sokejuke86, bet juk supaprastintame procese (teismo įsakymo) ginčo nėra

Dažnai neprireikia teikti ieškinio.
LaiLaa, pasižiūrėjau, ale tikrai truputį
rūžavi tie mano akiniai

Na, man taip smagiau gyvent, nėr čia ko viską apsisunkinti.
Ką daryt su tokiais veislynais, kurie legalūs, bet jiems dzin? Nieko. Nėra pagrindo jų skųsti, nes niekas nedraudžia turėti kates ir jas kergti. Čia veisėjo vidinio sąmoningumo reikalas. Tikiuosi tokių daug nėra.
Įstatymu negalima drausti turėti kačių ir jas, kaip jūs vadinate,
dauginti. Iš kitos pusės, variantai visokie įmanomi. Ar ne Lenkijoje draudžiama parduoti gyvūnus be dokumentų? Leidžiama tik dovanoti, man atrodo. Taigi įstatymo iniciatyvos teisė yra, bet vėlgi - suinteresuotumas turi būti veislynų.
Semlina, aš suprantu, ką jūs sakot ir tikrai sutinku, kad situacija nėra tokia paprasta. Suprantu, kad tam reikia ne tik noro, bet ir laiko. Visgi, kai yra labai didelis noras, laiko surasti galima, o ir tie patys klubai yra ne kas kita, o jūs patys - veisėjai.
Žinoma, visada aplinkui bus trumparegių veisėjų, veterinarų, visada bus neaktyvių klubų, visada bus tokių, kurie palaiko kitą pusę (dažniausiai dėl neišmanymo, kartais ir dėl naudos). Tačiau bet kuriuo atveju, vienas kitas papildomas lašelis sąmoningumo ir pastangų tikrai nei vienam nepakenks. Aš visada prieš kritikuodama pagalvoju, o ką aš pati dėl to padariau. Viliuosi, kad situacija palaipsniui tik gėrės, nes šiandien, kad ir suprantu veisėjus, kad tai tik jų pomėgis, suprantu, kad nėra viskas taip paprasta, vis tiek matau daugiau tuščio padejavimo nei bent minimalių pastangų ką nors pakeisti.
Dėl parodų - taip, sutinku, aš sutirštinau spalvas, bet ne visi veisėjai į parodas žiūri taip, kaip jūs, kitiems tai tik būtinybė. O be parodų daugiau ne kažką mes turim.
Vat nusiėmiau rožinius akinius ir liūdna pasidarė. Pradėkime nuo savęs kiekvienas. Užtikrinkime, kad nei vienas mūsų kačiukas nedalyvautų dauginime. Vieną, kitą, trečią po teismus patampius, kiti bijos neatsiųsti kastravimo / sterilizavimo pažymos. Numatykite sutartyse baudą ne kelių šimtų litų, o mažiausiai kačiuko kainos dydžio baudą. Apskritai, mąstau koreguoti tą sutartį galima. Galima numatyti baudas ne tik už neiškastravimą / nesterilizavimą, bet ir už kiekvieną vadą be dokumentų. Žinoma, nebūtinai apie tokią vadą veisėjas sužinos, bet tikimybė vis tiek mažėja, o ir sužinojus - daugintojui mažai nepasirodytų.
Ir nebijokite tų teismų, tų sutarčių, tų popierių. Jeigu abejojate, ar teismas yra teisiojo pusėje, tai bent neabejokite, kad teisė yra teisingumo menas.
Aš niekam asmeniškai netaikau savo žinučių turinio. Manau yra daugybė patyliukais skaitančių, kuriems vertėtų susimąstyti.