad provincija nenusipelnė būt šviečiama. Na kol nėra normalios spaudos, TV laidų, tai parodos kol kas ir lieka vienintele švietėjiška priemone. Veisėjai tikrai nemažai parodose bendrauja, pasakoja apie veisles. Ir tai rašau ne dėl to, kad pvz Alytuje kačių parodos nebuvę jau virš 20 metų. Aš mačiau žmonių reakciją, kurie tik šiaip sau atėję pas mane pasižiūrėt katinų (mano kaimynai jiems pasakė, kad pas mane daug grožio), stovėjo praradę žadą. A po to pasakė - mes net neįsivaizdavom, kad katinai gali būt tokie gražūs. Na tai nuskambėjo kaip komplimentas kačių giminei, nes pasirodo jie visiškai nemėgo kačių.
Atsakyti
Aš dar noriu grįžt prie mokestinių klausimų. Semlina, kodėl, tavo nuomone, katės pirkimo kainą reiktų paskirstyt per kelis laikotarpius? Nes vykdant IV, apskaita vykdoma piniginiu principu. A tai reiškia - pinigus gavai - tavo pajamos, pinigus išleidai - tavo išlaidos. Paskirstant per kelis laikotarpius gali išlipti toks dalykas, kad pasimesi kaip ežiukas rūke. Sakykim nuperki katę už 4000 Lt. Vieniems metams nurašai į išlaidas 1000. Po 1-2 kergimų matai, kad netinka ta katė. Sterilizuoji ir padovanoji. O kur dėt likusias nepanaudotas išlaidas? Mokestine prasme tu jų negali dėt į tuos laikotarpius kai tos katės jau nėra pas tave.
Kitas variantas - kačiuką (katę) padovanoji. Na būna juk tokių situacijų. Kaip į tai reaguotų mokesčių administratorius? Ar vis dėlto ir to dovanojimo turėtų būti vertė, kuri pripažįstama pajamomis?
P.S. Mano tokia natūra, aš visa sau buhalterijoj užduodu klausimą "kas būtų jei būtų".... ax.gif
Atsakyti